Šiljokapi Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 50 minutes ago, DJ_Vasa said: Ti koji imaju love, a bliski su kartelu ili mu pripadaju, najviše i duguju. Ako se njima uteraju dugovi, ode podrška. Što se tiče običnog sveta i gologuzije koja se prodaje za dve crvene, ne bi bilo pamatno odabrati njih za mete u trenutku kada izbori mogu da se raspišu i tokom same kampanje. Mogu ti kod tebe da prete izvršiteljem za dug od 2-3 crvene, ali prete praznom puškom. Prevelika fama se pravi oko izvršitelja, a dok ne istekne rok da platiš dug, oni nema šta da se pitaju. A ako bi ovo bilo masovno, ne znam kako bi obezbedili podršku policije koja fizički ne bi mogla sve da pokrije, plus što bi se u manjim mestima moglo desiti da ih neko sačeka u mračnoj ulici, izbaci iz kafane, redizajnira im auto i slično. Zbog toga sam i rekao da se ovo mora izvesti kontrolisano, u smislu da se poštuju kakvi-takvi rokovi, i da se dug na kraju ipak mora platiti. Moram priznati da radim slično kao i ti što se tiče potrošnje, a da sam podmukao kao što nisam, rekao bih da bi bilo zgodno da neko slučajno napiše na internetu da će neka kartelova banka uskoro bankrotirati. Kada bi se našao neki prijatelj iz inostranstva koji je to slučajno čuo od kuma kada mu je bio u poseti i pitao zemljake na nakoj FB grupi, ili daleko bilo, na Tnjiteru, svašta bi moglo da se desi Sve ok Bold 1: toliko duguju da je dosta dugova zastarelo. Info od jako pouzdanog informatora, nikad nije ni predato za izvršenje. Ja lično sam nahebao jednom, ne želim opet, radije ću taj novac preusmeriti na lepše stvari a ne da hranim ćacije i to od istog JP gde je kartelu zastarelo. Bold 2: bar kod mene na lokalu je to apsolutno nemoguće. Malo mesto, sve se zna u roku od odmah. Posebno što u svim organizacijama protivnicima OKG nemaš nikog ko je spreman za takve stvari. Max što se može je kritikovati, ali istinito i potpuno. Ostalo vodi na dugogodišnju robiju kao što smo i imali slučaj pre par godina. Liku su napakovali neku travuljinu a realno ne zna ni kako travuljina izgleda zbog odbrane na pretnje. Zapretio i on pa se pojavile kornjače i odvele ga u Mitrovicu. Dobio 4 godine, nevin. Mene su spakovali na 4 dana za neplaćenu kaznu od 4k dinara, nisu mi dozvolili ni da je platim i pravac Šabac bajbok. Za drugara je raspisana potraga što je bivšem predsedniku opštine pretio preko fejsa, eno ga već 3 godine na zapadu, ne sme da dođe da ne ode u bajbok. Ima koliko hoćeš.... a svi sve znamo ali oni imaju institucije koje sviraju njima u korist. 100 procentno. Nema izuzetka. Bold 3: Dobra ideja, samo nam treba neko relevantan sa zapada a da hoće
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, Barkley#34 said: Stvar je u tome što bi se u svakom slučaju moralo to uraditi ali bi nova vlast imala slab kapacitet da to odradi bez unutrašnjih velikih problema. Inače, mislim da sledi labavljenje odnosa i sa Kinom, u nekom periodu, kao deo tog paketa. Ne prekid ali slabljenje. Labavljenje odnosa sa Kinom svakako sledi. Njih je Vučić lepo počastio i ugostio što se kaže ali je kraj slave blizu, dosta se popilo, kolača na stolu ponestaje a i domaćin uskoro neće biti isti. Ono što mi u celom tom aranžmanu sa Kinom nismo uspeli je da za sve ove godine na tržište, koje kupuje bukvalno sve i na koje možeš da plasiraš šta god želiš, plasiramo više od kikirikija. A nije da nije bilo prilika. Ko u 2025. misli da može da bude ekonomski decoupled od Kine ili da je Kina u 2025. par gumenih File papuča za 100 dinala u 70. bloku...jbg, nije. Samo će se desiti neki reshuffle na velikim projektima. Realno, dosta smo dali kinezima i dosta smo preko njih izvukli nazad. Jedvačekanje da vidim kako će se pare izvlačiti kroz nove partnere eno imamo Bechtel-Enku da vidimo kako projekat od 900 milki ide na preko 2 milijarde. 1
freethrow Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Spoiler Dame brža... Edited 2 hours ago by freethrow 4
Recommended Posts