Barkley#34 Posted yesterday at 05:52 PM Posted yesterday at 05:52 PM U Mionici valjda a ne u Sečnju. Naprednjaci se od početka ne gade nijednog glasa. Parama i logistikom su relizaciju togs podigli na maksimum ali ideja je ostala ista. Studenti i ekipe koje izlaze na crtu režimu su to shvatili i krenuli su u obilazak. To traje još od onih šetnji po celoj zemlji. Nema kalkulacija u smislu ovo mesto mi je bitno a ovo i nije baš. Svaki glas se broji, ljudi su često besni na opštinare a znači im i da ih neko samo obiđe i sasluša ih. Još kad su to oni iz njihovog kraja, koje poznaju, dolazi do promene stava kod nekih. Pa polako. 5
Volter Posted yesterday at 05:58 PM Posted yesterday at 05:58 PM 5 minutes ago, Barkley#34 said: U Mionici valjda a ne u Sečnju. Tačno, u pravu si Barkli, dobro se sećaš i taj post mislim da sam ja postavio. Al lako je tebi u cvetu si mladosti, a ja mator mladić, stari se polako. 1
Milutinov Tata Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Na Insajderu svako vece ima od 21:30 emisija iz gradova u kojima su naredne nedelje lokalni izbori, treba pogledati, zanimljivo je cuti razmisljanja ljudi, narocito jer su to manje sredine. 1
Volter Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) https://x.com/MitoslavK/status/2034897268688535956?s=20 Nije bilo policije da ih štiti i vidimo na početku snimka bežaniju batinaša. Edited 9 hours ago by Volter 1
fancy Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 8 hours ago, Milutinov Tata said: Na Insajderu svako vece ima od 21:30 emisija iz gradova u kojima su naredne nedelje lokalni izbori, treba pogledati, zanimljivo je cuti razmisljanja ljudi, narocito jer su to manje sredine. Baci nekad bitne momente iz poneke emisije za nas koji ne stignemo da posvetimo vreme TVu
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Juce bio Majdanpek. Hajlajt dve babe. Prva baba - meni je moj Vucic dao penziju, 1997. sam imala 200 dinara, a sad imam preko 20 hiljada dinara. Druga baba - zivi se bolje, gradi se, grad je lepsi, ima posla, mladi su lenji, nece da rade, ali ko stvarno hoce da radi nadje posao. 2
MilošVB Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ruku na srce, ako postoje dva mesta gde nema ni promil šanse da se nešto desi narednog vikenda, Majdanpek je svakako među ta dva.
Tex_Willer Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, McLeod said: Juce bio Majdanpek. Hajlajt dve babe. Prva baba - meni je moj Vucic dao penziju, 1997. sam imala 200 dinara, a sad imam preko 20 hiljada dinara. Druga baba - zivi se bolje, gradi se, grad je lepsi, ima posla, mladi su lenji, nece da rade, ali ko stvarno hoce da radi nadje posao. Neverovatno mi je da neko u 2026g zdušno priča o penziji od 23k tipa. Stvarno smo dno dna civilizacije i jeftina roba za kupiti.
Dzo23 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kula i Sevojno su najbliži da padnu rekao bih. Samo kad bi se uzela bar jedna opština, a ne sumnjam da će u bar 5-6 biti jako gusto.
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 hours ago, Milutinov Tata said: Na Insajderu svako vece ima od 21:30 emisija iz gradova u kojima su naredne nedelje lokalni izbori, treba pogledati, zanimljivo je cuti razmisljanja ljudi, narocito jer su to manje sredine. I na N1 nedeljom ujutru. 1
Milutinov Tata Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 2 hours ago, McLeod said: Juce bio Majdanpek. Hajlajt dve babe. Prva baba - meni je moj Vucic dao penziju, 1997. sam imala 200 dinara, a sad imam preko 20 hiljada dinara. Druga baba - zivi se bolje, gradi se, grad je lepsi, ima posla, mladi su lenji, nece da rade, ali ko stvarno hoce da radi nadje posao. Jos je zaplakala dok je to pricala, ja u trenutku pomislio sad ce reci bar 50 hiljda ili tako nesto, a ono nesto preko 20 hiljada. I govori sve vreme moj Vucic (zapitah se naravno da li ima decu i unuke). Jedan svezi penzioner kuka na visinu penzije, ali sve ostalo je dobro. Glasace za Vucica, on svugde stize ko bi drugi to mogao. Ovi oko njega ne valjaju, a on covek sve radi. Sinoc od lokalnih tema, koje bi trebale biti bitne je spomenuto da je dosadasnji predsednik opstine vise ulagao u Donji MIlanovac nego Majdanpek (nece sada ni biti na listi), da je covek promenio sve moguce partije da bi bio na vlasti. Zbog rudnika problem je prasina u gradu i buka od miniranja, postoji problemi i sa vodom. Jedan od intervjuisanih (ali tezak opozicionar) se zalio i na los drustveni zivot. Sve ostalo je dobro. U principu opozicionari se raspricaju, a ovi koji su za vlast ako su "neiskusni" onako uzdrzano pricaju, a oni "prekaljeni" kao ova druga baba koju Mc pominje na finjaka hvale (ali se definitivno odala kada je rekla blokaderi). Ona je bas onako hinjski napomenula da ide kod dece u Beograd i Brus i da misli da su generalno mladi lenji i da nece da rade, a posla ima. Naravno uvek neko pomene kako ga/je politika ne zanima. Prica se da se nudi i nesto za glasove, ali niko ne zna nista konkretno, i naravno ovi idu po gradu (ali naravno ne lokalci) i obilaze sve i ispitiju ih. U sustini jedini posao u gradu je rudnik i tu su odlicne plate (dolaze i mnogi sa strane da rade tu), sve ostalo sto je u stara vremena vredelo je propalo. Jedan od intervjuisanih je i postavio logicno pitanje sta ce biti sa gradom kada se rudnik zatvori. Ne znam ni koliko je relavatno ovo sto prikazuju na Insajderu, da li izvuku neki presek od svih sa kojima razgovaraju, ali recimo za Majdanpek je utisak mrka kapa da se nesto moze uraditi. Edited 4 hours ago by Milutinov Tata 1
fancy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nepoznati heroj sinoć demolirao policijska vozila ispred stanice Savski Venac Nije baš kao da je heroj, više liči da je dete nekog ko je visoko ili klasični krimos kome ne mogu ništa... što mu uglavnom izlazi na isto. 1
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Istraživanje CEP: Studentski pokret druga najjača politička snaga u Srbiji Ovo što piše u vestima baš i nije dobro. 1
Kalinic10 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zašto misliš da nije dobro? Studenti + opozicija po ovome na 33.7%, a SNS na 31.6%. 34.6% njih nije htelo da se izjasni ili ne prati politiku. Većina tih ljudi možda podržava studente ali je u strahu da se nepoznatim ljudima preko telefona izjašnjava da podržava. Dok SNSovci vrlo rado odmah kažu da su za njih. Po meni ovo je skroz realna anketa i pokazuje da će SNS na parlamentarnim biti između 35-40%, sve je do nas, da se ujedinimo i slomimo ih.
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 39 minutes ago, Barkley#34 said: Ukratko, najviše ljudi nije htelo da se izjasni. Nije baš tako. U vesti je navedeno sledeće: Quote Najveći broj ispitanika (34,6 odsto) je politički neopredeljeno ili je reklo da ne prati politiku. Pretpostavljam da oni koji su sprovodili anketu znaju kako se radi taj posao, a logično mi je da onaj ko ne želi da se izjasni naprosto ne učestvuje u anketi.
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ili odbija da odgovori na to pitanje jer je najpipavije. U ovoj zemlji nema 35% neopredeljenih/nezainteresovanih. 1 1
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago U prenesenom značenju može biti ovo što Barkley kaže. 5 minutes ago, DJ_Vasa said: Pretpostavljam da oni koji su sprovodili anketu znaju kako se radi taj posao, a logično mi je da onaj ko ne želi da se izjasni naprosto ne učestvuje u anketi. Zavisi kako je upitnik formulisan, postoje pitanja gde ti ostave opciju da se ne izjasniš, ako ne želiš. Ne mislim na ovaj konkretan primer, nego kažem inače.
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 54 minutes ago, Kalinic10 said: Zašto misliš da nije dobro? Studenti + opozicija po ovome na 33.7%, a SNS na 31.6%. 34.6% njih nije htelo da se izjasni ili ne prati politiku. Većina tih ljudi možda podržava studente ali je u strahu da se nepoznatim ljudima preko telefona izjašnjava da podržava. Dok SNSovci vrlo rado odmah kažu da su za njih. Po meni ovo je skroz realna anketa i pokazuje da će SNS na parlamentarnim biti između 35-40%, sve je do nas, da se ujedinimo i slomimo ih. Zbog izborne matematike. Glasovi koji su rasuti se prelivaju, a prvo ih dobija onaj koji ima najviše glasova ukupno. Evo rezultata prethodnih izbora: https://sr.wikipedia.org/sr-el/Парламентарни_избори_у_Србији_2023. Koalicija oko SNS-a je dobila 48,07% glasova, ali 129 mandata, što je već iznad polovine. Tu nije uračunat SPS, koji inače ima 18 mandata. Ako bismo sabrali sve glasove koji nisu za SNS, uključujući i glasove stranaka koje učestvuju u režimu, do bi bilo skoro 52%, ali sve te stranke zajedno nemaju natpolovičan broj mandata, već 121. Ni na prošlim izborima SNS nije imao apsolutnu većinu sa sve krađom, ali ipak i dalje vlada. @DameTime Ne znam koliko pije vodu argument da se plaše da se izjasne jer su mogli da naprosto odbiju učešće u anketi, a polazim od pretpostavke da anketu radi tim koji zna kako se formulišu pitanja i kako se mogućnost greške svodi na najmanju moguću meru. Možemo mi da razgovaramo o raznim kombinacijama, ali to ne znači da će se ostvariti. Edited 2 hours ago by DJ_Vasa
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Ako te pozovu i ti odbijes da odgovoris ulazis u neopredeljene/odbio da se izjasni. To je takodje relevantno za istrazivanje. Odokativno bih rekao da je tu pola-pola opozicija i apstinenti, SNSa nema sigurno, oni ce sigurno reci za koga su. Ali to je manje bitno, bitnije je koliko ima SNS, a on ima sve manje i manje, samim tim protivnici imaju sve vise i vise. Edited 2 hours ago by McLeod 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, DJ_Vasa said: @DameTime Ne znam koliko pije vodu argument da se plaše da se izjasne jer su mogli da naprosto odbiju učešće u anketi, a polazim od pretpostavke da anketu radi tim koji zna kako se formulišu pitanja i kako se mogućnost greške svodi na najmanju moguću meru. Iznenadio bi se u kojoj meri ljudi lažu i varaju na upitnicima - u kojima dobrovoljno učestvuju i mogu da odustanu u svakom trenutku - to nema veze sa istraživačkim nacrtom. 😁 1
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, DameTime said: Iznenadio bi se u kojoj meri ljudi lažu i varaju na upitnicima - u kojima dobrovoljno učestvuju i mogu da odustanu u svakom trenutku - to nema veze sa istraživačkim nacrtom. 😁 To je neko već napisao, možda čak i ti, ali ovi rezultati se ne razlikuju mnogo od onih koje je pre izvesnog vremena objavio Vukadinović. Ja zaista ne znam i ne mogu da pretpostavim koliko ljudi ne prati politiku, ali ih ima, baš kao što ima i onih koji su neopredeljeni jer smatraju da su svi isti ili da niko ne može da učini nešto konkretno. A na izbore neki opet neće izaći, bilo iz navedenih razloga, ili ako su zbog nečega sprečeni.
Tex_Willer Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago Ljudi su u opasnom strahu, ranije je bilo više onih koji su glasali za vlast ali to nisu smeli reci, dok danas je situacija apsolutno drugačija, vide ljudi sta se desava i kako guta mrak( dok Vucic je izgubio one neutralne, za koje na prvi pogled nikako nebi rekli da su za njega, a i to skrivaju vecinski). Poznajem opoziciono orijentisane osobe, koje tamo krajem decembra kad su se skupljali potpisi za studentsku listu nisu smeli to raditi, kako im podaci nebi bili javno vidljivi sns glavesinama. Po meni uz sve kradje ta široka koalicija sns neće uzeti iznad 44-45%( smatram i manje), ključ je naravno da se opozicioni glasovi ne rasipaju i da se sa barem delom manjina napravi neka vrsta dogovora( zato bi pad Orbana bas značajan bio). Gluposti su da trećina ljudi koja živi u zemlji je neutralna, taj broj posle svega ovoga nije iznad 15-20% i upravo to će podići apsolutne brojke na 4,2-4,3m ljudi.
Recommended Posts