Jump to content

Recommended Posts

Posted
9 hours ago, BattleBender said:

Ne pricam joj svoje probleme, ne jadikujem joj se, ne pitam je za savete.

Iskreno da budem, cak i da radis to, zasto bi to bilo lose? 

Coveku je ponekad potreban savet kao i neko ko ce da ga saslusa. 

Naravno da ne treba trcati za svaku sitnicu niti su majka (a ni otac) uvek najbolja adresa za odredjene teme i razgovore cak ni kada imate lep i zreo odnos, ali jeziva mi je pomisao da kao eto sramota je sa majkom pricati o nekom svom problemu. 

• Like 2
Posted (edited)
5 hours ago, vilhelmina said:

Uostalom, sam si dao odlican primer za ovo o cemu pisem. Pitam se odakle ti ideja da mi se obracas tim patronizirajucim tonom, kao maloumnom detetu, tonom koji svakako ne koristis kad se obracas drugim forumasima? Hoces li mi odgovoriti? Naravno da neces. Zato necu ni ja tebi na ono propitivanje. Znaci, setaj…

Znači ja sam patrijarharnal jer sam te pitao obično pitanje? I gde si videla patronizirajući ton? Kako sam trebao da pitam pitanje da bi dobio odgovor, to jest da se ne bi osetilo kao patronizirajuć? 

Za boldovano, kakav ton? I zašto bi tebe tretirao specijalno?

Edited by Darko
Posted

Patrijarhat je sistem vrednosti, nije licna osobina. I svi smo vise ili manje pod njegovim uticajem. Npr ja i dalje reagujem kad vidim da je vozac autobusa zena, iako je to tamo gde se krecem uobicajena pojava i znam da nema razloga za to. Ali ne da djavo, nesto bi se u meni sigurnije osecalo da je musko. A tek pilot…

Je li ti sada jasnije?