Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, Amigdala said:

Mislim (subjektivno) da ovde nisi u pravu. 

Studenti insistiraju, uz saglasnost katedre, da su racuni fakulteta u blokadi (sto jesu bili) ,da se solidarisu sa svojom profesorima koji jesu stali uz njih u ogromnom procentu (zato i nisu primali plate mesecima) , te da je opravdan njihov protest - ne glas naroda- nego glas onih koji tu instituciju predstavljaju u datom trenutku.

Naravno da su mogli da se registruju i otvore racun kao grupa gradjana, stagod, ali nije u tome poenta.

Ja sam isao u Novi Sad. Lik prodavao bas gitaru. Profesor na nekom tehnickom fakultetu, rasprodaje sve po kuci da prehrani porodicu. Bilo je boljih primeraka za mene konkretno ali sam zeleo da kupim bas od njega. Sad, da li sam pogresio? Zavisi iz kog ugla gledas. Ja se nikada nisam pokajao, iako je ni 5 puta nisam uzeo u ruke. 

Vrednost imaju predmeti. Imaju je i ideje. Ja sam spreman da preplatim  dobru ideju!

Mi ne govorimo o istim stvarima. Kada sam pomenuo račun, tj. tamo gde si me citirao, mislio sam na račun studentskog pokreta. Pošto takav pokret nije registrovan, ne može imati račun pomoću koga bi prikupljali donacije.

Račun fakulteta nema veze sa onim o čemu sam govorio, niti se može koristiti za sve i svašta. Koliko sam ispratio vesti, država nije isplaćivala fakultetima novac za plate kada nisu radili, ali to ne znači da su računi fakulteta bili u blokadi, osim ako nisu imali neka dugovanja.

Posted
2 hours ago, nemanjaol said:

Nije toliko stvar da mi smeta, odgovarao sam direktno sa Fensijev upis, kao i ljudima koji su udarili plus. A post kaze kakva prica o programu treba fokus biti na Vucicu, protiv njega se borimo.

Ja sam vise puta rekao da i pored svega jos uvek imam dosta poverenja u studentsku listu, posto mi i dalje deluje da je svala velika akcija dobro promisljena.

Ono sto me nervira je sto izmedju toga svi mi zajedno pomazemo Vucicu da ostvari svoj narativ i odgovaramo na njega.

Na svaku glupu kosku koju rezim baci se ljudi masovno pecaju.

A i ovi admini naloga kada rade stvari sa vecom autonomijom se bas i ne proslavljaju.

Pazi, generalno na mrežama vlada histerija i oko drugih stvari, ne treba to uzimati kao pokazatelj pecanja. Toga ima dosta ali uglavnom u istim krugovima. Mislim da i ti i fensi imate poentu u nekoj meri. Nema potrebe u ovom trenutku se opterećivati programom, ima za to vremena. Cenim da je važnije ovo što se ljudi organizuju terenski i što se i dalje pumpa borbenost. U jednom trenutku će i ta pitanja o kojima pričaš doći na red, nećemo pobeći od toga. Isto tako nećemo pobeći ni od Vučića, ovo je rekoh, na kraju krajeva borba protiv uzurpatora.

56 minutes ago, Amigdala said:

Pobunio se narod u Nisu jer nije imao ko da ih leci. Milic je tamo bio jedini kardiohirurg sa svim znanjima i specijalizacijama- ako se dobro secam intervjua koje sam citao na portalima. Uz to je sa svojim timom, na svoju ruku, radio besplatno, danonocno, da smanji liste cekanja. Alal mu vera! 

Izgleda da je najbolji u propagiranju samog sebe. :wink2:

Posted
9 minutes ago, Barkley#34 said:

Izgleda da je najbolji u propagiranju samog sebe. :wink2:

Svako to radi, manje ili više očigledno, manje ili više uspešno. Zašto je to Noletu dozvoljeno a Miliću nije?

Čovek se bavi plemenitim zanimanjem i postupio je zapanjujuće plemenito. To se mora ceniti. Naroćito u ovom društvu i u ovim vremenima. 

• Like 1
Posted
39 minutes ago, DJ_Vasa said:

Mi ne govorimo o istim stvarima. Kada sam pomenuo račun, tj. tamo gde si me citirao, mislio sam na račun studentskog pokreta. Pošto takav pokret nije registrovan, ne može imati račun pomoću koga bi prikupljali donacije.

Račun fakulteta nema veze sa onim o čemu sam govorio, niti se može koristiti za sve i svašta. Koliko sam ispratio vesti, država nije isplaćivala fakultetima novac za plate kada nisu radili, ali to ne znači da su računi fakulteta bili u blokadi, osim ako nisu imali neka dugovanja.

Moja je greška za ovo za "račun u blokadi". Izvinjavam se. Odzvanja mi rečenica jedne studentkinje sa kojom sam razgovarao, pa sam nehotično pokupio njen stereotip ili neznanje na temu. I neminovno poruku, što mi,uzgred, nije teško palo 🙂 

Fakat si skeptik, što je, naravno, u redu. Kontrola trošenja novca je ipak lakša kada se odvija preko računa. Kako nama, tako i uzurpatoru. Ako me razumeš 😉 

Ovako deca ne daju mogućnost da dobrotvorne priloge plene razbojnici po čefu i za svoje sendvičare. Ističe se princip,moral i ideja iznad  Pokreta. I meni je to super.

A i poruka je tu: zastupamo sve gradjane braneći institucije ove države  i princip a ne interese bilo koje sužene interesne grupe. Što je tek dobra poruka.Pogotovo što stoje iza toga.

8 minutes ago, Barkley#34 said:

Hoću reći, ima glasova i to ne rendom da nije bilo tako kako on predstavlja. Nišlije će znati bolje.

Voleo bih da čujem mišljenje Nišlija, ako ih ima ovde aktivnih. Ja odlazim u Niš često, tipa 5-10 puta godišnje, nisam poznavalac lokalnih prilika, ali mi je utisak da je baš cenjen tamo, upravo zbog ukidanja liste čekanja. Možda je moj utisak pogrešan, ko će ga znati.

Posted
31 minutes ago, Amigdala said:

Fakat si skeptik, što je, naravno, u redu. Kontrola trošenja novca je ipak lakša kada se odvija preko računa. Kako nama, tako i uzurpatoru. Ako me razumeš 😉 

Ovako deca ne daju mogućnost da dobrotvorne priloge plene razbojnici po čefu i za svoje sendvičare. Ističe se princip,moral i ideja iznad  Pokreta. I meni je to super.

A i poruka je tu: zastupamo sve gradjane braneći institucije ove države  i princip a ne interese bilo koje sužene interesne grupe. Što je tek dobra poruka.Pogotovo što stoje iza toga.

Pa i to bi išlo malo teže, a kod prave političke stranke još i više. Račun može biti blokiran ako postoji dug, a jedini problem ove vrste koji je meni poznat ima Demokratska stranka. Zaboravio sam zbog čega duguju novac, ali dug i dalje plaćaju, što i sami priznaju. Da je u pitanju trgovina, može da se nađe neki prekršaj i da se naplati kazna, ali stranka se ne bavi trgovinom, kao ni udruženje građana. Za blokadu računa ili plenidbu sredstava mora da postoji zakonski osnov, a zakonodavstvo tu uglavnom prati evropsku regulativu. Raspolaganje sredstvima je uglavnom slobodno, pa njima možeš da plaćaš reklamni materijal, administrativne troškove, troškove manifestacija i slično jer tu ne postoje ograničenja niti osnov za uzimanje sredstava. Stranka ili udruženje mogu ako žele da novac potroše na kafanu, kupovinu automobila, zaradu zaposlenih, šolje za kafu ili bilo šta što je zakonito. Ne mogu da kupuju oružje, da isplate honorar plaćenom ubici, finansiraju prostituciju ili neku sličnu aktivnost koja je zabranjena zakonom i tu je kraj priče. S druge strane, gotovinu može da ti ukrade i običan džeparoš koji nikada neće biti uhvaćen.

Posted
17 hours ago, vilhelmina said:

Ako vec pominjes DOS, unutar njega je itekako bilo komunikacije i planiranja za dan posle (ne i za godinu posle bas zato sto su bili toliko razliciti!). Znalo se i ko od njih i na koji nacin vodi komunikaciju s javnoscu, ko s potencijalnim saveznicima u inostranstvu, ko je za sta zaduzen i ko ce za sta sutra biti odgovoran. U grubim crtama, ali ipak se znalo. Za ljude sa studentske liste sumnjam i da se medjusobno poznaju, a kamoli da saradjuju i dogovaraju se o bilo cemu. Tu ja vidim prvi problem, a iz njega proisticu i mnogi drugi.

Nisam sigurna da je DOS neki primer na koji se treba ugledati. S obzirom na to da se jesu poznavali i (makar prividno) sarađivali, da bi se kasnije ispostavilo ne samo da se nisu slagali međusobno, već da se pojedini bukvalno nisu podnosili i to je imalo ozbiljne političke posledice.

S druge strane, nisam sigurna ni odakle uverenje da se kandidati sa SL ne poznaju i ne dogovaraju ni o čemu?