Урош19 Posted Saturday at 10:03 AM Posted Saturday at 10:03 AM 7 minutes ago, JPM said: Evroliga tema je izgleda novi tata. Uvek će se negde prelivati tatisanje, zato mi se i ne sviđa brisanje te teme 1
JPM Posted Saturday at 10:10 AM Posted Saturday at 10:10 AM Mebi se pa to najvise svidja na ovom forumu.
fradler Posted Saturday at 10:47 AM Posted Saturday at 10:47 AM Bas neprijatno vece za komsije, posebno one koji su bili u areni. No, kad se vec Efes pojavio u beast modu, u nekom sirem kontekstu mislim da je ovakav debakl bolji od tesnog poraza gde bi se ekipa maksimalno potrosila i ostala kratkih rukava. Ovakvo jedno ponizenje moze samo da ujedini i motivise tim da zbije redove i odigra preostale utakmice kao da im zivot od toga zavisi, a KKP je pokazao da je u stanju da igra odlicnu kosarku. Idu dve tekme idealne za konsolidaciju - najgora aba ekipa, pa najgora el ekipa. A i ovo posle moze da se igra, zicer u Kaunasu (Zalgiris je sinoc i definitivno otpao) i dve 50-50 utakmice. Voz za top6 je sinoc prosao, ali plejin sanse Partizana su i dalje dosta dobre. 7
goldberg bcd Posted Saturday at 05:08 PM Posted Saturday at 05:08 PM 6 hours ago, fradler said: Bas neprijatno vece za komsije, posebno one koji su bili u areni. No, kad se vec Efes pojavio u beast modu, u nekom sirem kontekstu mislim da je ovakav debakl bolji od tesnog poraza gde bi se ekipa maksimalno potrosila i ostala kratkih rukava. Ovakvo jedno ponizenje moze samo da ujedini i motivise tim da zbije redove i odigra preostale utakmice kao da im zivot od toga zavisi, a KKP je pokazao da je u stanju da igra odlicnu kosarku. Pokazali su da su u stanju da dobijaju meceve nerealnom razlikom pa se stvorila atmosfera kao da su Sterling, Tyrique i Carlik neka evropska verzija Parkera, Ginobilija i Duncana. Vec sam pisao, KK Partizan je ove sezone dobio samo jedan mec koji je usao u neizvesnu zavrsnicu (Alba), uz Paris Basket, Baskoniu i Zalgiris na svom terenu i Virtus u gostima koji su zavrsili realnim rezultatima. Sve ostalo, ASVEL, Armani, Monaco, KKCZ (u gostima), PAO, Oly, Fener (kod kuce) je izgledalo kao mec u ABA ligi, lagana dominacija ratnika u crno-belom od pocetka do kraja. Bas mi je drago sto su ljudi mogli da vide kako je to kada ekipa za koju navijaju odustaje od borbe, predaje se nakon prve serije protivnika, ne grize ni na -20 jer su im glave vec u sledecim mecevima, a ovaj bi najradije da zaborave. Nadam se da ce moci malo da se stave u kozu onih koji su navijali za sve ove klubove ili koji su prosto zeleli da vide jedan dobar neizvestan mec, a videli su samo dominaciju jedne ekipe. Pri tome, Efes jeste odigrao sjajno - ali, to i jeste problem sa EL, sjajno igraju samo ekipe koje imaju za sta da se bore, pa onda imamo tabelu na kojoj jedan Maccabi ima cak 10 pobeda iako su losiji od svakoga osim od Virtusa i Albe. Zasto? Pa zato sto ce neki Fener ili PAO pre da izaberu da energiju potrose protiv rivala za direktan plasman, nego da se trose da stizu prednost koju je napravio Maccabi (ili ASVEL ili Baskonia ili KKP u mnogim slucajevima). I ne, ne slazem se da ce KKP biti lagano u Kaunasu. Nece se Zalgiris sklanjati, zelece oni da pobedom na poslednjem mecu na svom terenu zavrse svoju evroligasku sezonu.
goldberg bcd Posted Saturday at 06:08 PM Posted Saturday at 06:08 PM Sto se tice tabele, evo i nje (ako svi klubovi dobiju sve meceve na svom terenu + otpisane rivale u gostima): 1. Olympiacos 26 2. Fenerbahce 23 3. Panathinaikos 22 4. Monaco 21 ---------------------- 5. Crvena zvezda 20 6. Bayern 20 ---------------------- 7. Barcelona 19 8. Efes 19 9. Armani 19 10. Real Madrid 18 ---------------------- 11. Paris Basket 18 12. Partizan 18 Bitni mecevi u narednoj nedelji (duplo kolo): Fenerbahce - Paris Basket: Gostima ocajnicki treba jos jedan trijumf, Fenerbahce je skoro pa obezbedio TOP3 plasman i moze im se da puste jedan mec niz vodu. Barcelona - Bayern: Domacin mora da trijumfuje na sva tri meca na svom terenu ako zele plasman bolji od 9. ili 10. pozicije, gost bi mogao da se fokusira na bitniji mec koji im sledi za dva dana. Real Madrid - Armani Milano: Jako bitan mec i za jedne i za druge. Armani bi mogao mnogo da dobije, Real ne sme da gubi ovakve meceve. ASVEL - Zalgiris: Mozda i poslednja sansa za goste da odrze matematicki nadu u plasman u TOP 10. Bayern Munich - Partizan: Ekstremno bitan mec i za jedne i za druge. Partizan bi u slucaju pobede mogao da preskoci ekipu iz Minhena na tabeli na kraju (ako ne bude iznenadjenja), Bayern bi se porazom mozda i oprostio cak i od 10. mesta. Armani Milano - Barcelona: Armani mora da dobije poslednja tri kola, Barci je ovo samo plus, ali vazan plus ako zele do TOP6 plasmana. Crvena zvezda - Real Madrid: Crvena zvezda je mozda peta sa svim "ocekivanim" rezultatima, ali oni ce svoj plasman morati da brane na svom terenu protiv Reala, pa kasnije Efesa. Panathinaikos - Paris Basket: Isto vazi kao i za Fener, PAO je skoro pa obezbedio ucesce u TOP4, videcemo da li ce i koliko gristi protiv gostiju koji mora da juri jedan veliki skalp do kraja regularnog dela sezone.
Wingwalker Posted Saturday at 07:18 PM Posted Saturday at 07:18 PM (edited) cigani ne pamte jaci cetvrtak/petak... Laso usporio Bajern... Barcokas prevideo Rokasa za 6 od 7... Trenerska prevara Luka Bjanki i cetvrti put skoluje Zelimira... Edited Saturday at 07:19 PM by Wingwalker 5 1
Dropkick Murphys Posted Saturday at 09:31 PM Posted Saturday at 09:31 PM Videh bar 5-6 puta napisano od sinoć, pa da kažem...znam da Bjanki zvuči italijanskije i bukvalno vuče da se tako izgovori, ali čovek se preziva Banki ( : 6 1
Wingwalker Posted Saturday at 10:50 PM Posted Saturday at 10:50 PM 3 hours ago, Wingwalker said: cigani ne pamte jaci cetvrtak/petak... Laso usporio Bajern... Barcokas prevideo Rokasa za 6 od 7... Trenerska prevara Luka Banki i cetvrti put skoluje Zelimira... 1
Don Dusko Posted Saturday at 11:06 PM Posted Saturday at 11:06 PM 1 hour ago, Dropkick Murphys said: Videh bar 5-6 puta napisano od sinoć, pa da kažem...znam da Bjanki zvuči italijanskije i bukvalno vuče da se tako izgovori, ali čovek se preziva Banki ( : Sad znam ko se jezi kada cuje Evo Banki cigane moj... 4
Borca Posted Sunday at 11:16 AM Posted Sunday at 11:16 AM Sportando javlja da je Nadir Hifi navodno interesantan Monaku.
Čvarkov Posted Sunday at 11:40 AM Posted Sunday at 11:40 AM Pikao bi se dobar basket u Kneževini. Voleo bih da vidim Džejmsa i Hifia zajedno na terenu.
MarioKempes Posted Sunday at 11:45 AM Posted Sunday at 11:45 AM 27 minutes ago, Borca said: Sportando javlja da je Nadir Hifi navodno interesantan Monaku. Znamo mi iz čije kuhinje to dolazi u ovakvom momentu, kad se Pariz bori za top8, a ulazi se i u završnicu francuskog prvenstva... 4 1
JPM Posted Sunday at 01:24 PM Posted Sunday at 01:24 PM 2 hours ago, Borca said: Sportando javlja da je Nadir Hifi navodno interesantan Monaku. Koj će im taj basketaš? 4
bodo Posted Sunday at 03:02 PM Posted Sunday at 03:02 PM 17 hours ago, Dropkick Murphys said: Videh bar 5-6 puta napisano od sinoć, pa da kažem...znam da Bjanki zvuči italijanskije i bukvalno vuče da se tako izgovori, ali čovek se preziva Banki ( : Bianchi bi se pisalo iliti po naše Beli u množini a Banchi bi bilo bukvalno množina od Banco šta znači klupa. 5 1
BattleBender Posted Sunday at 11:38 PM Posted Sunday at 11:38 PM On 3/22/2025 at 11:47 AM, fradler said: Voz za top6 je sinoc prosao, ali plejin sanse Partizana su i dalje dosta dobre. Pa ne bih bas rekao. Sledece koli Paris i Bayern gube. Ne bi bilo cudno da i Zvexda izgubi. Posle toga Zvezda ide na Real (sigurno gubi), Paris na Pao (Grčka), a Partizan u direktnom duelu igra protiv Bajerna. Pa Paris protiv Reala (away), Zvezda Efes, a Partizan orotov Zalgirisa. Js i dalje smatram da je Partizsn u istom polozaju kao npr i zparis, a nesto u slabijem od Bajerna i Zvezde. Efes je isto problem.
BattleBender Posted Sunday at 11:44 PM Posted Sunday at 11:44 PM Inace da se vratin jedno 5,6,7 kola unazad kad sam pričao da će Efes biti izbiljan kandidat za top6. Sad mislim da su glavni uz Barsu.
goldberg bcd Posted yesterday at 12:07 AM Posted yesterday at 12:07 AM 20 minutes ago, BattleBender said: Js i dalje smatram da je Partizsn u istom polozaju kao npr i zparis, a nesto u slabijem od Bajerna i Zvezde. Efes je isto problem. Mislim da ce Bayern dobiti Maccabi, a Paris Albu. Efes bi trebalo da ima 3/3 kod kuce, Barca isto 2/2. Real ima tezak raspored, sve cetiri ekipe protiv kojih igraju se bore za visok plasman. Trebalo bi da dobiju Paris Basket. Hajde i da racunamo pobede KKCZ i KKP u sledecem kolu (mada, nece biti lako, mnogo je lakse igrati sa 1. ili 2. na tabeli koji vise nema za sta da igra nego protiv rasterecih ekipa sa dna tabele). To bi znacilo: EFS 19 pobeda (CZV gosti) BAR 19 pobeda (ARM gosti, FEN gosti) BAY 18 pobeda (FEN kuci, PAR kuci) PB 18 pobeda CZV 18 pobeda (RM i EFS kuci, PAO u gostima) ARM 18 pobeda (RM u gostima, Barca kuci) RM 17 pobeda (CZV, PAR u gostima, ARM kod kuce) PAR 16 pobeda (ZAL i BAY u gostima, RM kod kuce) Jasno je da ovde vazi da 20 pobeda znaci i plasman u TOP6, 19 pobeda znaci plasman u Play In, 18 pobeda je 50-50% sansa za ispadanje (ali najverovatnije nije dovoljno za TOP8 pa i ne znaci puno), sa 17 pobeda se ispada. Bas kao sto sam i pisao, bice potrebno 19 pobeda da bi neki tim bio siguran.
BattleBender Posted yesterday at 12:18 AM Posted yesterday at 12:18 AM Paris dok dodje do meča sa Albom, mozda samo Partizan nece biti ispred njih. I sa 19 pobeda ce se ići u top6, verovatno. Zvezda, Bajern, Efes, pa ni Barsa… tesko da ce tu iko imati 20 pobeda. Mozda samo Barca. Bayern i Efes su mi 1st tier za 6th mesto, pa ispod njih Zvezda/Milano/Bajern sa istim sansama maltene. Partizan ima truncicu manje. Ali nije ni to nerealno. Bice ludnica, radice medj skorovi, trouglovi itd…
kendrick duckworth Posted yesterday at 12:34 AM Posted yesterday at 12:34 AM 52 minutes ago, BattleBender said: Ne bi bilo cudno da i Zvexda izgubi. Posle toga Zvezda ide na Real (sigurno gubi), Paris na Pao (Grčka), a Partizan u direktnom duelu igra protiv Bajerna. Virtus ima 8 vezanih poraza, očajno izgledaju, ubedljivo najlošija ekipa poslednja dva meseca u EL po prikazanom. Jedino je Alba na papiru slabija, ali igraju rasterećeno i sasvim korektno poslednjih nedelja, otkako su promenili trenera. Jedino veće iznenađenje od pobede Virtusa bi bila pobeda Albe, iako obe situacije nisu nemoguće, da se ne zajebavamo... bio bi to jedan od većih upseta ove sezone. 2
MarioKempes Posted yesterday at 03:40 PM Posted yesterday at 03:40 PM Pročitah da će Pariz u narednom periodu biti bez Loa, Malkolma i Homsa. Ne znam da li je tačno, ako jeste - teška priča za top10. Takođe, Oli bez Milutinova i Vildoze bar 2 nedelje. Oni su se rezultatski već obezbedili, imaju i lak raspored, ali ipak nije prijatno. Jak tempo, veliki broj utakmica i grozan raspored razaraju sve timove. Na kraju će završnicu da kroji zdravstveni bilten.
Chaos Is Me Posted 19 hours ago Author Posted 19 hours ago Sve više podseća na NBA gde nekim ekipama fali i po 10 igrača zbog povreda. Još ću na kraju pojesti govno tvrdeći da Zvezda pretrpava roster i da je trebala ići na kvalitet ispred kvantiteta. 2
aleksa7 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Изненађен сам да су Руди Фернандез и Богдан нашли место у топ25 играча у историји Евролиге, а да Ник Калатес није. Остали играчи мислим да су са правом изабрани.
alokin Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ko je upoznat sa ovim novim dešavanjima oko prenosa? Priča se da posle duplog kola prelazi na Arenu, jel ostaje onda na sk ili ide samo na Areni? Takodje sam čuo da je Plavšić i još dosta komentatora dobilo ponudu za prelazak na Arenu.
Recommended Posts