Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, bosMan_jr said:

Jbga nije lako zaraditi 3-4 miliona evra godisnje. Ne treba ni da bude lako ako mene neko pita, a ne pita. Pocepaju se ljudi od rada i stresa, pricam o random obrazovanom, sposobnom liku spremnom i na rizik i odlicnom u svom poslu, pa recimo izbije na 100k godisnje.

Ovaj zaradjuje 30-40 puta vise od njega, pa nek istrpi malo. I on i svi ostali kojima je tesko

Dinara? Ma i više izbijemo 

Posted
5 minutes ago, Fromthecorner said:

Dinara? Ma i više izbijemo 

Evra. Pricam o nekome ko ima biznis srednjeg nivoa, i ko je uspesan u svom poslu, neretko radi i po 15h dnevno, bori se sa raznim preprekama (birokratskim, fizickim…) koje mu stvara drzava posredno ili neposredno, od njega zavise zaposleni i njihove porodice, pored naravno njegove porodice. 

I taj izadje na 100k godisnje ako je imao uspesnu godinu. 

Nisam hteo namerno da poredim sa radnikom u fabrici, koji takodje ima muke u fizickom smislu na svom poslu, ali eto on je tu da odradi smenu i ide kuci, recimo da bi on mogao i nesto vise da uradi za sebe (ne svi ali jedan deo).

Nego sam poredio uspesnog obrazovanog coveka spremnog da radi i spremnog na rizik, i od njega ovaj zaradjuje vise 30-40-50 puta.

Prezivece i da ga pitaju njih 10 dolazi li u zvezdu ja mislim.

Posted
26 minutes ago, bosMan_jr said:

Jbga nije lako zaraditi 3-4 miliona evra godisnje. Ne treba ni da bude lako ako mene neko pita, a ne pita. Pocepaju se ljudi od rada i stresa, pricam o random obrazovanom, sposobnom liku spremnom i na rizik i odlicnom u svom poslu, pa recimo izbije na 100k godisnje.

Ovaj zaradjuje 30-40 puta vise od njega, pa nek istrpi malo. I on i svi ostali kojima je tesko

Ovo je s jedne strane tačno. S druge, to narušavanje privatnosti, slobode i intimnog prostora koje fanovi sebi daju za pravo je ozbiljan problem. Mislim dokle može da ide to "istrpi malo"?

• Like 1
Posted
6 minutes ago, DameTime said:

Ovo je s jedne strane tačno. S druge, to narušavanje privatnosti, slobode i intimnog prostora koje fanovi sebi daju za pravo je ozbiljan problem. Mislim dokle može da ide to "istrpi malo"?

Pa pazi, nek tuzi grckom sudu onda ovog fana jbg

Ili nek se zali aviokompaniji sto je ovaj kolega forumas dosadan.

da nije fanova, ne bi bilo ni njih, tako je kako je, ako hoce neki posao gde ga niko nece nista pitati, imam ja nekoliko predloga, ali ne moze da se zaradi 4m evra godisnje

• Like 3
Posted
Just now, bosMan_jr said:

da nije fanova, ne bi bilo ni njih, tako je kako je, ako hoce neki posao gde ga niko nece nista pitati, imam ja nekoliko predloga, ali ne moze da se zaradi 4m evra godisnje

To što zarađuje 4 miliona godišnje nije zeleno svetlo za sve nas da njega (ili bilo koju poznatu ličnost) smaramo i ulazimo ih u intimni prostor. To je ono što bi trebalo naučiti fanove - da svaka osoba ima pravo na privatnost. Baš zato što ljudi imaju potrebu da zveraju u tuđu privatnost imamo i pojavu paparazzija, koji su tek posebno napadno zlo. 

• Like 1
Posted

Ja bih to okrenuo draga moja:

oni zaradjuju 4m evra godisnje zato sto ih neko smara, obozava, povremeno napada licni prostor, hvali, pljuje, vredja i ostalo

Probacivanje geometrijskog tela LOPTA kroz nesto sto zovemo OBRUC ne donosi samo po sebi 4m dolara godisnje. Idi iza kuce pa probaj da probacujes i reci mi jesi li zaradila sta?

• Like 13
Posted (edited)

Ne, oni zarađuju 4 miliona evra zato što je neki sport popularan - donosi vlasnicima klubova i liga za koje nastupaju novac kroz prodaju TV prava, preglede na društvenim mrežama, nagradne bonuse, merchandise prodaju.

Koje kupuju i gledaju fanovi, da. Ali time što si kupio dres, sezonsku kartu ili Euroleague pass nisi kupio pravo da se nekom najebavaš majke. Ili ako misliš da jesi, nemoj da kad ti se košarkaš namršti budeš u fazonu "ovaj je nevaspitan i nepristupačan" ili "ju što je neraspoložen, a ima milione".

6 minutes ago, bosMan_jr said:

Probacivanje geometrijskog tela LOPTA kroz nesto sto zovemo OBRUC ne donosi samo po sebi 4m dolara godisnje. 

Ovo nema nikakvog smisla kao argument. Naravno da ne donosi, ako nisi talentovan pa samo probacuješ iza kuće ili na lokalnom basketaškom terenu. Ako si talentovan, već dođeš u priliku da ti donese taj novac. A otkako postoji kao sport pod imenom košarka, nije to baš puko probacivanje lopte kroz obruč, iako tehnički (kad opisujemo nekom ko ne zna šta je to) jeste.

Edited by DameTime
  • Like 2
Posted
4 minutes ago, DameTime said:

Ne, oni zarađuju 4 miliona evra zato što je neki sport popularan - donosi vlasnicima klubova i liga za koje nastupaju novac kroz prodaju TV prava, preglede na društvenim mrežama, nagradne bonuse, merchandise prodaju.

Koje kupuju i gledaju fanovi, da. Ali time što si kupio dres, sezonsku kartu ili Euroleague pass nisi kupio pravo da se nekom najebavaš majke. Ili ako misliš da jesi, nemoj da kad ti se košarkaš namršti budeš u fazonu "ovaj je nevaspitan i nepristupačan" ili "ju što je neraspoložen, a ima milione".

Ovo nema nikakvog smisla kao argument. Naravno da ne donosi, ako nisi talentovan pa samo probacuješ iza kuće ili na lokalnom basketaškom terenu. Ako si talentovan, već dođeš u priliku da ti donese taj novac. A otkako postoji kao sport pod imenom košarka, nije to baš puko probacivanje lopte kroz obruč, iako tehnički (kad opisujemo nekom ko ne zna šta je to) jeste.

Pa taj novac vlasnicima ne dolazi od Marsovaca ili od ameba, nego od ljudi koji zele da znaju gde ce Micic nastaviti karijeru.

Ja nikad nisam bio fan neke zvezde daleko bilo, to je meni izuzetno PEASANT pojava, ali razumem ove iz fabrike koji jesu. Da nema njih ne bi bilo ni tih zvezda, tako da sto se mene tice neko spec razumevanje nemaju, jedino u slucaju kad im neko ugrozava bezbezdnost naravno.

Posted

1.Cmm,Lo,Miljenovic.

2.         ,Carter,Cannan/Nedovic.

3.Kalina,Nwora,Dobric.

4.Moneke,Odzelej,Davidovac.

5.Petrusev,Hol,Izundu.

+Bolomboj?

Posted

Za sada možda i jedina pozitivna stvar u dosadašnjem toku prelaznog roka je što je posle baš dosta vremena pozicija broj četiri veoma dobro popunjena.

Bukvalno nam sezona zavisi od toga šta dovedemo na 1 i 5, i da li ostaje Petrušev, uz neku moju ličnu pretpostavku da će Karter na dvojci pokazati baš puno.

• Like 1
Posted

Da, na 3 i 4 smo beton, barem na papiru... 😁

A na kecu mnogo bas zavisi dal ce biti Micic, Tompson ili Lo npr...

Mada ja ocekujem jos 2 igraca spolja i ako ode samo Cenan ili Nedovic.

Posted

Vidim da svi stavljate Odzeleja na 4. Da li ga je neko pratio, je l on uopste igrao na toj poziciji, zna li nesto ledjima i to?

• Like 1
Posted
39 minutes ago, Jamas said:

Vidim da svi stavljate Odzeleja na 4. Da li ga je neko pratio, je l on uopste igrao na toj poziciji, zna li nesto ledjima i to?

Kraći odgovor je ne, nije četvorka.

Duži odgovor je da nije četvorka ali ima snagu i svakako brzinu da čuva četvorke a u napadu možemo da igramo sa 4 niska i centrom. Tako da formalno gledano to ne bi bio problem. Janis je često igrao sa tri niska na 1,2,3. Ne vidim da će imati problem sa ovim. Teorijski, uz Petruševa imali bismo petorke gde svi mogu za tri.

Posted
1 minute ago, JPM said:

Koji pouzdani?

Možda sad svi smanjuju plate da bismo doveli Vasu za 6 miliona po sezoni 😋

Laza Kacanski, bivsi nas clan davnih godina 😊

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted
1 minute ago, Čvarkov said:

Moneke za 800k i Nwora za 850k su odlični potpisi. Auuh svaka čast! :Hail:

Svaka cast predsedniku Drcelicu svi hoce kod nas za manje para

• Ha-ha 9
Posted

Je l' ono Laza one godine kad je Radonja otišao do besvjesti ponavljao kao ne znam kakav insajder Neće on niđe. Kako nas je zajebao tada...

• Thanks 1