berti Posted April 18 Posted April 18 Monstrum bi jos juče pucao u masu ispred rts-a. Ne boji se on bitangi iz EU i Rusije, rec mu ne bi rekli. Ne boji se opozicije. Boji se reakcije jer bi sutra milion ljudi pohrlilo u Beograd i nista ga ne bi spasilo. Zna dobro da se ovog puta ne bi izvukao. Ja ne mogu da razumem ljude iz Beograda. Pa pred nosom im je sve ovo, sta treba da ih natera da ih bude sto hiljada ljudi tu.
Molina23 Posted April 18 Posted April 18 2 hours ago, woolgatherer said: da, krivicna prijava je tacka bez povratka ova blokada im je dala idealnu sansu da udju u strajk i pridruze se narodu ispred zgrade, sansu koju nisu zasluzili i kojom su mogli da se skroz operu jer bi ih narod odusevljeno primio ali jbga vise vole na djubriste Apsolutno. Ljudi žele da ih vide kroz Branka Stankovića, Jocu Memedovića, Radu Đurić, Miru Polak, pružila se ruka spasa više puta. Međutim oni svakim kriznim potezom ponosno otkriju - mi smo Milanović, Vučelić i Komrakov. Studenti su i to isterali na čistac, nije mala stvar. 6
woolgatherer Posted April 18 Posted April 18 dugo nisam mogao da provalim na koga me ova opajdara zekic podseca Spoiler 6 1 3
uncletima Posted April 18 Posted April 18 Uopste mi se ne dopada, podrska iz Novog Pazara na blokadi RTS-a. To sutra kad krene kuci, ima 90% blokadera sa sobom da povuce, da im se za gostoprimstvo oduzi.
Helena Posted April 18 Posted April 18 Evo RTS kmeči kompletan uvod u dnevnik, žaleći se na targetiranje i sve ono što su drugima radili godinama. Ako sam o ranije mislila da će ovo ići mirnim putem, sad mislim da neće. 51 minutes ago, berti said: Tuga velika i još veci bes. Monstrum!!!!! Bulumenta je bila na Kliničkom, ovaj mučenik je ležao i umro na VMA. Hajde zajebite lajkove, makar malo provere pre nego ispalite glupost Kraj tvita. Nemojmo biti RTS. 1
mrd Posted April 18 Posted April 18 2 minutes ago, Helena said: Evo RTS kmeči kompletan uvod u dnevnik, žaleći se na targetiranje i sve ono što su drugima radili godinama. Ako sam o ranije mislila da će ovo ići mirnim putem, sad mislim da neće. Ne moze mirnim putem, AV AV nece sam da kaze da je krao i da mu je zao i jos da se prijavi za utvrdjivanje odgovornosti. Veliko je on smece.
mrd Posted April 18 Posted April 18 Nece on i sva ova crevca, vezana za njega dragovoljno napustiti politicku sliku. Ni ne treba tako da bude, mora da odgovara!
DameTime Posted April 18 Posted April 18 1 hour ago, berti said: Ja ne mogu da razumem ljude iz Beograda. Pa pred nosom im je sve ovo, sta treba da ih natera da ih bude sto hiljada ljudi tu. Zato što ima malo do onog "neko drugi će", a malo je i do realnosti da previše (finansijski) zavisimo od svojih poslova i maltene je nemoguće toga se odreći. Svesna sam da to zvuči kao opravdanje i svaka čast onim ljudima koji su konstantno tu, bez obzira na potencijalne posledice, ali ja recimo trenutno nemam taj luksuz. Rekla bih da većina ljudi tako balansira. Ista priča kao za generalni štrajk, npr. moja firma ne bi mogla nikad da štrajkuje, zbog klijenata, iako svi podržavamo blokade i proteste a vlasnik čak donira studentima u blokadi.
Helena Posted April 18 Posted April 18 Kristalnom zabranjene društvene mreže!?!?!?!?!?!!! Pun tviter naloga sa Kristal Met Dejmon nikom.
DameTime Posted April 18 Posted April 18 Solidno ljudi ispred RTS-a, mada bi valjalo da nas je još više. Gospodin Zoran Đajić kod Takovske ❤️ 2 2
uncletima Posted April 18 Posted April 18 Znaci, da podvucemo: Beograd ima 2 miliona. Neka je cetvrtina zaposlena tamo, ako prestanu da rade, Srbija ima da umre! OK, to znaci da preostale 3 cetvrtine strepe da prva cetvrtina ne ostane bez posla, jer bi onda i Srbija prestala da postoji, ili sam ja sve pogresno razumeo?
mrd Posted April 18 Posted April 18 32 minutes ago, DameTime said: Zato što ima malo do onog "neko drugi će", a malo je i do realnosti da previše (finansijski) zavisimo od svojih poslova i maltene je nemoguće toga se odreći. Svesna sam da to zvuči kao opravdanje i svaka čast onim ljudima koji su konstantno tu, bez obzira na potencijalne posledice, ali ja recimo trenutno nemam taj luksuz. Rekla bih da većina ljudi tako balansira. Ista priča kao za generalni štrajk, npr. moja firma ne bi mogla nikad da štrajkuje, zbog klijenata, iako svi podržavamo blokade i proteste a vlasnik čak donira studentima u blokadi. Nije lako kad si predvidljiv(mator sa decom) da se covek odluci na otpor ovoga tipa. Ovo je otpor koji kaze da covek celog sebe mora da da, ali je ljdski da si vec deo sebe dao porodici i da taj deo niko ne sme da uzme. Svako ko moze treba da podrzi ovaj otpor. Ja sam uvek smatrao da ce nam se sve sto smo u zivotu uradili, dobro, ili lose vratiti istom merom, ne kad umremo, nego za zivota. Dakle otpor neljudskosti i svim silama protiv, kriminala i korupcije (meni su ova dva jednaka, ali ih mnogi odvajaju). 1
DameTime Posted April 18 Posted April 18 3 minutes ago, uncletima said: Znaci, da podvucemo: Beograd ima 2 miliona. Neka je cetvrtina zaposlena tamo, ako prestanu da rade, Srbija ima da umre! OK, to znaci da preostale 3 cetvrtine strepe da prva cetvrtina ne ostane bez posla, jer bi onda i Srbija prestala da postoji, ili sam ja sve pogresno razumeo? Čisto da ti malo budem đavolji advokat - a zašto ti ne dođeš u Bg? 😁 3 minutes ago, mrd said: Nije lako kad si predvidljiv(mator sa decom) da se covek odluci na otpor ovoga tipa. Ovo je otpor koji kaze da covek celog sebe mora da da, ali je ljdski da si vec deo sebe dao porodici i da taj deo niko ne sme da uzme. Svako ko moze treba da podrzi ovaj otpor. Ja sam uvek smatrao da ce nam se sve sto smo u zivotu uradili, dobro, ili lose vratiti istom merom, ne kad umremo, nego za zivota. Dakle otpor neljudskosti i svim silama protiv, kriminala i korupcije (meni su ova dva jednaka, ali ih mnogi odvajaju). Slažem se. Ok, ja nemam decu tj. odgovornost tog tipa, ali imam roditelja koji od mene zavisi. Što je, kad se malo zamislim, veoma slično 😆 Zato je bitno da na blokadama u svakoj smeni budu kritične mase ljudi, ne da se popodne skupi 100K pa da se raziđemo kroz 2-3h. Neka svako podrži i doprinese koliko može i dobri smo. P.S. Ove radionice farbanja jaja su predivne! Dosta dece je bilo. 1
DJ_Vasa Posted April 18 Posted April 18 2 hours ago, berti said: Ja ne mogu da razumem ljude iz Beograda. Pa pred nosom im je sve ovo, sta treba da ih natera da ih bude sto hiljada ljudi tu. A šta bi se desilo i da ih je toliko? Ovima iz PTC savest neće nikada proraditi, a to što su čak i Pera portir i Draganče domar iz PTC na protestu ne menja ništa. Nabili su se u neku pacovsku rupu i odatle šire svoju propagandu, a oni što ispijaju kafe po ceo dan su presrećni jer ne moraju da rade. Ovi koji su na protestu su miran i kulturan svet, a studentski redari ne dozvoljavaju nikome da luduje. 33 minutes ago, DameTime said: Svesna sam da to zvuči kao opravdanje i svaka čast onim ljudima koji su konstantno tu, bez obzira na potencijalne posledice, ali ja recimo trenutno nemam taj luksuz. Rekla bih da većina ljudi tako balansira. Ista priča kao za generalni štrajk, npr. moja firma ne bi mogla nikad da štrajkuje, zbog klijenata, iako svi podržavamo blokade i proteste a vlasnik čak donira studentima u blokadi. Nije to tvoj luksuz jer tvoj štrajk ne bi uzdrmao režimsku mašineriju. Bili su oni pozivi na štrajk i odazivalu su se restorani, kafići, knjižare, neke firme koje se bave uslužnim delatnostima i slično, ali to se ne oseti. Osetilo bi se da štrajkuju službe koje otežavaju društvu da funkcioniše, kao što su sudovi, opštine, pošte, gradski prevoz i slično. Ako ništa drugo, bar su se na onom prvom štrajku javno iskazali SNS-ovi lokali koji su nudili besplatnu kafu, ali šteta je što takvi nisu stalno na tapetu. Štrajkovali su advokati, što je zeznulo pravosudni sistem. Štrajkovala je prosveta koliko je mogla, a štrajkuju i fakulteti. Ovaj režim zabole uvo za prosvetu, tako da je to nedovoljno. Doduše, za mnoge državne uhlebe bi se teško videlo da štrajkuju, ali to je druga priča. Šteta je što se niko nije ozbiljno pozabavio neplaćanjem računa jer to bi tek bolelo režim. Svi su se ukakili od izvršitelja, ali i to se lako zaobilazi. Ako je u pitanju Infostan, dovoljno je platiti samo jedan deo, pa se dug prenosi uz malu kamatu. Tako može da se radi više meseci. Struju ionako ne plaća redovno skoro pola stanovništva, a pošto i oni ne mogu da se ovajde od kamate i seku posle velikog duga, ni to nije veliki problem. Ovo bi čak moglo i da se kombinuje sa onim bojkotima koje organizuje Efektiva, pa se tako mogu bojkotovati i SNS-ove ili državne firme koje pružaju komercijalne usluge. Ima tu dosta mogućnosti, ali neko od ugleda treba da pozove na takvu akciju.
uncletima Posted April 18 Posted April 18 1. Ja iz Kacareva 40+ km od Takovske, treba da zapalim, kao da vam Nislije, Pazarci i Kragujevcani nisu dovoljno. 2. I kad bih stigao: Jeste, ti ces, seljacino da nam krojis kako cemo mi da trazimo izgovore. PS. Hoces i broj, 3?
DameTime Posted April 18 Posted April 18 Izvini, Timo, ali je l' se blokada rts-a tiče svih nas ili samo Beograđana? Tom logikom niko van tog mesta nije morao da zapuca ni na proteste u NS, KG, Nišu i sl.* Poenta je, ne napadam te šta treba ili ne treba da radiš, već ti takvim pitanjem skrećem pažnju da si previše oštar prema ljudima u Beogradu. Svako pumpa kako i koliko može i to je najbitnije. *jasno je da je proporcionalno više ljudi iz mesta gde se održava protest
mrd Posted April 18 Posted April 18 Dobro je bre. Alternativa "Obojene revolucije" i rezultat, moze da bude isti kao i rezoluvcija "Plisane revolucije" ciji sam ja bio aktivni ucesnik i na kraju se desila tuzna prica, mrd otisao da mu ne govore, kako ne valja. Sad bi mi zao bilo da se isto desi, posto bi to znacilo, da ce neki novi mrd, pisati isto ovako ko ja mladima za 30 godina. Pumpajte sada. Svi.
Clash Posted April 18 Posted April 18 7 minutes ago, Papanikolesku said: Večeras nije bilo Dnevnika 2. Jako sam zalosna. 5
Clash Posted April 18 Posted April 18 Zvala danas obisao svoj terarijum i doneo im jaja koja je na Instagramu pre toga farbao. I kza da im se divi. Car ih posadio tamo u park kao zumbule i kaze da se divi njihovoj hrabrosti😄 I nesto tamo srao u nekom satoru standardno ali mi zapao za oko jedan momenat koji stalno radi a koji su preuzeli i ovi njegovi kerici. To kad za nekog neprijatelja kaze ime pa kao ne zna prezime ili namerno pogresi prezime. I to stalno tadi, misli kao bas je super fora.
Cavani Posted April 18 Posted April 18 Docekasmo i Euroligu na Rts, Real- Bajern u prenosu, ustupila im Arena.
Molina23 Posted April 18 Posted April 18 31 minutes ago, Papanikolesku said: Večeras nije bilo Dnevnika 2. Šta će Dnevnik na RTS-u? 1 1
Recommended Posts