TripleJ Posted Sunday at 04:51 PM Posted Sunday at 04:51 PM 2 minutes ago, berti said: Ovaj nesrecni čovek čije dete je stradalo padom nadstresnicom je sigurno ucenjen. Zapreceno mu je da ce neko iz porodice stradati. Sada zlikovci više ne nude novac, sada im je ponuda smrt. Ovo nema ni kod Kamore, Ndragete... Nema ni u Huarezu, Sinaloi... Mozda je matori samo ozbiljno paranoican, gubitak deteta je ogroman sok, ko zna sta u coveku sve moze da probudi. Ja sam nakon odslusanog dela govora stekao takav utisak. Tesko mu je da se pomiri sa gubitkom deteta, a tesko mu je da prihvati da je vlast kriva zbog korupcije, nalazi imaginarnog protivnika, krece u svoju borbu. 11
Helena Posted Sunday at 04:53 PM Posted Sunday at 04:53 PM 4 minutes ago, berti said: Ovaj nesrecni čovek čije dete je stradalo padom nadstresnicom je sigurno ucenjen. Zapreceno mu je da ce neko iz porodice stradati. Sada zlikovci više ne nude novac, sada im je ponuda smrt. Ovo nema ni kod Kamore, Ndragete... Nema ni u Huarezu, Sinaloi... Ne verujem. Gledala sam ga već ranije na TV -u i potpuno istu priču je pričao kao sinoć. To je tačno ono što on misli. 4 minutes ago, berti said: Ovaj nesrecni čovek čije dete je stradalo padom nadstresnicom je sigurno ucenjen. Zapreceno mu je da ce neko iz porodice stradati. Sada zlikovci više ne nude novac, sada im je ponuda smrt. Ovo nema ni kod Kamore, Ndragete... Nema ni u Huarezu, Sinaloi... Ne verujem. Gledala sam ga već ranije na TV -u i potpuno istu priču je pričao kao sinoć. To je tačno ono što on misli.
berti Posted Sunday at 04:56 PM Posted Sunday at 04:56 PM Da li mislite da je nemoguce da bude ucenjen?
Volter Posted Sunday at 05:06 PM Posted Sunday at 05:06 PM (edited) Danas studenti ili možda maturanti mi ulepšaše dan. Bio do železare u Smederevu, nekom poznaniku dao neke papire, krećem prema Smederevu i stajem jer sam imao malih problema sa autom. Izlazim i iz daljine čujem muziku, piči Sneki - Joj, joj, joj, još malo mili moj. Onaj sa megafonom takođe peva a čuje se i galama. Reko ovo mora da su naprednjaci, jebo me patak gde na njih da nabasam. Kad ono naši. Onaj car sa megafonom prvo pumpaj pa nastavlja sa koncertom - Takni me takni, polako se primakni. Ceo dan ko ludak pevušim tu pesmu. Moji me gledaju i misle da sam pošandrcao. Edited Sunday at 06:54 PM by Volter 1 7
Stiletto Posted Sunday at 05:07 PM Posted Sunday at 05:07 PM Rukometna utakmica Srbija-Slovenija u Boru, sa tribina odjekuje "pumpaj, pumpaj!" 7 1 1 2
Volter Posted Sunday at 05:15 PM Posted Sunday at 05:15 PM 15 minutes ago, berti said: Da li mislite da je nemoguce da bude ucenjen? Pisao sam i ranije da su oni toliko zlobni da verujem da su se raspitivali o porodicama sa ciljem da pronađu one s kojima mogu manipulisati. Imali smo i onu porodicu koju je posetio Nenadležni, tetka iz te familije je čak i pisala neke pesme na tviteru protiv studenata. 3
Klotzen Posted Sunday at 05:19 PM Posted Sunday at 05:19 PM Ma ta pisma je pisala Vasiljevićka da bi nepomenik poentirao bez problema. Potkrao joj se Đoković pa je nepomenik morao da improvizuje u live-u 🙂
Volter Posted Sunday at 07:11 PM Posted Sunday at 07:11 PM Ozbiljno pumpanje u Vršcu. Blokada opštine do sutra. Stigli i bajkeri. 6 1
Henry Chinaski Posted Sunday at 09:20 PM Author Posted Sunday at 09:20 PM Ovo mi djeluje kao utopijska ideja, kojoj ne dajem prevelike šanse da ispije, no nadam se da griješim. Koji su to ljudi u Srbiji koju su dovoljno iskusni da se nazovu eksperti u jednoj oblasti, a nisu imali dodira sa politikom tokom vladavine SNSa. Plus ti ljudi bi takodje trebali biti jake ličnosti, koji pored sredjivanja uslova za fer izbore, trebaju i da animiraju gradjanje da izadju u velikom broju. 9
mrd Posted Sunday at 09:39 PM Posted Sunday at 09:39 PM 16 minutes ago, Henry Chinaski said: Koji su to ljudi u Srbiji koju su dovoljno iskusni da se nazovu eksperti u jednoj oblasti, a nisu imali dodira sa politikom tokom vladavine SNSa. Plus ti ljudi bi takodje trebali biti jake ličnosti, koji pored sredjivanja uslova za fer izbore, trebaju i da animiraju gradjanje da izadju u velikom broju. Skup je velik, svi mladji od 50 god. Mora da bude cisto i jeste utopija ocekivati da svi mi koji smo ukalupljeni u nepriznavanje sposobnosti razmisljanja bez iskustva. Medjutim, ovaj pristup deluje ispravan. Ne kosta nista, motka je toliko prljava, da ju je tesko oprati. Ipak su ta deca cista i postena! 2
Nicklord Posted Sunday at 09:47 PM Posted Sunday at 09:47 PM 25 minutes ago, Henry Chinaski said: Ovo mi djeluje kao utopijska ideja, kojoj ne dajem prevelike šanse da ispije, no nadam se da griješim. Koji su to ljudi u Srbiji koju su dovoljno iskusni da se nazovu eksperti u jednoj oblasti, a nisu imali dodira sa politikom tokom vladavine SNSa. Plus ti ljudi bi takodje trebali biti jake ličnosti, koji pored sredjivanja uslova za fer izbore, trebaju i da animiraju gradjanje da izadju u velikom broju. Meni to deluje kao poziv profesorima ali možda grešim 7
fancy Posted Monday at 06:34 AM Posted Monday at 06:34 AM Ne vidim nikog drugom osim profesora da upada u taj kalup... OK, poneki advokat, lekar, sudija, nije da nema časnih ljudi, profesionalaca. Iako deluje skroz naivno i utopistički, a i ova mala što je gostovala ko Olje nije baš bila ubedljiva, dobra je to ideja ali strogo za prelaznu vladu. Mada, naša realnost je - ko će od moralno prečistih pojedinaca koji se tu traže da se upusti u neizbežnu kaljugu i prljavštinu igranke sa policijom, BIA, raznim tajnim službama i sl. da ne nabrajam jer i ne znam koliko i čega sve ima, a nije da nema i vrlo je rasprostranjeno, kroz celo telo Srbije - kao kancer. Drugi je problem što tako nešto nećamo gledati i da će žvalavi psiho bukvalno da počne da progoni i hapsi nepodobne i šalje u zatvore, logore, napada po ulicama, po kućama i konačno i likvidira. Radio je to i Milošević s političkim protivnicima za kudikamo manji ulog. A opet, šta ga košta da sutra izađe sa spiskom svojih profesora (nije da ne može da ih iskopa) i kaže "evo vam prelazne vlade, da vas vidim sad"... Mada sve nekako više vuče na krvavi* rasplet nego na mirnu tranziciju Srbije ka civilizovanom društvu. On svakako više nema većinu u narodu (ali ne onoliko ubedljivo koliko većina nas priželjkuje) ali definitivno ima sve postojeće poluge sile i prinude na izvolte i spreman je da ih upotrebi. U priče da će neko tu nešto da mu otkaže poslušnost i pređe na stranu narooda, iskreno više i ne verujem. U nekakvu intervenciju Evrope (osim ponekog "oštrog" saopštenja) takođe. (* krvavi u smislu da će da pusti našu krv) 7
srlepajce Posted Monday at 07:12 AM Posted Monday at 07:12 AM Koliko je ovo lepo A stoka ovde zatvarala hale na debelom minusu 9 11
Volter Posted Monday at 07:38 AM Posted Monday at 07:38 AM 53 minutes ago, fancy said: A opet, šta ga košta da sutra izađe sa spiskom svojih profesora (nije da ne može da ih iskopa) i kaže "evo vam prelazne vlade, da vas vidim sad"... De si Fansy, nema te 101 godinu. Može ali studenti nisu naivni, znaju da bi to bili isti oni profesori koji su bili na spisku podrške SNS-a. A i svakako neće želeti da Vučić bude taj koji odlučuje koji će profesori biti u ekspertskoj vladi. Nego, kad smo kod tog spiska, a bilo je valjda više od 2000 potpisnika, gde je sada većina tih ljudi? Što su se mnogi od njih zavukli u mišju rupu? Gde su svi oni silni profesori, doktori, umetnici, sportisti...Nije imao koga da dovede na protest u subotu. Čak i Lukasa nije bilo. Gde je Piksi? Gde je Joksimović da zapeva? Zar se tako zahvaljuje Nenadležnom koji je omogućio njemu i njegovoj supruzi da namlate milione. 3
Henry Chinaski Posted Monday at 07:42 AM Author Posted Monday at 07:42 AM 9 hours ago, Nicklord said: Meni to deluje kao poziv profesorima ali možda grešim Da, i ja mislim da žele na ovaj način svoje profesore. Nadam se da već imaju nekoga u vidu, pa i razgovore sa tim profesorima, i da li su spremni na sve to. Jer čim i naznaka imena bude dostupna javnosti, nenadležni će ih provući kroz najveće blato ikada. Ti ljudi takodje moraju biti spremni da mediji razvlače njih i njihove uže i šire članove porodice svakodnevno.
fancy Posted Monday at 08:47 AM Posted Monday at 08:47 AM 55 minutes ago, Volter said: Može ali studenti nisu naivni, Ma naravno. To je šou za posetioce njegovog cirkusa, ali sumnjam da i njih zanima išta drugo osim džabe pljeskavica i plastičnih stolica (sad treba pratiti KP - al ne Kreni Promeni nego KupujemProdajem) 54 minutes ago, Henry Chinaski said: Ti ljudi takodje moraju biti spremni da mediji razvlače njih i njihove uže i šire članove porodice svakodnevno. Profesori su u principu veliki konformisti i ovo je ne novi nivo igre nego sasvim drugačija igra u drugačijem univerzumu od onog u kome obitavaju većinu svog vremena. E, sad, da budemo iskreni, zadnjih meseci mnogi su, u principu neočekivano, pokazali i veliku kičmu, pa nije isključeno da iznenade i povodom ove priče. Ali opet, svi studentski predlozi i naša podrška tome su slamka na vetru njegovog terora i nasilja. Al ono baš ogoljenog nasilja. 2
berti Posted Monday at 09:17 AM Posted Monday at 09:17 AM Sta koji kurac vise opozicija trazi u parlamentu. Pokradeni izbori, degradirana skupstina do maksimuma, manijak preti studentima, sudstvu, svima redom... Sta ce tamo. Ne mogu da uticu na odluke. Da se cuje njihov glas negde? Pa glas studenata se za nekoliko meseci cuo od Patagaonije do Aleuta, od Aljaske do Novog Zelanda... A glas opozicije za 13 godina nije ni do jedne Kalne za koju sam ubedjen da je niko iz opozicije nije ni posetio ikada , da nisu ni culi za tu vukojebinu koja je udaljena 60 km od Nisa. Neka vrate mandate zlikovcima, pa neka radi manijak sta hoce. Neka popuni skupstinu svojim debilima. Izbore moze da raspise, ali narod nece dozvoliti da se oni odrze. Neka probaju nesto drugo, neka naprave vladu u senci. Opozicija je, koliko se secam, u vreme Milosevica to radila. Moraju nekako da povrate poverenje naroda jer je poljuljano prilicno, pa da onda u koordinaciji sa studentima krenu u slom monstruma Vanparlamentarna borba je jedini nacin. On bez krvi nece otici, Psihopata, kukavica i svestan da mu je zivot ugrozen... Takav nece da pomisli da ce " da ce sada malo vise igra sa unukom Markom". Takav ce da puca, izvede tenkove 4
Drug Crni Posted Monday at 09:21 AM Posted Monday at 09:21 AM Ovi se nude, a mi ne možemo da nađemo nikog da izvede penal Jbm te robijo
fancy Posted Monday at 09:40 AM Posted Monday at 09:40 AM 6 minutes ago, berti said: Sta koji kurac vise opozicija ... Neka probaju nesto drugo Mislim da po prvi put od davno još opozicija (mislim na ove to su zaista opozicija, od ZLF, KP, SSP, PSG do DS, pa ajde i Francuz...) ne zaslužuje toliko zapišavanje jer svako na nečemu radi u nekom svom domenu. Prostim praćenjem izjava i aktivnosti vrlo se lako može videti ko se gde nalazi u kom trenutku i sa kim je u kontaktu, bio to neko iz Evrope, bilo da je poseta nekom mestu i kontakt s građanima (meštanima), bilo da je otkrivanje konkretnih mahinacija ili kontakt s određenom profesionalnom grupacijom ljudi, neka bolikranja, akcije, lomatanje lojalista na ulici i sl... svako radi nešto iz svog domena u kome je najbolji. Preveliki fokus na sebe i guranje u prve redove ovih protesta može biti kontraproduktivno za proteste zbog poznatog stava studenata - a to su u opoziciji prepoznali i poprilično poštuju. (vidi spoiler) E, sad, da li je to dobro ili ne ja ne ulazim u to, ali mi se zaista po prvi put u zadnjih X godina čini da opozicija nastupa zrelo. Ako i kad dođe do izbora možemo da pričamo o nekom ujedinjavanju u jednu kolonu i zajedničkom nastupu, ali sad smo još u domenu osvešćivanja naroda... dugo traje? Bogami tek će da traje... Spoiler Protesti & opozicija i narod u Srbiji su sad u fazonu kao kad tinejdžer ubeđuje svoju (ok, ili tuđu ) devojku.. hoćeš da mi pokažeš... a mogu li sad da pipnem preko majice... e aj mi daš malo ispod majice samo maaalooo... a jel može sad samo malo, malkice...khm... nećeš ni da osetiš... Pogrešan i prebrz potez može da nam uplaši snajku (narod) i sjebe čitav sex 20 minutes ago, Drug Crni said: Ovi se nude, a mi ne možemo da nađemo nikog da izvede penal slobodna bacanja Jbm te robijo Koliko puta sam upravo ovo rekao ove sezone 7
berti Posted Monday at 09:55 AM Posted Monday at 09:55 AM 10 minutes ago, fancy said: Mislim da po prvi put od davno još opozicija (mislim na ove to su zaista opozicija, od ZLF, KP, SSP, PSG do DS, pa ajde i Francuz...) ne zaslužuje toliko zapišavanje jer svako na nečemu radi u nekom svom domenu. Prostim praćenjem izjava i aktivnosti vrlo se lako može videti ko se gde nalazi u kom trenutku i sa kim je u kontaktu, bio to neko iz Evrope, bilo da je poseta nekom mestu i kontakt s građanima (meštanima), bilo da je otkrivanje konkretnih mahinacija ili kontakt s određenom profesionalnom grupacijom ljudi, neka bolikranja, akcije, lomatanje lojalista na ulici i sl... svako radi nešto iz svog domena u kome je najbolji. Preveliki fokus na sebe i guranje u prve redove ovih protesta može biti kontraproduktivno za proteste zbog poznatog stava studenata - a to su u opoziciji prepoznali i poprilično poštuju. (vidi spoiler) E, sad, da li je to dobro ili ne ja ne ulazim u to, ali mi se zaista po prvi put u zadnjih X godina čini da opozicija nastupa zrelo. Ako i kad dođe do izbora možemo da pričamo o nekom ujedinjavanju u jednu kolonu i zajedničkom nastupu, ali sad smo još u domenu osvešćivanja naroda... dugo traje? Bogami tek će da traje... Hide contents Protesti & opozicija i narod u Srbiji su sad u fazonu kao kad tinejdžer ubeđuje svoju (ok, ili tuđu ) devojku.. hoćeš da mi pokažeš... a mogu li sad da pipnem preko majice... e aj mi daš malo ispod majice samo maaalooo... a jel može sad samo malo, malkice...khm... nećeš ni da osetiš... Pogrešan i prebrz potez može da nam uplaši snajku (narod) i sjebe čitav sex Koliko puta sam upravo ovo rekao ove sezone Daj boze da si u pravu. Bure je visoko i dobro napunjeno. Ostalo je jos malo pa da pocne da preliva. Ni sami studenti, a ni sama opozicija ne mogu da dohvate vrh i sipaju poslednju casu. Mora opozicija da studentima postavi ruke, da se oni popnu jos malo i sipaju tu poslednju casu koja ce preliti sve ovo. Morace sve ovo zajedno da se izvede, nema druge.
Edinburgh Posted Monday at 10:11 AM Posted Monday at 10:11 AM Kaze Blic da ce novi ministar prosvete biti Dejan Vuk Stankovic - sasvim prav put ka katastrofi. 1 2
Recommended Posts