Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ok, pošteno moguće da ja nisam protumačio ispravno tvoj upis.

Hoćeš reći da si sasvim slučajno u prvom odgovoru napisao ovo:

47 minutes ago, fancy said:

Obično potreba i nastaje ako ne ulaziš. 

A u drugom ovo:

26 minutes ago, fancy said:

Da bi razumeo problematiku, definitivno moraš da uđeš u nju.

Ok. Moguće da ja nisam dobro protumačio. Jer imati žensku potrebu u koju ne ulaziš može da se shvati i drugačije od ženske problematike u koju ne ulaziš. Zato sam i napisao ono da se pravimo blesavi.

Dakle, te konstrukcije korišćene su slučajno tako. Ok, prihvatam.

Posted
Just now, JPM said:

potreba

Just now, JPM said:

problematiku

A u trećem:

8 minutes ago, fancy said:

konstatuješ potrebu / problem

Zar potreba nije problem kako si ga originalno definisao:

1 hour ago, JPM said:

Zašto je to tako, ne znam, to je neka ženska potreba u koju ne ulazim.

...jer da znaš, ne bi bio problem.  Jel tako ili grešim?!

Posted

Kao što rekoh, prihvatam da sam ja pogrešno protumačio, prevashodno naveden nekim doskočicama koje si imao ranije, ali to nije dokaz da je i ovde takav slučaj. Izvinjavam se.

Posted
10 minutes ago, robespierre said:

Za razliku od onoga što sam ja napisao to tvoje je nepristojno, a i netačno. 

Histerija je kolokvijalni izraz za nesposobnost da se kontrolišu emocije koje se impulsivno ispoljavaju u okolinu. 

Dodatno, ako primenimo psihonalaizu na tvoj kolokvijalni izraz, baš suprotno, po frojdovskom modelu žene koje su odrasle u kući bez očinske figure, a sa dominantnim majkama, će i same biti dominantne i tražiti muškarca ''mekušca''. 

Znam da sam se nepristrasno izrazio.

Bilo mi je smesno sto je stala na branik zenskog roda zbog jedne hipoteze u kojoj nista u uvredljivo nije napisano, pa sam odgovorio sa ironijom, kad je vec normalan razgovor nemoguc, s obzirom da ne smes nista lose reci o zeni cak ni u hipotezi.

Sto se tvog drugog dela upisa tice, imas li neki izvor da potkrepis tvrdnju? Frojd je otac psihoanalize, ali njegove teorije su danas cesto kritikovane i prevazidjene.

Posted

Kad god krene graktanje po kući ja podjednako grdim i svoju i ženinu majku, jer ih obe volim, sad smo svi porodica. Rekao sam ženi da ne delim ljude, svi me podjednako nerviraju.

• Pumpaj! 1
Posted
19 minutes ago, robespierre said:

Histerija je kolokvijalni izraz za nesposobnost da se kontrolišu emocije koje se impulsivno ispoljavaju u okolinu. 

Nije. 

Odavno smo napustili "lutajuću matericu" (gr. hystera=materica) kao uzrok neuroze i postoji čitava lepeza izraza za psihološka stanja koji su opšteprihvaćeni u današnje vrijeme. Sigurna sam da će psihološkinja među nama bolje objasniti kad se vrati iz banovine. U međuvremenu, quick google: https://www.bps.org.uk/psychologist/hysteria-historical-mirror-misogyny-medicine

• Like 1
Posted
Just now, 40Wins said:

Rekao sam ženi da ne delim ljude, svi me podjednako nerviraju.

I svi bi podjednako mogli da svoje samoproklamovane ingerencije i prava potražuju preko nečijih drugih leđa, zar ne? Podržavam.

Posted (edited)
15 minutes ago, Mina D. Harker said:

Nije. 

Odavno smo napustili "lutajuću matericu" (gr. hystera=materica) kao uzrok neuroze i postoji čitava lepeza izraza za psihološka stanja koji su opšteprihvaćeni u današnje vrijeme. Sigurna sam da će psihološkinja među nama bolje objasniti kad se vrati iz banovine. U međuvremenu, quick google: https://www.bps.org.uk/psychologist/hysteria-historical-mirror-misogyny-medicine

Ti očigledno ne praviš razliku između kolokvijalizma histerično i dijagnoze histerije. Ja sam izraz upotrebio onako kako bi neko na engleskom upotrebio reč hysterical, nisam davao dijagnozu histerije. 

16 minutes ago, RatzenStadt said:

Sto se tvog drugog dela upisa tice, imas li neki izvor da potkrepis tvrdnju? Frojd je otac psihoanalize, ali njegove teorije su danas cesto kritikovane i prevazidjene.

Imam da ponudim fenomenološki uvid u parove koje poznajem. Da, to nije dovoljan uzorak, ali ovo nije naučna konferencija nego forum. 

Žene iz brakova gde muškarac nije prisutan, a majke su dominantne figure (i zapravo su preuzele obe roditeljske uloge na sebe) traže muškarce koje su osećajni (tzv. mekani) kako ne bi prošle kao majke. 

Edited by robespierre
Posted
2 minutes ago, robespierre said:

Ti očigledno ne praviš razliku između kolokvijalizma histerično i dijagnoze histerije. Ja sam izraz upotrebio onako kako bi neko na engleskom upotrebio reč hysterical, nisam davao dijagnozu histerije. 

Prvo, nisi.

Upotrijebio si izraz rame uz rame sa objašnjenjem Edipovog kompleksa, pokušavajući da objasniš psihološke mehanizme nastanka, ako si htio da nađeš ženski pandan to je Elektrin kompleks, ne histerija.

Drugo, ni kolokvijalno se više ne koristi, izraz je zastareo u smislu neurotičnog ponašanja, a hysterical  u modernom žargonu znači urnebesno smiješno, ne histerično (kao "ludo")

Kako god okreneš iskoristio si regresivan i uvredljiv izraz za uppity žene (pročitaj tekst sa linka) koji se istorijski medicinski i društveno veponizovao protiv ženskog roda, protiv sufražetkinja, na koncu izraz je izrazito antifeministički ne samo zastareo. 

• Like 1
Posted
16 minutes ago, JPM said:

prihvatam da sam ja pogrešno protumačio

Nisi, dobro si protumačio, samo je namerno dvosmisleno...i čudima semantike radi u oba smera.

Forum je pre svega zabava.  

Ergo, i da smo na kafi i pričamo u 4 oka ili 6 ili 8 očiju... koliko god tema bila ozbiljna opet bi nekad neko opustio situaciju šaljivom upadicom - te stvari ne isključuju poverenje i iskrenost u razgovoru, stvari nekad treba i opustiti, kompletno prepuštanje mračnoj ozbiljnosti nije dobro za srce i živce. 

So, let's keep it light. :classic_smile:

Posted (edited)
4 minutes ago, Mina D. Harker said:

Drugo, ni kolokvijalno se više ne koristi, izraz je zastareo u smislu neurotičnog ponašanja, a hysterical  u modernom žargonu znači urnebesno smiješno, ne histerično (kao "ludo")

Kako god okreneš iskoristio si regresivan i uvredljiv izraz za uppity žene (pročitaj tekst sa linka) koji se istorijski medicinski i društveno veponizovao protiv ženskog roda, protiv sufražetkinja, na koncu izraz je izrazito antifeministički ne samo zastareo. 

Još jedan promašaj celog fudbala. Da vidimo šta kaže Merriam Webster za reč hysterical:

2

: feeling or showing extreme and unrestrained emotion

hysterical fans

… the paper did not hesitate to appeal to racial passions in hysterical headlines and rabid editorials.—The New Yorker

3

informal : very funny

a hysterical movie/joke

Gle, značenje u kom sam ja upotrebio tu reč je pod broj dva, a ovo tvoje pod broj tri, ko bi rekao da jedna reč može da ima više značenja. 

Za kraj, u buduće bih te zamolio da prestaneš da me učiš bontonu, pošto ovo nije prvi put da pokušavaš da se baviš formom onoga što pišem umesto suštinom (dakle da ne učitavaš zlonamerna značenja tamo gde ih nema).

Ne radi se ni o kakvom Elektrinom kompleksu, već upravo o onome o čemu sam napisao, nesposobnosti da se regulišu i kanališu jake emocije. 

Edited by robespierre
Posted
1 minute ago, robespierre said:

Za kraj, u buduće bih te zamolio da prestaneš da me učiš bontonu

Može, kad ti prestaneš da guraš 100 godina zastarele forme veponizovanog jezika kao savremeni kanon.

A pošto sam i ja kćerka, ovakve faulove ne propuštam da sviram.

• Ha-ha 1
Posted
Just now, Mina D. Harker said:

Može, kad ti prestaneš da guraš 100 godina zastarele forme veponizovanog jezika kao savremeni kanon.

A pošto sam i ja kćerka, ovakve faulove ne propuštam da sviram.

Pre nego što nastaviš da se baviš formom mojih postova konsultuj Pravopis Matice srpske ne bi li se obavestila o razlici između imenica (histerije) i prideva (histerično). 

Ako nastaviš da tupiš u prazno pomisliću da me ili stalkuješ ili da si ekstremno bezobrazna u smislu proizvoljnog učitavanja zlonamernog značenja kojeg nema.

Posted
19 minutes ago, fancy said:

Nisi, dobro si protumačio, samo je namerno dvosmisleno...i čudima semantike radi u oba smera.

Forum je pre svega zabava.  

Ergo, i da smo na kafi i pričamo u 4 oka ili 6 ili 8 očiju... koliko god tema bila ozbiljna opet bi nekad neko opustio situaciju šaljivom upadicom - te stvari ne isključuju poverenje i iskrenost u razgovoru, stvari nekad treba i opustiti, kompletno prepuštanje mračnoj ozbiljnosti nije dobro za srce i živce. 

So, let's keep it light. :classic_smile:

I ja sam za to, ali pazi, ne mogu ja da znam šta je za nekog light tema a šta nije. Mnoge stvari koje su meni nebitne ili nešto oko čega ne treba trošiti živce, nekome su životno pitanje. Otida i moja inicijalna reakcija jeste bila da napišem da je pošalica dobra, odnosno sama igra reči, ali da možda nije prikladan trenutak.

Toeto, idemo dalje.

Posted
11 minutes ago, robespierre said:

Ako nastaviš da tupiš u prazno

....

11 minutes ago, robespierre said:

pomisliću da me ili stalkuješ ili da si ekstremno bezobrazna u smislu proizvoljnog učitavanja zlonamernog značenja kojeg nema.

Lijepo, uvreda na moj pokušaj edukacije+prijetnja autoritetom moderatora.

Vi neki stvarno odbijate da naučite nešto novo.

Drži se ti bolje sporta.

Posted (edited)
6 minutes ago, Mina D. Harker said:

....

Lijepo, uvreda na moj pokušaj edukacije+prijetnja autoritetom moderatora.

Vi neki stvarno odbijate da naučite nešto novo.

Drži se ti bolje sporta.

Ovo je odličan primer koliko je ta tvoja levičarska ideologija besmislena, jer sam apsolutno siguran da si barem jednom u životu iskoristila pridev histeričan da opišeš ponašanje nekog deteta muškog pola, ali te to neće sprečiti da ovde besmisleno siluješ jezik i mene teraš da se posipam pepelom pred tvojom ideološkom matricom.

Edited by robespierre
Posted

Mina, nemoj da se ljutiš, ali možda on tvoje pisanje ne shvata kao pokušaj edukacije već upravo kao tupljenje u prazno. Ništa lično. Ljudi imaju različite vidike.

Poenta pisanije na forumu, jedna od njih, je i da se vide različiti stavovi. Zanimljivo je da na ovoj temi žene rade isto što muškarci na temi feminizma, a to je nipodaštavanje realnih problema jedne grupacije nekim apologetskim pisanijama i izgovorima.

Na Fem temi vi to nikad ne shvatite kao pokušaj edukacije već uvek kao prst u oko.

Posted
2 minutes ago, Mina D. Harker said:

Ne, za "histerične" muškarce koristim izraz testeričan. 

Radi kako ti je volja samo nemoj da teraš druge da se povinuju tvojim besmislenim ideološkim normama čak i kad je u pitanju jedan bezazlen post na forumu. 

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Zanimljivo je da na ovoj temi žene rade isto što muškarci na temi feminizma, a to je nipodaštavanje realnih problema jedne grupacije nekim apologetskim pisanijama i izgovorima.

Jeste, kad žene otvore onlajn "akademiju za silovanje", pa tokom jednom mjeseca bude 62 miliona pregleda, moći će da se kaže da radimo isto. 

4 minutes ago, JPM said:

Mina, nemoj da se ljutiš, ali možda on tvoje pisanje ne shvata kao pokušaj edukacije već upravo kao tupljenje u prazno.

Ovo nije korektan izraz i ti to dobro znaš, jer si prvi koji zamoljava forumaše da se korektno i dobronamjerno obraćaju drugima. Tako da nisi pošten ovdje.

Ne, ovdje je u pitanju užasna komunikacija od strane jednog mladog čovjeka, odbijanje da se prihvati sugestija, uzme za ozbiljno ono što žena piše i pun k. ostalih stvari koje se otpisuju kao ženska histerija.

Bukvalno robespjerova komunikacija sa mnom pokazuje da neki muškarci nisu ništa evoluirali u prethodnih 150 godina i odbijaju da se pomaknu milimetar da bi dali prostora savremenom ženskom iskustvu da se ispolji. I to rade sa ponosom, koristeći uvrede i slabo prikrivene prijetnje sa pozicije moći i formalnog autoriteta.

I'm done here.

Posted

Isto kao što je i Vilhelmina meni odgovorila sa "siroti mali hrčki" za muškarce koji su u realnom problemu. Znači radi se o vulgarizaciji i nipodaštavanju nečijih ozbiljnih problema. Samo je pitanje ko koliko želi da bude korektan. Neko bi se sprdao  neko ne bi. 

Ja to i jesam sa tim ciljem napisao Fensiju. Ali ne mogu da ga držim krivim ako mu je tajming pošalice promašen, zar ne? Jebiga, neslana šala. Jedino što mi se ne sviđa je recimo to što je kronos najebavao svako malo za te bumerske zajebancije a jedan moderator to može da izbacuje bez ikakvih posledica. Ali to nije priča za ovu temu i dotiče se isključivo kriterijuma.

Jednostavno, ako se ulazi u jednu diskusiju otvorenog srca i ako nepoštovanje izaziva revolt, zašto slične stvari gledati posprdno samo zato što su na udaru neki koji ne pripadaju mojoj interesnoj grupaciji?

Posted
32 minutes ago, JPM said:

Vilhelmina meni odgovorila sa "siroti mali hrčki" za muškarce koji su u realnom problemu. Znači radi se o vulgarizaciji i nipodaštavanju nečijih ozbiljnih problema.

Pa dobro, svako stoji iza onoga što je napisao.  Ne sviđa ti se njen komentar? Ignorišeš ga, ili odgovoriš, ali nije to nužno nešto uvredljivo.

Ja sam u životu sreo previše muškaraca iz grupacije "siroti mali hrčki" tako da jasno mogu da vidim odakle to dolazi.

Ako misliš da je time baš tebe uvredila, onda šta ja znam, daj report...

32 minutes ago, JPM said:

bumerske zajebancije

I eto ti ga sad... hoćeš da si maksimalno korektan ali istovremeno pucaš uvredljivo sa dismissive ejdžizmom bez razmišljanja. :classic_unsure:

Teška priča, a?  Jbg. :classic_biggrin:

p.s. Kronosa je "ubio" volumen repetitivnog sadržaja / floodovanje.