Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, Урош19 said:

Wolverine-Remembers-Picture-Frame-Meme-M

Nije Denver ovde birao nego su dogovorili trade pre drafta i Jazz im je rekao koga da biraju za njih. Denver u tom trenutku vec ima Murraya i Harrisa pre povreda koji je igrao mnogo dobro kao bekovski par, i da zu zadrzali taj pik ne bi birali beka nego krilo.

• Like 5
Posted

koliko sam usranih callova na stetu houstona u ovoj utakmici i opet su bili celu utakmicu 10+. bili su mnogo bolji citavu utakmicu. steta za butlera, valjda ce se vratiti za trecu. ide danas na mri.

kakvu postavu je izveo kerr u drugoj cetvrtini, ono se ne bi kvalifikovali ni za playoff u aba ligi. a jos cudnije nakon toga da spencera koji je dao nekih desetak poena za par minuta posle nije ni vracao. izvadjen je i kuminga iz zamrzivaca. jos uvek ne uspevam da shvatim zasto santos igra pre njega ali ajde kerr verovatno zna malo bolje od mene.

samo nek se nastavi sa ovim fajtom i krljacinom i naravno bez povreda. houston ima vece sanse u takvoj utakmici.

Posted

Mučeni Goga...

Jadan nije hteo namerno, jurili su obojica na loptu, ali se namestilo. Još njih dvojica imaju i istoriju što rekli Ameri, Goga je isključen na meču u decembru jer je u gužvi uhvatio Porzingisa za vrat.

A u meču bez Tejtuma, Braun iskočio da pokrije obojicu, a i on ima šantavo koleno.

Posted
8 minutes ago, delgado said:

A klac nagrada mnogo bitna u PM za neki legasi, pogotovu za igraca takvog kalibra

MVP dobija Shajko najzasluzenije moguce, sta da se radi 🙂 

Ma nebitna nagrada ali šteta za takvu sezonu ne dobiti baš ništa 

Spoiler

Sem prstena

Posted
14 minutes ago, Stiletto said:

Mučeni Goga...

Jadan nije hteo namerno, jurili su obojica na loptu, ali se namestilo. Još njih dvojica imaju i istoriju što rekli Ameri, Goga je isključen na meču u decembru jer je u gužvi uhvatio Porzingisa za vrat.

A u meču bez Tejtuma, Braun iskočio da pokrije obojicu, a i on ima šantavo koleno.

Braun je sabio meč, umalo da pretrpe brejk, a još je i Tejtum krnjav trenutno. Nije bilo baš sigurno da prolaze dalje, ali sad je dosta povoljnija situacija za njih, jer vode 2:0.

• Ha-ha 1
Posted
6 hours ago, propolis said:

Jeste ga gurno Grin, ali ništa što se ne dešava pod košem. Gubitak kontrole i pad je posledica što se sapleo o nogu Adamsa.

Ma to skroz stoji, žar borbe i loš domino efekat... ali ja sam replicirao kolegi da to nije nikakav potez Amena

• Like 1
Posted
4 hours ago, Урош19 said:

Ne dobi debeli ni clutch nagradu.

Vrv i najbolja sezona u istoriji i dobiće jakih 0 nagrada, pošteno.

Neka Brunson i Šajo isklačare nešto u finalu nba

Posted
On 4/23/2025 at 11:49 AM, Bojdo said:

Koliko je SGa losiji igrač kad igra pod PO kriterijima, procenti su mu malo je reći užasni.

A ovi u prosjeku dobili prve 2 utakmice kolko, 35 razlike? Ne valja OKC.

Posted
18 hours ago, Ječmendo said:

Goga je odličan defanzivno. On je neuporedivo korisniji igrač od Wendell Carter Juniora, sva napredna statistika je na strani Goge (recimo PER ove sezone Goga 19.2, WCJ 13.7) , ali opet zbog određenih timskih politika ili ugovora ili ko zna čega on igra mnogo manje ili ne igra uopšte. Što je žalosno! 

Reci mi da se zajebavas. :lol_2:

Lik ima govor tela na terenu kao da je osvojio 3 prstena, a krece se kao 40-ogodisnji Dirk. 

Nikad nisam video da plej vice na svog centra da se spusti na post u teskom miss matchu  jer ovaj hoce jer ovaj hoce da primi loptu na 7m od kosa. 

Ne znam kada mu istice ugovor, ali da ljudi u pedu Miska ako mu zabode neki minimalac.

Brzo ce taj u neki Breogran sa ovakvim stavom. 

Posted
2 hours ago, MrTripleDouble said:

Reci mi da se zajebavas. :lol_2:

Iskreno, ne! :s_d: Ja ponekad čak i pogledam utakmice Orlanda. Goga je odličan defanzivac - i jak i atletičan i pametan. Njegov DRtg je jedan od najboljih u ligi. Kada je on na terenu Orlando je značajno bolji nego kada je na terenu WCJ, bez obzira što mnogi ne bi stekli takav utisak zbog Gogine ofanzivne pasivnosti i, ako hoćeš, nedostatka skilla. Njegov BPM ove sezone je +2.5, WCJ ima -1.2, njegov WS/48 je 19.5, WCJ 12.5, PER sam već pominjao 19.2 prema 13.7. Podsjetiću da je PER statistika relativna i prosječni igrač u NBA ima PER od 15.0. Svi Gogini parametri napredne statistike su značajno iznad prosječnih, a na velikom uzorku teško da napredna statistika griješi. Evo još nekoliko poređenja Goge i WCJ-a:

TS%  -  63.1 : 54.4

Total rebound %  -  18.6 : 16.0

Assist %  -  14.8 : 11.5

Steal %  -  1.7 : 1.5

BLK %  -  6.6 : 2.2 (!!!)

Bukvalno u svemu je značajno bolji od WCJ, ali i od prosječnog NBA igrača, i to se projektuje i na timske rezutate. Čak i sinoć, iako je jedna utakmica besmislen uzorak, njegov plus/minus je +2, WCJ -8. Gogin ugovor u sljedeće dvije sezone je 8 miliona, s obzirom kome se i kolike pare dijele u modernoj NBA, rekao bih da je za bilo koji tim ovaj ugovor više nego dobar. 

Noćas zanimljive utakmice, vidjećemo kako će Knicksi i Nuggetsi odgovoriti na prethodne poraze kod kuće...

• Like 1
Posted

Ti visoki, mršavi, pokretljivi, atletični krilni centri su precijenjeni defanzivci. Poput JJJ-a, Mobley ima prednost što je dovoljno pokretljiv da može da brani perimetar, a da uz to bude solidan zaštitnik obruča. Ali, i jedan i drugi su zbog nedovoljne fizičke snage relativno lak plijen kvalitetnim centrima. Za Jokića, AD-a ili Janisa oni su bukvalno lagan ''plijen''. Ne znam zašto bekovi toliko rijetko dobijaju nagradu, ali ove sezone je mogla da ode u ruke Dorta ili Danielsa ili čak White-a. Po meni je i matori, bezobrazni Draymond bolji defanzivac od Evana, posebno na svojim pozicijama 4 i 5. 

Fino se raspucali Knicksi i Pistonsi, biće ovo još jedan fight otvorenih gardova. :smiley58:

Posted

Brat Šruda fantastičan na obje strane terena! :Hail: Pistonsi preokrenuli, bez obzira na sjajan početak Knicksa. Ponavljam se, ali očito ne leže Knicksima. Mladi Duren je po meni bolji defanzivac od Mobley-a.

Posted
31 minutes ago, Ječmendo said:

Ti visoki, mršavi, pokretljivi, atletični krilni centri su precijenjeni defanzivci. Poput JJJ-a, Mobley ima prednost što je dovoljno pokretljiv da može da brani perimetar, a da uz to bude solidan zaštitnik obruča. Ali, i jedan i drugi su zbog nedovoljne fizičke snage relativno lak plijen kvalitetnim centrima. Za Jokića, AD-a ili Janisa oni su bukvalno lagan ''plijen''. Ne znam zašto bekovi toliko rijetko dobijaju nagradu, ali ove sezone je mogla da ode u ruke Dorta ili Danielsa ili čak White-a. Po meni je i matori, bezobrazni Draymond bolji defanzivac od Evana, posebno na svojim pozicijama 4 i 5. 

Fino se raspucali Knicksi i Pistonsi, biće ovo još jedan fight otvorenih gardova. :smiley58:

Jednostavno je znatno veci uticaj igraca sa visih pozicija na timsku odbranu.

Naravno i da igraci spolja itekako mogu da doprinesu defanzivno, ali nikako onoliko koliko moze kvalitetan defanzivni anchor. Potreban je neki ludacki Kawhi 2014-16 nivo da igrac spolja zapravo zasluzi tu nagradu, mada je i on imao Dankana unutra koji je bio fantastican anchor.

Meni je suludo sto je Smart dobio tu nagradu, kad nije bio najznacajniji defanzivac ni u svojoj ekipi, mada je to prakticno i nemoguce sa njegove pozicije.

Posted

Nekako su mi i JJJ i Mobley poprilično daleko od nečega što bi defanzivni anchor trebalo da predstavlja. Loši do prosječni na skoku, uz to prelagani da bi branili teške petice. Ako ne možeš koliko-toliko kvalitetno da braniš svoju poziciju protiv najboljih, onda po meni ne možeš biti DPOY. Ali, to je samo moje mišljenje.

Knicksi konačno pronašli sebe. Cade danas trapav, Tobias i Ausar neprimjetni, a Beasley katastrofičan u završnici poluvremena. Malik kad mu ne ide šut za tri nema mnogo toga da ponudi, zaslužuje ozbiljno skraćivanje minutaže. Kad OG i Mikal igraju dobro Njujork je opasan.  

Posted

Tobias Harris je sramotan, ali baš sramotan! :ajme: Prve dvije utakmice u seriji je odigrao neočekivano dobro, ali ovo noćas je neoprostivo loše za profesionalnog košarkaša.

Posted

Iskopaše pobjedu na kraju Njujorčani. Svih pet igrača iz petorke je moralo da odigra dobar meč za takvo nešto, što govori i o kvalitetu protivnika. Nekoliko klač poena Brunsona :thumbsup: (opravdao titulu klač igrača godine), uz solidnu odbranu na kraju od strane KAT-a su odlučili. Biće ovdje ipak još mnogo vatre, čini se da i Pistonsi imaju rezerve...

Posted

Ovo na kraju je bilo očigledno zadnje polje, baš ozbiljan sudijski previd.  :ajme:  Pistonsi su zaslužili šansu za posljednji šut i eventualno izjednačenje.