Jump to content

Razlika u godinama u braku i u vezama

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Mina D. Harker said:

isto bio tetak

Verovatno jeste teča :s_w: kako je komentar "tetke" otac (ja) napravio zezajući sina (pri čemu je i sâm u njegovim godinama mrsio po tetkama :s_d:) ali da bi analogija bila potpuna mislim da za pravi odgovor treba upitati oca ili majku devojke.

Ako baš mene kao nevinog posmatrača i pripovedača pitaš, jeste, što da nije, nema duplih standarda, taknuto-maknuto :thumbsup:

Posted
2 hours ago, JPM said:

Zna šta radi, u trenutku. Ne razume posledice. Mi ovde pričamo o nekoliko stvari, lepo je napisano gore ovo:

Jedno je zakon, drugo je moral, treće je vaspitanje. Ti kao stariji muškarac si pred zakonom odgovoran za svoje ponašanje. Nikog nije briga da li te je ona "navukla" ili nije. Očekuje se da sa 30 godina budeš zreo. Ako nisi, rizikuješ "Padinjak".

Sam kazes jedno je zakon, drugo moral, a trece vaspitanje, samo je kvaka u tome da ti je iz tog promisljanja zakljucak pogresan.

Zakon postoji s razlogom i granica mora da se povuce negde, jer da se odredjuje individualno, ponasanje koje objektivno treba da bude kaznjivo nikada ne bi bilo jer bi na sudu po pravilu rastegli te granice.

To ne menja cinjenicu da mentalna, fizicka, polna zrelost JESTE individualna stvar i da osoba, nezavisno od pola, sa 16, da ne kazem i 14, a incidentno i manje, moze da bude potpuno zrela u svakom smislu i da shvati znacaj i posledice tvojih postupaka.

Nemoj da banalizujemo pricu molim te da je klinka od 17 i po nezrela i ne shvata posledice svog ponasanja a za tri meseca kad napuni 18 magicno postane potpuno zrela i svesna.

Vi sto imate decu ste mozda primetili da dete od 3-4 godine moze potpuno svesno da slaze, da mnoga deca kad krenu u skolu vec u prvom razredu shvataju kako se pozicioniraju u coporu, i muskom i zenskom, zato je stvarno i vredjanje inteligencije i laganje sebe ova prica da devojka od 16 godina kad se svesno muva sa starijim likom i laze ga za godine nije sposobna da spozna posledice toga sto radi.

To je individualno, ali veliki deo njih jeste potpuno zreo i sposoban da razume.

Godine su tu krajnje nebitne, moze osoba da ima 50+ kao jedna koju poznajem, pa da mu rodjeno dete bude roditelj, jer joj je mozak na nivou 16godisnjakinja iz vase price i ne moze da pojmi kakve posledice povlaci njeno ponasanhe, ali pred zakonom je poslovno sposobna i smatra se za zrelu osobu.

Kao i u slucaju te neke random klinke to ti je jebiga, muskarac je idiot u svakom slucaju, ali bih vas zamolio da se ne pravimo tose i kako eto te starije maloletnice nemaju pojma sta rade