Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, rodriguez said:

slažem se da je ključ borbe protiv ali dodajem da nije garancija promena koje želimo, a koje nisu samo personalne - o tome je pisao @DJ_Vasa.

Promeniće se barem jedna stvar, a to je pre svega da skinemo kult vodje, za drugo moramo svi mi da se potrudimo.

Posted
2 hours ago, rodriguez said:

ja sam s tobom u borbi protiv patrijarhata samo to ne očekujem od protesta sa krstačom na čelu.

možda ta svest dođe sa godinama.

Nije problem u tvom stavu kao takvom tj. kritičnosti prema studentima. Ima još forumaša koji dele taj stav, pa ne troluju.

Problem je što si okačio tri screenshota koja teško da za cilj imaju konstruktivan dijalog, već da probude emocionalnu reakciju kod drugih, koji će na to onda reagovati. 

Posted

ja sam okačio scrnshts sa poslednjeg protesta, prosto da sam video 1 fotografiju sa drugom ideološkom porukom sa zadovoljstvom bi je okačio. 

to je podsećanje na vrednosti protesta i ne mislim da treba da radim forenzičku ekspertizu kada je očigledno. 

tvoja optužba za trolovanje je - trolovanje.

Posted
8 minutes ago, Tex_Willer said:

Jug uopste nije za njega u toj meri, odnosno ni blizu kao istok i na jugu su najveći problemi oko radnih mesta i nastali prošle godine.

Ne ti ljudi nikad to ni nisu uzimali, glasali su za njega iz ubedjenja nažalost, u vojvodini je i najviše izgubio glasaca, a zapadnja Srbija tek pumpa.

Ja sam ubedjen da u mestima iznad 10k on zbirno nema iznad 37-38% podrske, odnosno ta cela koalicija koju će konstruisati oko sns.

Sela će mu povećati procente, ali samo delimično.

Pa dobro, ako izuzmemo da imaju jedinu opštinu gde je SPS na vlasti umesto SNS-a, da su neki glasali za Mađare i ono malo protesta što je bilo u NIšu, nisam čuo da su se Leskovac, Pirot, Vranje, Vlasotince ili Prokuplje nešto mnogo pobrinuli oko protesta, a ni da su nešto mnogo opoziciono aktivni. A imaju i dosta lokalnih šerifa koji ih j*** u mozak, a birali su ih sami.

Lepo je što zapadna Srbija pumpa, ali sve mi se čini da im je tamo sve ispumpano. Da su se samo setili da organizuju opšti bojkot plaćanja računa, to bi im više vredelo nego da se skupi milion u Užicu.

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, rodriguez said:

ja sam s tobom u borbi protiv patrijarhata samo to ne očekujem od protesta sa krstačom na čelu.

Krstače jesu patrijarhat, i neka se ljuti ko hoće; ali ne znam šta će ta ikonografija mladim ljudima u 2026.

• Like 1
  • Love 1
Posted
7 minutes ago, DJ_Vasa said:

Pa dobro, ako izuzmemo da imaju jedinu opštinu gde je SPS na vlasti umesto SNS-a, da su neki glasali za Mađare i ono malo protesta što je bilo u NIšu, nisam čuo da su se Leskovac, Pirot, Vranje, Vlasotince ili Prokuplje nešto mnogo pobrinuli oko protesta, a ni da su nešto mnogo opoziciono aktivni. A imaju i dosta lokalnih šerifa koji ih j*** u mozak, a birali su ih sami.

Lepo je što zapadna Srbija pumpa, ali sve mi se čini da im je tamo sve ispumpano. Da su se samo setili da organizuju opšti bojkot plaćanja računa, to bi im više vredelo nego da se skupi milion u Užicu.

Po čemu slabo pumpaju? 

Defetizam i lična opsesija su najveći problem bilo kakvih promena...

Posted
1 minute ago, Tex_Willer said:

Po čemu slabo pumpaju? 

Defetizam i lična opsesija su najveći problem bilo kakvih promena...

A šta su to napumpali? Gumu na šleperu? Dve gume na avionu? Tri balona? Ne znam kakva su im vulkanizerska dostignuća, ali nekoliko vašara neće promeniti ništa. Lepo sam napisao iznad - neka samo pozovu na bojkot plaćanja struje, pa će balon nategnuti do pucanja.

Posted

Brothers, u Vranju je SPS bio na vlasti do 2014. godine. Onda je vecina ljudi iz SPS samo presla u SNS pa je SNS dospeo na vlast. Pre ovih studentskih protesta u Vranju protesti nisu ni postojali kao koncept, svaki put kad se u ostatku Srbije nesto desavalo dole se skupljalo fazon 20 ljudi, izgledalo je kao da se fudbalski tim sprema da otputuje na gostovanje.

Imali smo gradonacelnika koji je na nekom prijemu u Rusiji pokusao da ukrade flasu konjaka koja mu je onda ispala iz sakoa i razbila se. Trenutni gradonacelnik je pre neki dan slavio sinu 18. rodjendan, doneo neke vatromete ili sta god i aktivirao senzore za pozar u fensi hotelu koji je sagradjen pre par godina, procenjuje se steta od 30k jura. 

Mogu do ujutru da kucam o tome sta se sve dole desavalo i sta ce bez sumnje nastaviti da se desava u buducem periodu.

• Pumpaj! 2
Posted
2 minutes ago, DJ_Vasa said:

A šta su to napumpali? Gumu na šleperu? Dve gume na avionu? Tri balona? Ne znam kakva su im vulkanizerska dostignuća, ali nekoliko vašara neće promeniti ništa. Lepo sam napisao iznad - neka samo pozovu na bojkot plaćanja struje, pa će balon nategnuti do pucanja.

Ti onda ne vidiš da on 15 meseci posle tragedije ne sme na svoj teren upravo zbog tih koje nipodastavas, da na sve načine će izbeći i ove 2026g izbore u što sam uveren...

Posted
6 minutes ago, Tex_Willer said:

Ti onda ne vidiš da on 15 meseci posle tragedije ne sme na svoj teren upravo zbog tih koje nipodastavas, da na sve načine će izbeći i ove 2026g izbore u što sam uveren...

Ne sme da izađe u veće gradove u kojima ima dosta otvorenih protivnika, što generalno ne radi nijedan političar. Osim malo cirkusa sa posetom Novom Sadu i ranije Nišu, kao i nekolicine mitinga prošle godine namenjenih krezubima, ne znam šta bi konkretno radio da bilo gde ode. Ako mu se baš jedu ćevapi, ne verujem da mora da baš traži neki kiosk u Leskovcu, već da ih može dobiti i u rezidenciji.

I naravno da mu se ne žuri za izbore jer čeka da podrška protivniku oslabi. Opoziciju su ionako dosta sjebali zajedničkim snagama. On jeste lud, ali svakako nije glup.

Posted (edited)

Ni kiša nije sprečila lljude da izađu, a i što bi, ljude više ne mogu sprečiti u borbi protiv režima ni hiljade Nepomenikovih kriminalaca. 

Uskoro i kreće kolona ka Orašcu. Kreće se i Srbija ka slobodi. Živela Srbija, živeli studenti! Pumpaj!

Edited by Volter
  • Like 2
Posted (edited)

Nekakav novi poraz zaboleo bi me više jer smo bili tako blizu da ga skenjamo, a naročito bi me zaboleo taj nedostatak osnovne egzistencionalne potrebe da se izvučeš iz blata i popneš na vrh, jer ako je jedini način da se popneš na vrh pobedom nad Vučićem tako što će ti neko dati ruku da bi te podigao, da li je onda bitno čija je to ruka?!

Daj da se prvo uspnemo gore, pa ćemo onda s vrha, gde je pogled bolji, gledati čija ruka čiju ruku mije...

Dokle će trijumf taštine biti iznad instinkta za samoodržanje, što je potpuno protivprirodno jer u svakom drugom kontekstu, od davljenika u vodi do planinara u provaliji, pružena ruka se ne analizira pod mikroskopom. Niko ne pita da li ta ruka koja me vadi iz živog blata veruje u iste metafizičke koncepte kao ja...

Uzmeš ruku, izvučeš se, a onda, kad si na čvrstom i suvom, raspravljaš o ideologiji.

Odbijanje ruke dok toneš u blato je vrhunski dokaz da akteri zapravo još uvek ne osećaju da je blato smrtonosno. Oni ga doživljavaju kao scenografiju, a ne kao pretnju. Dok, s druge strane, vlast homogenizuje upravo spoznaja opasnosti i da kad prestane da bude vlast, ostaje joj samo put u Minsk, Moskvu, Šangaj... Ili - u Kinšasu.

Onaj ko odbija ruku spasa zato što mu se ne sviđa manikir onog drugog, zapravo poručuje da mu je udobnije u porazu nego u neizvesnosti zajedničke pobede.

A s vrha je pogled svakako bolji, jer odozdo, iz zajedničkog blata, vidiš samo onoga ko je pored tebe i smeta ti njegova senka. 

Fokusiran si na mikrorazlike jer ti je horizont zaklonjen ivicom rupe u koju te je Vučić nagurao.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Posted
3 hours ago, rodriguez said:

tek sad vidim ovaj post, možda je bolje da ti ne prevodim na prost jezik šta si napisao.

Slobodno, znam šta sam napisao. 

5 hours ago, Ne sam Safete said:

Ko se o Koštunicu opeče i u studente duva

Isto tako, ko se u zagovornike belih listića opeče i u moraliste duva. Ne mislim na tebe, da ne bude zabune. :classic_smile:

Posted (edited)

Kad već uvaženi kolega pominje bele listiće, upravo je tragikomično da se, posle skoro šestine jednog veka obeležene vladavinom Vučića, orijentišemo u borbi sa tim istim Vučićem pomoću piskaranja svih tih basara, masara ili gasara, apostola belih listića i konvertita koji decenijama unazad grickaju svoje parče sira bez obzira ko je na vlasti i kakva je vlast.

Ta plejada varajića proizvela je kod nas novu moralnu kategoriju, oblikovanu estetikom tezge na kojoj se prodaje sve i svašta, od ideologije pa do vodiča za beogradske pijace. 

Ako ih neko probudi u pola tri ujutru i kaže im da hitno napišu afirmativni tekst o zajedničkom prijatelju, oni više ne znaju o kom prijatelju je reč. I kad im kažu, pa o onom prijatelju koji ti je onomad platio letovanje u Bečićima, mali grickači sira ni tada ne znaju da li je reč o Đukanoviću, Vučiću ili nekom trećem, jer su im mnogi svašta plaćali.

Kod autora tog profila, politički afinitet nije pitanje ubeđenja, već pitanje klijentelizma koji je postao toliko rutinski da se gubi svest o tome ko je trenutni poslodavac. 

Generalizacija neprijatelja i prijatelja od profesionalnih mislilaca tog tipa pravi tvorce templejta, pa ako je tema, recimo - maligni srpski nacionalizam, on se može upotrebiti i za odbranu Mila i za opravdanje saradnje sa Vučićem kao jedinom branom desnici. 

Imena su promenljive kategorije, ali je stil isti, zato ti likovi i ne moraju da znaju o kome pišu u pola tri ujutru, jer opisuju sopstvenu konstrukciju stvarnosti u kojoj su svi "njegovi" zapravo samo istaknuti finansijeri istaknutog cinizma.

Mojoj malenkosti je, međutim, najzanimljiviji konvertitizam koji se prodaje kao superiorni nihilizam. Stav je otprilike sledeći: Svi su isti i ništa ne valja, pa pošto je tako, zašto ne bih pisao za onoga ko plati više, dok se usput rugam onima koji veruju da vlastitim izborom mogu da dovedu autokratu do pada...

I to je opasna igra jer ako su svi isti, onda niko nije odgovoran. Upadajući konstantno u tu zamku, stalno odgovorne puštamo sa udice da se i dalje praćakaju u kolektivnom mulju.

Edited by Nek grmi jako
  • Thanks 1