Jump to content

Recommended Posts

Posted
34 minutes ago, fancy said:

To je dan kad će svako da pozdravi svoju decu i izađe na protest potpuno svestan da se verovatno neće vratiti s istog.

Još uvek idemo na proteste i razmišljamo o kafi koju ćemo sutra u kancelariji / na poslu piti s kolegama prepričavajući događaje od sinoć.

Znamo s kim imamo posla i znamo da će tada njhivo zlo biti maksimumu, al nema nam druge nego da u boj krenu junaci svi. Mora se ovo izgurati do kraja i pobediti. :smiley53:

Posted
11 minutes ago, Volter said:

znamo da će tada njhivo zlo biti maksimumu, al nema nam druge nego da u boj krenu junaci svi.

Plašim se samo da nije to tako jednostavno. 

Dobar, a plašim se i kritičan deo onih koji su protiv njega, je daleko od toga da je spreman da se ne vrati u topli dom.

Negde u pozadini glave kljuca ono pragmatično "de bre da ginem zbog žvalave budale, a ni život nije tako loš, ne gladujemo / a deca su još mala / još malo pa ću decu da izvlačim napolje / zaposlim ...

Ništa nikom ne prebacujem, samo mi izgleda da je bes potreban za odlučujući korak još na niskom nivou i oni to znaju i u skladu s tim stalno dižu letvicu nasilja i zastrašivanja. 

Naravno, nadam se da opako grešim. 🙂

• Like 9
Posted

Ne mislim ni ja da će biti jednostavno, dobro znam s kakvim ološem imamo posla. On mirno otići neće, pa makar i ubedljivo izgubio izbore i to svi moraju biti svesni, a mislim da jesu. Mislim i da je većina rešila da izgura ovo do kraja.

Posted (edited)
13 minutes ago, Volter said:

Mislim i da je većina rešila da izgura ovo do kraja.

Više nego ikad svakako. 

Samo biće mnogo više glasova protiv njega nego spremnih da te svoje glasove i brane.

Internacionalizacija pre izbora mora da bude prioritet svih, i opozicije i studenata (ovde ih nabrajajm kao dva entiteta a nadam se da će biti samo jedan, udruženi)

Ovi idioti iz Evrope ne smeju da glume pečurke / čunjeve u odbrani.

Edited by fancy
  • Like 7
Posted (edited)

Pisao sam ranije da je Nepomenik lud ali da nije glup, i kad nema plan, on će predstaviti da ga ima, svestan je svoje moći, ali će on predstaviti da je ta moć i veća nego što jeste da nas dodatno zaplaši. Sad je u šizofrenoj kampanji u ova deset mesta gde će se održati izbori, zna da ako dobije te izbore da će dodatno ubiti u pojam drugu stranu. Čak i da se to desi, a valjalo bi dobiti bar dva ili tri mesta, ne sme nas pokolebati i ne smemo upasti u neke ranije zamke. Sad nam je prilika da ih sikterišemo, jer ako ovu priliku ne iskoristimo, piši propalo.

Edited by Volter
Posted

Jevropa je kriva što jače ne podrži narod koji juče slavi osvojeni kup ćaci kluba, danas protestvuje protiv onih koji su ćaciji, a večeras će da slavi kada jedan od ćaci klubova pobedi. 🤣

Posted
16 minutes ago, Utopista said:

Jevropa je kriva što jače ne podrži narod koji juče slavi osvojeni kup ćaci kluba, danas protestvuje protiv onih koji su ćaciji, a večeras će da slavi kada jedan od ćaci klubova pobedi. 🤣

Ajde više sa klubovima čovječe božji, nebitna priča. 

Posted (edited)
12 minutes ago, Mina D. Harker said:

Ajde više sa klubovima čovječe božji, nebitna priča. 

Nije nebitna nego je baš pravi pokazatelj koliko su ovde ljudi spemni na odricanje.  Da je forum pretežno muzički pisao bih recimo da prvo prestaneš da ideš na koncert Jelene Karleuše...

Edited by Utopista
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Ne mogu u Novom Sadu da pronađu 1000 ljudi i da ih dovedu ispred SNP-a, nego moraju iz drugih gradova da dovode ljude.

Edited by Volter
  • Pumpaj! 2
Posted
On 2/21/2026 at 11:59 AM, fancy said:

Ko mi sad pomene EU unapred mu kažem - jebala te EU. Meni su se kao poznatom evrofanatiku više popeli na onu stvar svojim licemerjem. Stoka poplašena i nesposobna.

Nije baš tako jednostavno. 

Trudim se da ne budem nepravedan povodom tog pitanja. Ispričana priča je da je EU pod Angelom godinama stagnirala i time dobrano sebe zajebala, mi i nama slični smo bili kolateralna šteta. Pritom, kao što sam negde pročitao, i tamo je prisutan onaj princip da se sama Unija posmatra kao društveno preduzeće - kada nešto u članicama ne valja, optuži Brisel i pokrij sebe, dok je u stvarnosti prava moć bila/jeste u samim članicama. Prebacivanje odgovornosti nije naš izum.

Godinama sam žestoko kritikovao plejadu bezličnih kretena koji su dobrano pomogli da se učvrsti mafijokratija na Balkanu, kao i u Mađarskoj ili Slovačkoj, uz slična kretanja u drugim članicama. Međutim, stvari i odnosi se jesu promenili i ne vredi da se vraćamo na staro. Vidi se da postoje ljudi koji kapiraju šta se dešava i hoće nešto da promene, ali i oni vode bitke na više frontova unutar same EU, sa Amerima, Kinom, Rusijom, Balkanom... i to ne ide lako jer ima mnogo suprotstavljenih interesa. Jbg, sama Unija se dovela do strateški katastrofalne pozicije da maltene zavisi od toga šta će uraditi desetak miliona Mađara, ali tako je. Tu je Makron sa svojim interesima, pritisak levih i desnih ekstrema, mafije, korupcije... Nije lako uraditi nešto u takvim okolnostima.

Dakle, ko god hoće nešto da uradi u problemu je što se suočava sa velikom količinom smeća i ne zna odakle da krene. Da budemo pošteni, poprilično zavrću ruku našem režimu, uz sve probleme koje imaju da prevaziđu pritisak unutrašnjih protivnika i mutivoda. Dobro je što svi koji su direktno nadležni, dakle, komesari, izvestioci i predstavnik EU u Srbiji više nisu korumpirani Lajčaci i Bilčici nego odmah reaguju. Za sada ne deluje da će nas ostaviti i da će nastaviti da pritiskaju ali gledajući ceo kontekst ne očekujem neke supermene koji će nam rešiti stvar.

Pomenuo sam jednom, Vučić ne pokušava da napravi Belorusiju nego Mađarsku ili Tursku - da nesmetano posluje sa evropskim zemljama, razvija na miru odnose sa vanEU faktorima, glumi regionalnog igrača (buška gde treba) i mafiokratski drži unutrašnju situaciju pod kontrolom. Dugo mu je to polazilo za rukom, ali deluje da Evropljani većinski ne žele da mu to dopuste i da traže način da ne sjebu Srbiju u celini i njenu budućnost (izolacijom ili rasturanjem ekonomije koja je uklopljena u evropsku) a da pritiscima dovedu situaciju do mirnog prelaska u normalno stanje. On naravno preti svojom moći da napravi sranje (u fazonu ako ne mogu da vladam onda ću sve spaliti pa vidite šta vam se više sviđa), a svesni su i opasnosti reakcije, sukoba ili buduće osvete, ali se pokušava da se te pretnje neutrališu/smanje pritiskom. Koliko će se uspeti u odnosu na bolesno-mafijaško-kukavičku ličnost i strukturu vlasti ne znam, jer nije lako izaći na kraj sa takvim Neronom, ali kao što rekoh, cenim da nas neće pustiti niz vodu, iz svojih razloga, ofkors. Naravno, svašta se dešava u svetu pa nismo mi jedina briga i ko zna kako će sve izgledati za koji mesec, ali rekao bih da je generalni stav takav.

Dakle, naklonjenost evropskoj ideji je jedna stvar, iz mog ugla pozitivna, međutim, u svakodnevnim borbama protiv ove vlasti mislim da treba izbeći nerealna evrofanatična očekivanja, ali i razočaranu kritiku i neselektivno pljuckanje prema Evrofaktorima. Ovo nije borba za članstvo u EU, nego za minimum državnosti kako bi uopšte moglo da se raspravlja na tu temu. Ovakva Srbija kako izgleda danas ne bi mogla ni da potpiše SSP niti da dobije kandidaturu niti da uopšte započne bilo kakve pregovore. U toj meri nismo država.

• Like 9
Posted
56 minutes ago, Barkley#34 said:

Trudim se da ne budem nepravedan povodom tog pitanja. Ispričana priča je da je EU pod Angelom godinama stagnirala i time dobrano sebe zajebala, mi i nama slični smo bili kolateralna šteta. Pritom, kao što sam negde pročitao, i tamo je prisutan onaj princip da se sama Unija posmatra kao društveno preduzeće - kada nešto u članicama ne valja, optuži Brisel i pokrij sebe, dok je u stvarnosti prava moć bila/jeste u samim članicama. Prebacivanje odgovornosti nije naš izum.

Godinama sam žestoko kritikovao plejadu bezličnih kretena koji su dobrano pomogli da se učvrsti mafijokratija na Balkanu, kao i u Mađarskoj ili Slovačkoj, uz slična kretanja u drugim članicama. Međutim, stvari i odnosi se jesu promenili i ne vredi da se vraćamo na staro. Vidi se da postoje ljudi koji kapiraju šta se dešava i hoće nešto da promene, ali i oni vode bitke na više frontova unutar same EU, sa Amerima, Kinom, Rusijom, Balkanom... i to ne ide lako jer ima mnogo suprotstavljenih interesa. Jbg, sama Unija se dovela do strateški katastrofalne pozicije da maltene zavisi od toga šta će uraditi desetak miliona Mađara, ali tako je. Tu je Makron sa svojim interesima, pritisak levih i desnih ekstrema, mafije, korupcije... Nije lako uraditi nešto u takvim okolnostima.

Dakle, ko god hoće nešto da uradi u problemu je što se suočava sa velikom količinom smeća i ne zna odakle da krene. Da budemo pošteni, poprilično zavrću ruku našem režimu, uz sve probleme koje imaju da prevaziđu pritisak unutrašnjih protivnika i mutivoda. Dobro je što svi koji su direktno nadležni, dakle, komesari, izvestioci i predstavnik EU u Srbiji više nisu korumpirani Lajčaci i Bilčici nego odmah reaguju. Za sada ne deluje da će nas ostaviti i da će nastaviti da pritiskaju ali gledajući ceo kontekst ne očekujem neke supermene koji će nam rešiti stvar.

Pomenuo sam jednom, Vučić ne pokušava da napravi Belorusiju nego Mađarsku ili Tursku - da nesmetano posluje sa evropskim zemljama, razvija na miru odnose sa vanEU faktorima, glumi regionalnog igrača (buška gde treba) i mafiokratski drži unutrašnju situaciju pod kontrolom. Dugo mu je to polazilo za rukom, ali deluje da Evropljani većinski ne žele da mu to dopuste i da traže način da ne sjebu Srbiju u celini i njenu budućnost (izolacijom ili rasturanjem ekonomije koja je uklopljena u evropsku) a da pritiscima dovedu situaciju do mirnog prelaska u normalno stanje. On naravno preti svojom moći da napravi sranje (u fazonu ako ne mogu da vladam onda ću sve spaliti pa vidite šta vam se više sviđa), a svesni su i opasnosti reakcije, sukoba ili buduće osvete, ali se pokušava da se te pretnje neutrališu/smanje pritiskom. Koliko će se uspeti u odnosu na bolesno-mafijaško-kukavičku ličnost i strukturu vlasti ne znam, jer nije lako izaći na kraj sa takvim Neronom, ali kao što rekoh, cenim da nas neće pustiti niz vodu, iz svojih razloga, ofkors. Naravno, svašta se dešava u svetu pa nismo mi jedina briga i ko zna kako će sve izgledati za koji mesec, ali rekao bih da je generalni stav takav.

Dakle, naklonjenost evropskoj ideji je jedna stvar, iz mog ugla pozitivna, međutim, u svakodnevnim borbama protiv ove vlasti mislim da treba izbeći nerealna evrofanatična očekivanja, ali i razočaranu kritiku i neselektivno pljuckanje prema Evrofaktorima. Ovo nije borba za članstvo u EU, nego za minimum državnosti kako bi uopšte moglo da se raspravlja na tu temu. Ovakva Srbija kako izgleda danas ne bi mogla ni da potpiše SSP niti da dobije kandidaturu niti da uopšte započne bilo kakve pregovore. U toj meri nismo država.

Ovde bih samo dodao da je kod EU kamen spoticanja i nadležnost jer je ustrojstvo takvo kakvo jeste, tj. nije u pitanju jedinstvena država, već savez država koje imaju moć odlučivanja. Politički i ekonomski interesi EU kao celine se stoga ne mogu uvek i lako objediniti zbog sistema odlučivanja, premda se to jedinstvo ipak kako-tako drži. Upravo zato dva istočnoevropska vukojebinca odrasla pod kremaljskim šinjelom, kao što su Fico i Orban, mogu da stavljaju klipove u točkove celoj uniji jer nema dovoljno jakih mehanizama da ih smiri. Iako ima mehanizme za donošenje nekih glupih odluka, koje mnogo ne utiču na ovakve likove, kao što su ono švajsovanje čpova na plastične flaše, zabrana jednokratnih šampona u hotelima ili idiotski osmišljena procedura ulaska u EU. Upravo zato su očekivanja da se EU više angažuje u skidanju režima nerealna jer ako nema mehanizme da sredi ova dva mamlaza, teško da ih ima i za balkanske satrapije. EU može samo da postavi pravila igre za one koji žele da se pridruže, a pregovori su sada zapali u ćorsokak. S druge strane, EU je uz sve mane deset puta bolji izbor nego kremaljsko-pekinška rupa na tepihu.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Barkley#34 said:

8 minutes ago, DJ_Vasa said:

EU je uz sve mane deset puta bolji izbor nego kremaljsko-pekinška rupa na tepihu.

Ma jasno je meni da je EU zapravo ne bolji, ne najbolji nego jedini mogući izbor kao i da neophodna internacionalizacija, pre (i posle) izbora kao i sad prilikom "preuzimanja" (smenama u) UG (tj ubijanja jedinih slobodnih medija kod nas), orgijanja po ostacima nezavisnog pravosuđa, policijsko-kriminalne brutalnosti, jedino još može da gleda u pravcu Evrope.

Moj komentar je više bio na temu onih koji stalno potenciraju "zašto nema EU zastava, kako može ovo, kako ne može ono... " i sl.  To da li su se ili nisu meni popeli i na šta, je nebitno kad je to jedina strana s koje nam može doći kakva-takva pa makar i kilava pomoć u borbi protiv ove mafije.

• Like 1
Posted (edited)

Poslednja dva istraživanja, koja su sproveli Delegacija EU i Centar savremene politike, govore nam da je podrška građana za ulazak u EU između 36 i 45 odsto, nešto oko trećine je protiv, a ostali su neodlučni.

I da sad ne ulazimo u to zašto podrška nije veća, budući da i psihologija ispitanika igra ulogu jer ih pitaju da li bi ušli u nešto u šta ih niko i ne zove niti ima naznaka da će ih u dogledno vreme zvati, čista pragmatika nam kaže da je potpuno bespotrebno, pa čak i štetno ako nema EU zastava na protestima. Jer, reč je o rezervoaru ljudi kojima bi po prirodi stvari trebalo da bude omogućeno i da se skroz ofarbaju u boje te zastave i takvi dođu na protteste, ako to žele i ako ih to čini zadovoljnim i ispoštovanima.

Ovako, onome protiv koga su protesti i pokrenuti bitno je da on, kao catch-all hobotnica, može da se boji u šta god hoće, pa čak i da svojata EU otvarajući sa ambasadorima nekakve pogone po Srbiji i govoreći za EU lidere da su mu lični prijatelji, dok mi koji smo protiv njega previđamo komfor te jedne od grana na koju bismo komotno smestili zadnjicu i tako ravnomerno preraspodelili ideološki teret.

Očekujem da kad se zahukta kampanja, slobodno mašemo i zastavom EU, i Ferari zastavom, i zastavom duginih boja, i zastavom na kojoj je Paja Patak, i zastavom na kojoj su Klingonac i Mister Spok.

Jer, svi su dobrodošli.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Posted

EU je jedini moguci ispravam put za ovu zemlju, ali staze i bogaze kojima cemo doci do tog glavnog puta su razlicite. Vucic pokusava da iskoristi sva ta previranja u svetu i da se na muljavinu utera u EU, da sacuva zbog ko zna kojih kombinacija svoju guzicu i nastavi sa korupcijom. Danasanja borba je borba da su sutra nadjemo u EU kao normalna drzava koja ce da prihvati demokratska nacela koja cine Evropu najprogresivijim regionom. 

Dakle, postoje dva puta. Sa Vucicem se zna, cak i ako udjemo u EU, on ce nastaviti po svome jer je uspeo nesto da izmulja. Drugi put sa ovom studentskom borbom je neizvesniji. Moze da se desi da bude sve dobro, moze da se desi, a to je ono cega se mnogi boje, da upadnemo u jos veci kanal i okretanje ka Rusiji. Ja sam ubedjen da do toga ne bi doslo i da bi svrgavanje ovih zlotvora bio put ka boljoj buducnosti u svakom pogledu.

Posted

Nisam ni evrofanatik a pogotovo ne rusoljub. Vodim se interesima, a interes moje države jeste EU i tu kod mene nema dvoumljenja. Moja kritika EU nije vapaj za pomoć, niti prebacivanje odgovornosti na nju, svestan sam da se moramo sami izboriti za slobodu i da je najveća odgovornost za ovo stanje u državi na nama. Samo sam želeo da kažem koliko se Nepomenik osilio, znam da bi bilo još surovije da nema EU, ali znam da bi mogli još i više da ga pritisnu jer ovaj je počeo otvoreno da se ruga svim vrednostima za koje se EU zalaže.

Inače, raspisani izbori u devet mesta za 29. mart. Aranđelovac, Bor,  Bajina Bašta, Kladovo, Knjaževac, Kula, Lučani, Majdanpek i Smederevska Palanka. 

Posted

U Guči, koju smo videli pre neki dan i koja pripada opštini Lučani, uvek je zanimljivo, a što ima više mesta u kojima je zanimljivo, to možemo bolje da održavamo tempo protesta.

Nisam upoznat sa situacijom na istoku zemlje, dakle sa Borom, Majndapekom i Knjaževcem, ali biće sigurno vatre i u Aranđelovcu i Smederevskoj Palanci. Ovi će sve dati da narihtaju šta im treba, sigurno već spremaju i džipove i posade za džipove, ali ti izbori nam dolaze kao poručeni da održavamo ritam pobune.

• Like 2
Posted (edited)

Ovo selo u koje sam se preselio je izmedju Arandjelovca i Lazarevca.  Mogu da kažem da je ogroman broj ljudi protiv Vučića, doduše ne baš iz istih razoga iz kojih sam ja ali dobro... Prošlo leto je maltene svaki dan iz kafane grmelo PUMPAJ PUMPAJ. 😁

Edited by Utopista
  • Like 1
Posted

Uvek su moguća i iznenađenja. Nepomenik je raspisao izbore u Sečnju samo zato jer je bio uveren da će dobiti 90% i da onda uz razvučen kez likuje. Al je osvojio manje od 60%, studenti su uz dobru kampanju dogurali do skoro 32% što jeste bilo iznenađenje. Naravno, ne možemo se više zadovoljavati samo time što režim ima manje nego na prethodnim izborima, moramo početi i pobeđivati.