Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Perkos2 said:

Ne može ni u džamiju

Otkud ti to? Postoji podela gde ko može, ali mogu. Uostalom, ko je ovo na slikama i gde se nalazi?

2014-07-16-IMG_0511.jpgchinese-women-only-mosques.jpgjpeg

U aleksandrijskoj džamiji Abu al Abas al Mursi (ako sam pogodio ime) imaš i gomilu turistkinja koje bez problema ulaze, a o Egipćankama da i ne govorimo. Bio sa suprugom i lično video.

Posted
37 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Zena ne moze da udje ni u Dohijar, Zograf, Esfigmen, Vatoped, Pantelejmon niti bilo koji drugi na Atosu.

Da, ne može, evo odgovora da ne može ni u džamiju, brže bolje da se opravda srpsko pravoslavlje.

Ali ja sam replicirala bertiju jer sam se osećala prozvanom za čupanje brada pravoslavnim popovima.

To što su oni šibali i čupali slabije nije pomenuto.

Valjda je i to pravilo u pravoslavlju koje Perkos voli da pomene.

Posted
40 minutes ago, DJ_Vasa said:

Otkud ti to? Postoji podela gde ko može, ali mogu. Uostalom, ko je ovo na slikama i gde se nalazi?

2014-07-16-IMG_0511.jpgchinese-women-only-mosques.jpgjpeg

U aleksandrijskoj džamiji Abu al Abas al Mursi (ako sam pogodio ime) imaš i gomilu turistkinja koje bez problema ulaze, a o Egipćankama da i ne govorimo. Bio sa suprugom i lično video.

Na Kosovu ne može

Posted

Sveti Sava, SPC i slicno nije za ovaj topik. Pustili smo ovu raspravu, ali vreme je da se vratimo na temu topika. Za ovo o cemu diskutujete postoje odgovarajuci topici. 

• Like 2
Posted
19 hours ago, McLeod said:

To moze da bude tvoj subjektivni osecaj, u sta ne ulazim. Objektivne cinjenice te demantuju, Djindjicevo koketiranje sa nacionalizmom, pogotovo kad se stavi u kontekst tog vremena, je minorno i takticko.

Jbg. Nisi bio tu da znaš i svoje mišljenje formiraš na osnovu idealizovane slike o Đinđiću koja je od njega godinama napravila maltene sveca - (s čim ja nemam problema jer je fakat jedan jedini, naš najbolji...ali činjenice iz 90ih ne slikaju tako lepu sliku, jbg...)

S druge strane, ja jesam a i dobro pamtim. Frustracije koje je DS svojim stavovima nabijala svom članstvu su bile spektakularne. 

Ta, kako je nazivaš, Taktička varijanta Đinđićevog nacionalizma tada ništa dobroga nije donela ni DS a ni Srbiji. Ono na čemu je kasnije insistirao (ali na našu nesreću nikad završio - ne svojom krivicom :classic_sad:) - obrazovanje naroda, govoreći istinu o 90im  - tada u DS jednostavno nije bila opcija. Jebo to, čisto politikantstvo - za nas građanski orijentisane Beograđane.

Zato, nemoj mi o objektivnim činjenicama jer ja sam bio tu, na licu mesta i ono o čemu si ti eventualno čitao, ja sam doživeo.

Posle bombardovanja 1999 i atentata na Vuka stvari su krenule da se pomeraju i od tada Đinđić sazreva u ono što smo, uglavnom, svi, voleli kod njega.

Spoiler

Fun fact - DSS je inicijalno osnovana kao građanskija opcija od DS i zato je veliki broj odbora pogotovo u Bgd automatski prelazio kod njih. Kao i tada najbolji kadar (Batić, Radulović, prof. Rade Stojanović, Vladeta Janković, M. St. Protić...)

Tek nekih otprilike 7-8 meseci kasnije, posle "gostovanja" Krajišnika na GO DSS, Koštunica zaokreće ka "lite (a realno i hard core) SRS" politici i kreće njihov raspad...

Inače... sticajem okolnosti

bio sam lično prisutan na oba događaja iz prethodna 2 pasusa, i pri tome kod prvog ne mislim na konvenciju u Domu Sindikata nego na trenutak kad je u stanu majke advokata Đurđa Ninkovića u Milovana Milovanovića, kod hotela Astorija, nekoliko visokih funkcionera DS donelo odluku o osnivanju DSS.

Sve sam ovo pisao još od početnog nekog posta ne zato da bih unizio Đinđića i njegov doprinos već da skrenem pažnju na to da bi neko na Studentskoj listi potpuno neočekivan i stavova sa kojim se možda trenutno ne slažemo, mogao sutra da zablista (baš kao što je i Đinđić) u preporodu Srbije za koji se iskreno nadam da će se desiti.

• Like 1
Posted

Verujem ti i nije problem i da si ga znao licno. Ja sam znao licno Minimaksa, pa nikada ovde nisam branio ono sto je on realno bio za javnost, jer to ima sire implikacije. Ja znam ko je on bio privatno, jedan od najboljih ljudi koje sam imao cast da upoznam.

Od njegovog nacionalistickog politickog delovanja ostaje ta veronauka, koja eto po tom mom misljenju nema implikacije koje se ovde izvode.

Posted
11 minutes ago, McLeod said:

Od njegovog nacionalistickog politickog delovanja ostaje ta veronauka, koja eto po tom mom misljenju nema implikacije koje se ovde izvode.

1. Veronauk, ne veronauka.   To što neko želi kroz forsiranje pogrešnog naziva da veronauk dovede u nekakvu ravan s naukom je irelevantno.

2. Na žalost implikacije su vrlo velike.

14 minutes ago, McLeod said:

jedan od najboljih ljudi koje sam imao cast da upoznam.

I?

Niko ne spori šta je on post-1999.

Pre toga, ništa posebno, još jedan političar koji traži sebe.

Hajde da se ne igramo 1984 i ponovnog pisanja istorije.

Posted
3 hours ago, fancy said:

Jbg. Nisi bio tu da znaš i svoje mišljenje formiraš na osnovu idealizovane slike o Đinđiću koja je od njega godinama napravila maltene sveca - (s čim ja nemam problema jer je fakat jedan jedini, naš najbolji...ali činjenice iz 90ih ne slikaju tako lepu sliku, jbg...)

S druge strane, ja jesam a i dobro pamtim. Frustracije koje je DS svojim stavovima nabijala svom članstvu su bile spektakularne. 

Ta, kako je nazivaš, Taktička varijanta Đinđićevog nacionalizma tada ništa dobroga nije donela ni DS a ni Srbiji. Ono na čemu je kasnije insistirao (ali na našu nesreću nikad završio - ne svojom krivicom :classic_sad:) - obrazovanje naroda, govoreći istinu o 90im  - tada u DS jednostavno nije bila opcija. Jebo to, čisto politikantstvo - za nas građanski orijentisane Beograđane.

Zato, nemoj mi o objektivnim činjenicama jer ja sam bio tu, na licu mesta i ono o čemu si ti eventualno čitao, ja sam doživeo.

Posle bombardovanja 1999 i atentata na Vuka stvari su krenule da se pomeraju i od tada Đinđić sazreva u ono što smo, uglavnom, svi, voleli kod njega.

Hide contents

Fun fact - DSS je inicijalno osnovana kao građanskija opcija od DS i zato je veliki broj odbora pogotovo u Bgd automatski prelazio kod njih. Kao i tada najbolji kadar (Batić, Radulović, prof. Rade Stojanović, Vladeta Janković, M. St. Protić...)

Tek nekih otprilike 7-8 meseci kasnije, posle "gostovanja" Krajišnika na GO DSS, Koštunica zaokreće ka "lite (a realno i hard core) SRS" politici i kreće njihov raspad...

Inače... sticajem okolnosti

bio sam lično prisutan na oba događaja iz prethodna 2 pasusa, i pri tome kod prvog ne mislim na konvenciju u Domu Sindikata nego na trenutak kad je u stanu majke advokata Đurđa Ninkovića u Milovana Milovanovića, kod hotela Astorija, nekoliko visokih funkcionera DS donelo odluku o osnivanju DSS.

Sve sam ovo pisao još od početnog nekog posta ne zato da bih unizio Đinđića i njegov doprinos već da skrenem pažnju na to da bi neko na Studentskoj listi potpuno neočekivan i stavova sa kojim se možda trenutno ne slažemo, mogao sutra da zablista (baš kao što je i Đinđić) u preporodu Srbije za koji se iskreno nadam da će se desiti.

Ako sam te dobro shvatio (ispravi me ako gresim) ti si bio za Vuka 90-tih i kada je imao svoje paravojne formacije, Gisku i Kneleta kao svoje desne ruke ( i Nestorovica pride), al ti zato strasno smetao Djindjic koji je, navodno, pekao vola u Bosni??? I ne verujem da iko smatra Djijdjica svecem vec ljudi zale za mogucnoscu da, pod njegovim vodjstvom, Srbija postane normalnija zemlja nego sto je ikada bila. A politika je svugde i podjednako qrva i u razvijenijim zemljama (Nemacka, Holandija, Svedska) i u banana drzavama poput nase.

Posted
5 hours ago, McLeod said:

Ja znam ko je on bio privatno, jedan od najboljih ljudi koje sam imao cast da upoznam.

Meni je to uvek bilo problematicno, privatno sjajan covek a javno govno.

I za Geringa su govorili da je privatno bio sjajan covek, skoro ceo diplomatski kor ga je obozavao, a on je stavljao potpis na naredbe koje su kostale zivota milione. OK, ne moze da se poredi sa Minimaksom , ali je i njegov doprinos ludilu prilicno znacajan, nista manje od recimo Sime Gajina ili Milijane Baletic.

• Like 1
Posted

Opšta bolnica MediGrup saopštila je danas da je Dijana Hrka ponovo primljena u tu zdravstvenu ustanovu usled pogoršanja zdravstvenog stanja, radi pružanja neophodne medicinske pomoći.

Posle procene stanja, pacijentkinji je obezbeđen lekarski nadzor i odgovarajuća terapija, navedeno je u saopštenju.

„Prioritet ostaje očuvanje zdravlja, stoga molimo medije i javnost za razumevanje i poštovanje prava pacijentkinje na privatnost tokom boravka u ustanovi“, navedeno je u saopštenju.

Posted

Poštovanje prava na privatnost podrazumeva i neizdavanje saopštenja da je neko primljen u bolnicu. Živo me interesuje da li su joj tražili pristanak da objave tu informaciju...

• Like 2