Jump to content

Trans-Amerika Express

Recommended Posts

12 hours ago, Angelia said:

Β 

Ti mislis da su ljudi glasali za licni interes ili zato sto su debili, a ja znam uspesne skolovane ljude koji nemaju neki direktni interes, I nisu debili, nego im puko film na levicarenje, I hoce nazad 2017tu. Oni misle da su ljudi kao ti, debili, niste skontali problem.

Β 

Da li ti ljudi misle da ce levicarenje nestati ugnjetavanjem drugih? Ono, od trans osobe ce napraviti oca/majku sedmoro dece?Β 

Edited by 𝓑π“ͺ𝓫𝔂

33 minutes ago, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Β 

Da li ti ljudi misle da ce levicarenje nestati ugnjetavanjem drugih? Ono, od trans osobe ce napraviti oca/majku sedmoro dece?Β 

iskreno receno nemam pojma sta pricas, zasto nestanak levicarenja treba da bude praceno ugnjetavanjem bilo koga?

19 minutes ago, Selina said:

If you’re wondering why AOC ditched her pronouns in her bio, it might have something to do with the massive exodus from the Democrat Party by Hispanic voters. Many have conservative values and aren’t thrilled with gender ideology.

Β 

https://timesofindia.indiatimes.com/world/us/did-aoc-remove-her-pronouns-from-x-bio-heres-what-happened/articleshow/115312274.cms

Upravo, i nisu nikakvi ultra-konzervativci, ali po istrazivanjima, mrze da ih zovu Latinx i mrze gender ideologiju.Β 

Tekst je se odnosi najpre na UK, čemu potezanje o američkoj politici.

I da se kaΕΎe i zna-trans ljudi postoje, ja sam videla trans ljude u ovoj mojoj selendri.

To su osobe koje su roΔ‘ene u telu koje im po rodu ne pripada, ne postaju trans posle puberteta ili iz mode i hira.

Da li je bilo greΕ‘aka?

Jeste.

Da li je bilo trenda?

Jeste.

Ali se ne moΕΎe negirati njihovo postojanje i njihova patnja, i mentalna i fizička, kao i pomoΔ‡ koju su oni sreΔ‡niji dobili i svoj ΕΎivot ΕΎive normalno.

Lekari greőe u dijagnostici, da li žučne kese ili transrodnosti (sami tvrdite da na cenu usluga utiču tužbe proizaőle iz greőaka).

Ali se greői i u preterivanja u vezi zdravog tela, fizičkog izgledu.

I tu se greΕ‘i viΕ‘estruko u odnosu na transrodnosti, ali ne, Elonija je spomenula ovo i sad bez kraja i konca ostali ponavljaju.

MAGA...:default_coffee:

Β 

• Like 2
  • Thanks 2

9 minutes ago, Helena said:

Tekst je se odnosi najpre na UK, čemu potezanje o američkoj politici.

I da se kaΕΎe i zna-trans ljudi postoje, ja sam videla trans ljude u ovoj mojoj selendri.

To su osobe koje su roΔ‘ene u telu koje im po rodu ne pripada, ne postaju trans posle puberteta ili iz mode i hira.

Da li je bilo greΕ‘aka?

Jeste.

Da li je bilo trenda?

Jeste.

Ali se ne moΕΎe negirati njihovo postojanje i njihova patnja, i mentalna i fizička, kao i pomoΔ‡ koju su oni sreΔ‡niji dobili i svoj ΕΎivot ΕΎive normalno.

Lekari greőe u dijagnostici, da li žučne kese ili transrodnosti (sami tvrdite da na cenu usluga utiču tužbe proizaőle iz greőaka).

Ali se greői i u preterivanja u vezi zdravog tela, fizičkog izgledu.

I tu se greΕ‘i viΕ‘estruko u odnosu na transrodnosti, ali ne, Elonija je spomenula ovo i sad bez kraja i konca ostali ponavljaju.

MAGA...:default_coffee:

Β 

Trenutno je slucaj u SC u kome su tuzili TN zato sto su uradili ovo isto sto je UK uradila, tako da, jeste relevantno za US. Ovo je bilo savrseno jasno od starta da ni slucajno ne treba primenjivati na deci. I da se radi o trendu I ideologiji.

Greska u ovom slucaju, je da se ideologija infiltrirala u nauku. Pokusaj, da se u nekim delovima US, nametne roditeljima da decu tranziraju, je tezak zlocin. To nije greska dijagnoze, greske se desavaju, ovo je citava ideologija, koja je cak nametnuta I medicinskim strucnjacima, kao Gender Affirming Care.Β 

• Like 1

7 hours ago, Angelia said:

iskreno receno nemam pojma sta pricas, zasto nestanak levicarenja treba da bude praceno ugnjetavanjem bilo koga?

Upravo, i nisu nikakvi ultra-konzervativci, ali po istrazivanjima, mrze da ih zovu Latinx i mrze gender ideologiju.Β 

Β 

Mrznja prema gender idologiji bas i nije u nikakvoj specijalnoj uskoj povezanosti sa latinosima, nego ljudskom prirodom, nemogucnoscu adaptacije i prihvatanje razlicitosti (teranje u torove i seca glavi koje vire)...Β 

Β 

Ne znam sta imas da razumes ili ne uopste, povezi stvari van slova, bar pokusaj... Ne mora sve uvek da se crta.Β 

Β 

20 hours ago, Angelia said:

Β 

Ti mislis da su ljudi glasali za licni interes ili zato sto su debili, a ja znam uspesne skolovane ljude koji nemaju neki direktni interes, I nisu debili, nego im puko film na levicarenje, I hoce nazad 2017tu. Oni misle da su ljudi kao ti, debili, niste skontali problem.

Β 

"Hoce nazad 2017"... Jel ti palo na pamet da se zapitas zasto je levicarenje uzelo maha 2017, iako levicarenje kao i desnicarenje postoji od oko 230 godina unazad (i nije nestala), a gej ljudi oduvek. Trans je novijeg datuma sa razvitkom medicine koja to moze da obezbedi da se ti ljudi vide, iako su se mnogi i pre toga ostecali kao u tudjoj kozi. Β 

Β 

Ili ajd probam plasticno da ti odgovorim. Desnicarenje nije nestalo, ma koliko god bilo odvratno (fasizam, nacionalizam, crkva u sprezi sa drzavom...) velikom broju stanovnika kada je pobedio Bajden. Napravi samo reverziju tvoje konstatacije da ce zbog vlasti nekoga nestati ona druga ideologija, onda tu ideju uzmi i stavi u kontekst drzava gde ona druga ideologija 'nestaje' i procitaj zasto.Β 

Β 

Β 

Β 

19 hours ago, Angelia said:

Ja sam potpuno za FAFO, stick around and we will see. Ono sto je bilo dosta ljudi su odbacili

Β 

Moram jos ovo da dodam. FAFO u kontekstu koji ti hoces da koristis, ces morati da sacekas minimum 2 godine. Imate apsolutno svu vlast, FAFO ne moze da se primeni na one sto visu dobili nista sto su zeleli... Plus, nisu odbacili, bukvalno je isti broj uvek na glasanju, ostalo samo moze da se pretpostavi, a onom ostatku sto jeste ili nije glasao to sigurno nije bio nikakav reper za odluku.Β 

Β 

4 hours ago, ters said:

A ja sam mislio da glasaju novcanikom, da nema veze sa ideologijom...

Β 

Pa upravo...Β 

Edited by 𝓑π“ͺ𝓫𝔂

1 hour ago, Angelia said:

Zao mi roditelja, koji ce tek skontati da su ih "strucnjaci" prevarili, I da su od dece napravili vecite pacijente:

https://uk.news.yahoo.com/puberty-blocker-ban-children-gender-135145936.html

Β 

Β 

Β 

Broj djece na puberty blocker-ima u UK je manji od 100. Dakle rijec je o izolovanim i rijetkim slucajevima, vrlo vjerovatno upravo onim o kojima Helena govori -Β  u zemlji od 70 miliona stanovnika.Β 

• Like 1

4 minutes ago, ters said:

Β 

Broj djece na puberty blocker-ima u UK je manji od 100. Dakle rijec je o izolovanim i rijetkim slucajevima, vrlo vjerovatno upravo onim o kojima Helena govori -Β  u zemlji od 70 miliona stanovnika.Β 

Sto opet ne sprecava da mi ih bude zao.

• Like 1

Trenutno je slucaj u SC u kome su tuzili TN zato sto su uradili ovo isto sto je UK uradila, tako da, jeste relevantno za US. Ovo je bilo savrseno jasno od starta da ni slucajno ne treba primenjivati na deci. I da se radi o trendu I ideologiji.

Greska u ovom slucaju, je da se ideologija infiltrirala u nauku. Pokusaj, da se u nekim delovima US, nametne roditeljima da decu tranziraju, je tezak zlocin. To nije greska dijagnoze, greske se desavaju, ovo je citava ideologija, koja je cak nametnuta I medicinskim strucnjacima, kao Gender Affirming Care.Β 

Kakva ideologija, ko je začetnik te ideologije, kome to uopőte ide u prilog, zaőto radi to őto radi, kako neka ideologija uopőte može da se infiltrira u nauku (dobro, može, religija ima pipke tamo)?

Β 

Β 

Zaőto ne potežete seksualizaciju dvogodiőnjih devojčica na peagent izborima, koja su sasvim legalna, kako to utiče na psihu te dece, bodi i bjuti kulturu, koja je dovela upravo do večitih pacijenata i samoubistava?

Među najpretilijim nacijama sveta ste, sa užasnim osiguranjima, sa mogućnosti da kupite poluautomatsko oružje u marketu, ali ne, imigranti i transrodnosti će MAGA...

Jer Elonija..:default_coffee:

• Like 5

18 minutes ago, Helena said:

Kakva ideologija, ko je začetnik te ideologije, kome to uopőte ide u prilog, zaőto radi to őto radi, kako neka ideologija uopőte može da se infiltrira u nauku (dobro, može, religija ima pipke tamo)?

Gender ideologije

Ima taj prvi lekar koji je promovisao, ne secam se imena

Ide u prilog aktivistima i politicarima

Zasto? Pa zato sto im ide u prilog

Zadnje, pitala si I odgovorila, kao I religija I ideologija moze da se infiltrira u nauku, smesno je to ne videti, a u US akademiji je infiltrirana jako dugo, decenijama.Β 

Β 

18 minutes ago, Helena said:

Β 

Zaőto ne potežete seksualizaciju dvogodiőnjih devojčica na peagent izborima, koja su sasvim legalna, kako to utiče na psihu te dece, bodi i bjuti kulturu, koja je dovela upravo do večitih pacijenata i samoubistava?

Među najpretilijim nacijama sveta ste, sa užasnim osiguranjima, sa mogućnosti da kupite poluautomatsko oružje u marketu, ali ne, imigranti i transrodnosti će MAGA...

Jer Elonija..:default_coffee:

Ja smatram da je sexualizacija dece, bilo kroz peagent, ili kroz Drag Queens, odvratna. Ne potezem, barem ja, jer nije bas aktuelna u momentu, ima mnogo stvari koje ne potezem jer nisu aktuelne, a koje smatram za ogavne. Nemam dovoljno vremena u zivotu da se bavim bas svacim na forumu. Osugaranja nisu uzasna, samo nisu idealna, uglavnom funkcionisu, kupovina oruzja me ne uznemirava, dostupno svuda, americka tradicija ako hoces...

Trenutno me vise brinu ilegalni imigranti I unistavanje dece sa trans ideologijom, neko rece stotine u UK, mnogo vise u US.Β  Β Izvini da biram moje prioritete, a ne tvoje.

Jer treba da stavim disclaimer u svaki post "ima I drugih stvari koje mi se ne svidjaju"? I opet je USA jedna od najboljih zemalja za zivot...hence kolone koje hoce da se docepaju granice.

Ovo sto ti radis je spinovanje.

Β 

Comedic releaf: za malo mi zaba skocila u kafu, cari Flore I faune na Floridi

Sto opet ne sprecava da mi ih bude zao.

Β 

Cega ti je zao?

Β 

21 minutes ago, Angelia said:

Gender ideologije

Zadnje, pitala si I odgovorila, kao I religija I ideologija moze da se infiltrira u nauku, smesno je to ne videti, a u US akademiji je infiltrirana jako dugo, decenijama.Β 

Β 

Β 

Promovisao sta?Β 

Β 

Jel ti znas da je Amerika sekularna drzava?

Plus, religija i nauka se nikada ne infiltriraju jedna u drugu, totalno su na suprotnom kraju stapa.Β 

Β 

Β 

4 minutes ago, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Β 

Cega ti je zao?

Β 

Roditelja, mislim da sam to napisala na srpskom, I gramaticki tacno.

4 minutes ago, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Promovisao sta?Β 

Β 

Jel ti znas da je Amerika sekularna drzava?

Plus, religija i nauka se nikada ne infiltriraju jedna u drugu, totalno su na suprotnom kraju stapa.Β 

Β 

Β 

Znam da je Amerika sekularna, ljudi nisu.

Druga recenica, naivno.

36 minutes ago, Angelia said:

Gender ideologije

Β 

Ja smatram da je sexualizacija dece, bilo kroz peagent, ili kroz Drag Queens, odvratna. Ne potezem, barem ja, jer nije bas aktuelna u momentu, ima mnogo stvari koje ne potezem jer nisu aktuelne, a koje smatram za ogavne. Nemam dovoljno vremena u zivotu da se bavim bas svacim na forumu. Osugaranja nisu uzasna, samo nisu idealna, uglavnom funkcionisu, kupovina oruzja me ne uznemirava, dostupno svuda, americka tradicija ako hoces...

Trenutno me vise brinu ilegalni imigranti I unistavanje dece sa trans ideologijom, neko rece stotine u UK, mnogo vise u US.Β  Β Izvini da biram moje prioritete, a ne tvoje.

Jer treba da stavim disclaimer u svaki post "ima I drugih stvari koje mi se ne svidjaju"? I opet je USA jedna od najboljih zemalja za zivot...hence kolone koje hoce da se docepaju granice.

Ovo sto ti radis je spinovanje.

Β 

Comedic releaf: za malo mi zaba skocila u kafu, cari Flore I faune na Floridi

Ne, ne treba, samo da bi bilo jasno kako Americi gender ideologija uniΕ‘tava decu, a seksualizaciju dece ne.

Ostalo je nejasno i Ε‘ta je ta gender ideologija, njena neka definicija.

TakoΔ‘e, argument da neΕ‘to odgovara aktivistima (kojima to, usput?) i političarima je potpuno besmislena, kako bi nasilno menjanje roda iΕ‘lo bilo kome u korist?

Od kad je gender toliki prioritet naspram pedΕΎenta, latentne pedofilije?

Od kad je Elonija to pomenula?

Pa njegova Δ‡erka ga se odriče, njegova krv, kod koje nisu pogreΕ‘ili...

NiΕ‘ta nepotizam i snajke ambasadore...?

Porez, neko reče, ili mi se učinilo?

Jer MAGA...

31 minutes ago, Angelia said:

Roditelja, mislim da sam to napisala na srpskom, I gramaticki tacno.

Znam da je Amerika sekularna, ljudi nisu.

Druga recenica, naivno.

Β 

Nisam videla taj post, samo onu recenicu za koju sam te pitala.

Β 

Rekla si da se u Americi crkva infiltira u nauku... vec par decenija.

Plus, to sta ljudi veruju nema nikakve veze da mozes da lupis da se crkva i nauka preplicu. Crkva je bazirana na nedokazanom verovanju, a nauka na dokazima. Naivno je jedino da mislis da ta dva imaju veze jer eto ljudi...Β πŸ€ͺ

16 minutes ago, Helena said:

Ne, ne treba, samo da bi bilo jasno kako Americi gender ideologija uniΕ‘tava decu, a seksualizaciju dece ne.

Ostalo je nejasno i Ε‘ta je ta gender ideologija, njena neka definicija.

TakoΔ‘e, argument da neΕ‘to odgovara aktivistima (kojima to, usput?) i političarima je potpuno besmislena, kako bi nasilno menjanje roda iΕ‘lo bilo kome u korist?

Od kad je gender toliki prioritet naspram pedΕΎenta, latentne pedofilije?

Od kad je Elonija to pomenula?

Pa njegova Δ‡erka ga se odriče, njegova krv, kod koje nisu pogreΕ‘ili...

NiΕ‘ta nepotizam i snajke ambasadore...?

Porez, neko reče, ili mi se učinilo?

Jer MAGA...

Β 

Od Trampa, morao je nesto da im ponudi, a ponudio im je ono sto su trazili njegovi donatori... Coveku se u zenskom wc u Mar a Lago slikaju dva transvestita (zene) sa drugim zenama i nikakava drama. Tramp je najveci bulsiteraj koji je prohujao Amerikom, zato i prica ujutro jedno, uvece drugo, iz raznih razloga - neznanje, dug i sta on misli, tako da ima cherry za svakog ko tu hoce da se prisapci.Β 

Β 

14 minutes ago, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Rekla si da se u Americi crkva infiltira u nauku... vec par decenija.

Ne lupaj, ne citas postove, rekla sam da se ideologija ifiltrirala, vec par decenijaΒ 

Β 

52 minutes ago, Angelia said:

Β 

rekla sam da se ideologija ifiltrirala, vec par decenijaΒ 

Β 

O ovome piΕ‘e i Steven Pinker, koji je protivnik Trampa i donator Demokratske stranke. Blank Slate je knjiga u kojoj to detaljno opisuje (highly recommended).

Β 

U drugu ruku, imamo meőanje religije u zakon i őkole. Srećom, ta ideologija nije uzela maha po univerzitetima, ali ekstemna levica jeste - bar na socijalnim naukama.

Edited by Darko

42 minutes ago, Darko said:

O ovome piΕ‘e i Steven Pinker, koji je protivnik Trampa i donator Demokratske stranke. Blank Slate je knjiga u kojoj to detaljno opisuje (highly recommended).

Β 

U drugu ruku, imamo meőanje religije u zakon i őkole. Srećom, ta ideologija nije uzela maha po univerzitetima, ali ekstemna levica jeste - bar na socijalnim naukama.

Naravno, ja bi se bunila i za religiju da je uzela maha, ali trenutno je ideologija dominatna.

3 hours ago, Angelia said:

Β 

Ne lupaj, ne citas postove, rekla sam da se ideologija ifiltrirala, vec par decenijaΒ 

Β 

Β 

Rekla si religija i ideologija

Β 

4 hours ago, Angelia said:

kao I religija I ideologija moze da se infiltrira u nauku, smesno je to ne videti, a u US akademiji je infiltrirana jako dugo, decenijama.Β 

Β 

Β 

Nauka ima tendenciju napredovanja i naravno da onima koji zele stagnaciju smetaju cesto nova istrazivanja i to vide kao ideolosko mesanje. Religija je bukvalno anti-nauka.Β 

Β 

2 hours ago, Darko said:

Β 

Β 

Svaki zakon koji se donese u religijskom cilju je previse. Religija mora i treba da ostane u crkvi i kuci.Β 

38 minutes ago, 𝓑π“ͺ𝓫𝔂 said:

Svaki zakon koji se donese u religijskom cilju je previse. Religija mora i treba da ostane u crkvi i kuci.Β 

Naravno, mislim da niko na ovom forumu ne zastupa meΕ‘anje religije i zakonodavstva.