Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Markoss said:

Radosic je dosao na foru - ako se izbori super, ako se ne izbori ide u NCAA i dobijamo obestecenje. Generalno win win situacija. Sad je jos smislenija situacija po kojoj su nam 13, 14. i 15. igraci klinci. A ne repstativci Dobric i Deda, al avaj.

Doveli smo i nekog PF iz BKK Radnicki, bice sa prvim timom i on. Lazar Stojkovic se zove, 2007. godiste, mislim da su mediji vec i pisali.

Ne znam zašto bi trebalo da bude smisleno da su juniorima igramo EL ili ABA? Trebalo biti jasno da ako smo dobili tu visegodisnju licencu za EL za kojom slinavimo/balavimo vec deceniju, onda bih očekivao da jurimo da imamo 15 konkurentnih igraca, a ne da popunjavamo roster juniorima. EL nije takmicenje gde se sakupljaju pohvalnice na razvoju mladih igraca, nego surova konkurencija za titulu, F4, Playoff i Playin. A kako vidimo, daleko smo i od toga da smo glavni favoriti za titulu u ABA.

Uzimaj domace ako je kvalitetno ili imaj razvojni tim ako mozes da si priustis. Ali, da mi razvijamo igrace u EL i ABA? Nigde smisla. OK, ako mogu da odigraju 5-10 minuta na nivou takmicenja gde ce da igraju, ali ovo je, bez uvrede, boranija koja kako je neko rekao verovatno terena kod Janisa nece da vidi (osim na treningu). Onda ce biti dernjava kako upropastavamo mlade igrace, a rezultati ce opet visiti u zraku. Meni ni Miljenovic ne izgleda kao ozbiljno resenje za ekipu koja hoce nesto da postigne u EL. A ni Kostic me nije odusevio. Verovatno previse ocekujem.

Posted (edited)
3 hours ago, Dzo23 said:

Da, igrao je juniorsku el za nas. 209cm visok. Igra četvorku. 

On, Radošić, Miljenović treba da igraju aba ligu 20+ minuta, i zavisno kako se pokažu da eventualno dobiju minute i u EL. 

Bukvalno ovo, niko ne može da me ubedi da protiv Zadra, Ilirije, Splita pa i tog Beča ne mogu da igraju 20 minuta 

3 hours ago, Dzo23 said:

3 hours ago, Dzo23 said:

lockquote widget

Edited by Sasha
  • Like 1
Posted (edited)

Po meni 13., 14., i 15. igrači bi trebalo da budu mlađa i jeftinija rešenja. Neko ko bi kroz sezonu mogao da napreduje, da ima telo i da nije minus defanzivno i da na početku na taj način kupuje sebi minute (kroz odbranu, borbu i želju) usled povreda i izostanaka glavnih igrača.

Edited by Čvarkov
  • Like 14
Posted
1 minute ago, Čvarkov said:

Po meni 13., 14., i 15. igrači bi trebalo da budu mlađa i jeftinija rešenja. Neko ko bi kroz sezonu mogao da napreduje, da ima telo i da nije minus defanzivno i da na početku na taj način kupuje sebi minute usled povreda i izostanaka glavnih igrača.

Tako bi trebalo ali kod nas i ne bas.

Kod nas su najbitniji igraci katastrofalni pa onda dodje do tumbanja i opsteg rasula gdke se vise i ne zna ko je koja opcija.

• Like 2
Posted

Bas tako bi i trebalo da bude, samo sto mi na Plavsica za kojeg se znalo da se vraca sa pozajmice dovedemo Izundua kao drugog treceg centra. 

Posted
39 minutes ago, drakon1 said:

Ne znam zašto bi trebalo da bude smisleno da su juniorima igramo EL ili ABA? Trebalo biti jasno da ako smo dobili tu visegodisnju licencu za EL za kojom slinavimo/balavimo vec deceniju, onda bih očekivao da jurimo da imamo 15 konkurentnih igraca, a ne da popunjavamo roster juniorima. EL nije takmicenje gde se sakupljaju pohvalnice na razvoju mladih igraca, nego surova konkurencija za titulu, F4, Playoff i Playin. A kako vidimo, daleko smo i od toga da smo glavni favoriti za titulu u ABA.

Uzimaj domace ako je kvalitetno ili imaj razvojni tim ako mozes da si priustis. Ali, da mi razvijamo igrace u EL i ABA? Nigde smisla. OK, ako mogu da odigraju 5-10 minuta na nivou takmicenja gde ce da igraju, ali ovo je, bez uvrede, boranija koja kako je neko rekao verovatno terena kod Janisa nece da vidi (osim na treningu). Onda ce biti dernjava kako upropastavamo mlade igrace, a rezultati ce opet visiti u zraku. Meni ni Miljenovic ne izgleda kao ozbiljno resenje za ekipu koja hoce nesto da postigne u EL. A ni Kostic me nije odusevio. Verovatno previse ocekujem.

Pa covek je lepo napisao da je smisao taj da mu se da sansa u ABA da se razvija i mozda postane legit EL igrac. Ako to ne uspe mozemo da ga uvaljamo u NCAA kao Kostica i uzmemo masno obestecenje. Mislim da je to odlican posao i odlicna stvar. A sto se tice licence, pa ona i jeste trazena bas zato da se ne moramo kroz ABA klati kao najljuci neprijatelji, jer je samo pobednik imao prolaz ka EL. Sad sebi mozemo da priustimo razvoj mladih igraca kroz ABA. Ako ne postanu igraci za EL NCaa je opcija. 35k mesecno je nista ako na njemu zaradimo 500k ili jos vise kao u slucaju sa Kosticem. Mislim da je receno da smo za njega dobili milion, ako ne i vise.

Posted
21 minutes ago, kokodakalo said:

Pa covek je lepo napisao da je smisao taj da mu se da sansa u ABA da se razvija i mozda postane legit EL igrac. Ako to ne uspe mozemo da ga uvaljamo u NCAA kao Kostica i uzmemo masno obestecenje. Mislim da je to odlican posao i odlicna stvar. A sto se tice licence, pa ona i jeste trazena bas zato da se ne moramo kroz ABA klati kao najljuci neprijatelji, jer je samo pobednik imao prolaz ka EL. Sad sebi mozemo da priustimo razvoj mladih igraca kroz ABA. Ako ne postanu igraci za EL NCaa je opcija. 35k mesecno je nista ako na njemu zaradimo 500k ili jos vise kao u slucaju sa Kosticem. Mislim da je receno da smo za njega dobili milion, ako ne i vise.

Legitimno razmisljanje. Ali, sa takvim stavom nemamo sta da trazimo u EL i sta ce da bude posle tri godine...

Jasno je da ako hoces da budes konkurentan 13.-15. igrac moraju da budu na pragu prvih 12. Da li su mladi, domaci, matori,...to me ne zanima. Kakvi god da su, moraju biti spremni da u slucaju povrede budu solidna zamena prvoj petorci (naravno svako na svojoj poziciji). Sve ostalo je neozbiljno. Nije EL taj nivo takmicenja za takve stvari. ABA mozda, jer sa ovom licencom nemamo imperativ osvajanja titule. Za sada (vidi prvu recenicu). Ali, igrati ABA u nekakvom relaksirajucem stilu, ne znam. I don't like this.

Posted
2 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Cestitke na Riveru, top pojacanje.

Bas cete biti fizikalna ekipa, sve ono sto vam je manjkalo prosle sezone.

Cim grobari kazu da je dobro znaci da je dogorelo do nokata. :))

• Like 5
  • Ha-ha 2
Posted
6 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Hvala. Bez zajebancije. Slažem se za fizikalije.

• Like 3
Posted

Ono što nam je bio fmp ( razvojni centar - čitaj pranje para) postaje Bkk Radnički sa Crvenog krsta, biće zvanična saradnja

Posted
14 minutes ago, MC Thunder 2 said:

i-know-youre-joking-but-on-the-off-chanc

• Ha-ha 1
Posted

Mene plasi jedino sto Zalgiris jos Loa nije ozvanicio, a da je done deal vec bi ha ozvanicio jer se Paris sa njim oprostio 11 jula..

A znamo koliko smo cekali kad je maccabi se rastao sa Riverom do naseg ozvanicenja..

Posted
13 minutes ago, drakon1 said:

Legitimno razmisljanje. Ali, sa takvim stavom nemamo sta da trazimo u EL i sta ce da bude posle tri godine...

Jasno je da ako hoces da budes konkurentan 13.-15. igrac moraju da budu na pragu prvih 12. Da li su mladi, domaci, matori,...to me ne zanima. Kakvi god da su, moraju biti spremni da u slucaju povrede budu solidna zamena prvoj petorci (naravno svako na svojoj poziciji). Sve ostalo je neozbiljno. Nije EL taj nivo takmicenja za takve stvari. ABA mozda, jer sa ovom licencom nemamo imperativ osvajanja titule. Za sada (vidi prvu recenicu). Ali, igrati ABA u nekakvom relaksirajucem stilu, ne znam. I don't like this.

13. - 15. igrač su u principu nebitni u kontekstu Evrolige, dovoljno je pogledati ko u plejof ekipama ima tu ulogu, koliko tokom sezone ti igrači igraju i kakav im je učinak. Za rezultat u EL su bitni nosioci i igrači iz uže rotacije, ako oni ne isporučuju sezonu sigurno neće povaditi igrači koji uglavnom ni ne igraju. 

• Like 14
Posted
36 minutes ago, Guru said:

13. - 15. igrač su u principu nebitni u kontekstu Evrolige, dovoljno je pogledati ko u plejof ekipama ima tu ulogu, koliko tokom sezone ti igrači igraju i kakav im je učinak. Za rezultat u EL su bitni nosioci i igrači iz uže rotacije, ako oni ne isporučuju sezonu sigurno neće povaditi igrači koji uglavnom ni ne igraju. 

Ako sve ide kako treba, tako je. Ali kada ti se povredi pola time kao nama, onda trebas imati nesto bolje pri ruci nego mladjariju.

I bez obzira na to: Draze mi je da se bore iskusni(ji) igraci sa pozicija 13.-15. za prvih 12 nego juniori bez ikakvog iskustva. Prva iskustva se ne sticu u EL, mozda u ABA. Smo raskinuli sa FMP-om? Ako ne, eto neka igraju tamo, pa ako se dokazu: Dobrodosli, junaci!

Nego, da pitam zasto se Vildoza zeni u Beogradu? Nisam ispratio njegov ljubavni zivot nakon sto nas je napustio.

• Tuzno 1
Posted
1 hour ago, MC Thunder 2 said:

:100:

• Like 1
  • Ha-ha 16
Posted
21 minutes ago, tejlor said:

Izbegosmo raketu.

Cekaj samo kad nas u Minhenu napuni, stavicemo ga na listu igraca koje cemo kad-tad dovesti (verovatno neposredno pred penziju).

• Like 1
Posted (edited)
4 hours ago, Čvarkov said:

Po meni 13., 14., i 15. igrači bi trebalo da budu mlađa i jeftinija rešenja. Neko ko bi kroz sezonu mogao da napreduje, da ima telo i da nije minus defanzivno i da na početku na taj način kupuje sebi minute (kroz odbranu, borbu i želju) usled povreda i izostanaka glavnih igrača.

Moje mišljenje je suprotno, mlad igrač (u to ubrajam one do 22god) nikako ne treba da bude u EL timu, osim ako je extra talentovan i fizički zreo, pa može ravnopravno da konkuriše za sastav (a takvi su najčešće već u USA).

Na poziciji 13.-15. nema smisla jer je za igrača u tom uzrastu najvažnije da se razvija i napreduje, a to se postiže treninzima i utakmicom jednom nedeljno.

EL timovi igraju utamice na tri dana (prosečno), tu su samo treninzi oporavka i malo uigravanja onih koji imaju ozbiljnu minutažu. Nema mesta za ozbiljan trening mladog igrača, niti neko može ozbiljno da mu se posveti. U najboljem slučaju će igrati ABA, a ostatak nedelje će da provede na aerodromu, u autobusu i na tribinama u EL, skoro bez treninga. I tako celu sezonu. Neko možda može da napreduje i u tom ritmu, ali su takvi jako retki.

Slažem se da 13+ igrači treba da budu jeftini, ali ne mlađi od 24-25god. 

Mislim da u poslednjih npr. 5 sezona skoro da ne postoji mladić koji je krenuo sa 14. pozicije u bilo kom EL klubu i došao do neke pristojne uloge. Ako ih i ima - mogu se brojati prstima jedne ruke.

Ako si mislio na jeftine 25+ igrače - onda se slažem.

Edited by MarioKempes
  • Like 1