Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ovde se zaboravlja da i dalje imamo Canaana, možda nije to što nam treba i nije baš zadovoljio u prvoj sezoni, ali tretirati ga sad kao buđav hleb (od 1,5 miliona evrića) je potpuno suludo i u skladu sa skorojevićkim pristupom svemu. Ako već ostaje kod nas (iz bilo kog razloga) onda treba učiniti sve da se oseća komfornije na terenu nego u prvoj sezoni. Dakle, sastav je trenutno ovakav (ovde ne računam ove neke no name domaće igrače koji se pominju):

CMM - ? - Miljenović

Carter - Canaan

Kalinić - Nwora - Dobrić

Moneke - Ojeleye - Davidovac

? - Rivero - Izundu - (Bolomboy)

Ovaj ? na centru je možda Petrušev, a možda nije. Ne znam koji profil centra tu tražiti jer je Filip prilično unikatan igrač. Tu je i ovaj veliki znak pitanja u vezi Bolomboya. Ne znam zašto smo se zaletali sa Riverom i Izunduom, prvi nema kvalitet za startera, drugi nema kvalitet ni za back upa za sada. Valjda gledaš ko će ti biti starter pa naspram toga projektuješ dalje, jer ako je starter Petrušev to je jedna priča, ako je starter Hall to je druga priča, a ako je starter Oturu to je treća priča. Ajde da kažem da mi Izundu tu još najmanji problem jer je on očito treći centar i zamena za Mitrovića, pa ako pokaže nešto više svima lepo. 

Ako bismo doveli još jednu dvojku (i to mamojeba kako najavljuju ovde) onda automatski ubijamo minutažu i Carteru i Nwori (kao iso strelcu koji može da igra u petorkama sa bilo kim od Kalina - Ojeleye - Moneke), samim tim i mogućnost da se od njih nešto dobije jer su obojica igrači koji igraju sa loptom, onda takođe Dobrić i Davidovac postaju totalno nebitni i bez minuta, na stranu što smo se izgleda u startu opredelili da Ojeleye više igra kao zakrpa na 3 i 4 za ono što ostane iza Kalinića i Monekea - takozvana Rokas uloga gde se apsolutno različite stvari traže od igrača od utakmice do utakmice pa nije ni čudo što na kraju igrač ne može da uđe ni u kakav ritam.

Dakle, ja bih doveo još jednog pleja koji ima dobar šut i dobru distribuciju lopte (pristao bih i na Loa, ako bude neki bolji igrač od njega super), video da li Filip ostaje, ako ostaje to je onda to, ako ne, dati pare nekom jačem centru i to je to.

Potpuno realna projekcija tima.

Stim što meni još smrdi oko Brauna III .

Istekao mu je ugovor, niti se on nama zahvalio poput Dauma, niti mi njemu.

A apsolutno niko ga ne spominje ni u kom pogledu. 

Posted

Ja sam vise da se rizikuje sa igracima iz EK/Fiba LS nego da se uzimaju igraci poput Rivera, Bentila, Gilespija, Tobija i takvih (low-mid players al eto jbg imaju EL iskustvo). Zato mi se potez sa Karterom svidja i najvise a i sa Izunduom. Jer nisu skupi, a uglavnom svim igracima raste cena duplo posle jedne sezone u EL pa posle je teze doci do njih.

Steta sto nismo uzeli Kur Kuatha umesto Rivera. Ili Jerrick Harding umesto Nedovica. Eto primer Efes i Oly uzeli oba centara Merkezefendija (Wright i Oturu) i sad treba par miliona da bi dosli do njih a ovi ih uzeli za sicu. 

Ja bar gledam i Italijansku ligu i tursku i francusku i svasta i mogu reci da ima toliko dobrih igraca da mi se place sto nisu u Zvezdi. Na svakoj utakmici skoro se primecuje minimum 1 igrac koji moze lagano u EL da igra.

Tomic je pre radio upravo ovo (uzeo Berona za sicu) al jbg sad se ne pita kao pre izgleda...

• Like 1
Posted
25 minutes ago, Admiral said:

vasa?

Ili Misko opet fintira

Mislim da Vasa više nije kod Miška, kao da se sećam da je menjao agenta u toku ove ili prošle sezone.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Урош19 said:

Mislim da Vasa više nije kod Miška, kao da se sećam da je menjao agenta u toku ove ili prošle sezone.

Zizic

• Like 3
Posted
1 hour ago, božija noga said:

Ciljevi za narednu kada je KK Crvena zvezda u pitanju ostaju isti – juriš na sve trofeje u domaćoj i regionalnoj košarci i ambicija da se u Evroligi napravi korak više u odnosu na play in.

Dalje: 

Delegatima je kroz tačku 4, izložen i plan, kao i preliminarni budžet za narednu sezonu, ali i sve aktivnosti u prelaznom roku oko angažmana novih igrača i promene igračkog sastava seniorskog tima KK Crvena zvezda Meridianbet za narednu sezonu. 

Значи делегатима су на скупштини изложене активности у прелазном року и промене играчког састава. Неко написа да је на скупштини одлучено да Кенан остане а Недовић иде. Није мала разлика.

Posted
43 minutes ago, MarioKempes said:

Miško više nije Vasin agent, tako da sigurno nije on.

au da da da to sam u momentu potpuno zaboravio.

Posted

Nego, ko li je razgovarao sa Monekeom? Rece da je osetio veliku zelju ljudi iz kluba da ga potpisu.

Ni Drcelic ni Dozet ni Bagzi ne znaju da beknu engleski...

• Ha-ha 5
Posted
8 minutes ago, fradler said:

Nego, ko li je razgovarao sa Monekeom? Rece da je osetio veliku zelju ljudi iz kluba da ga potpisu.

CMM

• Like 1
Posted (edited)

Ljudi se pitaju šta će nam Karter ako se dovodi startna 2, plej ili još jedan bek. Pa ljudi mi trenutno imamo Kenana koji loptu pipa samo na liniji za 3, niti kreira niti se kreće sa njom. Imamo CMM koji u 70% utakmica prenese loptu, doda prvom igraču i ode negde na krilo (s' obzirom da odatle skoro nikad ne pogodi stvarno ne znam zašto). I imamo sad Kartera. 

Miljenovića i ovog malog sa koledža ne računam pošto su vrv za domaća dešavanja.

Znači nama trebaju bar dva ball handlera, i to dobra da bi ovo imalo smisao. I to pod uslovom i da se Nwora uključi i da se iz CMM izvuče maksimum, zato što mišljenja da ćemo mi sa Janisom živeti od tranzicije mislim da su jalova...

Jedan od te dvojice bar mora da bude i opasnost za 3, inače džabe ovo sve. 

Edited by Night wolf
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, fradler said:

Pa dobro je rekao,osetio, nema tu sta da se govori. To je u zraku, vibracije, leptirići.😁

• Ha-ha 2
Posted
4 hours ago, Guru said:

Ovo je potencijalno još veći apsurd nego Hol-Rivero dilema:

- igrač koji se profilisao kao visoki sistemski PG, više pass-first nego što je skorer i shot maker

- kombo bek kome je skoring glavni forte, voli loptu, primarno kreira za sebe i mnogo je bolji kada igra dvojku (kao u Makabiju pored Zoa i Blata)

Zajedničko im je što igraju na bekovskim pozicijama i što su izuzetno skupi EL igrači aka bombe... I što su obojica užasan fit na roster u kome je jedini sigurni PG CMM, a startna četvorka Moneke.

Koji plejmejker je dobar paket za naš roster a da je dostupan ,sa ili bez obeštećenja nebitno

Ako bi trebalo da dovedemo tri startna igrača na 1 - 2 i 5 ako Filip ne ostaje,koja bi to tri igrača bila?

Posted

Nama je Nvora potencijalno najkorisniji igrač u timu, ako skopča EL košarku na pravi način postaje pravi all round trpač. Uz ozbiljno brzu i dobru praćku, duge ruke, prisustvo na skoku, tranziciju, ima tu i vrlo pristojnog ball handlinga za iso situacije. Mogao bi čak da se koristi i kao neki ultra visoki bek okružen high IQ dodavačima Dedom i Kalinom, kao u onim Sfero Blaugrana varijantama. Svakako ima najveći plafon da postane top klasa i otključa sva oružja baš kod nas. Nije da smo se toga nešto nagledali. 

• Like 7
Posted
5 minutes ago, MilošVB said:

Tompson - Boldvin - neko iz NBA(ako Oturu ostaje u Hapoelu a Motli nije realan)

2 minutes ago, Night wolf said:

Micić, Voker, Motli 🫣

Praštajte 😂

Moderacija u fazonu:

Spoiler

NES-gameplay.gif

Spoiler

Sto bi se reklo: "prastajte" 😄 

• Ha-ha 12
Posted

Kažu Grujin izabran  (ili reizabran, ne znam) za direktora KLS. Zanimljivo da je Zvezda glasala "za", FMP glasao "protiv". A čini mi se da juče neko spomenu da je tenzija na relacii Drčelić-Čović. Uzevši u obzir da su i Vasiljević i Dozet Čovićevi (valjda), živo me zanima kakva je atmosfera u klubu. To kao kad dodje novi direktor a svi radnici više gotive prethodnog direktora. Nezgodno.

Posted (edited)
48 minutes ago, Desiderius said:

Koji plejmejker je dobar paket za naš roster a da je dostupan ,sa ili bez obeštećenja nebitno

Ako bi trebalo da dovedemo tri startna igrača na 1 - 2 i 5 ako Filip ne ostaje,koja bi to tri igrača bila?

Ako nas Vasa odbije, a sve ukazuje na tako nesto, ja bih onda isao all in na L.Walkera i zadrzavanje Petruseva, uz dolazak nekog pleja nizeg renomea tipa Lo.

Pa bi to onda ovako izledalo:

1. CMM, Lo (ili neki drugi), Miljenovic

1/2. Karter

2. LW, Kenan

3. Nvora, Kalina, Dobric

4/3. Semi

4. Moneke, Deda

5. Filip, Rivero, Izundu + Bolomboj

Edited by Dzonii
  • Like 7
Posted
Just now, kr1lexxx said:

Bilo je lepo dok je trajalo…

Doduse sad citam da ce mozda ipak u Evropu da ga puste. Samo mi je malo cudno da daju dva pika druge runde samo da bi platili oko milion dolara manje. 

Posted
2 minutes ago, Milko Miller said:

Doduse sad citam da ce mozda ipak u Evropu da ga puste. Samo mi je malo cudno da daju dva pika druge runde samo da bi platili oko milion dolara manje. 

Biće veselo ako se nakon tog rolerkostera u Nba nekako i vrati u Evropu i izabere Hapoel…

Posted

Lazar Stefanović - Prvi put ga gledao na delu u onom čuvenom EL juniorskom derbiju kada je Partizan okrenuo Zvezdu sa nekih minus 11 na dva minuta do kraja, a Stefanović bio glavni protagonista comebacka, uz koš za pobedu. Važio tada za jednog od talentovanijih klinaca Partizana, a i generalno reprezentacije - nazake dobrog šutera, dobar size (2m a igra 2/3), nije operisan od ball handlinga, dobre fizikalije, barem u tom dobu. Ipak, nijedan segment nije dovoljno razvio da mu postane forte, tako da nije uspevao potpuno da materijalizuje talenat ni kao junior, a ni u prvim seniorskim koracima. Posle na koledžu mu gubim trag i nisam ga pratio iskreno. Vidim da je posle Jute imao dobru sezonu za UCLA, pa mu se onda za isti koledž ove sezone prepolovila minutaža. Ostajem skeptik kod igrača koji ovde dolaze sa koledža ali računam da je UCLA ipak malo ozbiljniji program i priča od tipa "Stefan Janković sa Havaja". 

U svakom slučaju, treće opcije na pozicijama i trebaju da budu jeftiniji, koliko toliko mladi, eventualno domaći igrači, uz neki plan kako da dalje napreduju (da, "plan"...). 

Low risk je, verujem da može da se bori za minute u ABA ligi i da odmori nosioce, a ne vidim neki izražen nedostatak zbog kojeg ne bi mogao da pomišlja na Evroligu, iz senke, ako mu se otvori. Nije kamenjar, nije undersized i nema loše fizikalije. Koliki mu je plafon je već neka druga priča, ali pozdravljam ovakav potpis, ako iole znaju šta će sa njim. Ako ne znaju, barem neće mnogo da košta... 

• Like 6
  • Thanks 1