Jump to content

Recommended Posts

Posted

Lako se objasnjava i to i gotovo sve ostalo kod nas - licemerjem i egoizmom. Ovde opet ide onaj citat Cigarette Smokinga Mana, dakle umiris svoju savest tim jeftinim, deklarativnim, folklornim 'opredeljenjima', a u praksi si najgori oportunista. Hoces sve, hoces odmah i tako i radis, ali bas onako jako drzis do tradicije, porodicnih vrednosti, religije, duhovnosti. U prici. Kad prodajes paket drugima, kroz koji sam sebe definises i trazis da fiksiras taj neki fantomski identitet koji ti daje neku satisfakciju. Ili bar iluziju iste.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Bul-Kathos said:

nemacki min. ino. poslova je bio neutralno (ali ipak) prorezimski nastrojen juce i danas, jer nije postavio u srediste pitanje regularnosti izbora, vec je govorio uopsteno o izborima

Meni nije tako zvučalo, barem kako je preneto.

Posted

"Prekidamo apsolutno sve kontakte sa Srbijom dok god se ne uspostavi potpuna vladavina prava, dok god traje represija prema studentima. Bilo kakvi pregovori o ulasku u EU ce direktno zavisiti od ispunjenja prethodno pomenutih stvari, kao i od prestanka gusenja medija. Takodje zahtevamo da buduci izbori budu apsolutno u skladu sa demokratskim principima i da se na najstransparentniji moguci nacin otvori prava istraga o tragediji u Novom Sadu".

Posle ovoga bi dragi Aleksandar flipnuo vrlo brzo.

Posted
2 hours ago, Volter said:

Proradio forum brzo, bio izgleda neki kvar ili je do mene :smiley33:

Vaso, za ovaj deo posta koji se odnosi na moj odgovor se uglavnom slažem. Ono gde se razilazimo, a i ranije smo mislim pisali o tome, jeste oko efekta ovakvih protesta i šta su oni konkretno doneli. Doneli su mnogo toga, sve te šetnje, blokade su uticale i na reakcije iz EU, velikim delom protesti su ubrzali i uticali da Ludakova dvoguzanska politika više ne prolazi, poljuljan je ko nikad ranije, uteran mu je strah od izbora koje odlaže...Voleo bih ja da je ovaj talas brži i da što pre potopi režim, ali taj režim nije ni naivan, 12 godina je neometano gradio svoju moć. 

Inače, kad smo kod toga da je u Srbiji većina rusoljuba, kako komentarišete to da su evo već 25 godina na vlasti pro-EU stranke? Da li mislite da bi radikali ikad došli na vlast da se nisu raskantali i da Ludak i Grobar nisu preko noći postali evropejci?

I taj efekat može da se istopi kao sneg na suncu ukoliko se ne iskoristi. Istorijski trenutak je takav da se kremaljska mafija mora otkačiti što pre, a treba ga iskoristiti. Bez onoga što smo rekli i Bul-Kathos i ja, tj. bez komunikacije sa bitnim faktorima, opet može sve da se vrati na isto. Kada bi studentski pokret imao nekoga sa dva grama mozga da to iskoristi, da obija pragove po Briselu i kod onih sa parama, sve bi se vrlo brzo izmenilo. Ako se nastavi sa šetanjem loknastog Džizusa, ruSSkim zastavama i pajtašenjem sa veteranima, biće opet igubljena šansa. Ni ovde ne mislim na zastave u fizičkom smislu, već o političkoj orijentaciji.

Posted

Ovi protesti odavna nisu samo studentski. Studenti od starta pozivaju raju da se masovnije ukljuci, da im treba pomoc, da ne mogu sve sami. Evo, zborovi imaju neku svoju organizaciju, Dijana Hrka se u startu sama ogradila od studenata i porucila da je to njen licni protest. Ja zaista ne vidim nikakvu prepreku, da se gradjanska pro EU opcija sama organizuje, i sa raznih tvitera i foruma presaltuje na ulicu sa sve zastavama EU, pa pravo pred kordon milicije. Nek odmene malo ove cure i mladice koji redovno dobijaju batine i bivaju hapseni. Ko zna, mozda se tu izrodi neki novi lider koga ce EU prepoznati kao svog partnera. M?

• Like 1
Posted (edited)
27 minutes ago, freethrow said:

aaaaaa

Razumem i načelno se slažemo, ali menjaju se spoljne okolnosti.

Pisao sam na drugoj temi, bilo je interesantno gostovanje tog advokata juče oko 21h na N1. Preporučujem da se pogleda.

On je bio ubeđen da će Vučić uskoro da pođe Dodikovim stopama, ne zato što želi, nego zato što jednostavno nema drugog izbora.

Odnosno naše projekcije za studentsku listu koja preuzima vlast i stavlja on hold velike geopolitičke stvari deluju sve manje realno, upravo pošto smo u situaciji da se moramo opredeliti. To je ujedno bio i dobar kontrargument koji je i ovde neko izneo pre par meseci kada se vodila slična rasprava. Neće ostatak sveta da kaže: pusti Srbiju, ajde da ih ne diramo dve godine dok malo ne srede državu

Na kraju možda će ispasti i dobro da SNS svojim poslednjim potezima i definitivno u Srbiji raskine sa Rusima, tako da onda to 'konzervirano stanje' koje treba da traje dve godine dok se država malo sredi bude sa definitivnim opredeljenjem ka Zapadu i EU.

Ali ovaj poslednji pasus je moj klasičan whishful thinking, u realnosti će to da bude mnogo zajebanije 

Edited by nemanjaol