Jump to content

Recommended Posts

Posted
23 hours ago, Klotzen said:

Jel zna neko nešto više o toj aferi u koju je umešan onaj plavušan za informera i njegova žena a Žunić je spominje.

Ja od afera znam samo aferu DJVa i žene od tog plavog novinara. Narodski rečeno : šef mu jebe ženu.

Žao mi je što ovo uopšte znam.

• Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
9 hours ago, freethrow said:

Nema mnogo ljudi kod vlade, ali nisam iskreno ni očekivao...

Svakako daleko manje nego 1. septembra, što malo čudi jer je ovaj protest odmah posle onoga u Novom Sadu. Mada, možda i ne čudi zbog satnice a i brzo je organizovan. Primetio sam da kad god se neki veliki skup najavi bar nedelju dana pre održavanja, uvek bude ogroman broj ljudi. U svakom slučaju i danas je bio zadovoljavajući broj, najvažnije je da se posle Novog Sada pokazalo ludaku da se i dalje ljude ne plaše. Cvikaju oni, juče još jedan fijasko.

1. septembra zaista je bio ogroman broj ljudi:

Inače, moram da priznam da jedva čekam izveštaje MUP-a da se slatko zacerekam. Ivica se više ne pojavljuje sa brojkama, šalje onog tutubana Vasiljevića. Za 1. septembar su rekli da nas je bilo 9 hiljada. Juče njihovh 126 hiljada, u dva grada bilo je bliskog susreta, sa jedne strane 200 blokadera, a sa druge 2 hiljade onih koji žele normalnu Srbiju, u drugom gradu 400 blokadera i 4.500 hiljade naprednjaka. :classic_laugh: U Nišu su propali, razišli se posle sat vremena, čujem da je došlo i do pičkaranja i ne smeju da se pojave finkcioneri iz Niša pred ludakom. Čak gotovo i da nije bilo izveštaja iz Niša na njihovim meidjima.

Edited by Volter
Posted

Stefanović iz Strazbura: Stavovi EK se kreću u dobrom pravcu kritike režima, EP otvorenije govori o Srbiji

https://n1info.rs/vesti/stefanovic-iz-strazbura-stavovi-ek-se-krecu-u-dobrom-pravcu-kritike-rezima-ep-otvorenije-govori-o-srbiji/

4:35 Do ovoga smo došli jednom veličanstvenom borbom građana ali ja moram da kažem i jednom studioznom dugom ofanzivom opozicije. Da, da, kako da ne. Dodade na kraju da je potreban jedinstven front. Tačno, samo još da se iz SSP-a odluče, hoće li na izbore ili žele prelaznu vladu. Konačno nešto korisno rade. To ne znači da umanjujem borbu jednog dela ljudi iz opozicije prethodnih godina, ali slaba vajda od njih. Studenti su najzaslužniji što se nada vratila i to je jasno svakom ko želi da vidi, a pojedinci iz opozicije koji se prave da to ne vide su idioti željni lepoguznih fotelja.

Posted

Probali su oni svi par puta tokom godina ali verovatno dobili važi, čućemo se. Sad ih možda neko prvi put sluša, sumnjam da su odjednom naučili kako se lobira

• Like 5
Posted
1 hour ago, Volter said:

To ne znači da umanjujem borbu jednog dela ljudi iz opozicije prethodnih godina

Što bi rekli

1 hour ago, Volter said:

Da, da, kako da ne.

:yawn2:

Posted

Sa svim se slažem, osim s ovim delom. Ne mogu da garantujem, ali mislim da takvi više žele da se sklone iz cele priče, a ne da učestvuju u  nekoj Crnaruka priči. 

Svojevremeno sam mislio da ima deo ljudi u BIA koji upravo rade to što si napisao, pa su tako dojavljivali Tepićki afere o telekomu I slične stvari. Sad sam stava da su to bili izolovani slučajevi ili su je samo navlačili da bi je iskoristili.

19 hours ago, NMX said:

Šta fali je svakako kontakt sa bezbedonosnim strukturama, bez toga full smene vlasti nema mada se ne bih kladio da negde u pozadini neke službe u službi nisu zaključile da je psihopati istekao rok i da je za državu i građane bolje da ode će svoje talove, kombinacije i aranžmane bolje da sačuvaju pod nekom novom vlašću. 

Posted
17 hours ago, Урош19 said:

Ja od afera znam samo aferu DJVa i žene od tog plavog novinara. Narodski rečeno : šef mu jebe ženu.

Vukela brat i DJV.

Jeste oftopik ali verovatno jedna od najjačih priča :lol_2:. Vukela ex urednik ALO i DJV tadašnji/sadašnji urednik Informera. Dok su bili konkurencija, DJV mu lagano pisao pred svima da mu je jebo ženu.

Posle se ovaj lagano zaposlio kod DJVa kao zamenik. 

You can't make this shit up

• Ha-ha 2
Posted

Za pitanja službi su jako važni ljudi koji nisu više unutra, kako ovi što su posmenjivani prethodnih meseci i godina, tako i oni koji su ranije izašli jer nisu to poslovi koji se zaborave ili prestanu da se rade odlaskom u penziju. Rekao bih da je po rukopisu vođenja ove pobune neko od njih uključen od početka u savetodavnoj funkciji. Osnovna pitanja su kakvi su im odnosi sa onima koji su još uvek unutra, koliko i kako se radi na smanjenju mogućnosti mini rata, kao i filtriranje ko i kako će naslediti razne kričke i slične krimose.

Ponoviću se, priprema pada Čaušeskua je trajala godinu dana i na kraju mu je ostala odana samo njegova garda. Zato je i bilo mnogo žrtava, ali ipak manje od broja koji je mogao da bude, što je bio podvig u onakvom sistemu. Milošević je ostao sam i nismo često ni svesni koji je uspeh što se sve završilo sa malo posledica, jer uvek postoje opasnije alternative. Isto tako je umetnost i silazak Mila na miran način, u podeli i krimi okruženju kakvo je bilo u CG.

Ovo Vučičevo zbijanje redova je em deo kampanje, em pokazivanje da bi njegov odlazak mnogo koštao, u ljudskim životima i svemu ostalom. Pomenuo je kolega Robespjer, normalno je da se uplašiš kada vidiš takve poteze. Imamo posla sa psihopatom, ujedno uplašenim dečakom koji ne zna šta bi radio sa sobom da nije na vlasti, kakav god aranžman da napravi i zato je rešio da podigne ulog. Zajebano je i raste verovatnoća za represiju i sukobe, videćemo koliko su ti likovi uvereni u svoju nepobedivost, koliko ih je i kolika im je realna moć.

21 hours ago, NMX said:

Mi već imamo ogromnu korekciju projektovanog rasta bdpa. Državne populističke mere kontrole cena neće pomoći psihopati, nijedan investitor to ne voli.

Interesantno mi je bilo kada je gazda Gomexa javno kritikovao nove mere, a zatim i Delez u saopštenju. Nije to bog zna šta ali retko ko od privrednika ima herca da kaže nešto negativno jer se boje osvete pa je ovo zanimljiv izuzetak.

Drugo, malo ih vadi početak rada Fiata jer je sve ostalo u minusu (građevina, poljoprivreda, turizam, investicije, doznake...), tako da se slažem da će verovatno rasti broj nezadovoljnih i u "kapitalu", koji jeste ključan za promene.

• Like 1
Posted
1 hour ago, NMX said:

Vukela brat i DJV.

Jeste oftopik ali verovatno jedna od najjačih priča :lol_2:. Vukela ex urednik ALO i DJV tadašnji/sadašnji urednik Informera. Dok su bili konkurencija, DJV mu lagano pisao pred svima da mu je jebo ženu.

Posle se ovaj lagano zaposlio kod DJVa kao zamenik. 

You can't make this shit up

I mozes misliti koliku kicmu ima taj slinojed kad je posle svega presao kod DJV-a i postao njegov rob.

• Like 1
Posted
58 minutes ago, Volter said:

Koliko god mi zeleli da dobijemo podrsku nekog sportiste, mora se prihvatiti bolna realnost, a to je da mnogo ljudi i dalje najnormalnije zivi zivot i potpuno su van ove teme. U petak uvece u NS dok su jedni gutali suzavac i dobijali pendrecima po glavi drugi su 500 metara dalje pili koktele po bastama kafica i provodili su na nastupu Natase Bekvalac, a zasto neko misli da je drugacije sa kosarkasima koji su bili udaljeni 2000 km od ovih dogadjaja? To sto su neki od njih stidljivo podrzali proteste nekim gestom ili storijem je nista, ne verujem da je Marinkovic prevrtao ocima dok je potpisivao milionski ugovor sa Ostojom. Pre nekoliko nedelja Zvezda je pred 40-50 hiljada navijaca igrala kvalifikacije za LS, tolikom broju ljudi ne smetaju ni Terzic ni gost na jednoj od utakmica u vidu predsednika Srbije. Blizi se nova kosarkaska sezona, Partizan je vec prodao 10k sezonskih, Zvezda par hiljada manje, ali nema sumnje da ce na svakoj EL utakmici biti po 20k navijaca i kod jednih i kod drugih. Ljudi nemaju problem sa sportom i loptom dok se lome glave. I to je to. Ne treba ocekivati nesto previse od sportista.

• Like 2
Posted

I ne očekujem mnogo od sportista, al svakako mi je drago što su se pojedinci oglasili a neki od njih i bili na protestima.

Voleo bih i da sam u nedelju u Nišu video kao na koncertu Dina Merlina u tom gradu 20 hiljada ljudi. Mada, koliko čujem i na koncertu se pumpalo.

Posted

Ne znam koja je prava tema, ali u Nepalu se upravo dešava prevrat režima.

Nakon sto je drustvenim mrezama krenuo da se siri trend deljenja fotografija i snimaka koji pokazuju luksuz političara i njihove dece/unuka/rodjaka vlada je donela odluku da zabrani drustvene mreze.

To je izazvalo masovni protest mladih 8. septembra na kome je policija otvorila vatru na demonstrante i ubila najmanje 19 ljudi, izgleda da ima vise stotina ranjenih.

To je izazvalo jos veci protest koji se upravo dešava. Zapaljena je zgrada parlamenta, gore vile političara, ministre vijaju i tuku po ulicama.

Premijer i vlada su dali ostavku

• Like 10
Posted (edited)

Da li rezimski mediji to presnose kada su vec bili verni da prenose kako policija tuce po Francuskoj, Nemackoj? A cute ?

Edited by Don Dusko
Posted
1 hour ago, nemanjaol said:

Sve su prave teme za ovo.

Posted
1 hour ago, nemanjaol said:

Nakon sto je drustvenim mrezama krenuo da se siri trend deljenja fotografija i snimaka koji pokazuju luksuz političara i njihove dece/unuka/rodjaka vlada je donela odluku da zabrani drustvene mreze.

To je izazvalo masovni protest mladih 8. septembra na kome je policija otvorila vatru na demonstrante i ubila najmanje 19 ljudi, izgleda da ima vise stotina ranjenih.

To je izazvalo jos veci protest koji se upravo dešava. Zapaljena je zgrada parlamenta, gore vile političara, ministre vijaju i tuku po ulicama.

Premijer i vlada su dali ostavku

Snimak ministra finansija koji beži i neki nindža koji ga patosira lele

• Like 1