DJ_Vasa Posted March 12 Posted March 12 (edited) 7 minutes ago, Čerčil said: Jeste strah od toga sto moze biti. I majdan i odesu sam streeming gledao. Zaboravili ste? Bravo, stiže i kečap za sendvič! I dobro je ako bude neka verzija Majdana, to je za svaku pohvalu. Ako oteramo i putlerovsko-desničarsku gamad nekim slučajem, to je razlog za slavlje. Edited March 12 by DJ_Vasa 10 2
JohnnyDragon Posted March 12 Posted March 12 5 minutes ago, Drug Crni said: Jel istina da mu je SAJ otkazala poslušnost, tj.stavila do znanja da neće protiv studenata? Dajte ljudi😅
mare80 Posted March 12 Posted March 12 Nisam siguran da je SAJ ikada učestvovao u razbijanju demonstracija, ni devedesetih, ni kasnije .... 3
Perkos2 Posted March 12 Posted March 12 21 minutes ago, Drug Crni said: Jel istina da mu je SAJ otkazala poslušnost, tj.stavila do znanja da neće protiv studenata? SAJ nikad i ne izlazi da razbije demonstracije pošto je jedinica za druge namene. Ne sumnjam da bi ih psiho rado angažovao ali ne očekujem ih u subotu na ulici. 2
Drug Crni Posted March 12 Posted March 12 12 minutes ago, DJ_Vasa said: Ako piše neki ugledni tnjiteraš, onda mora da je istina. Javna je tajna da nisu u ljubavi. 1
DJ_Vasa Posted March 12 Posted March 12 10 minutes ago, JohnnyDragon said: Dajte ljudi😅 Video sam i nekog jedača g*** na feZbuku kako prenosi nečiju vest da će i žandarmerija otkazati poslušnost. Jeste da su ispred PTC-a mlatnuli kolegu, što im se omaklo, ali nešto mi se čini da su do sada mlatili protivnike režima. Jedino zrnce istine može da bude u tome što režim nema potpuno poverenje u policiju, pa da zato angažuje kojekakve ćacije, privatna obezbeđenja i slično. 5 minutes ago, Drug Crni said: Javna je tajna da nisu u ljubavi. Mogu oni da budu ili ne budu u ljubavi, ali lepo kaže Perkos da im to nije posao. Vest je otprilike kao da kažu da ih ne vole ni vojni piloti. Ni oni ovde nisu u igri.
Clash Posted March 12 Posted March 12 Upotreba SAJ-a za razbijanje demonstracija je kao da koristis Ferari za taxi. Nije pravljen za taxi i nema performanse za taxi. 4
Nikola Posted March 12 Posted March 12 9 minutes ago, Perkos2 said: SAJ nikad i ne izlazi da razbije demonstracije pošto je jedinica za druge namene. Ne sumnjam da bi ih psiho rado angažovao ali ne očekujem ih u subotu na ulici. Veće su šanse da KUD Abrašević bije studente od njih.
shonke Posted March 12 Posted March 12 1 hour ago, DameTime said: crna je zapravo veoma upadljiva. Najbolje je nositi neutralne nijanse, jednobojno i bez obeležja. Po danu sa, crna odskače. Ali pošto je glavno (građansko) okupljanje uveče, crna je idealna.
Drug Crni Posted March 12 Posted March 12 28 minutes ago, DJ_Vasa said: Ako piše neki ugledni tnjiteraš, onda mora da je istina. Inače,nekadačnji Tviter je igrao maltene ključnu ulogu u nekim revolucijama i smenama vladajućih elita u prošloj dekadi. Tu mislim pre svega na tzv.arapsko proleće i konkretno na smenu predsednika Hosnija Mubaraka,koji je čvrstom rukom vladao Egiptom nekoliko decenija. Demonstranti na trgu Tahir u Kairu su se svakodnevno skupljali u desetinama hiljada tražeći njegovu smenu i političke promene. Tviter im je bio glavni alat komunikacije i sredstvo povezivanja i deljenja informacija. I studenti u Srbiji masovno koriste prednosti koje X i ostale društvene mreže donose. Naravno,one nose i svoje opasnosti,a meni deluje da ti samo njih primećuješ. 3
DJ_Vasa Posted March 12 Posted March 12 1 minute ago, Drug Crni said: Inače,nekadačnji Tviter je igrao maltene ključnu ulogu u nekim revolucijama i smenama vladajućih elita u prošloj dekadi. Tu mislim pre svega na tzv.arapsko proleće i konkretno na smenu predsednika Hosnija Mubaraka,koji je čvrstom rukom vladao Egiptom nekoliko decenija. Demonstranti na trgu Tahir u Kairu su se svakodnevno skupljali u desetinama hiljada tražeći njegovu smenu i političke promene. Tviter im je bio glavni alat komunikacije i sredstvo povezivanja i deljenja informacija. I studenti u Srbiji masovno koriste prednosti koje X i ostale društvene mreže donose. Naravno,one nose i svoje opasnosti,a meni deluje da ti samo njih primećuješ. Ma sve je to lepo, nego kad vidim da neko lupeta, onda lupeta. Može da lupeta i u kafani, isti đavo.
McLeod Posted March 12 Posted March 12 Koriste tviter kao mrezu za emitovanje, jer su pogodniji od instagrama i tiktoka za tekst, ali se organizuju na telegramu uglavnom. I to iskljucivo zato sto ga koriste mnogi drustveno angazovani. Tviter ce svakim danom koji prodje biti sve irelevantniji i to je ireverzibilan proces.
Drug Crni Posted March 12 Posted March 12 1 minute ago, DJ_Vasa said: Ma sve je to lepo, nego kad vidim da neko lupeta, onda lupeta. Može da lupeta i u kafani, isti đavo. Ma,okej..daleko od toga da sam Muskov advokat..
implant Posted March 12 Posted March 12 (edited) 30 minutes ago, shonke said: Ali pošto je glavno (građansko) okupljanje uveče Meni deluje da će to biti celodnevno okupljanje, ko zna kada će (i kako) svi koji pođu za BG stići. Edited March 12 by implant
40Wins Posted March 12 Posted March 12 Mora da postoji ozbiljna kriticna masa, i da dodje do ozbiljnih sranja, u nivou da psiho zatrazi da se ubijaju demonstranti, da bi organi represije otkazali poslusnost. Niko nece spustiti stitove ako se zatrazi da se baci suzavac ili da nas ona govna na konjima odrade pendrekom po ledjima. 4
shonke Posted March 12 Posted March 12 Ja ne znam odakle je ovo ali sam dobio na wa od drugara. Ne odgovaram za tačnost informacije. Quote – Кључне информације о протесту 15. марта📍 Почетне зоне окупљања и време: Зона 1 – Булевар Краља Александра📍 Окупљање у 12:30 код зграде Техничких факултета⏰ Почетак блокаде: 13:00✅ Факултети: ЕТФ, Архитектонски, Машински, Грађевински, ТМФ, Правни, Рударско-геолошки, и др. Зона 2 – Аутокоманда, кружни ток📍 Окупљање у 12:15 код Ветеринарског факултета⏰ Почетак блокаде: 13:00✅ Факултети: Медицински, Стоматолошки, Ветеринарски, ФОН, Факултет безбедности, ФПН, Фармацеутски, и др. Зона 3 – Општина Нови Београд, кружни ток📍 Окупљање у 10:15 код Пољопривредног факултета⏰ Почетак блокаде: 11:30✅ Факултети: Пољопривредни, ФДУ, Шумарски, ДИФ Зона 4 – Трг Републике📍 Окупљање у 12:15 на Студентском тргу⏰ Почетак блокаде: 13:00✅ Факултети: Филозофски, Филолошки, Биолошки, Математички, Физички, Географски, ФСУ, ФЛУ, Ректорат, Учитељски, и др. ⏳ Трајање блокада: Зоне 1, 2 и 4: 13:00 – 16:00 Зона 3: 11:30 – 14:30, након чега учесници крећу ка Скупштини📢 Окупљање испред Скупштине⏰ 16:00 – 17:00: Долазак свих група испред Народне Скупштине⏰ 17:00 – 21:00/22:00: Главни протест испред Скупштине🎤 Говори, „Народни дневник“, музички програм📜 Организовано потписивање народне иницијативе⏳ 18:45 – 19:00: 15 минута тишине🎶 19:00: „Највећа бука у Србији“ – грађани широм земље праве буку као знак подршке📆 План после 15. марта🔹 Тродневни генерални штрајк од 17. до 19. марта🔹 Организација акција за укључивање што већег броја радника🔹 Радикализација протеста и блокаде кључних привредних грана Кључне тачке блокада током штрајка: Електропривреда Србије (ЕПС) Градски саобраћај (ГСП) Колубара📍 Студентима из других градова обезбеђен смештај у Београду до 17. марта како би могли да учествују у даљим протестима. Овај протест је више од једног дана – то је позив на дугорочну борбу за системске промене. Подршка што већег броја грађана и радника је кључна за успех! 🚩
Clash Posted March 12 Posted March 12 11 minutes ago, McLeod said: Koriste tviter kao mrezu za emitovanje, jer su pogodniji od instagrama i tiktoka za tekst, ali se organizuju na telegramu uglavnom. I to iskljucivo zato sto ga koriste mnogi drustveno angazovani. Tviter ce svakim danom koji prodje biti sve irelevantniji i to je ireverzibilan proces. Normalno da drustvene mreze evoluiraju i nestaju i pojavljuju se nove ali Vaso ima averziju kao kad se parna lokomotiva pojavila. 1 1
DJ_Vasa Posted March 12 Posted March 12 9 minutes ago, shonke said: Ja ne znam odakle je ovo ali sam dobio na wa od drugara. Ne odgovaram za tačnost informacije. Jednostavno - kada studenti objave na svojim stranama kakav je plan, onda je to i plan. Ako je izvor neki drugi ili nepoznat, tretirati kao da ne postoji. 2 minutes ago, Clash said: Normalno da drustvene mreze evoluiraju i nestaju i pojavljuju se nove ali Vaso ima averziju kao kad se parna lokomotiva pojavila. Ali ja sam se u to doba zalagao za avione i leteće automobile. 1
DameTime Posted March 12 Posted March 12 Vaso, da ti je neki uticajni tnjiteraš skinuo devojku, manje bi zanovetao oko toga 😂 6
Clash Posted March 12 Posted March 12 Au brate, u pravu je gospodin Vucic, ova balavurdija nema osnovnu kulturu i postovanje starijih sugradjana a hoce da menjaju nesto. Strasno. Lepo se dogovorili, sinova ekipa ide, nasli neko vozilo sa sedam mesta, njih sestorica, jedno mesto prazno idealno. Nema voznje, ostave me najblize sto moze centru i onda oni traze parking, ja se ne traumiram sa parkingom kao na utakmicama, idealno. Sad stize poruka Cale, neces se ljutiti da ides svojim kolima idu neke dve drugarice sa nama? Reko kako dve, nema mesta za dve, kaze poguracemo se nije problem, opusteno. I tako mi balavurdija sjeba revolucionarni zanos. Ja dok nadjem parking Vucic ce vec piti kafu sa Asadom. 2 3 10
DJ_Vasa Posted March 12 Posted March 12 7 minutes ago, DameTime said: Vaso, da ti je neki uticajni tnjiteraš skinuo devojku, manje bi zanovetao oko toga 😂 Jes' da imam ženu već 17 godina, ali da mi je istu maknuo neki lažov, išao bih da se parim sa napaljenim nosorogom 2
Klotzen Posted March 12 Posted March 12 SAJ je mala jedinica veličine bataljona predviđena za antiterorističke akcije. Uglavnom učestvuju u akcijama gde je potrebna oružana akcija. Njih ukupno ima između 200 i 300, to je dovoljno da se možda jedan objekat obezbedi ali što kažu ljudi nema logike da za ovo koristiš tu jedinicu. Njihova obuka je dugotrajna i bilo bi ludilo da ih korsitiš za demonstracije. Tu uglavnom uzimaju rezervni sastav policije i redovne policajce iz pasivnih krajeva. Kada sam bio u KG pričao sam sa dvojicom policajaca i obojica su bila iz Sjenice, dakle dovukli ih odande jer se tamo ništa ne događa. Tako će biti i u BG, jedino što ako planiraju nerede onda će dići i rezevni sastav policije. 1
DJ_Vasa Posted March 12 Posted March 12 4 minutes ago, Clash said: I tako mi balavurdija sjeba revolucionarni zanos. Ja dok nadjem parking Vucic ce vec piti kafu sa Asadom. Probaj da iznajmiš ovo: Vidiš da nema tablice, pa ne mogu da ti ispišu kaznu. 1 3
Recommended Posts