Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja sam vam lepo rekao juce, slusao sam je i gledao reakciju, ona je mentalno odigrala protiv Sabalenke kao finale. Nisam ocekivao ovo naravno, ali 6-3, 6-2 je bio maks.

Posted
38 minutes ago, McLeod said:

Ja sam vam lepo rekao juce, slusao sam je i gledao reakciju, ona je mentalno odigrala protiv Sabalenke kao finale. Nisam ocekivao ovo naravno, ali 6-3, 6-2 je bio maks.

On 7/9/2025 at 9:12 PM, McLeod said:

Protiv Sinera ce imati najlaksi mec na turniru. Samo se za njega spremao. Maks set za Italijana.

Svašta si ti rekao :classic_sleep:

• Ha-ha 1
Posted

Ja zadremala posle ručka i prespavala ceo meč, izgleda i bolje :ajme:

1 hour ago, Helena said:

Ne znam za Vimbldon, ali nije prva sa duplim bagelom, '88. Štefanija je na RG nalupala Zvonarevu (ili Zverevu 😋 nikako to da zapamptim).

Mučena Nataša Zvereva, to je jedino po čemu je pamtim. Kakav način da uđeš u istoriju :default_sofa:

Posted

Jeste, nije imala uopšte lošu karijeru ni u singlu, završnice slemova i olimpijska medalja u dublu pride, ali šta vredi kad je se ja setim samo u ovom kontekstu :classic_sad:

Posted

Zvereva vs. Meri Pirs je prvi zenski teniski mec koga se secam da sam gledao (i imao temperaturu 40).

Za muskarce Wimbi 1993 - Beker - Stih, Sampras - Beker, Sampras - Kurier.

• Like 4
Posted
17 hours ago, Romantik said:

Žali bože para...

Slazem se, ali se makar nisam nervirao. Od prvog gema jednosmerna ulica. 

Uzeo sam na Anisimovu 36 000 protiv Sabalenke, u tom mecu mi je delovala bas dobro, tako da se nisam nadao ovakvom raspadu.

Ali oK, ni prvi ni poslednji put promasaj.

Posted (edited)

Finale za 3 sata, niko nista. Gledao sam opet Vimbldon studio, i opet me malo blam uhvatio od Viskovica, covek kao da se penzionisao, sta je sve pricao u analizi meca, stekao bi se utisak da nije odmakao dalje od likova koji sede u kladionici i usput isprate zbog kladjenja poneki mec. Rekao je da je mec na Sinerovom reketu, da njegova cvrstina i disciplina u duzem mecu donosi stabilnost i da ima jasnu prednost u odnosu na Alkaraza. Sto sve ne moze da bude netacnije, cak i da ga usere da pogodi ishod (Sinerova pobeda), to nece biti sasvim sigurno zbog onoga sto je on analizirao. Ozmo ga je ispravio i rekao da je Karlos favorit i da 5-0 skor u finalima govori mnogo, kao i da njegova nepredvedivost i kreativnost, ako ne bude mnogo gresio, ce izvuci Sinera iz komforne zone. Sto je sve sasvim tacno.

Viskovic ocigledno uzima copium i ne moze da prizna sebi da je Djokovic iz ovog ili onog razloga odigrao najgori mec na turniru, sve vreme pricajuci kako Novaku ne mozes da uzmes onoliko poena na drugi servis. A lik je bukvalno odigrao ne jedan, nego kao dva prva seta protiv Deminora, da je onako igrao ceo mec protiv njega, i Australijanac bi ga usrao sa 3-0. Ali nebitno, necu vise o padu Viskovica.

Alkaraz vodi protiv Sinera 8-4 u medjusobnim mecevima (9-5 ako racunamo jedan celindzer i egzibiciju koju je dobio Siner prosle godine). Alkaraz je dobio poslednjih pet takmicarskih meceva, poslednji put je izgubio 2023. u Pekingu. Sa druge strane, jedini mec na Vimbldonu dobio je Siner u 4R 2022.

Ono sto je sigurno, i sto ce postajati jos ociglednije svima kako budu igrali sve vise i vise jedan protiv drugog (iako bi trebalo da bude ocigledno i sada), je da je svaki mec apsolutno na Alkarazovom reketu, on ih dobija ili gubi svojim vinerima ili greskama. Siner, iako izuzetno cvrst i ne nuzno defanzivan teniser, vec bismo mogli da ga klasifikujemo u "kontrolisano agresivne" poput Djokovica, je ipak ogranicen takticki i kreativno i nema odgovor na Alkarazove promene ritma. Igrace se onako kako Karlos bude diktirao i od njegove inspiracije i stabilnosti ce zavisiti ishod meca. Siner ce uraditi sve da mu oteza i bude potpuno stabilan kroz ceo mec, i skupi njegove greske. To ce biti dinamika meca, a sada da prodjemo kroz njihove prethodne duele, gde imamo zanimljivih zakonitosti.

Siner je Alkaraza dobio poslednjih put u Pekingu 2023, i cele te godine, sa izuzetkom Vimbldona, Alkaraz je generalno igrao lose. Interesantno, u 2022. i 2023. Alkaraz je Sinera dobio samo jednom, ali upravo tamo gde je bilo najbitnije, na USO, gde je dosao do svog prvog slema. Taj prvi slem je dosao posle dosta tesnih meceva protiv igraca koji ipak nisu krem de la krem, i tri meca u pet setova - Cilic, Tijafo, Siner, i onda cetiri protiv Ruda u finalu koji je verovatno najbolji protivnik u finalu slema ikada. Osim toga, Alkaraz jeste imao breakout sezonu jer je osvojio i prvi masters u Majamiju, ali je generalno sezona bila bas valovita i u periodu kad su dosla ta dva poraza od Sinera, izmedju je izgubio i od Muzetija i to na sljaci.

Naredni poraz od Sinera je dosao u doba najvece dominacije i konstantnosti Alkaraza za sada, u polufinalu Majamija gde je branio titulu prosle godine. To je i jedini mec gde Siner zapravo jeste i takticki i igracki nadigrao Alkaraza, iako se ovaj u trecem setu raspao i poceo mnogo da gresi.  Do tog meca Alkaraz je imao 19-1 u sezoni, a nakon tog meca vezao jos 12 pobeda.

Onda dolazi onaj cuveni poraz od Marosana i poraz od Djokovica na RG koji je vratio na W. Praznjenje, gde gubi od Pola, Djokovica i Medvedeva na americkoj turneji i post-USO sezona koju do sada nijednom nije odigrao dobro i tu ga ponovo ceka Siner, a gubio je i od Dimitrova, Safiulina i Zvereva.

Od tog trenutka Siner nije uspeo da dobije Karlosa, malo zbog toga sto ga je promasio u njegovim tradicionalno losim periodima (mada ga je dobio Karlos u Pekingu prosle godine), a i zbog toga sto Karlos generalno postaje stabilniji konacno.

U gotovo svim mecevima koje su do sada igrali Karlos je imao vise vinera, gubio je onda kada je imao nekarakteristican broj gresaka. Servis, iako izgleda da je potpuno na strani Sinera, statisticki ima samo blagu prednost. Ritern je takodje statisticki na strani Karlosa, sto je jos jedan parametar koji ne izgleda da prolazi eye test, a zapravo je jednostavno.

Siner ima bolji ritern u smislu da ce veci broj loptica vratiti, ali Karlos ima neuporedivo vise vracenih loptica koje prave problem protivniku, da li zbog dubine, ili zbog kreativnosti i plasiranja loptice tamo gde server ne ocekuje.

Sve u svemu, ako Karlos ne bude brljao, ocekujem 3-1 za Alkaraza.

Edited by McLeod
  • Like 1
Posted

Mislim da je trenutno Siner u boljoj formi, ali mnogo je vazna cinjenica da mu je Alkaraz ozbiljno usao u glavu, narocito posle onog nestvarnog preokreta nakon prokockanih mec lopti, sto je mec koji bi verovatno mogao da se ponovi jednom u deset godina. S obzirom kako je Alkaraz igrao na turniru i broj izgubljenih setova koje je imao, ocekujem mozda i pet setova, gde za mrvicu vecu prednost daljem pirgavom.

Posted
31 minutes ago, McLeod said:

Sve u svemu, ako Karlos ne bude brljao, ocekujem 3-1 za Alkaraza.

Ovo je i neka moja prognoza, što laička, što navijačka.

18 hours ago, McLeod said:

kao i da je taj mec nebitan, nijedan ne bi imao sansu protiv Alkaraza. Iga je na 6-0 u finalima slema, sad mladji kolega da je isprati.

Kao Jordan :wink2:

Elem, da ne bude kako kao većina Srba navijam protiv Jannika, već sam pisala da mi je Carlitos vrlo simpatičan. Stvarno ima sve elemente teniskog superstara. Mislim da je pokupio najbolje elemente od Big 3 + dodao svoje, ima taj raskorak između agresivnosti na terenu i karaktera van terena, što ga čini likeable i relatable sportistom...

Što se mene tiče, vala nek stigne i prestigne Đokovića. 

Posted (edited)
5 minutes ago, DameTime said:

Ovo je i neka moja prognoza, što laička, što navijačka.

Kao Jordan :wink2:

Elem, da ne bude kako kao većina Srba navijam protiv Jannika, već sam pisala da mi je Carlitos vrlo simpatičan. Stvarno ima sve elemente teniskog superstara. Mislim da je pokupio najbolje elemente od Big 3 + dodao svoje, ima taj raskorak između agresivnosti na terenu i karaktera van terena, što ga čini likeable i relatable sportistom...

Što se mene tiče, vala nek stigne i prestigne Đokovića. 

On jedini ima realnu sansu da to uradi, ali dalek je put do toga, nijedan igrac iz velike trojke nije mogao da izbegne susne godine kada su najveci trofeji u pitanju, pa tako nece ni on, koji pogotovo zbog nacina igre, tesko da ce docekati tridesetu godinu gde ce moci da igra vise od polovine sezone. To naprosto telo ne moze da izdrzi, cak ni sa raznoraznim preparatima, a u njegovom slucaju i zbog manjeg fokusa na tenis u odnosu na veliku trojku. Covek jednostavno voli vise da se provodi, sto je normalno za momka njegovih godina.

Edited by jevrem69
Posted

Ja sam 90% protiv Sinera, a 10 za Alkaraza.

Ne otpuštaš fizija i kondicionog pet meseci od njihove navodne krivice, a otpustio drugu dvojicu pred sam turnir 'nako, nizašta.

Pazi da nije.

Ja mogu da ne volim Kejhila i da ga sumnjičim za šta hoću, ali je sigurno bolji strateg od Ferera.

Iskreno verujem u Karlos ovu pobedu i bilo bi divno kad bi to bilo u tri seta.

Valjda se neće blesati.

Bet365

Obojica 1.9

Bravo za lucidnost :classic_sleep:

Posted
7 minutes ago, Helena said:

a otpustio drugu dvojicu pred sam turnir 'nako, nizašta.

Pročitala sam negde da ih je otpustio zato što su davali intervjue bez njegove dozvole. Šta tek treba Cicipas sa Goranom da uradi :classic_biggrin:

• Like 1
Posted

Jeste, čitala sam i ja i verujem u to, ali nisam imala drugi izvor do tvitera.

I to je važno, klostebol je samo zero zero zero zero zero zero zero etc :whistling:

Posted

Iskreno rečeno meni je Igina priča mnogo prihvatljivija od Sinerove, u njenom slučaju (mada i u njegovom) mi najviše smeta kakav tretman dobijaju u odnosu na sve ostale.

• Like 1
Posted

Prognozirao sam pre starta turnira da  Siner dobija Alkaraza u finalu 3-1 i ostajem pri tome. Mislim da je bolji igrac trenutno od Alkaraza i da nece ponoviti greske koje je napravio nakon drugog seta u finalu RGa. 

Posted

Siner igrački nije bolji od Alkaraza.

E sad, Alkaraz je dobijao na ludi rizik mnogo, mnogo važnih poena i mečeva.

To će morati jednom da se vrati.

Samo nek to ne bude danas, da titulu uzme igrač koji je bio pred eliminacijom.

Posted (edited)

Poceo je Siner da ga ubija sa riternom, i tacno u onom trenutku kada bude malo popustio servis Alkarazu, bice velikih problema za njega. Ili da igra kao supermen i da pogadja one neverovatne paralele iz inace slabijeg udarca. 

Edited by jevrem69