Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mislim da se malo precenjuje ovde Minesota. Dobri su, ali ima i do toga sto su uzasno los matchup za LA Lakerse, za koje se moze reci da su i lose istempirali formu.

Jesu favoriti protiv GSW ali ne mnogo znacajno.

Houston bi mogao da trejduje baby Jokica za Jokica. Denver lepo krenu u neki svoj (osudjen na propast, jer su debili) rebuild. A Houston se level up-uje znacajno. Koliko se dobro secam, Houston vec ove god ima lottery pick. I generalno imaju fine assete, ispravite me ako gresim.

Edited by BattleBender
  • Like 2
Posted (edited)
12 minutes ago, BattleBender said:

Mislim da se malo precenjuje ovde Minesota. Dobri su, ali ima i do toga sto su uzasno los matchup za LA Lakerse, za koje se moze reci da su i lose istempirali formu.

Houston bi mogao da trejduje baby Jokica za Jokica. Denver lepo krenu u neki svoj (osudjen na propast, jer su debili) rebuild. A Houston se level up-uje znacajno. Koliko se dobro secam, Houston vec ove god ima lottery pick. I generalno imaju fine assete, ispravite me ako gresim.

Ako Jokic ikad bude dostupan za trade, ide u Oklahomu, valjda je to svima jasno. Niko ne moze da parira njihovom paketu sto igraca sto pikova. Varijanta gde zavrsava negde drugo je ako potrose taj paket na Janisa ili na Flagga (sto pruduzava njihov prozor u nedogled, Flagg na rookie ugovoru im daje mnogo opcija u naredne 4 godine).

Edited by Radalek
Posted
16 minutes ago, BattleBender said:

I da zamislimo da Jokic hoce tamo, Hjuston ne bi mogao da ga plati. Odnosno, nisu sposobni da naprave paket koji bi Denver odgovarao. Sta bi to bilo, Grin (kojem je sad vrednost otisla u materinu), Sengun, Smit i jedno 5 pikova? Still not good enough. Mozda kad Jokic bude imao 32.

Posted

Vuvlsi trljaju ruke. GSW je previše matora ekipa da sebi može dozvoliti sedam gejmova. Makar su sprečili blamažu i još jedan downgrade legacy Karija nakon 3-1.

Sve se crta da će biti WCF Minesota-Oklahoma. Duel dva najbolja mlada igrača koji ulaze u prajm.

Posted (edited)
12 minutes ago, McLeod said:

I da zamislimo da Jokic hoce tamo, Hjuston ne bi mogao da ga plati. Odnosno, nisu sposobni da naprave paket koji bi Denver odgovarao. Sta bi to bilo, Grin (kojem je sad vrednost otisla u materinu), Sengun, Smit i jedno 5 pikova? Still not good enough. Mozda kad Jokic bude imao 32.

Moze da se napravi trejd sa 3+ tima, u kojem Denver offload-uje i Murray i Portera, i pokupe neke mlade igrace i assete.
Njima je jedini nacin da uvale Murray i Portera negde jeste uz neki mega multi teams trade gde ide i Jokic. Kupe sebi nekakvu buducnost, kad su sadasnjost usrali, niti znaju da je iskoriste... Jokic jeste da ima ogromnu cenu i vrednost, ali Murray i Porter nemaju. Prakticno u tom trejdu obaraju vrednost svemu sto Denver nudi.
Tako da u celoj toj kalkulaciji ne mora da znaci da bi Houston morao da da toliko mnogo van Senguna.

Ovo sa OKC mi je bas ono... Durant nivo maltene, iako OKC nije uzeo titulu, ali team up sa igracem sa kojim delis status najboljeg igraca lige, tacnije MVP-a.
Istoriski mi je OKC gotivniji od Houston-a, ali ne bih mi to bio prekul move iskreno. Naravno tu Jokic nista nije kriv, on se ne pita mnogo...

4 minutes ago, Dracarys said:

Sve se crta da će biti WCF Minesota-Oklahoma. Duel dva najbolja mlada igrača koji ulaze u prajm.

Za pocetak po cemu je to Edwards bolji od Tatuma?
Osim sto je harizmaticniji, tacnije nije antiharizmatican...

Edited by BattleBender
Posted

Mislim da je citava prica besmislena jer Jokic ide samo ako zatrazi trejd. A ako bude zatrazio trejd, morace da se upregne cela liga da se taj trejd i odradi.

Posted

It's fine honey, we have illiterate Curry.

Malo mi je zao Raketa iskreno. Dovedes Hardena, krenes da gradis ekipu oko njega, dodjes u PO, naguze te par puta Steph i druzina. Potom dovedes Krisa Pola, izgradis kompaktnu ekipu oko njega i Hardena, dodjes u PO, naguze te par puta Steph i druzina.

Odradis ceo rebuild, izgradis ekipu oko nekih novih mladih igraca, izboris #2 seed na paklenom zapadu, dodjes u PO, naguze te Steph i druzina.

Slavice ljudi njegov i Drejmondov odlazak u penziju kao titulu, mozda podignu i baner.

• Like 3
  • Ha-ha 6
  • Pumpaj! 1
Posted
Just now, McLeod said:

Mislim da je citava prica besmislena jer Jokic ide samo ako zatrazi trejd. A ako bude zatrazio trejd, morace da se upregne cela liga da se taj trejd i odradi.

Odgovorih i gore. Jokic je jedini spas da se ratosiljaju Murray i Portera, i da se vrate u kakvu takvu poziciju, da mogu da imaju svetlu buducnost.
Da ih ne otpisujemo toliko rano, ali evo Denver je ceo zdrav pa nisu dovoljni, niti su blizu da budu dovoljni, niti mogu da budu dovoljni u narednim godinama.

Postoji gap izmedju njih OKC-a ,Cle-a, Bostona, pa verovatno ce biti i izmedju Houston-a. Ja se ne bih iznenadio da LAL napravi neke forice i oni budu ozbiljni naredne godine. Sa njima nikad ne znas. Kad kazem dovoljni, mislim na 1st tier favorita za titulu.
Jokic ima value kakvu je retko ko imao u poslednjih 30 godina. Kad vec nisi tim u top3 ili top4 po kvalitetu i perspektivi, meni je glupo da se molis bogu da ce nekako da padne titula sa neba.
Trejduj to sto ima vrednost, i kredni da pravis tim.

Posted
4 minutes ago, BattleBender said:

Za pocetak po cemu je to Edwards bolji od Tatuma?
Osim sto je harizmaticniji, tacnije nije antiharizmatican...

Bolje reći po čemu nije? To što je osvojio titulu ne znači da je bolji od Edvardsa. Ima paklenu ekipu, ništa on nije puno bolji od Brauna koji je uzgred uzeo i FMVP.

Da Edvards ima još jednog Džejlena Brauna pored sebe, gde bi mu bio kraj...

Posted

Ne vidim kako njima moze da bude sansa da trejduju top 3 igraca i da budu bolji nego sto su sad, stvarno ne vidim logiku u tome. Jedino ako mislis da ce neko da im trejduje buduceg MVPja i da nadju boljeg drugog i treceg (sto i nije toliko tesko) kroz trejd, pa da budu prvi tier.

Marej i Porter mogu da se trejduju, bilo je gorih ugovora u ligi, samo je pitanje da li ce to biti upgrade, objektivno, verovatno bi morali da idu na to da naprave kvantitet, a ne kvalitet.

Posted

Cinjenica da tim u kome igra 1 Drejmond ucestalo izlazi kao pobednik neke plej of serije govori da ne postoji sportska pravda sama po sebi.

Ovi moji sad imaju malo vise iskustva, a na leto nek dobro vide sta ce sa Dzejlenom. Ostalo ne bih nuzno menjao, osim sto bih FVV-u dao ultimatum da ili uzme team-friendly ugovor ili dovidjenja i hvala.

Klivlend se raspadao 2-3 uzastopna plejofa otkako su potpisali Micela, a vec na startu tog projekta su bili 3x jaci tim nego sto je Hjuston sada. Treba vremena (i pomenutih manjih korekcija u timu). 

• Like 2
Posted
3 minutes ago, McLeod said:

Ne vidim kako njima moze da bude sansa da trejduju top 3 igraca i da budu bolji nego sto su sad, stvarno ne vidim logiku u tome. Jedino ako mislis da ce neko da im trejduje buduceg MVPja i da nadju boljeg drugog i treceg (sto i nije toliko tesko) kroz trejd, pa da budu prvi tier.

Marej i Porter mogu da se trejduju, bilo je gorih ugovora u ligi, samo je pitanje da li ce to biti upgrade, objektivno, verovatno bi morali da idu na to da naprave kvantitet, a ne kvalitet.

Mali je broj scenarija gde oni mogu da trejduju Murray-a i Porter-a i da budu bolji nego sto jesu sad.
Jednsotavno retko ko je lud da uzme te igrace sa njihovim platama. Ali i tu mogu da ispadnu kolko tolko pametni. Postoji neki tim koji je u tank mode-u i treba da ispune taj minimum salary cap. Lupam, nekakav Washington, preuzmu Murray i MPJ-a, ozive im malo stats, pa ih trejduju nekom ako zivnu, i dobiju nesot za njih.

Ovaj PO je test da li Denver bi trebalo da zaboravi da pomislja na titule. Izvesno je da ce ovaj PO ogoliti to. Reagujes na vreme, better later than never. Svi u paketu, Jokic, Gordon, Murray i MPJ... pokupis neke mlade igrace, pokupis neke pikove, pokupis nekog kog nikog nece, ko ima los ugovor, da ti ispuni min salary cap, a zbog toga dobijes assete. Generalno, bula si naredne 3,4 godina, ali barem nisi fransiza bez perspektive. Nisi Phoenix ili LAC.

Posted (edited)

Drejmond je pametan i dobar košarkaš, koji ume i jako prljavo da igra - koliko mu sudija dozvoli, i on je neki offset za sve batine koje se ne sude na Stefu. Drejo bez Stefa ne postoji, makar ga upario sa Janisom, Jokićem i Pooleom zajedno. Rocksteady, sa druge strane, je neka vrsta Brusa Bovena bez jake odbrane, prljav igrač kojem je jaka želja, krvava kolena i pičkaranje frojdovska kompenzacija za nedostatke. Što je bez veze jer kada je kontrolisan i bez želje za dokazivanjem drugarima, kao na FIBA takmičenjima, ispada da je sasvim dobar basketaš.

Nema veze uostalom. Sada je važno da se duel svede na trenere - ako možemo da uzmemo jednu od dve u gostima, da stavimo Kumingu da čuva nekog od vršnjaka klinaca iz Minesote i da pretvorimo sve u šutersku reviju, pa ko bolje šutira neka pobedi...

Edited by freethrow
  • Like 1
Posted

Ma Jokić ostaje u Denveru bar još sledeću godinu dve, to je jasno ko dan.

Jedino pitanje trenutno je šta će biti sa Embidom, Janisom i ovom dvojicom iz Finiksa ( Buker , KD)

@Miki28 Lakers in 5 influenserke iz LA ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju, a ne Bogdanu ( midle age man tip rečenice )

Posted

Kuminga je do sada delovao gotovo neupotrebljivo. Brutalan fizikalac ali baš malo košarke zna iako je tehnički napredovao, prosto čitanje igre mu je kao kod Filipa Višnjića. 

Draymond sigurno dobija neku suspenziju u toku serije, on kad vidi Goberta kao kad bik u koridi vidi crvenu boju.

• Thanks 1
  • Ha-ha 10
Posted

Ne znam što ljudi sažaljevaju Rakete. Mlada ekipa sa kompletnim pomoćnim osobljem, gomilom pikova i dosta trejd materijala. 

Ostaje im , što nije lako, da nađu vodećeg igrača , ali kao što rekoh imaju asete samo strpljenje

Posted

После оваквих резтултата у пелјофу може се поставити питање чему служи регуларни део сезоне у НБА. Још Денвер да овери Оклахому и ужитак је потпун.

Posted

Rakete su najslabija plej of ekipa zapada. I ove tri pobede kako su izvukli je pravo čudo. Slabiji su čak i od Memfisa. Jesu oni bili drugi na zapadu, ali su imali samo četiri pobede više od Memfisa koji je bio osmi. Margina je baš mala da bi se često pominjalo kako su oni dosta uspešniji...

Takođe ne shvatam kakve oni fatalne mlade igrače imaju. Nijedan nije materijal za franšiznog igrača, sem možda Šenguna. Oni i sada da trejduju, ne znaju kojeg mladog igrača da izaberu. U 1000x boljem stanju je recimo Detroit koji nemaju puno mladih igrača, ali imaju Kejda koji polako postaje ćaća i oko njega će da prave tim narednih sezona.

Posted
43 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

It's fine honey, we have illiterate Curry.

Malo mi je zao Raketa iskreno. Dovedes Hardena, krenes da gradis ekipu oko njega, dodjes u PO, naguze te par puta Steph i druzina. Potom dovedes Krisa Pola, izgradis kompaktnu ekipu oko njega i Hardena, dodjes u PO, naguze te par puta Steph i druzina.

Odradis ceo rebuild, izgradis ekipu oko nekih novih mladih igraca, izboris #2 seed na paklenom zapadu, dodjes u PO, naguze te Steph i druzina.

Slavice ljudi njegov i Drejmondov odlazak u penziju kao titulu, mozda podignu i baner.

ne bih se ja tu mnogo kurcio posto su warriorsi uvek imali mnogo jacu ekipu (mozda ne ove sezone) i uvek su nekako jedva prolazili. rekordni broj promasaja rocketsa je onomad trebao da warriorsi ne dozive najveci debakl u istoriji lige.

• Like 2