Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Kao juče da je bilo  sećam se kako mi je skoro istu priču govorio jedan poznanik krajem septembra 2000. kada sam izjavio da, iako je verovatno jedina opcija da se sruši SM, da mi Vojislav Koštunica ne deluje kao neko ko će doneti istinske promene.

Svi mi smo za to krivi, ali sam Koštunica nije bio autokrata, dok Tadić je blago naginjao, ali daleko je sve to od Vucica.

Ako se na greškama uci naučiće nas vreme, a imam nadu u osobe do 30-35g da jesu po mentalitetu drugačije od drugih grupacija i da će biti nosioci promene koja će uslediti nakon pada nepomenika.

42 minutes ago, DJ_Vasa said:

I ja sam glasao za opoziciju preko one stvari, pri čemu mi je elan takođe bio nizak, a kritikovao sam ih zbog praktično istih stvari upravo ovde. Protesti Srbije protiv nasilja su se pretvorili u glupe i neefikasne akcije koje se ponavljaju – besciljne šetnje do praznih institucija koje su se održavale vikendom, kada tamo nema ni domara, ili obične šetnje koje nisu imale nikakav cilj.  Ako ništa drugo, bar su se Džeki sa DorČola i Fifika sa Vračara lepo prošetali. Tu su bile i totalno idiotske akcije, kao npr. kad su tuta-muta-ćuta i još desetak idiota blokirali auto-put po teškoj vrućini. režimu nisu naudili ni najmanje, ali su im zato psovali majku oni koji su se vraćali sa odmora, dok su turske kamiondžije spominjale dahijama i Karađorđu sve po spisku, usput grdeći Murata što im nije lepo osvojio Nemačku, ili bar Švedsku, gde je 'ladno, ali standard, jbg.

I ne, Đilas nije lopov dok se ne dokaže suprotno, ali je zasrao beogradske izbore kada je mogao da ih dobije na tacni jer su mu odjednom izborni uslovi postali previše loši, plus je zasrao što je umesto sebe isturio idiotkinju Mariniku Tepić, koja je lošom imitacijom Tome Grobara uspela da od sebe napravi još većeg idiota, što je još više zasrala onim glupostima sa paketima droge gde joj je samo falio AV-ov JMBG. Ostali su imali više mozga, a ako ga imaju još više, dovoljno je samo da otkače SSP ili da SSP otkači svoje debilno rukovodstvo.

Ovi skupovi su sami po sebi kopija ovih prethodnih, samo mnogo jeftinija. Ako je u pitanju podrška studentskom pokretu, podržavaju ono što ne postoji, što nema nikakav program, a nema ni ljude koji bi ga zastupali po svim pitanjima. Ima samo nekolicina njih koji piskaraju jeftine parole po internetu, onih što gostuju kod Oproletovanije Blebećković i lupetaju i to je to. Ako samo beogradski univerzitet ima oko 90.000 studenata, gde su studenti sa ostalih državnih i privatnih univerziteta? Meni se čini da baš i nisu mnogo aktivni u celoj priči da bi se nazvala studentskom.

Ne samo da su mladi aktivni, već i klinci od 15g prakticno, to će mu i napraviti problem jer ta 18-25 grupacija sada izlazi u visokom procentu i za sobom povlači i srednjovecne ljude.

Promene koje su studenti doneli unutar opoziconog dela i apsinenata su ogromne, ali kažem i broj godina na vlasti Vucica im pomaže ka tome.