Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ova žena je u svom bolu i patnji potpuno skrenula u teški cringe i gluposti. Treba da se skloni odatle i da se ne pojavljuje više. Možda je ovo njoj način borbe protiv bola, ali neko treba da joj kaže da se skloni jer nanosi više štete nego koristi.

• Like 10
Posted (edited)

Niko se nije zaletao, njima bezmozgašima je inače potrebno zaletanje da bi pokazali svu svoju zlobu. Inače, studenti u blokadi su zaključali trenutno svoj profil na tviteru. Pokušali su prethodnih dana da ugase neke od profila na pojedinim društvenim mrežama studentima. Ne mogu im ništa, zajedništvo ih je održalo ovih godinu dana, zajedništvo će ih održati do kraja ove borbe. Zajedništvo će ih odvesti do pobede, a onda će se naplatiti svo zlo ovih monstruma. 

Edited by Volter
  • Like 6
Posted
28 minutes ago, HAMMER said:

kako bi ih albanci pojeli zive... nikad vise ne bi digli ruke na gradjane.

a mi smo pizde...

Ne znaš šta su sve Albanci trpeli decenijama dok se nije pojavila gerila. A mi em smo pizde em nam je sve drugo bitnije sem da šutnemo hulju sa vlasti. 

Posted
24 minutes ago, Eddard said:

Ova žena je u svom bolu i patnji potpuno skrenula u teški cringe i gluposti. Treba da se skloni odatle i da se ne pojavljuje više. Možda je ovo njoj način borbe protiv bola, ali neko treba da joj kaže da se skloni jer nanosi više štete nego koristi.

Najvažnije da je prekinula štrajk glađu. Naravno da 19 teških dana za nju i narušeno zdravlje kao i bol, utiču na ovakve nastupe i izjave pa i ne čudi što je pre nekoliko dana pričala jedno a danas drugo. Što se tiče štete, ona pre svega nanosi štetu svom zdravlju, nema potrebe više da bude pored skupštine, a vidim da ona od toga ne odustaje.

Posted

Dijana je tamo negde novembra prošle godine izjavila da hulja nije kriv i da ne treba niko da ga krivi. To na informeru vrte svaki dan. Što se tiče ovih izjava nije ni čudo obzirom da se okružila tim veteranima koji su mahom svi desničari i uvek su bili protiv ostalih. No ja ne mislim da treba da ide, neka je tamo, neka bode oči hulji. Ne bi bilo loše izgraditi tu naselje oko nje pa da vidimo kome će više smetati svinjac u centru grada, vlasti ili nama.

Posted

Tu imaš poštenih ljudi, ali uvek medju takvim grupacijama udba je primetna, jednostavno imam osećaj da mi je na prozoru udbas koliko su se rasejali kroz ovaj napaceni narod.

Postali su kao sigurimi i sekuritatea 

Posted
43 minutes ago, Tex_Willer said:

Tu imaš poštenih ljudi, ali uvek medju takvim grupacijama udba je primetna, jednostavno imam osećaj da mi je na prozoru udbas koliko su se rasejali kroz ovaj napaceni narod.

Postali su kao sigurimi i sekuritatea 

Te dve službe su rasformirane a naša i dalje opstaje dakle bolji su od pomenutih. A da ih ima svuda oko nas ima ih nažalost

Posted
6 hours ago, Perkos2 said:

Te dve službe su rasformirane a naša i dalje opstaje dakle bolji su od pomenutih. A da ih ima svuda oko nas ima ih nažalost

Sve je to povezano sa malignim Ruskim uticajem, toliko su mi se ogadili da je to strasno...

Posted

Osecam se prilicno porazeno nakon jucerasnjeg nastupa Dijana Hrke. Ona je odraz pustosi u srpskom drustvu, onog sto ga cini plodnim tlom za svaki vrstu tiranije i sto ga vraca u duboki ponor svaki put kad se pojavi neka zdrava snaga koja ima kapacitet da ga izvuce. Da bi ta snaga nesto postigla, a to biva samo onda kad je ljudima dosta jedne tiranije, ona mora u sebe da uvuce i one koji za promenu nemaju demokratski i intelektualni kapacitet. I onda ta demokratska idila traje neko krace vreme, dok se ljudi ne smore od toga sto sad odjednom mora sve po zakonu i ne moze preko reda i preko noci, jer demokratske i uopste zakonske procedure dugo traju, posebno ako ranije nisu postojale i tek ih treba uspostaviti. I eto novog kruga pripreme terena za sledeceg slatkorecivog tiranina… U glavama tih ljudi svi su zaista isti, samo neki lepse obecavaju. Zato ce se ponovo okrenuti takvima, a posle se cuditi sta ih je snaslo. I tako u krug.

Isti taj duboko nedemokratski mentalni sklop koji pogoduje tiranima, dobra je podloga i za vrsljanje raznih desnicara, rusa, udbe, kogagod. Ali oni tu nisu uzrok, nego posledica, nadgradnja. Problem je u dubokom uverenju da procedure i nisu toliko vazne, samo ako je na vlasti neko tvoj koga dozivljavas kao postenog. Onda moze i posao preko veze, i kod lekara preko reda, i gradnja bez dozvole, ma sve se onda moze i nije problem. Dok se sve to ne okrene protiv istih onih koji su tu vlast i glasali. Ovo se desilo svojevremeno DOSu nakon pobede na izborima, a studentskom pokretu, bojim se, i pre toga. Vec sada neki ne moraju da postuju odluku o nenosenju zastava, samo zato sto su nasi. Ili mogu slobodno da pljuju one s kojima se zajedno bore protiv hulje , jer Djilas lopov, ali se njima ne sme nista prigovoriti, jer su svi potrebni. Pitam se samo sta ce tek posle da rade i kako ce da naplacuju sadasnju podrsku. 

• Like 12
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Posted

Ljudi, uključujući i mene, moraju da ukapiraju da teranje ovog ološa neće proći bez zajedničkog fronta u kojem će biti pre svega (nadam se) studenti, ali i: nekakav vid predstavnika nekih sindikata (prosvete, zdravstva i još ponekih), suštinski dobronamernih i pozitivnih stranaka poput DSa, ZLF i PSG, ali i autistično-oportunističkih SSP ili udbaških DSSova, nekoliko pokreta duševnih bolesnika (razni Radule, Nestorović, Mila Alečković, Jovanka Jolić) - da privuku barem 50% populacije, disidenata (neka bagra iz SPSa ili SNSa, neki Šormaz ili Šarović), nekih učenika Vladike Nikolaja Velimirovića i nekih počasnih građana Donbasa, nekih NATO jastrebova i NGO ekstremista, nekih biznismena koji po prirodi stvari ne bi smeli da više ugledaju svetlost dana, nekih bivših opozicionara i nekih veterana petog oktobra, nekih veterana iz pobedničke Tomine kampanje, nekih belih listića, nekog G17 Proglasa, nekog mučenika.  

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Kad ga spomenu nema Šormaza nigde. Mihajlovićka se vratila pa gostuje na medijima ali Šormaza nema back in action a nema ga ni da kritikuje vlast.

Posted

I naravno da ce razni pro rezimski mediji da iskoristi izjavu o Djilasu i krvavom rancu. 

Razumem bol i verv mentalno i fizcko skretanje zbog strajka.Ocigledno nema dobre savetnike.

Sad kad ti ta opozicija treba ti pljujes po njima.Sta ocekujes da ce studenti sami moci?

Valjda je cilj da se okupi opozicija a ne opet da se razjedinjujemo?

Znaci opet iste greske.

Posted

Nije problem ova jadna žena već velika većina političara i njihovih pristalica koji se lepe na ove situacije i koriste kad i kome zatreba.

Posted
54 minutes ago, Klotzen said:

Kad ga spomenu nema Šormaza nigde. Mihajlovićka se vratila pa gostuje na medijima ali Šormaza nema back in action

Pa meni svako malo na Twitteru iskoče njegova likovanje kako su Ameri naguzili žvalu i kako je NATO jedini pravi put. Baš juče - danas bilo...

A i pre toga, na temu kako EU dolazi polako sebi i okreće se od žvale...

• Like 2
Posted
1 hour ago, freethrow said:

Ljudi, uključujući i mene, moraju da ukapiraju da teranje ovog ološa neće proći bez zajedničkog fronta u kojem će biti pre svega (nadam se) studenti, ali i: nekakav vid predstavnika nekih sindikata (prosvete, zdravstva i još ponekih), suštinski dobronamernih i pozitivnih stranaka poput DSa, ZLF i PSG, ali i autistično-oportunističkih SSP ili udbaških DSSova, nekoliko pokreta duševnih bolesnika (razni Radule, Nestorović, Mila Alečković, Jovanka Jolić) - da privuku barem 50% populacije, disidenata (neka bagra iz SPSa ili SNSa, neki Šormaz ili Šarović), nekih učenika Vladike Nikolaja Velimirovića i nekih počasnih građana Donbasa, nekih NATO jastrebova i NGO ekstremista, nekih biznismena koji po prirodi stvari ne bi smeli da više ugledaju svetlost dana, nekih bivših opozicionara i nekih veterana petog oktobra, nekih veterana iz pobedničke Tomine kampanje, nekih belih listića, nekog G17 Proglasa, nekog mučenika.  

A meni se sve više čini da taj front, pokret ili kako da ga već nazovemo, mora da se bavi diplomatijom, ostvarivanjem poslovnih i političkih kontakata, programom i opštom političkom orijentacijom. Možda i nje bitno da li se planira da na izbornoj listi na mestu br. 57 bude neki Pera ili Žika, ali orijentacija jeste bitna. Poznato je da je svaki poslanik vlasnik mandata i da može da glasa po nahođenju, a bez neke konkretnije orijentacije to može da napravi velike probleme. Već zamišljam situaciju u kojoj se glasa o npr. ruSSkom humanitarnom centru u NIšu, pri čemu je Pera Perić protiv, Bakić kaže da se može izbaciti samo ako tu dovedu Kubance ili Severnokorejce, a čika Lompar se zalaže da se poveća njihovo prisustvo za bar deset puta.

EU je jedina koja je dala podršku, a zauzvrat dobija anti-EU zastave, čopor ratnih zločinaca koji sebe nazivaju veteranima, mentalno labilnu ženu koja zaurlava da je Kosovo Srbija, isturanje profesora književnosti koji promoviše knjige ratnih zločinaca i bulumente koje znaju samo da neće SNS na vlasti, ali ne znaju šta hoće. Okrvavljena ruka je odavno nestala, a zamenile su je anti-EU zastave. Ovde ne govorim o zastavi kao tkanini na kojoj se nalazi neki simbol, tj. zastavi u fizičkom smislu, već o veoma jasnoj orijentaciji protesta koja je previše otišla na mračnu stranu. Besciljna okupljanja po ulicama idu istim putem kao i okupljanja koja je svojevremeno organizovala opozicija. Broj prisutnih se smanjuje, a efekta već odavno nema. I ono malo što je postignuto je postignuto zahvaljujući EU kojoj se gura prst u oko.

Za ovu bulumentu sa spiska je dovoljno da im se serviraju šajkača i hidžab kako jedu sjenički sir i leskovački ajvar i to je to. Ako ne upali, onda ništa, može samo da ih smeni neka rusoguzna opcija i da se promeni izvođač radova. Možda bi to donelo radost raznim nedavačima, neškopačima i sličnima, ali se ništa suštinski ne bi promenilo, već samo personalno.

• Like 4
Posted

Trebalo bi da smo do sad već apsolvirali da pro-zapadne populacije u ovoj državi ima najviše 20%. Ostalo su anti-EU i antiamerički nastrojeni ljudi, od umerenih do radikalnih desničara kojih nema više od 10% ali su najglasniji standardno. Tako je sa Vučićem ili bez njega. Međutim, svako od njih ima pravo na svoj bol i svoju borbu, posebno kad im strada dete. Najmanji zajednički imenitelj svima treba da bude - vraćanje kakvih takvih institucija i što nemilosrdnije razračunavanje sa najvećim zlotvorima iz trenutnih redova vlasti (mnogi će se nažalost izvući jer je fizički nemoguće sve ih kazniti adekvatno, al makar na procesuiranju onih najgorih među njima treba beskompromisno insistirati). 

Mi možemo ovde međusobno da se prepucavamo ko je kakav, da se bavimo ideologijama i detaljima, ali to je posao za punoletna i demokratski osvešćena društva. Ovo je trenutno borba za goli život i mnogo smo daleko od istinski demokratskih dilema i izbora.

Zato ne treba biti previše grub prema Dijani Hrki i sličnim mučenicima. Moglo se desiti da je na njihovom mestu neko mnogo gori i primitivniji, pa i takav bi imao pravo da uđe u fokus usled smrti svog deteta.

Zato nikad nisam bio previše kritičan prema Novaku Đokoviću npr, uz sve njegove mane. Kakvi smo mi - on je suvo zlato. Moglo se desiti npr da je takva neka globalna veličina npr Tipsarević. A u ovom društvu nažalost mnogo više ima Tipsarevića nego Đokovića.

Borba se nastavlja i sada su konačno u igri i mnogo jaki igrači kojima žvala i njegova banda neće moći još previše da se migolje.

• Like 9
  • Thanks 1
Posted (edited)
48 minutes ago, DJ_Vasa said:

EU je jedina koja je dala podršku, a zauzvrat dobija anti-EU zastave,

EU nije dala podršku protestima, niti će to uraditi, pojedinici i partije jesu. Upravo su protesti naterali i EU na neke reakcije, protesti su im pokazali kakvom monstrumu, šovinisti, psihopati, su 12 godina davali podršku misleći da nas vodi tamo gde mnogi od nas i želimo biti. Da neko ne pomisli da mi je EU kriva za ovo danas što gledamo, mi smo svakako najodgovorniji. Moramo prvo pomoći sebi jer ako to ne uradimo, niko nam drugi neće ni pomoći.

Edited by Volter
Posted
13 minutes ago, Chaos Is Me said:

Zato nikad nisam bio previše kritičan prema Novaku Đokoviću npr, uz sve njegove mane. Kakvi smo mi - on je suvo zlato. Moglo se desiti npr da je takva neka globalna veličina npr Tipsarević. A u ovom društvu nažalost mnogo više ima Tipsarevića nego Đokovića.

To sto su sada na suprotnim stranama deklarativno ne znaci puno kada pricamo o njihovom karakteru. Tipsarevic je kupljen jer je pukao finansijski. Da nije pukao finansijski, nikada ne bi podrzao Vucica, pogotovo ne na ovaj nacin. To ga naravno ne opravdava ni najmanje, samo treba imati u vidu citav kontekst, pogotovo kad se ovako pausalno daju ocene.

Sa druge strane, Djokovic je godinama cutao jer je imao biznis (ili njegovi, nebitno) sa njima, iako mu to nije bilo potrebno. Hvala mu sada za otvorenu podrsku, ali hajde da se ne zakopcavamo otpozadi.

• Like 2
Posted
7 minutes ago, Volter said:

EU nije dala podršku protestima, niti će to uraditi, pojedinici  i partije jesu. Upravo su protesti naterali i EU na neke reakcije, protesti su im pokazali kakvom monstrumu, šovinisti, psihopati, su 12 godina davali podršku misleći da nas vodi tamo gde mnogi od nas i želimo biti. Da neko ne pomisli da mi je EU kriva za ovo danas što gledamo, mi smo svakako najodgovorniji. Moramo prvo pomoći sebi jer ako to ne uradimo, niko nam drugi neće ni pomoći.

Ali ja nisam ni napisao da je dala podršku protestima. Namerno sam ispustio objekat rečenice, u kojoj sam napisao „EU je jedina koja je dala podršku [ne piše kome ili čemu], a zauzvrat dobija anti-EU zastave..." jer neće podržati fizički skup posvećen nečemu, već je podržala eksplicitne i implicitne ciljeve i kritikovala nedemokratsku praksu režima. S druge strane, evroposlanici imaju pravo da podrže pojedince, stranke, pokrete, njihove ciljeve i slično, što i rade.

Iako se generalno slažem sa ostalim što si napisao, problem je ono 'mi'. Mi kao pojedinci ništa ne možemo da uradimo bez usmerenja, organizacije, infrastrukture i sličnog, što praktično ne postoji. Najkonkretnije što možemo da uradimo jeste da na izborima glasamo za opciju koja potencijalno ispunjava naša očekivanja. Naravno, možemo da učestvujemo u akcijama posvećenim našim ciljevima u skladu sa mogućnostima, ali te akcije moraju da imaju efekta. Mogu ja da stojim na nekoj raskrsnici, da šetam od tačke A do tačke B, potpisujem neke peticije i slično, dam neki dinar studentima, pri čemu sve od navedenog jesam i radio, ali efekta nema, osim ovog pojasa za spasavanje koji je stugao iz EU. Dok neka organizovana akcija ne pomogne da se taj pojas prihvati, od svega ovoga nema 'leba.

30 minutes ago, Chaos Is Me said:

Trebalo bi da smo do sad već apsolvirali da pro-zapadne populacije u ovoj državi ima najviše 20%. Ostalo su anti-EU i antiamerički nastrojeni ljudi, od umerenih do radikalnih desničara kojih nema više od 10% ali su najglasniji standardno. Tako je sa Vučićem ili bez njega. Međutim, svako od njih ima pravo na svoj bol i svoju borbu, posebno kad im strada dete. Najmanji zajednički imenitelj svima treba da bude - vraćanje kakvih takvih institucija i što nemilosrdnije razračunavanje sa najvećim zlotvorima iz trenutnih redova vlasti (mnogi će se nažalost izvući jer je fizički nemoguće sve ih kazniti adekvatno, al makar na procesuiranju onih najgorih među njima treba beskompromisno insistirati). 

Prema podacima koje daju režimski mediji, procenat onih koji podržavaju EU je 33%. Ukoliko su tačni, procenat uopšte nije zanemarljiv jer su to potencijalni birači pro-EU opcije, a to se ne može odbaciti. Isti izvor navodi da 38% nije za EU, ali kada se saberu ove dve brojke, ostalo je 29% onih koji nisu eksplicitno ni za ni protiv. Takvi se lako mogu pridobiti onim jeftinim folklorom koji podrazumeva šajkaču i hidžab, što se ni najmanje ne protivi ni EU vrednostima jer podstiče međuetničku i međukonfesionalnu toleranciju.

42 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mi možemo ovde međusobno da se prepucavamo ko je kakav, da se bavimo ideologijama i detaljima, ali to je posao za punoletna i demokratski osvešćena društva. Ovo je trenutno borba za goli život i mnogo smo daleko od istinski demokratskih dilema i izbora.

Ukoliko se proruSSkom faktoru dozvoli da se previše razmaše, možeš da se slikaš i sa tim golim životom. ProruSSka vlast koja bi mogla samo da donese izolaciju, udaljila bi nas još više od civilizovanog sveta, osiromašila i još više unazadila u svakom smislu.

• Like 1
Posted

Ja cu samo podsetiti da je ovo sustinski bila samostalna i nezavisna akcija Dijane Hrka, koju su studenti vrlo mlako podrzali, i to posle urlikanja tastatura ratnika na Instagramu i Redditu nakon onih prvih objava.

I posteno je reci i da je Dijana u startu naglasila da se ‘ogradjuje’ od studenata.

Tako da sve ove stvari koje gledamo posle prvog novembra su sustinski spontane akcije pojedinaca, naroda i nekih zborova.

Iako se dozivljava sve kao deo iste borbe, cela ova prica nije dobila punu podrsku plenuma. Sto meni jos jednom pokazuje da studentski pokret kao celina zna sta radi (ili makar radi onako kako i ja mislim da treba 😄 )

Žicvi su na granici, nekima su vec i otisli. Ali vec neko vreme je jasno da cemo ishod svih desavanja u poslednjih godinu dana videti na izborima ( i posle njih)

A prilicno sam ubedjen i da je makar neki deo ovih koji na mrezama(ne mislim na forum) pisu defetisticke postove deo kampanje rezima da unese razdor i defetisam u pokret.

Drzite se ljudi i cuvajte volju i elan

• Like 8
Posted
1 hour ago, McLeod said:

To sto su sada na suprotnim stranama deklarativno ne znaci puno kada pricamo o njihovom karakteru. Tipsarevic je kupljen jer je pukao finansijski. Da nije pukao finansijski, nikada ne bi podrzao Vucica, pogotovo ne na ovaj nacin. To ga naravno ne opravdava ni najmanje, samo treba imati u vidu citav kontekst, pogotovo kad se ovako pausalno daju ocene.

Sa druge strane, Djokovic je godinama cutao jer je imao biznis (ili njegovi, nebitno) sa njima, iako mu to nije bilo potrebno. Hvala mu sada za otvorenu podrsku, ali hajde da se ne zakopcavamo otpozadi.

Ne mislim ja da je Đoković neki anđeo, nego od kakvih nas je otpao - odličan je, mogao je da bude mnogo gori.

• Like 2
Posted

jos koja rec o studentsko - gradjanskom pokretu. da bi ovaj pokret postao politicka snaga koja nece samo uzdrmati rezim, vec i faktor koji moze da nanese ozbiljnu stetu, potrebno je da postoje infrastruktura, glavni, regionalni i lokalni lideri, pravni timovi, ekonomska podloga i mozda najvaznijiji faktor, povezanost sa delom sistemske elite (finansijske, bezbednosne i upravne) sa kojom bi mogao da se napravi savez. sve to ja ne vidim, niti se pokazuje neki trend koji bi mogao da upucuje na takav razvoj procesa. ovo su najvazniji faktori, dok su ideoloska komponenta i povezanost sa proevropskim i proruskim akterima manje bitni. rusko-evropski faktor, kao i slicna pitanja koja proizvode polarizaciju, je u ovom trenutku samo linija razdvajanja u opozicionom bloku, ciji ishodi u delovanju se vide i na ovom forumu.
kljucne eu institucije nece reagovati protiv vucica jos uvek, ovo sto rade neki evroposlanici su mrvice. tek kada lideri fra i nem pocnu da menjaju ton, mozemo zapoceti pracenje novog trenda, do tada nista. stavovi lidera baltickih zemalja, svedske, poljske i drugih manjih aktera nevazni su. nemacki min. ino. poslova je bio neutralno (ali ipak) prorezimski nastrojen juce i danas, jer nije postavio u srediste pitanje regularnosti izbora, vec je govorio uopsteno o izborima.

• Like 2
Posted

Proradio forum brzo, bio izgleda neki kvar ili je do mene :smiley33:

Vaso, za ovaj deo posta koji se odnosi na moj odgovor se uglavnom slažem. Ono gde se razilazimo, a i ranije smo mislim pisali o tome, jeste oko efekta ovakvih protesta i šta su oni konkretno doneli. Doneli su mnogo toga, sve te šetnje, blokade su uticale i na reakcije iz EU, velikim delom protesti su ubrzali i uticali da Ludakova dvoguzanska politika više ne prolazi, poljuljan je ko nikad ranije, uteran mu je strah od izbora koje odlaže...Voleo bih ja da je ovaj talas brži i da što pre potopi režim, ali taj režim nije ni naivan, 12 godina je neometano gradio svoju moć. 

Inače, kad smo kod toga da je u Srbiji većina rusoljuba, kako komentarišete to da su evo već 25 godina na vlasti pro-EU stranke? Da li mislite da bi radikali ikad došli na vlast da se nisu raskantali i da Ludak i Grobar nisu preko noći postali evropejci?