Jump to content

Recommended Posts

Posted
47 minutes ago, Drug Crni said:

Super su mi ovi videi FDU, ali zašto mu je lice kao od plastelina, ima li ko objašnjenje?

Zato sto postaje sve gadnije videti ga. 😕

Ja to tumacim kao da mu treba izbrisati i ime (posto imaju i foru precrtavanja imena) i lik iz... sta god. 

• Like 7
Posted
On 6/12/2025 at 11:32 PM, Helena said:

...sveobuhvatne izmene zakona o visokom obrazovanju, u kojem ćemo značajniju podršku pružati privatnom sektoru, napraviti neuporedivo bolju konkurenciju, da više nikada ne zavisimo od ljudi koji okreću leđa svojoj državi", naveo je Vučić.

Bitan pasus, Megatrendovi će da bujaju...

Sad mi nedostaje onaj video klip gde Đinđić govori kako "možete podići šatore i proglasiti ih fakultetima i davati im nekakva diplome..."

Ne trebaš da budeš nikakav stručnjak da bi znao da je ova osoba bolesna i opasna.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Drug Crni said:

Bojim se da će ovde biti slab odziv ^

Јебига, до нас је. Субота је, може да дође велики број људи. Како мислимо да извршимо притисак на кукавицу да распише изборе? Писањем на друштвеним мрежама да је кукавица нећемо сигурно.

• Like 1
Posted
11 hours ago, Drug Crni said:

Bojim se da će ovde biti slab odziv ^

Biće najbolji odziv do sada, ja objektivno očekujem jedno milonče ljudi na ulicama, konkretan, jedinstven i prost zahtev - izbori - i onda povećavanje tlaka do septembra. Vidimo se!

• Like 4
  • Love 3
  • Pumpaj! 4
Posted
2 hours ago, freethrow said:

Biće najbolji odziv do sada, ja objektivno očekujem jedno milonče ljudi na ulicama, konkretan, jedinstven i prost zahtev - izbori - i onda povećavanje tlaka do septembra. Vidimo se!

Ma kakvi, krenuli su godisnji odmori, imas masu ljudi koje ovo ne interesuje koliko i nas.

Posted

Možda nema onog naleta kao pre više od dva meseca, ali je i u prethodna dva meseca bio pristojan broj ljudi na protestima, pogotovo ako se uzme u obzir da su mnogi protesti na brzinu organizovani. Sada imamo dve nedelje da se organizujemo, neće biti problem ni sa vrućinom, ako nekome to smeta, tako da očekujem veliki broj ljudi. Očekivano je bilo da malo padne energija, ali je uvek bio i dovoljan broj ljudi zbog koga režim mirno ne spava i zbog čega Kukavica besni. 

• Like 1
Posted
35 minutes ago, 40Wins said:

Ma kakvi, krenuli su godisnji odmori, imas masu ljudi koje ovo ne interesuje koliko i nas.

Grešiš, biće užasno puno ljudi, baš zato što su godišnji odmori. Niko nigde ne ide, nema se para, sve ide na Expo i na Rio Tinto, svi ćemo biti napolju na ulicama. Najveći protest verovatno ikada.

Posted (edited)

Mislim da se free malo zajebava.

Neće biti najveći protest ali bi 50-60k bilo impozantno u ovom trenutku, sasvim dobar utisak i slike. Ionako izbora u svakom slučaju ne bi ni bilo pre oktobra-novembra, ako ih bude, tako da ovo služi da se par nedelja leta skrati pumpanjem protesta, kao i još desetak dana priče o efektima. Uz to, da se vidi da postoji čvrst i podržan stav o zahtevu za izbore i da se esenesovci još malo tresu.

Edited by Barkley#34
  • Like 7
  • Pumpaj! 1
Posted

Da se ne lazemo, bez bar 100 hiljada to ce biti bas fijasko, ali ja iskreno misim da cemo to lako prebaciti. I ne znam zasto svi uzimaju vrucinu kako otezavajacu faktor kad je lakse po toplom izaci na protest nego po hladnom, jos prosli put bila i ona kisica, a sad i da padne nije strasno kad je toplo. Godisnji odmori jesu mali problem, ali uprkos tome ispod 100 ne bi smelo biti a ja se nadam da cemo dobaciti do 200. 

Mozemo mi pricati sta hocemo ovde, ali ako nema brojnosti na centralnim dogadjajima od izbora nista. 

Posted

Brojnost dvojako deluje na vlast, ako je velika ne sme se ignorisati, opet znači i veću verovatnoću za gubitak izbora, samim tim verovatnije odbijanje zahteva. 

Potreban je dodatni pritisak koji bi naterao SNS da prihvati izbore, generalni štrajk, masovna građanska neposlušnost su dobre opcije ali smo već videli da ih je teško ili nemoguće pokrenuti. Verovatniji je sukob unutar koalicije, unutar režima, nekih institucija.

Od okupljanja, pritisaka, nikako ne treba odustajali, tenzija mora da postoji, ali ne treba očekivati brz rasplet.

• Like 6
Posted

Znaju oni podatke i verovatnoće i bez brojnosti na protestima, ona je više usmerena ka nežnim dušama koje na prvi znak smirivanja situacije padaju u depresiju, što kasnije bude podržano gomilom analitičara, kampanjom Vučićevih medijskih kerbera i uobičajenim javnim raspravama opozicije.

On je video da energija postoji i da istrajava (za promenu, a nije došlo ni do uobičajenih rasprava i raspada), video je brojke u ova dva mesta i ima svoje istraživače, zna situaciju iznutra i zna da kad god bude krenula kampanja za izbore, naizgled uspavana energija će se ponovo pokrenuti ukoliko postoji alternativa, a deluje svima da postoji. Takođe zna da koliko je rizično dati izbore najesen, toliko je u ovom nesigurnom međunarodnom i ekonomskom kontekstu, uz sad već realnu mogućnost neke nove domaće nadstrešnice ili nove gluposti njegovih mafijaša opasno odlagati ih previše. Videćemo. 

• Like 3
Posted
9 hours ago, freethrow said:

Grešiš, biće užasno puno ljudi, baš zato što su godišnji odmori. Niko nigde ne ide, nema se para, sve ide na Expo i na Rio Tinto, svi ćemo biti napolju na ulicama. Najveći protest verovatno ikada.

Agencije 10% vise prodatih aranzmana od prosle godine. A prosla godina je bila rekordna. 

Toliko o tome da se nema para. 

A definitivno je optimizam pao. Ne moze se drzati tenzija toliko dugo.

Jer, da kazem, obican svet, koji nije toliko politicki ostrascen, vrlo brzo gubi motivaciju ako nema opipljivih rezultata.

Posted

Ma zajebava se frethrow, pare nisu problem, imaju gi ljudi za letovanja. Ja svakog leta posećujem neka od najskupljih mondenskih letovališta. Džetseterski živim. Izvinjavam se ali nije mi cilj da nekog provociram ovim komentarom. Ipak, nije sve u parama, neke stvari su mi važnije od lađenja muda u slanoj vodi i zanosnom plesu zgodnih zečica oko mene. :smiley53:

Posted (edited)
1 hour ago, Volter said:

Ma zajebava se frethrow, pare nisu problem, imaju gi ljudi za letovanja. Ja svakog leta posećujem neka od najskupljih mondenskih letovališta. Džetseterski živim. Izvinjavam se ali nije mi cilj da nekog provociram ovim komentarom. Ipak, nije sve u parama, neke stvari su mi važnije od lađenja muda u slanoj vodi i zanosnom plesu zgodnih zečica oko mene. :smiley53:

Ali imas gomilu naroda kojima je bitan samo svoj novcanik.

Tu pre svega mislim na neku srednju klasu da kazem, na one koji su na drzavnom budzetu, koji imaju platu 800-900 evra i vise

i od kojih vrlo cesto cujes, sto bi nesto menjao, sad imam platu 1000, a kod demokrata sam imao 300. Bitno je 1000 evra, sve ostalo je nebitno.

Pricamo bajke pobunila se prosveta i niko drugi. Nije se pobunila ni prosveta, pobunilo se 25% prosvete.

A to  je deo drustva bez kojih nema promena. Mislim na javni sektor, javna preduzeca.

Edited by Gromovnik
  • Like 1
Posted
1 hour ago, Gromovnik said:

Agencije 10% vise prodatih aranzmana od prosle godine. A prosla godina je bila rekordna. 

Zvanični podaci o domaćim turistima ostavljaju drugačiji utisak.

Posted
4 hours ago, Gromovnik said:

Ali imas gomilu naroda kojima je bitan samo svoj novcanik.

Tu pre svega mislim na neku srednju klasu da kazem, na one koji su na drzavnom budzetu, koji imaju platu 800-900 evra i vise

i od kojih vrlo cesto cujes, sto bi nesto menjao, sad imam platu 1000, a kod demokrata sam imao 300. Bitno je 1000 evra, sve ostalo je nebitno.

Pricamo bajke pobunila se prosveta i niko drugi. Nije se pobunila ni prosveta, pobunilo se 25% prosvete.

A to  je deo drustva bez kojih nema promena. Mislim na javni sektor, javna preduzeca.

Malo veći problem je organizacija bilo koje aktivnosti kojom se izražava bunt. Svaki sektor sam po sebi ne znači ništa dok nema infrastrukturu, organizaciju, mere za pomoć ugroženima i slično, a to ne postoji. Sindikati nisu ni za šta, mada ne znam šta je sa ovim novim koji je prosveta htela da napravi. Druga mogućnost je neka paralelna struktura, otprilike kao sindikat u senci, a toga nema. Štrajkovali su i advokati oko mesec dana, a pozivu na štrajk su se odazvale neke kafane, knjižare, institucije kulture i slično. Malo veći sistemi koji rade za stranog ili domaćeg poslodavca, oni koji rade sami za sebe i ostali takođe nisu organizovani. Ne postoji nikakva organizacija ni u običnim prodavnicama, gde su uslovi rada veoma loši, ali ni kod onih koji imaju kakvu-takvu solidarnost, kao npr. prosveta. A bez organizacije se ne može uraditi baš ništa.

Izgleda da i univerzitetu polako ponestaju ideje jer od sedenja na ulici, a naročito neradnim danom, nema ništa. Studenti su pre oko mesec dana najavili nekakvu radikalizaciju kroz građansku neposlušnost, ali u ovom trenutku nema ni naznaka tome. Radikalizaciju su najavili i profesori, a trebalo bi da počne sutra. Ni o tome nema vesti u trenutku kada ovo pišem.

Najavljen je protest 28. juna, ali ni o njemu nema konkretnijih vesti u smislu akcija. Ukoliko se ne osmisli nešto konkretno, pri čemu primarno mislim na građansku neposlušnost, cela priča može lako da padne u vodu. Ne ulazim u to koliko će se ljudi tada naći na moru, kolikom broju vrućina smeta iz zdravstvenih razloga i slično, ali siguran sam da ima podosta onih koji ne vide svrhu ovakvih protesta. OK, lepa je atmosfera i tako to, ali treba se pogledati u ogledalo i reći da je broj ispunjenih zahteva nula. Ili će se oblik protesta ozbiljno promeiti, ili će ovo biti neuspešan pokušaj da se nešto promeni. Treća mogućnost ne postoji.

• Like 1
Posted

Ima puno građana koji bi pobedu nad ovim režimom sad i odmah i grdno su nervozni ako vide da mora da se oznoji guzica da bi se ova kuga poterala sa vlasti. Koliko verujemo sami u sebe i koliko sml spremni da se borimo protiv režima raznim metodama pitanke je, uglavnom uperimo prst na nekog da je kriv umesto da svako krene prvo od sebe i vidi koliko je doprineo da se režim sruši.

• Like 3
  • Thanks 1