DameTime Posted Monday at 06:12 PM Posted Monday at 06:12 PM Maskirani SNS batinaš polomio je rebro Janku Stefanoviću, odborniku ZLF, nakon što je pokušao da uđe na sednicu SO Zvezdara, u čemu su batinaši sprečavali opozicione odbornike. U pitanju je, inače, moj kolega s fakulteta i vrlo društveno-politički angažovan i osvešćen momak. Janko je otišao u dom zdravlja Vračar, gde su sanirane povrede, ali su odbili da u izveštaju navedu okolnosti u kojima su povrede nastale. 4 1 13
Red Posted Monday at 06:17 PM Posted Monday at 06:17 PM 1 hour ago, McLeod said: Bombardovanje je kalimero prica kao i mnoge druge, folklor. Mi nikad nismo izgradili odnos prema tome Da, sećanje na nevino ubijenu decu i druge nevine ljude i uništavanje civilnih objekata je baš "kalimero priča". Daj uozbilji se.
mrd Posted Monday at 06:21 PM Posted Monday at 06:21 PM Citam da hapse zene koje u kesi imaju jaja, kako je sa muskima? Koga pustaju, a koga ne? ⛽
Drug Crni Posted Monday at 06:23 PM Posted Monday at 06:23 PM Mnogo se izvinjavam što ću da istrolujem topik, a zna se koliko sam protiv kupusara-tema na forumu. Međutim, pošto je jedan od fakulteta izašao u javnost sa friziranim podacima, osećam potrebu, da zarad diskusije i tačnosti, napišem sledeće: 2014.godine je Fond za humanitarno pravo objavio poimenični popis žrtava koje su stradale od posledica bombardovanja SRJ. Prema ovom popisu, u NATO napadima život je izgubilo ukupno 754 ljudi, i to 454 civila i 300 pripadnika oružanih snaga. Među civilima je 207 srpske i crnogorske nacionalnosti, 219 civila Albanaca, 14 romskih civila i 14 drugih nacionalnosti. Ukupno je stradalo 274 pripadnika VJ/MUP i 26 pripadnika OVK. Dakle,ovo su podaci do kojih je došao Fond, akoje niko do danas nije osporio. Postoje isto ovakvi detaljni podaci o broju poginulih u borbama između snaga VJ/MUP i OVK, sa obe strane. Kao što postoje i podaci o broju ubijenih civila na Kosovu i Metohiji od strane srpskih snaga, kao i ubijenih civila od strane OVK. Ne bih da dužim post i tim podacima jer se govori o žrtvama NATO bombardovanja. 8 2
Volter Posted Monday at 06:53 PM Posted Monday at 06:53 PM „Svi do mosta jer je dosta“: Studenti objavili plan tročasovne blokade Brankovog mosta https://nova.rs/vesti/drustvo/svi-do-mosta-jer-je-dosta-studenti-objavili-plan-trocasovne-blokade-brankovog-mosta/ 2
Perkos2 Posted Monday at 07:09 PM Posted Monday at 07:09 PM (edited) 1 hour ago, Drug Crni said: Mnogo se izvinjavam što ću da istrolujem topik, a zna se koliko sam protiv kupusara-tema na forumu. Međutim, pošto je jedan od fakulteta izašao u javnost sa friziranim podacima, osećam potrebu, da zarad diskusije i tačnosti, napišem sledeće: 2014.godine je Fond za humanitarno pravo objavio poimenični popis žrtava koje su stradale od posledica bombardovanja SRJ. Prema ovom popisu, u NATO napadima život je izgubilo ukupno 754 ljudi, i to 454 civila i 300 pripadnika oružanih snaga. Među civilima je 207 srpske i crnogorske nacionalnosti, 219 civila Albanaca, 14 romskih civila i 14 drugih nacionalnosti. Ukupno je stradalo 274 pripadnika VJ/MUP i 26 pripadnika OVK. Dakle,ovo su podaci do kojih je došao Fond, akoje niko do danas nije osporio. Postoje isto ovakvi detaljni podaci o broju poginulih u borbama između snaga VJ/MUP i OVK, sa obe strane. Kao što postoje i podaci o broju ubijenih civila na Kosovu i Metohiji od strane srpskih snaga, kao i ubijenih civila od strane OVK. Ne bih da dužim post i tim podacima jer se govori o žrtvama NATO bombardovanja. Vrlo je zanimljiv taj pristup selektivnom brojanju žrtava. Iz kog razloga i pobuda je rađen ne bih da špekulišem ali me podseća na onaj izveštaj psihopate o stradalim žiteljima u opštini Obrenovac u vreme poplava Edited Monday at 07:24 PM by Perkos2
shonke Posted Monday at 08:04 PM Posted Monday at 08:04 PM 9 hours ago, srlepajce said: Lako je pricati moglo je bolje. Odlicni su na okolnosti i okruzenje u kom su se nasli. Toliko odskacu od njih. Onaj lik koji je prozivao Sarovica za alimentaciju je ucestvovao u ubistvu Tatona. Jel to bane četnik?
shonke Posted Monday at 08:12 PM Posted Monday at 08:12 PM 3 hours ago, Eddard said: Nismo li godinama ovde pisali da je pravni fakultet u Bgd leglo nacoša, patriJota i srBendi koje treba razbucati i fakultet zatvoriti? To i filozofski u paketu.
Čvarkov Posted Monday at 08:13 PM Posted Monday at 08:13 PM 1 hour ago, DameTime said: Janko je otišao u dom zdravlja Vračar, gde su sanirane povrede, ali su odbili da u izveštaju navedu okolnosti u kojima su povrede nastale. Jednako opasno kao i samo prebijanje. Ološ. 3 1
DameTime Posted Monday at 08:15 PM Posted Monday at 08:15 PM 2 minutes ago, shonke said: To i filozofski u paketu. Hajde pls da ne ispaljujemo ovakve tvrdnje, da ne kažem budalaštine. FF ne može da se uporedi sa Pravnim po tom pitanju, eventualno 5. sprat, ali nikako ceo fakultet u paketu. 1
berti Posted Monday at 08:16 PM Posted Monday at 08:16 PM Da li se preteruje sa ovim brojkama? Da, najverovatnije. Da li je ratni zlocin baciti kontejnere kasetnih bombi na centar Niša? Naravno da jeste. Da li treba to da se zaboravi? Naravno da ne. 13
shonke Posted Monday at 08:17 PM Posted Monday at 08:17 PM 1 minute ago, DameTime said: Hajde pls da ne ispaljujemo ovakve tvrdnje, da ne kažem budalaštine. FF ne može da se uporedi sa Pravnim po tom pitanju, eventualno 5. sprat, ali nikako ceo fakultet u paketu. Pa ni ceo pravni nije za demoliranje, eventualno od prizemlja do krova... 🤣
Constantin Posted Monday at 08:22 PM Posted Monday at 08:22 PM 5 minutes ago, berti said: Da li se preteruje sa ovim brojkama? Da, najverovatnije. Da li je ratni zlocin baciti kontejnere kasetnih bombi na centar Niša? Naravno da jeste. Da li treba to da se zaboravi? Naravno da ne. A @berti đto zamalo da nam upucaju Docu prošlre noći... ? Šta misliš ?
DameTime Posted Monday at 08:25 PM Posted Monday at 08:25 PM 1 minute ago, shonke said: Pa ni ceo pravni nije za demoliranje, eventualno od prizemlja do krova... 🤣 Filozofski fakultet (u Beogradu) ima 10 smerova, koji su poprilično heterogeni što se tiče vrednosti i uverenja, ali imaju jednu zajedničku karakteristiku - veoma se baštini upotreba kritičkog mišljenja. Bez obzira na smer, to je nešto čemu su nas profesori učili, uz upotrebu logike zaključivanja i naučne metodologije. Nađe se i tu nekih budala, kao na svakom fakultetu, ali je uopšteno govoreći reč o fakultetu na kom se može naći sve suprotno od Srbendi, nacoša i patriJota koje Eddard opisuje, kojima je kritičko mišljenje zadnja rupa na svirali. 3
Perkos2 Posted Monday at 08:27 PM Posted Monday at 08:27 PM 4 minutes ago, Constantin said: A @berti đto zamalo da nam upucaju Docu prošlre noći... ? Šta misliš ? Ma gde će njega, on je "naprdnjak'
berti Posted Monday at 08:28 PM Posted Monday at 08:28 PM 4 minutes ago, Constantin said: A @berti đto zamalo da nam upucaju Docu prošlre noći... ? Šta misliš ? Ja tom čoveku apaolutno ništa ne verujem. Opao mu je rejting zbog baljezganja od pre neki dan, pa se sada zeli vratiti poverenja u njega kao opozicionara. Mozda grešim dušu, ali 2
Constantin Posted Monday at 08:33 PM Posted Monday at 08:33 PM 1 minute ago, Perkos2 said: Ma gde će njega, on je "naprdnjak' Što nije napravio Gradsku Vladu s "naprdnjacima" ? Vladali bi komotno ? Just now, berti said: Ja tom čoveku apaolutno ništa ne verujem. Opao mu je rejting zbog baljezganja od pre neki dan, pa se sada zeli vratiti poverenja u njega kao opozicionara. Mozda grešim dušu, ali Ja ga znam lično..i sad..znam da mu je duša "naška" a da ima interakcije sa ovima u vlasti, ima, ali ne kontekstu saradnje na tom nivou. Više on njima treba, jer dobar je, odličan čak u svojoj struci, na mnogo širem nivou nego što je Srbija i mislim da se tu završava "saradnja".
Eddard Posted Monday at 08:34 PM Posted Monday at 08:34 PM 19 minutes ago, Čvarkov said: Jednako opasno kao i samo prebijanje. Ološ. Ne preterujmo. Koliko je meni poznato, anamneza (ono što pacijent lekaru ispriča da se dogodilo) nema nikakvu vrednost u pravnom postupku, tj. nema težinu nikakvog dokaza da se nešto desilo. Ono što je mnogo bitnije je da se sve zadobijene povrede adekvatno opišu i navedu, a kako ih je pacijent zadobio, nije na lekaru da utvrđuje, već na istražnim organima. 1
berti Posted Monday at 08:39 PM Posted Monday at 08:39 PM 4 minutes ago, Constantin said: Ja ga znam lično..i sad..znam da mu je duša "naška" a da ima interakcije sa ovima u vlasti, ima, ali ne kontekstu saradnje na tom nivou. Više on njima treba, jer dobar je, odličan čak u svojoj struci, na mnogo širem nivou nego što je Srbija i mislim da se tu završava "saradnja". Meni je covek iz suda pricao kako su izgledali njegovi prigovori za izbore. Neke besmislene stvari, a za ocigledno prepravljanje brojki se nije žalio. Mozda jeste ok lik, ali ja vise nemam poverenja. Voleo bih da grešim.
Kooineeperk Posted Monday at 08:43 PM Posted Monday at 08:43 PM Ovde se mesa povod za NATO agresiju i posledice. Povod valjda nikome nije sporan - da smo (drzava na celu sa Slobom) pravili sranja na Kosovu i da je na neki nacin medjunarodna zajednica morala da reaguje. Posledica tog naseg pravljenja sranja je prekomerna upotreba sile od strane NATO-a. I to je valjda svima jasno. OK, osim nekim likovima koji su zeleli vise istinski neduznih zrtava, tzv. "kolateralne stete". Studenti odaju pocast tim posledicama, bez da negiraju povod. 4
Constantin Posted Monday at 08:46 PM Posted Monday at 08:46 PM 1 minute ago, berti said: Meni je covek iz suda pricao kako su izgledali njegovi prigovori za izbore. Neke besmislene stvari, a za ocigledno prepravljanje brojki se nije žalio. Mozda jeste ok lik, ali ja vise nemam poverenja. Voleo bih da grešim. Postupajući sudija je prihvatio sve prigovore na izbore u Nišu, ali je "preko noći" (bukvalno) smenjen, postavljen drugi, koji je sve prigovore odbio. Odbio je, jer su mu mahali "predmetom iz fijoke"..... Ako si primetio, na društvenim mrežama, posebno je aktivan Nonić (Niška inicijativa) preko koje pucaju rafalno na Docu. Nonić se poprilično smirio od kako su mu ženu zaposlili u JKP Vodovod. Video si kako Dale pravi kiselu facu kad spomenu Docu ? A neki opet tvrde da su oni drugari. Ko će ga znati. Doca je sledeći preCednik Srbije...u gajbu piva ?
McLeod Posted Monday at 08:50 PM Posted Monday at 08:50 PM 2 hours ago, Red said: Da, sećanje na nevino ubijenu decu i druge nevine ljude i uništavanje civilnih objekata je baš "kalimero priča". Daj uozbilji se. Kalimero i folklor. Mi prvi vredjamo svoje zrtve time sto u zvanicnim dokumentima drzave stoje pausalne brojke, na sta su ukazali neki drugi forumasi, time sto ih pretvaramo u broj, umesto da pricamo o ljudskim sudbinama. Cak i u Ausvicu gde je zlocinac doveo dehumanizaciju do maksimuma, ti imas dokumentovan broj zrtava i njihova imena, gde je to bilo objektivno tesko uraditi. Za bombardovanje je to izuzetno lako, a drzava to nije uradila da bi tim zrtvama i tim dogadjajem manipulisala u propagandne svrhe. Drugo, mi kulturu secanja nemamo. Japanska kultura secanja recimo IMO takodje nije ispravna, jer se ni oni nisu suocili sa tim sta su bili za vreme WWII, ali imaju kulturu secanja na atomsku bombu i svest o uzasu rata koji nikada ne treba da se ponovi. Danas ne mrze Amerikance, nemaju svoju vojsku i jedna su od najpacifistickiji zemalja sveta. Nemci su se suocili sa sobom i napravili otklon, na primer. Sto nas vodi do trece stavke, mi nemamo nikakav ni vrednosni stav (sem ako kalimerisanje ne podvedes pod to) u vezi ratova devedesetih niti poveznicu izmedju toga, neku genezu dogadjaja. Mi pervertirano odvajamo bombardovanje od svega sto je prethodilo, citiramo 1244 bez da je 1% ljudi u zemlji zapravo i procitalo tu rezoluciju, ne znamo nista o Rambujeu, Z4, ne priznajemo genocid u Srebrenici smanjujuci brojke, kao da genocid ima veze sa brojkama, nismo prihvatili zrno krivice za sve sto se desilo, ne shvatamo da smo rat izgubili i zapravo malo kaznjeni za to, vec pricamo o nekakvoj nepravdi. Mada to nije nista ni cudno, (ne)kultura secanja nam je ista i za ratove koje smo pobedili, sve je epski, nafilovano, idolizovano i kolektivisticki do te mere da se potpuno gubi kontekst i razumevanje prilika i duha tog vremena. 9 2
berti Posted Monday at 09:04 PM Posted Monday at 09:04 PM Amerikanci imaju dan secanja na svoje poginule vojnike u svim ratovima. Zanima li nekoga u kakvim ratovima su oni bili, koliko krvi nevinih civila imaju na svojim rukama... Ne, niko ne postavlja to pitanje. Oni su tamo heroji. Olbrajtova rece da je vredelo pola miliona mrtve iračke dece. Ovde se radi o nevinim zrtvama nato bombardovanja. Neka ode neko recimo do Šumatovacke ulice gde su pali kontejneri i objasn ljudimai im da se ne treba secati njihovih poginulih zbog ovih ili onih razloga. 19 minutes ago, Constantin said: Postupajući sudija je prihvatio sve prigovore na izbore u Nišu, ali je "preko noći" (bukvalno) smenjen, postavljen drugi, koji je sve prigovore odbio. Odbio je, jer su mu mahali "predmetom iz fijoke"..... Ako si primetio, na društvenim mrežama, posebno je aktivan Nonić (Niška inicijativa) preko koje pucaju rafalno na Docu. Nonić se poprilično smirio od kako su mu ženu zaposlili u JKP Vodovod. Video si kako Dale pravi kiselu facu kad spomenu Docu ? A neki opet tvrde da su oni drugari. Ko će ga znati. Doca je sledeći preCednik Srbije...u gajbu piva ? Je li onaj Tomica tu petljao? Nonic je bitanga koja iz licnih razloga napada ljude. Pokusava da bude novinar a uzaano je netalentovan. 1
McLeod Posted Monday at 09:11 PM Posted Monday at 09:11 PM Predlazem ti da probas da procitas ponovo sta sam napisao posto si promasio fudbal.
Recommended Posts