Jump to content

Recommended Posts

Posted

Skup večeras u Guči:

Pumpalo se danas u svim mestima gde su izbori, odlična akcija studenata.

Tako je Novosađani. :smiley53:

Glavu gore ljudi, idemo do kraja u ovoj borbi. Prelepa slika:

• Like 9
  • Pumpaj! 1
Posted
2 hours ago, Volter said:

Pumpalo se danas u svim mestima gde su izbori, odlična akcija studenata.

Za neka mesta su džabe krečili:

Urednik Ozonpressa: Ogromna prednost SNS-a u Lučanima zbog fabrike "Milan Blagojević" u kojoj je ljudski život najmanje vredan

Bolje da su im svima obećali posao u Milanu Blagojeviću, ali takav  da zarade bar 2000 evra i da ne moraju ni da dolaze ne posao. Pa u tim Lučanima su maltretirali onog čoveka kome je poginuo sin.

Posted

Godinu dana od najmasovnijeg skupa u istoriji ove zemlje!

Godinu dana kako je Srbija ustala protiv nakaradnog, kriminalnog i mafijaškog režima!

Godinu dana kako je režim na čelu sa psihopatom pucao u svoj narod iz zvučnog topa!

Raspiši izbore kukavice! 

Samo Studenti Srbiju Spasavaju

• Like 4
  • Pumpaj! 2
Posted
10 hours ago, DJ_Vasa said:

Za neka mesta su džabe krečili:

Urednik Ozonpressa: Ogromna prednost SNS-a u Lučanima zbog fabrike "Milan Blagojević" u kojoj je ljudski život najmanje vredan

Bolje da su im svima obećali posao u Milanu Blagojeviću, ali takav  da zarade bar 2000 evra i da ne moraju ni da dolaze ne posao. Pa u tim Lučanima su maltretirali onog čoveka kome je poginuo sin.

3 4 mesta su odmah otpisana

Posted

U jednom kraju u jednom velikom gradu u Srbiji je čitav kvart prekriven plakatima. Na plakatima piše da je Osoba X p*dofil, tu je njegova slika, tu je njegova adresa, tu je priča o tome kako startuje decu koja izlaze iz škole. Stotine plakata. Uz napomenu da se građani ukoliko ga vide obrate policiji.

Čovek je, prema priči lokalnog zbora i komšija, jedan od organizatora ili barem učesnika zbora. Ima decu koja idu u školu u kraju. 

• WOW 1
  • Ruke su vam krvave! 11
Posted

Tek sam danas saznao kako jaku tajnu službu ima Hrvatska. Organizirali su prosvjede u Srbiji s ciljem rušenja Vučića. Ako prosvjedi ne uspiju, ide se na drugu fazu plana koji je Hrvatska skovala sa Albanijon i Kosovom. Zajednički vojni napad na Srbiju. Sva sreća pa je Aleš nabavio nove rakete da se može obraniti od napada zlog saveza sklopljenog da uništi njega i Srbiju. 

Vi 2026. na vlasti imate vladara jbt. 

• Like 3
  • Ha-ha 1
Posted
6 hours ago, Bugl Khan said:

Tek sam danas saznao kako jaku tajnu službu ima Hrvatska. Organizirali su prosvjede u Srbiji s ciljem rušenja Vučića. Ako prosvjedi ne uspiju, ide se na drugu fazu plana koji je Hrvatska skovala sa Albanijon i Kosovom. Zajednički vojni napad na Srbiju. Sva sreća pa je Aleš nabavio nove rakete da se može obraniti od napada zlog saveza sklopljenog da uništi njega i Srbiju. 

Vi 2026. na vlasti imate vladara jbt. 

Kad neko upoređuje Plenkovica i njega...

Taj gad je mešavina Gebelsa i najgorih diktatora, slično sad I Orban od njega prepisuje i celu kampanju vodi protiv Ukrajine...

• Like 1
Posted (edited)

U subotu. Postavio sam ja tada na temi o studentskim protestima nekoliko tvitova, između ostalih i ovaj skup u Guči. Imali su studenti 14. marta akciju u ovim mestima gde se održavaju lokalni izbori - Budi glas promene. U Guči jeste bilo ludilo, mislim da su i studenti bili malo iznenađeni brojem ljudi.

Edited by Volter
  • Thanks 1
Posted

Mislim da bi bilo odlično na dan održavanja izbora po ovim mestima u Srbiji da budu protesti u svim ostalim mestima, naročito u većim gradovima, kako mostrum ne bi orkove mogao da koncentriše samo na ta mesta gde su izbori. 

• Like 19
Posted
9 hours ago, Tex_Willer said:

Kad neko upoređuje Plenkovica i njega...

Taj gad je mešavina Gebelsa i najgorih diktatora, slično sad I Orban od njega prepisuje i celu kampanju vodi protiv Ukrajine...

Iskreno, stvarno ne znam detalje što se dešava kod vas. Znam samo crnohumorne dijelove kada je uzeo bocu Likvija i rekao da je sok, kad je natjerao ove oko sebe da jedu sendviče s podrigezerom, kad je, u jeku epidemije korone (dok su u Bergamu umirali doktori, sestre, pacijenti) u Italiji, na TV doveo doktora koji je pozvao žene da idu u Milano u shopping jer nije gužva, kad se pojavio na Hr granici kao "običan" čovjek (bez najave, bez organizacije, bez dovoljno osiguranja) i čudio se zašto mu Ustaše ne daju da posjeti Jasenovac.....

Mislim, znao sam ko je i šta je, ali nisam znao što je u stanju izgovorit. Lažem, znam da priča bajke već 30 godina, ali nisam znao novo do kojeg seže ludilo. Pa da Hrvatska ima tajnu službu koja je u stanju to napraviti, Aleč ne bi bio zanimljiv.

Posted
3 hours ago, Chaos Is Me said:

Mislim da bi bilo odlično na dan održavanja izbora po ovim mestima u Srbiji da budu protesti u svim ostalim mestima, naročito u većim gradovima, kako mostrum ne bi orkove mogao da koncentriše samo na ta mesta gde su izbori. 

I lideri opozicije bi mogli da se rastrkaju po mestima gde se odrzavaju izbori, ako bude negde frke da reaguju.

Posted
27 minutes ago, Bugl Khan said:

Iskreno, stvarno ne znam detalje što se dešava kod vas. Znam samo crnohumorne dijelove kada je uzeo bocu Likvija i rekao da je sok, kad je natjerao ove oko sebe da jedu sendviče s podrigezerom, kad je, u jeku epidemije korone (dok su u Bergamu umirali doktori, sestre, pacijenti) u Italiji, na TV doveo doktora koji je pozvao žene da idu u Milano u shopping jer nije gužva, kad se pojavio na Hr granici kao "običan" čovjek (bez najave, bez organizacije, bez dovoljno osiguranja) i čudio se zašto mu Ustaše ne daju da posjeti Jasenovac.....

Mislim, znao sam ko je i šta je, ali nisam znao što je u stanju izgovorit. Lažem, znam da priča bajke već 30 godina, ali nisam znao novo do kojeg seže ludilo. Pa da Hrvatska ima tajnu službu koja je u stanju to napraviti, Aleč ne bi bio zanimljiv.

On je mnogo više od svega toga, ima svoje paravojne organizacije slično kao Musolini 30-tih godina, ne veruje nikome oko sebe, pogotovo ne policiji I vojsci( oterao je najcasnije ljude iz obe grupacije, a doveo na visoke pozicije čiste kriminalce, koji I fizički lice na klasične batinase).

Kriminalcima se brišu dosijei i na taj način ih je držao u cacilendu, ali i po potrebi ih oblaci u policijske uniforme da biju narod i unose totalnu polarizaciju društva.

Pre neki dan je studente poredio sa talibanima, kako su oni najgori sloj društva, a obraća se samo 60+ grupaciji jer jedino su oni ostali zombirani njegovim bljuvotinama( sa svim kradjama i pred najšire koalicije on nema iznad 44-45% zbirno).

Mediji u Srbiji su čisto zlo, evo sad Srpski narod na Kosovu je totalno integrisan u Kosovski sistem, a oni to predstavljaju kao pobedu Vucica na jedan totalno sizofren način, informer i Pink tu prednjače, a kod njih najviše i gostuje ratnih zločinaca.

Ja sam bio klinac, ali solidno se sećam vremena Tadića i Josipovića, to su bila vrlo koretna vremena, pogotovo što je od rata prošlo tek 15-tak godina.

Jedina sreća je što smo u Evropi, da smo komšije Kini i Rusiji, ili negde u Africi taj bi bio u egalu sa Eritrejskim diktatorom.

Srpski književnik Vladislav Petkovic Dis je napisao jedno monumentalno delo naši dani, e takvo vreme nam je i danas nažalost, samo delo je vrhunski pogodilo mentalitet naroda.

• Like 2
  • WOW 1
Posted

Malo brojki i puno slova na temu predstojećih lokalnih izbora, uz osvrt na one koji su prošli:

Spoiler

Moj stav se nije u međuvremenu promenio – ne očekujem pobede, tačnije priželjkujem jednu, recimo u Sevojnu, ali želim da vidim nastavak pada broja i procenta glasova za vlast uz trend rasta izlaznosti i broja glasova za opozicione liste.

Tih trendova je svesna i banda na vlasti, otud sumanuta kampanja u kombinaciji sa kupovinom glasova, ucenama i pretnjama. Fokus nije na očekivanoj pobedi nego na demoralisanju protivnika, pokazivanjem kako se vlast oporavila, jer pahulje sa naše strane lako skliznu u apatiju. Pored toga, i istraživanje NSPM  (kao što verujem pokazuju i neobjavljena istraživanja) je pokazalo da generalno ni Vlada ni lokalne vlasti ne stoje dobro kod birača svih fela, zato je sva pažnja u kampanji čak i više nego inače usmerena samo na Vučića i ništa osim Vučića. Dodatno, pored smutnje u vezi formiranja i nastupa naših lista, koja je negde unošena jače a negde slabije, primetni su i demorališući glasovi na mrežama, kao i plasirani podaci (o tome ću kasnije) kako je navodno 3.000 novih glasača u Kuli, 1.500 u BB, i tome slično, sve sa istim ciljem. Dobra stvar je izuzetna mobilizacija potpisnika za liste, motivacija onih koji su bez obzira na pretnje i otkaze ipak stali na crtu i pojavili se na listama, kao i najavljen veliki broj posmatrača sa svih strana.

Sad da se malo bavim brojkama (prvi red, drugi red, prvi red... trocifreni broj je...). Najpre da odam priznanje rendom liku sa iksa, koji se pošteno iscimao i napravio zanimljive uporedne prikaze na temu glasova u administrativnim centrima opštine/grada nasuprot sela. Nisam proveravao koga je sve stavljao u vlast i opoziciju, ostaje da verujem u brojke:

Na održanim izborima, vlast je u urbanim sredinama izgubila u Kosjeriću, Zaječaru i čak i u Sečnju, u Mionici je imala blagu pobedu ali i ubedljivu u Negotinu. U selima je zato svuda pobedila, ništa iznenađujuće, a procenat osvojenih glasova je išao od 56% u Mionici do 79% u Negotinu. Ako se uporede ovi izbori sa parlamentarnim 2023. godine, primetno je da je u svim posmatranim mestima, povećan broj glasača opozicije i u urbanim i u seoskim sredinama. Kada je vlast u pitanju, broj njihovih glasača je povećan u Zaječaru i u gradskim i u seoskim sredinama, a u Kosjeriću u selima. U svim ostalim sredinama je pao broj glasova za vlast, čak i u Negotinu, gde su ubedljivo dobili. Dakle, čak je i u seoskim sredinama primetno određeno pomeranje na štetu vlasti iako su im to i dalje čvrsta uporišta.

U sredinama u kojima nas sad očekuju izbori, vlast je 2023. godine odnela pobedu i u gradovima/centrima opština i u selima. U seoskim sredinama je podrška išla od 63% do 80%. Dakle, kao što rekoh, imajući u vidu prethodne rezultate i strukturu ovih mesta, bio bih zadovoljan da u ovim nenormalnim uslovima vidim pad broja glasača vlasti, veću izlaznost i rast broja glasača opozicione liste. Sevojno je mala ali kompaktna sredina sa svega pet biračkih mesta, pa je olakšana i kontrola. Davno pre izbora je najavljen zajednički nastup i nije bilo nekih trzavica, pa bi se tu moglo nadati pobedi ili bar priličnom egalu, bez obzira na pretnje i ucene.

Na ovim izborima će zbirno učestvovati oko 248 hiljada birača, što kad se upari sa strukturom tih mesta ne može da posluži kao dobar uzorak za nivo republike ali može da bude zanimljiv indikator raspoloženja. Nisam previše analizirao, samo sam video da su sva mesta u proseku starija od zemlje u celini, sa više birača starosti 65+ u odnosu na prosek Srbije.

Poslednjih nedelja gledam podatke o kretanju broja birača, upisu i brisanju iz biračkog spiska i mogu da kažem da u tom periodu nema nekih sumnjivih kretanja. Ako se sadašnji presek uporedi sa biračkim spiskom iz 2022 i 2023. godine, broj birača je svuda smanjen, od 0,4% u Aranđelovcu i Kladovu do 3,5% u Boru. Jedini izuzetak je Bajina Bašta, u kojoj je broj birača 2023.bio veći  u odnosu na 2022. a sada je za 157 lica veći nego 2023. godine. Sasvim sigurno ima dopisivanja izBosne s tim da nije toliko vidljivo. Verovatno ima dopisanih birača i u ostalim posmatranim mestima ali nije previše rašireno.

Ako se uporede birački spisak i procena RZS o broju punoletnih stanovnika posmatranih mesta (što je isto podatak koji ima dosta manjkavosti), u proseku je u ovih deset mesta birački spisak veći za 16%. Na nivou cele Srbije je razlika čak 20%. Oko 6% je razlika u Sevojnu i Lučanima, 14% u Smederavskoj Palanci, 16% u Kuli, 20% u Boru, 31% u Majdanpeku i čak 43% je više birača nego punoletnih lica u Kladovu: 21.090 > 14.837. Neverovatan podatak mada znam da je generalno takva situacija u istočnoj Srbiji. Znamo da će dovlačiti glasače iz inostranstva jer je svaki glas vredan a od kontrole će zavisti da li će uspeti da dopisuju glasove onih za koje se zna da nisu u zemlji. Ako bi se izlaznost na izborima 2023. godine merila u odnosu na procenjeni broj punoletnih, u proseku je na prilično visokih 68,6% (cenim da je bilo i dopisivanja glasova), što znači da će biti uspeh povećati već visoku izlaznost. Na održanim izborima 2025. godine je izlaznost u proseku povaćana za 15% u odnosu na 2023. godinu. Takvo povećanje bi značilo dodatnih 22 hiljade birača sada, ukupno u ovih deset mesta, što bi izlaznost u odnosu na procenjeni broj punoletnih podiglo na skoro 80%, što bi bio veliki uspeh.

Eto, ništa epohalno, ali može da da neku opštu sliku na temu šta nas čeka. Bez preteranog loženja ali i bez apatije, moliću lepo.

• Like 3
Posted

Zato i studenti obilaze sva sela, valjda će uspeti bar delić glasova da otkinu Nepomeniku, a tešto je to uraditi. Imaju mladi hrabrosti, živaca, strpljenja, pa možda i uspeju. 

• Like 2