Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ima i teorija da je ekipa Denvera loše igrala tokom sezone jer je postala previše jokićcentrična, kao što je i u javnom prostoru sve accolades kupio upravo Jokić. Ovo je psihološki uticalo na samopoštovanje igrača, a posredno na sinergijski timski efekat koji su imali tokom šampionskog pohoda. Nekako su odjednom većina igrača postali underachiever-i, objektivno lošiji nego što su u realnosti. Ovome je dosta doprinijela lanjska šokantna serija protiv Vukova. Prije toga oni su uz Boston al pari slovili kao favoriti za šampionski prsten. 

Ovo je bukvalno prvi put u posljednjih godinu dana da se osjetila sinergija, da svi bezrezervno daju ogroman doprinos, da vjeruju jedni drugima i dopunjuju se - slažući kockice odličnog tima. Ako bi ovo mogli da rade u kontinuitetu, ja mislim da su vrlo opasni i da imaju šansi protiv OKC. Unaprijed se radujem toj seriji. :smiley58::smiley58::smiley58:

• Like 3
Posted

lupeta i kole kaze jos jedna razocaravajuca sezona clippersa a pre sezone ih svi otpisali i niko ih nije imao u playoffu. a u ovoj seriji do ove utakmice lagano bila bolja ekipa. 

• Like 1
Posted (edited)

Najprevarantskiji igrač Kavaj. Nema mu one ekipe iz Toronta gde je sedmi igrač ekipe bio sledeće sezone treći najplaćeniji igrač šampionskih Lejkersa i legandarnih Dankana, Parkera i Manua.

Edited by Dracarys
  • Ha-ha 5
Posted

Dobro, ovo će prekinuti tu famu o Luu kao nekom vrhunskom treneru. Čovek ima jedno prilagođavanje snizi petorku i jednu akciju još iz Klivlend dana daj da se moja dva superstara smenjuju u iso akcijama. 

Ajde podizanje pika na centar i nakon toga napad na obruč iz šort rola je takođe lep detalj u ovoj seriji, ali baš dosta je bacio na kartu da će NBA igrači mašiti šuteve u situacijama gde na 3 metra nema nikog 

Sa druge strane Adelman iskoristio Jokićevu gravitaciju i baš jaku napao Hardena i to ne sa loptom već bez lopte, katovima, blokovima utrčavanjima. Uništili su ga. 

Koliki je apgrejd Ras u odnosu na Redžija Džeksona je neverovatno. 

Bravo Denver. Bravo Ras. Idemo sad novo krljanje, sad će teže biti bekovima jer Dort, Karuso i ekipa će žestoko najahati Mareja. JDub ključ serije u korist OKC rekao bih.

Posted (edited)
1 hour ago, Milos 3.14 said:

Dobro, ovo će prekinuti tu famu o Luu kao nekom vrhunskom treneru. Čovek ima jedno prilagođavanje snizi petorku i jednu akciju još iz Klivlend dana daj da se moja dva superstara smenjuju u iso akcijama. 

Ajde podizanje pika na centar i nakon toga napad na obruč iz šort rola je takođe lep detalj u ovoj seriji, ali baš dosta je bacio na kartu da će NBA igrači mašiti šuteve u situacijama gde na 3 metra nema nikog 

Sa druge strane Adelman iskoristio Jokićevu gravitaciju i baš jaku napao Hardena i to ne sa loptom već bez lopte, katovima, blokovima utrčavanjima. Uništili su ga. 

Koliki je apgrejd Ras u odnosu na Redžija Džeksona je neverovatno. 

Bravo Denver. Bravo Ras. Idemo sad novo krljanje, sad će teže biti bekovima jer Dort, Karuso i ekipa će žestoko najahati Mareja. JDub ključ serije u korist OKC rekao bih.

OKC je imao dosta problema da cuva Jokica tokom sezone, svasta su pokusavali. Pokusali su isto sto je Minesota radila gde je Chet taj neko koji patrolira reket ali Hartenstein bas ima problema da ga sacuva, nije jak kao KAT a pritom mu je najveca mana to sto ume da se upeca na fintu i cesto pravi faulove zbog toga (dok je kao mladji bio u Denveru umeo je da pokupi 3-4 faula za cetvrtinu) tako da ga Jokic resava previse brzo i Chet nema kad da reaguje. Takodje AG mnogo bolje sutira za 3 ove sezone pa Chet nema bas toliku slobodu a jedina preostala opcija da cuva MPJ-a je jos gora iz te perspektive. Pokusali su sa manjim igracem, i uglavnom je to Caruso radio ali opet nije bas funkcionisalo.

Jokic je hodajuci mismatch za celu ligu ali Zubac i cela defanzivna sema koju je LAC imao je mozda bila najbolja koju sam gledao protiv njega od kad je poceo da igra na MVP nivou. Cak je bilo i bolje nego ono sto je Minesota uradila. Protiv Jokica za 1 na 1 je potrebna pre svega snaga ali to je nedovoljno ako si prespor. Par igraca ima i snagu i nesto brzine da se nosi s njim, Zubac, KAT, WCJ iz Orlanda ali je neophodno da cela odbrana funkcionise besprekorno.

OKC ima najbolju odbranu lige ali ih ne bih svrstao u top 5 odbrana protiv Jokica, uz sve svoje prednosti oni ne mogu da rade ono sto je LAC radio, nemaju igrace za to. Dakle, Denver tu ima mismatch koji moze da koristi u mnogo vecoj meri nego protiv LAC i tu je sansa. Naravno, OKC ce da ugusi bekove i Shai ce da bude problem. Mladji su (iako Denver nije matora ekipa) i odmorniji i imaju dubinu. Mislim da ce Denver lakse da ih resava u napadu nego LAC pre svega zbog toga sto Jokic i AG imaju osetnu fizicku prednost u reketu ali ce imati mnogo vise problema u odbrani. Mnogo ce zavisiti u kakvoj je formi Shai (da li su slabije partije protiv Memphisa slucajnost) i od kriterijuma sudjenja.
Ako se nastavi isto ovakvo sudjenje, ja mislim da to vise odgovara Denveru iz prostog razloga sto OKC vec igra odbranu na ivici faula celu sezonu. Ako mogu da biju i jedni i drugi, ta razlika u kvalitetu odbrane ce biti manja nego tokom sezone iako je naravno odbrana OKC dosta kvalitetnija.

Veliki faktor ce da bude i koliko Denver moze da se oporavi, imaju samo dan odmora a mora da se putuje u Oklahomu, nema bas toliko vremena za pripremu utakmice. Ne bi me zacudilo da se desi sweep isto toliko koliko me ne bi zacudilo da Denver to otera do 6 ili 7.

Edited by Radalek
  • Like 7
Posted
3 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Hahahahahah kakav brat

Zbog njega mi je baš drago, koliko pozitivno luda i gotivna glava! Baš je bratina.

• Like 1