nemanjaol Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 minutes ago, JPM said: A šta bi ti predložio? Pre svega da Dijana Hrka svoj štrajk održava ispred železničke stanice u Novom Sadu, a ne ispred skupštine, a time i ćacilenda. Mada je za to sad verovatno kasno. Za to što ona želi da postigne štrajkom glađu železnička stanica je simbolički mnogo snažnije mesto. Takođe bi zauzela prostor koji SNS pikira za svoj skup u Novom Sadu 9. novembra. U isto vreme trebalo je ostaviti ljudima vremena i prostora da procesuiraju ono što se desilo u Novom Sadu. Dalje trebalo bi nastaviti sa izgradnjom infrastrukture i pripremom i ohrabrivanjem ljudi pred izbore. Odnosno trebalo bi krenuti u kampanju. Nemam sad sva konkretna rešenja, ali trebalo bi ići u neke akcije koje bi pozivale ljude da se udruže da postignu neki cilj koji ne mora biti skroz usko politički, ali koje bi istovremeno gradile infrastrukturu koja je potrebna za kampanju 4
Don Dusko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 7 minutes ago, srlepajce said: Usrali se Krenuli i strani soortski tabloidi da prenose Sramno je bilo hapsenje a ne ovo SNS92.
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) @nemanjaol Mudro zboriš. Međutim, cilj ipak jeste smena vlasti usled nepostojanja države to jest institucija, a neposredni povod, ili ti kap koja je prelila čašu je ubistvo u Novom sadu. I sad treba te dve stvari izbalansirati. Jedno je održati tonus u glavama ljudi zašto se štrajkuje, ali treba i gledati ka konkretnim ciljevima. A hulja svaki protest proziva za rušenje poretka. Boleo bi ga stojko da mi samo mirno šetamo i dajemo minut ćutanja. Edited 7 hours ago by JPM
Don Dusko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 12 hours ago, Klotzen said: evo na informeru onaj snimak gde iz ćacilenda bacaju stolice i kamenje na protestantu kažu da su to blokaderi teroriste a ne ćaci. Ja sam poslusao savet da ne ulazim tamo i veruj mi nemoj da ih slusas. Oni tamo sede i pricaju kao pijanice pored trafike, citaju ono sto N1 i ostali prenose pa vredjaju i napadaju. Nema poente. 6 minutes ago, srlepajce said: Ali kako informer sve sazna za 5 minuta tako i hapsenje dobili za 10 minuta od kad se desilo. Spoiler Pise u tweetu da je informer objavio ja joj verujem. Edited 7 hours ago by Don Dusko
Ludi za Poli Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, DameTime said: Gledam sinoć snimak na Twitteru, sad ne mogu da ga nađem, sa krupnim kadrom na ološ koji se okupio u Ćacilendu. Pevaju četničke pesme majci koja je sahranila sina. I mislim se, kakvo saosećanje, oni su ucenjeni, moraju da podržavaju vlast, izgubiće posao... Nema (više) opravdanja, suočimo se sa tim da među nama hoda najgora sorta ljudi, koja vrlo svesno podržava mafiju na vlasti i vrlo dobro zna ko su oni. Jedini način na koji su "primorani" da budu uz vlast je taj što nemaju znanja i sposobnosti da se izbore da prežive, a ni dovoljno obraza ili časti pa da se potrude da to znanje i sposobnost steknu. Onda idu kraćim, nečasnim putem, prodajući se za npr. dnevnicu u Ćacilendu. Svi oni moraju biti izopšteni iz ovog društva, makar to bilo 50% stanovništva. Edit: našla snimak! Vidim tacno 0 razloga da se ovaj hamelj tretira kao ljudska bica i garantuju im se bilo kakva ljudska prava. 1
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, DameTime said: Pevaju četničke pesme majci koja je sahranila sina. Pa velikom hulji je toliko žao žrtava da nije mogao ni 24h da sačeka sa daljim uputstvima. Sve i da si zakleti radikal i da mrziš studente (za to nema normalnog razloga ali ajde i to da uračunamo), kako objasniti toliki nedostatak humanosti da možeš da sprdaš ženu kojoj se desilo nešto najgore što se može desiti. Mnogo gore od lične smrti.
Chaos Is Me Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 11 minutes ago, nemanjaol said: Pre svega da Dijana Hrka svoj štrajk održava ispred železničke stanice u Novom Sadu, a ne ispred skupštine, a time i ćacilenda. Mada je za to sad verovatno kasno. Za to što ona želi da postigne štrajkom glađu železnička stanica je simbolički mnogo snažnije mesto. Takođe bi zauzela prostor koji SNS pikira za svoj skup u Novom Sadu 9. novembra. U isto vreme trebalo je ostaviti ljudima vremena i prostora da procesuiraju ono što se desilo u Novom Sadu. Dalje trebalo bi nastaviti sa izgradnjom infrastrukture i pripremom i ohrabrivanjem ljudi pred izbore. Odnosno trebalo bi krenuti u kampanju. Nemam sad sva konkretna rešenja, ali trebalo bi ići u neke akcije koje bi pozivale ljude da se udruže da postignu neki cilj koji ne mora biti skroz usko politički, ali koje bi istovremeno gradile infrastrukturu koja je potrebna za kampanju Dijana Hrka je izgubila više od svih nas zajedno. Možda njen potez nije baš taktički najbolji ali ako ga je već izvela - ne sme ostati sama u tome i prepuštena zverima na nemilost (jer oni za milost ne znaju). Ono što je ovih godinu dana pokazalo je da je žvalavi apsolutno najspokojniji kad mi mirno šetamo, a da je najnespokojniji kad radimo bilo šta drugo osim mirne šetnje. Ne znam o kakvom procesuiranju onoga što se desilo u NS se priča. Bilo je mirno, dostojanstveno, veličanstveno...ali nije donelo ništa specijalno na polju borbe protiv zla. Znali smo svi da će tako i biti. Cilj je da dobro pobedi zlo, definisali smo odavno šta je dobro a šta zlo, rovovi su odavno iskopani. Sa ostalim se slažem, ali jedno ne isključuje drugo. Infrastrukura za izbore je već odavno trebala da se pravi. 15 1
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kako bi lijepo bilo da se jedan konvoj poljoprivrednih i građevinskih mašina provoza kroz ćacilend. A girl can dream. 1
srlepajce Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Uh "neka na svojoj kozi osete, sta znaci beda,strah i bol" 10 10
Šiljokapi Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Iz dosadašnjeg iskustva, ako su pustili BigV iz bajboka, to znači da su se usrali od ino medija. Ali i da će ostalih 36 privedenih na.ebati. Ima da ih tegljače i razvlače do iznemoglosti. Ne treba ostale zaboraviti u bajboku i da se oslobađanjem Vlade povučemo. Pumpati još više! 1
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 minutes ago, nemanjaol said: Pre svega da Dijana Hrka svoj štrajk održava ispred železničke stanice u Novom Sadu, a ne ispred skupštine, a time i ćacilenda. Mada je za to sad verovatno kasno. Za to što ona želi da postigne štrajkom glađu železnička stanica je simbolički mnogo snažnije mesto. Takođe bi zauzela prostor koji SNS pikira za svoj skup u Novom Sadu 9. novembra. U isto vreme trebalo je ostaviti ljudima vremena i prostora da procesuiraju ono što se desilo u Novom Sadu. Dalje trebalo bi nastaviti sa izgradnjom infrastrukture i pripremom i ohrabrivanjem ljudi pred izbore. Odnosno trebalo bi krenuti u kampanju. Nemam sad sva konkretna rešenja, ali trebalo bi ići u neke akcije koje bi pozivale ljude da se udruže da postignu neki cilj koji ne mora biti skroz usko politički, ali koje bi istovremeno gradile infrastrukturu koja je potrebna za kampanju Govoriš kao da je više ljudi odlučilo šta i kako ona treba da radi pa je pogrešno izabrano. Mislim da grešiš. Žena je odlučila, njoj je najteže i mislim da ne treba mi njoj da određujemo šta i gde će da radi. Odbili su da joj daju da priđe Skupštini, čak i Skupštini grada, odbili su ulazak narodnim poslanicima u zgradu sinoć, prekršili još jednom brojne zakone. Ono koškanje sinoć je posledica svega toga i ne toliko bitna stvar da bi se kritikovalo. Dodatno, još jednom je prikazano kakvi su neljudi tamo i to se sad širi po mrežama. Dalje, nezavisno od toga, kampanja već traje. Tabananje po selima i gradovima je opet direktno povezalo ljude, bukvalno od vrata do vrata. To je ujedno i vid pravljenja infrastrukture. Organizovali su se ljudi oko smeštaja i ishrane, prevoza, pomoći... To je infrastruktura i procenjivanje ko može sutra da čuva kutije. Ostaju obuke, kad za to dođe vreme. 6 2
nemanjaol Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 11 minutes ago, Chaos Is Me said: Dijana Hrka je izgubila više od svih nas zajedno. Možda njen potez nije baš taktički najbolji ali ako ga je već izvela - ne sme ostati sama u tome i prepuštena zverima na nemilost (jer oni za milost ne znaju). Ono što je ovih godinu dana pokazalo je da je žvalavi apsolutno najspokojniji kad mi mirno šetamo, a da je najnespokojniji kad radimo bilo šta drugo osim mirne šetnje. Ne znam o kakvom procesuiranju onoga što se desilo u NS se priča. Bilo je mirno, dostojanstveno, veličanstveno...ali nije donelo ništa specijalno na polju borbe protiv zla. Znali smo svi da će tako i biti. Cilj je da dobro pobedi zlo, definisali smo odavno šta je dobro a šta zlo, rovovi su odavno iskopani. Sa ostalim se slažem, ali jedno ne isključuje drugo. Infrastrukura za izbore je već odavno trebala da se pravi. Naravno da je izgubila više od svih nas, ja njen potez ne kritikujem i treba je podržati. I naravno da moramo biti sa njom. Režim koristi njenu žrtvu i njen potez da pravi svinjac ispred Ćacilenda i da napada ljude kako bi izazivao scene kao sinoć. A to kada je režim najspokojniji, ne slažem se. Mislim da njima ovi mali okršaji protiv hiljadu ljudi koji su spremni na to najviše odgovaraju. Spremnosti u narodu za neki konačni okršaj jednostavno nema. Nije ga bilo letos na blokadama, i nije ga bilo u avgustu, neračunajući prvo veče posle napada u Vrbasu i onaj odgovor u Valjevu. @barkley Ne mislim da je to bila neka udružena odluka. Zato je i bilo one nesigurnosti i nekoordinisanosti juče. Ali neumanjujući njenu ličnu žrtvu, da li mislimo da je afektivna odluka osobe kojoj su uništili život i koja prolazi pakao ovih godinu dana ono što je strateški najbolje za smenu vlasti. Delim samo moja razmišljanja, nemam neki ultra jaki stav po bilo kom pitanju, možda grešim i možda ovo izazove veću reakciju ljudi u odnosu na proteste od leta. Možda nastane haos pa to ubrza raspisivanje izbora, i to je realan scenario, ali bojim se da će samo voditi u razočarenje zato što odziv neće biti onaj koji se očekuje. Ja sam se sa time pomirio kada nas je na poslednjoj blokadi saobraćaja bilo svega nekoliko desetina, i to posle svega što se dešavalo te nedelje i masovnog poziva da svi izađu u petak pre posla na ulicu. Edited 7 hours ago by nemanjaol
freethrow Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ja mislim da ona njih najviše iritira baš tamo gde se sada nalazi. 3
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Mislim da je sve jasnije zašto Lučić, Micić i Gudurić, između ostalih, nisu došli u Srbiju da pikaju basket. Ako je ikada bilo nejasno. 9 1
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 8 minutes ago, nemanjaol said: Ne mislim da je to bila neka udružena odluka. Zato je i bilo one nesigurnosti i nekoordinisanosti juče. Ali neumanjujući njenu ličnu žrtvu, da li mislimo da je afektivna odluka osobe kojoj su uništili život i koja prolazi pakao ovih godinu dana ono što je strateški najbolje za smenu vlasti Mislim da si se malo zapetljao u strateškim razmišljanjima. Njena odluka, okruženje je verovatno pokušalo da je prijateljski odgovori ali ona je odlučila ovako i to je to. Nema tu šire strategije nego se prilagođavaj okolnostima. Opet, ako tražimo koristi, što kaže fri, ona njih ovde najviše iritira. Dalje, tenzija se održava, tamo je i sad nešto ljudi, njihovi ćaciji moraju da rade prekovremeno, nešto se dešava iz dana u dan. Hoće li isprazniti ćacilend zbog mitinga ili će morati da podeli snage? 8
Dzep Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 12 minutes ago, Čvarkov said: @Dzep evo ga i Luča kapiten ❤️ Za njega se znalo, on u suštini ni ne mora ništa da pokazuje - čovek ume da spoji desetak rečenica u celinu bez zamuckivanja i poštapalica na temu nevezanu za sport/laku zabavu, odmah je sve jasno. Nikad se nisam ni ložio da će se vratiti kod nas, znao sam da je pametniji od toga a i da mu nije primarna ekonomska strana priče već pre to da produži karijeru, da ima dobre uslove za trening i oporavak kao i da živi u relativno normalnoj sredini. Čekamo ostale, ako se iko uopšte i oglasi sem dva kapitena. Ovaj trenutak ću da zapamtim 16
Don Dusko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 minutes ago, Dzep said: Za njega se znalo, on u suštini ni ne mora ništa da pokazuje - čovek ume da spoji desetak rečenica u celinu bez zamuckivanja i poštapalica na temu nevezanu za sport/laku zabavu, odmah je sve jasno. Nikad se nisam ni ložio da će se vratiti kod nas, znao sam da je pametniji od toga a i da mu nije primarna ekonomska strana priče već pre to da produži karijeru, da ima dobre uslove za trening i oporavak kao i da živi u relativno normalnoj sredini. Čekamo ostale, ako se iko uopšte i oglasi sem dva kapitena. Ovaj trenutak ću da zapamtim Ako se ne oglase bice mi svejedno na sledecim OI ako ti isti akteri ispuse i ne osvoje nista. Kao i WC. 2
srlepajce Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 24 minutes ago, freethrow said: Ja mislim da ona njih najviše iritira baš tamo gde se sada nalazi. Zato sto znaju da ce ici do kraja 1
JPM Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Just now, srlepajce said: Zato sto znaju da ce ici do kraja Jok, nego zato što sad ima da im stigne naređenje da moraju stalno da budu tamo ćaci. Boli njih kurac za Hrku. Neće da se mrznu, a sad će morati.
Dzep Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 3 minutes ago, Don Dusko said: Ako se ne oglase bice mi svejedno na sledecim OI ako ti isti akteri ispuse i ne osvoje nista. Kao i WC. Što se mene tiče, ovo je prekretnica. Do sada sam našu reprezentaciju posmatrao kao više od tima, međutim, kako stvari stoje od danas će biti samo još jedan tim, tu i tamo ću podleći psihologiji mase i ložiti se, ali nikada više isto i nikada više opsesivno. S Marsa bih našao način da gledam kad igramo basket, plašim se da su ti dani gotovi Edited 6 hours ago by Dzep 3
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 minutes ago, JPM said: Jok, nego zato što sad ima da im stigne naređenje da moraju stalno da budu tamo ćaci. Boli njih kurac za Hrku. Neće da se mrznu, a sad će morati. Nisu bitni ograđeni kreteni, nervira one koji vode tu priču, na njih se misli kad se kaže "oni". 1
Recommended Posts