Jump to content

Recommended Posts

Posted

Veĺucanstveno je sinoc bilo u Nišu. Toliko ljubavi, sreće... Ljudu su pevali, igrali, grlili se... Zvona crkve Svetog Luke su stalno zvonila...

Starija zena na par metara od mene je plakala. Slomila se, esencija cistih emocija. Epska, nestvarna slika.

Ima ona recenica u Gladijatoru. Ono sto danas radimo odjekuje u večnosti. To je to.

Neugasli Branko Miljkovic je jednom rekao da se nanovo uči uspravnom hodu. Da, ova deca nas uče da se ponovo uspravimo, da svako od nas ponovo postane čovek.

• Like 6
Posted
10 hours ago, BattleBender said:

Kuj, Ič nisam cuo od Nislije. Nemam nista protiv tih reci, ali brate, nema potrebe da se izmislja.

Reč ič (turcizam od hič, a isto znači) koristio se u staroniškom govoru,a koristi se i danas. Samo danas je termin kad je nešto kao "zacementirano" NE. Kad ti neko nudi nešto, a ti mu kažeš da te to ne interesuje to ima malo manju snagu od ič me ne interesuje. U prvom slučaju možda i možeš da promeniš mišljenje, ali ako te ič ne interesuje, teško.

Što se tiče staroniškog, reče Petko Nišavac: " Da se ne može očekivati da mladi govore kao stare Nišlije, ali da staroniški treba da bude očuvan kao naša nematerijalna kulturna baština"    s tim u vezi:

Lele, poginu čovek, privriskaše žene a ovija mlađeji strčaše u potok da vadu deda Vanču . Obezbeđenje sobali ovoga političara na zemlju i leže preko njeg. Ovaj niški partijski poklisar raskopčaja košulju, razdrljija grudi i vika:

ne berite gajle go-sn prisedniče ja ve varkam s’s junačke gole grudi.

Na tam, na ovam, izvadiše deda Vanču, očukaše političara od prašinu, onaj poklisar mu obrisa cipelke s’s maramče, jer u onaj k’lab’lk,beše s’s italijanske cipelke nastanuja u kučećo lajno, narod se umiri, jedino deda Vanča pcuje pa u crno zavrzuje.

https://www.juznevesti.com/komentar/petko-nisavac/izbori-3/

Devojka i nije mnogo pogrešila...osim ovoga kuj.

Burek se stvarno u Niš jede s prsti i seče se na četvrtinke i osminke.

Gosti poštujemo, pa im ne bi baš podmetnuli pomenutog Peru, ali u našoj medjusobnoj komunikaciji...ne pituj gde da sedneš, za šta da se uvatiš i ko je Pera..Mi si Nišlije znamo.

Poemnuo si salonske Nišlije...e to je najgora kategorija Nišlije. Oni nisu iz Niš, oni su iz Niša i koriste neki hibridno prestoničko-niški jezik, samo njim znan.

Ono s'g se stvarno više ne koristi, a i retko možeš da dobiješ ćutek, al tepanje sigurno. :ss:

I da...mi Nišlije volimo da se majemo. Ja sam se majao još Hipi dolinu do dan daanas. I ne kaže se mAjanje...nego majAnje.

A da mi ovaj divan dan prepustimo našim gostima, a mi će se majemo drugi dan.

• Like 2
  • Love 1
Posted

Nišlije, gde je relativno blizu mesta protesta da se parkira, a da mislite da će biti mesta u toku dana?

Posted
7 minutes ago, Red said:

Nišlije, gde je relativno blizu mesta protesta da se parkira, a da mislite da će biti mesta u toku dana?

Sve je blokirala milicija, u centar se ne moze. Najbolje ostavi kola kod caira, klinickog ili eventualno Delte.

• Like 2
Posted
13 minutes ago, Red said:

Najsigurnije parking Lidla

• Like 1
Posted
20 minutes ago, djura.net said:

Sve je blokirala milicija, u centar se ne moze. Najbolje ostavi kola kod caira, klinickog ili eventualno Delte.

16 minutes ago, berti said:

Najsigurnije parking Lidla

Važi, hvala, momci. Probaćemo prvo sa Lidlom onda. 

• Like 1
Posted
12 minutes ago, Constantin said:

Nema još dobrih kadrova sa ulica pa me interesuje da li je protest i u sporednim ulicama brojan kao što je to bilo u KG . N1 ima dobar kadar samo za trg gde bih rekao oko 15-20k ljudi da tu ima. Kakva je tvoja procena za te druge ulice a vidim da i u tvrđavi ima dosta ljudi samo su kadrovi N1 sa zemlje pa ne može dobro da se vidi.

Posted
1 minute ago, shonke said:

Ima na yt kanal beli bombarder live iz drona iz Niša. Nešto mi to tanko deluje...

Vrati malo snimak, broj prisutnih uopšte ne deluje malo.

Posted
17 minutes ago, Klotzen said:

Nema još dobrih kadrova sa ulica pa me interesuje da li je protest i u sporednim ulicama brojan kao što je to bilo u KG . N1 ima dobar kadar samo za trg gde bih rekao oko 15-20k ljudi da tu ima. Kakva je tvoja procena za te druge ulice a vidim da i u tvrđavi ima dosta ljudi samo su kadrovi N1 sa zemlje pa ne može dobro da se vidi.

Ja vec sada mogu da kazem da je ovo najveci skup u istoriju u Nisu, Evo stariji senprisecaju '71 kad je Tito dolazio. 

A narod jos dolazi. Mislim da ce biti daleko vise ljudi nego u Kragujevcu.

Posted

Ljudi šetaju ovom ulicom paralelno sa rekom, i ulicom desno od HM. Nije gusto ali ima dosta ljudi i u te dve ulice. Na tvrđavi nema nešto mnogo ljudi niti tu oko reke. Ja bi rekao maksimum 30k mada ja očekujem peak da bude između 14h-17h pa onda uveče oko 20h kada mladi krenu u izlazak. Slično je bilo u KG.

Posted
16 minutes ago, Klotzen said:

Ljudi šetaju ovom ulicom paralelno sa rekom, i ulicom desno od HM. Nije gusto ali ima dosta ljudi i u te dve ulice. Na tvrđavi nema nešto mnogo ljudi niti tu oko reke. Ja bi rekao maksimum 30k mada ja očekujem peak da bude između 14h-17h pa onda uveče oko 20h kada mladi krenu u izlazak. Slično je bilo u KG.

Ne brini za "posećenost"...evo nekoliko grupica iz Panteleja silazi u centar. Malopre sam bio u blizini Vojne bolnice..iz pravca Merkatora i Duvaništa idu ljudi. Neki tek pristižu u Niš. Iz Durlana takodje se miču ljudi.

Biće ovo najmasovniji skup u niškoj istoriji. Ako uzmemo u obzir da je Druga Tita sačekalo ljudi onih koji su morali da izadju da ga dočekaju, kao i Miloševića krajem 80-tih, pa i Miting podrške Srbima sa Kosova, na sadašnjem Parku Sv.Save, a tada gole poljane, ovo je ipak Over the top. Svi su ljudi sami došli, nikom partija nije obezbedila BUS i sendvič, niko nije pod prisilom i ucenom na ulici. Biće preko 100 000 ljudi, garantujem.

Studentima svaka čast i naklon do poda, ali mislim da ovo prerasta u sve narodni pokret, a mislim da tako i treba. Voleo bih da taj "studentski edikt" koji je spreman saadrži i neke političke zahteve, a da u Beogradu 15. marta bude milion ljudi. (ne mora)....i da Srbija krene u pravom smeru, a to znači.....:hammer:

• Like 5
Posted
1 hour ago, Klotzen said:

Nema još dobrih kadrova sa ulica pa me interesuje da li je protest i u sporednim ulicama brojan kao što je to bilo u KG . 

• Like 3