Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

Ovo sto pise Guru kao da je rekao Petrusev

I pre utakmice a i sinoc daje izjavu u fazonu da ih ne voli (malo je reci),  slaze face  i samo sam cekao trenutak da sroci to malko drugacije 😂

Pre utakmice kad sam slusao izjavu pomislio sam cuti covece ko ti dade da pricas

• Ha-ha 3

27 minutes ago, BattleBender said:

Ok jinx, al dobro…

20-14 je skor koji je uglavnom vodio do 6og mesta.

Ako Zvezda ode 14-8, ima jos 12 tekmi da skupi 6 pobeda. Zašto si ubedjen da je to nekakva laganica. Igra dobro Zvezda, ali nije to Oly, Pao, Real i ubaci u rutina mode gde ce se sigurno imati 60% pobeda. Ako ni zbog čega onda zbog povreda…

Kakav jinx.. Imate jaci tim nego ikada, igrate dobro (bili biste jos bolji da imate top tier trenera, srecom po nas i ostale, tu je Sfero). Imate dobar raspored. U kom univerzumu npr Fener ili Monako imaju vece sanse od vas za pobedu sledece nedelje?

Dobili ste Fener, Monako u gostima kada jos niste bili u formi kao sada i bez Brauna. Msm da ni vas najbolji igrac jos uvek tada nije bio u timu, ako ne gresim? Pored toga, pala Barsa u gostima, nejač resavate rutinski ili kuci ili na strani. Medju favoritima ste za direkt plejof. Prihvatite to.

14 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Kakav jinx.. Imate jaci tim nego ikada, igrate dobro (bili biste jos bolji da imate top tier trenera, srecom po nas i ostale, tu je Sfero). Imate dobar raspored. U kom univerzumu npr Fener ili Monako imaju vece sanse od vas za pobedu sledece nedelje?

Dobili ste Fener, Monako u gostima kada jos niste bili u formi kao sada i bez Brauna. Msm da ni vas najbolji igrac jos uvek tada nije bio u timu, ako ne gresim? Pored toga, pala Barsa u gostima, nejač resavate rutinski ili kuci ili na strani. Medju favoritima ste za direkt plejof. Prihvatite to.

Ja se slazem da Zvezda ima velike sanse da bude u top6, ali se ne slazem da je izraziti favorit u duplom kolu sledece nedelje. Cak naprotiv, mislim da se i u Feneru i Monaku ocekuje reakcija, koju oni mogu da pokazu na strani.

• Like 1

Zivo me zanima ko je to top tier trener mimo Atamana ako nije Sferopulos koji radi odlican posao. Pricamo o EL gde se recikliraju treneri, gde Real i Barsu vode Penarola i Cus Mateo, a Zeljka i Mesinu smo redom proglasavali za penziju.

Mi jesmo u dobroj poziciji ako pobedimo sledece dve, ali igramo protiv skupih i kvalitetnih timova iz samog vrha tabele gde nista nije zagarantovano, tako da mu to dodje kao jinx. Kao kada bih rekao Partizan je u dobroj situaciji za top10 ako dobije Asvel i Milano. 

Prvo skoci pa reci hip hop.

• Like 10

Koliko sam ja primetio, skoro svaki zvezdas (ne samo na forumu) kudi Sferove rotacije i zaboravljanje igraca... 

Dakle jinx je reci koliko ste jaki i da jeste (ne izraziti, to ne postoji) favoriti kuci protiv oba ova tima...ali istovremeno je potcenjivanje reci da vas sopstveni trener pomalo sputava u totalnom oslobodjenju svog potencijala koji imate?

Edited by MC Thunder 2

@MC Thunder 2

A dobro, meni se čini da je Sferopulos već u priličnoj meri oslobodio taj neki potencijal ekipe. Te rotacije na koje su kukali su se pokazale na duže staze prilično dobro, pa tako sad imaju neke igrače poput Davidovca, Gidraitisa, Jaga, Dobrića koji ne samo da održavaju nametnut tempo i čvrstinu, već i prave razliku na terenu. Ne vidim da bi im neki drugi trener, pa ni oni iz top tiera više legli, i nešto drastično unapredili, naprotiv; mislim da bi bilo kakva promena bila em nepotrebna, em downgrade. 

Pored ovoga, ne mislim da je jinx napisati nešto tako očigledno; Zvezda je legitimno favorit za top6, u ovom trenutku. 

• Like 10
  • Thanks 1

Sferopulos je imao jedno vreme neki trip da u prvom poluvremenu isproba sve igrace, pa u drugom jase one koji se pokazu kao najraspolozeniji taj dan. Isto tako je imao nebulozne petorke sa Teom na trojci, sa tri beka. Igrali su mu Kalina i Bolomboj previse u Aba za moj ukus. Kada smo se kompletirali i kada se vratio Bolomboj unormalila se i rotacija, skrajnut je Teo, proslu utakmicu je koristio na primer samo 10 igraca, Mitar i Ogi mu nisu ni ulazili u igru. Ne treba zaboraviti ni 7-0 sa Zeljkom lane.

Odlican posao radi Sferopulos sveukupno.

• Like 15

Ja mislim da to on radi u pocetku svake sezonu,mozda tako malo stedi neke igrace ili pokusava da uklopi najboljih 12 samo mu za to treba malo duze vremena,ocigledno je da to sada ne radi.

Edited by Nini3112
  • Like 1

22 minutes ago, Don Dusko said:

image.thumb.png.ef00a3573f28e2dfc7c4bbf76ee83f1f.png

Luka sve ti je oprosteno.

Čuj Luka, ja mislim da je FC3 imao bolji indeks korisnosti od ovog Kracera.

Gledam ovo brojke i ne verujem šta taj čovek radi, centar koji šutira 33% za dva, indeks u minusu a igra 10mpg, neverovatno

56 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Koliko sam ja primetio, skoro svaki zvezdas (ne samo na forumu) kudi Sferove rotacije i zaboravljanje igraca... 

Dakle jinx je reci koliko ste jaki i da jeste (ne izraziti, to ne postoji) favoriti kuci protiv oba ova tima...ali istovremeno je potcenjivanje reci da vas sopstveni trener pomalo sputava u totalnom oslobodjenju svog potencijala koji imate?

Zvezda je uz Pariz najprijatnije iznenađenje EL za sada.

Projektovana nam neka 11. pozicija, a nalazimo se na 5. (4.) mestu trenutno.

Pa koji bi bili da nas ne sputava trener? Zar nije malo i on zaslužan za tu dobru igru? 

• Like 5

38 minutes ago, Chaos Is Me said:

Projektovana nam je 11a pozicija pre nego što su potpisani Petrušev i Brown, da budemo skroz pošteni. Ako je Brown za sada relativno irelevantan, bez Petruševa bismo sigurno imali koju pobedu manje.

Iz ovog ugla da. Ali čisto sumnjam da bi Filip kao treća (druga) opcija na svojoj poziciji u Olimpijakosu epohalno menjao te projekcije. A i nismo se jedini pojačali tokom sezone... 

@MC Thunder 2

Sve i da nam dižu plafon (kao što je to uradio Filip, jer je dobar fit za nas i uvek kod nas igra najbolju košarku) i projekcije, i dalje ne menja suštinu, i ostaje nejasno kako za možda i najprijatnije iznenđenje EL se kaže da je sputava trener. Mislim, čisto sumnjam da se to ikada desilo...

Edited by Djirona
  • Like 3

2 hours ago, MC Thunder 2 said:

Ne znam za ostale, ali za vas sigurno nije sreća što je tu Sfero.

Edited by Čvarkov
  • Like 3
  • Love 2
  • Ha-ha 27

2 hours ago, MC Thunder 2 said:

Sferopulos je apsolutno top tier trener, jedino ako ti je kriterijum za to trofej evrolige, u tom slucaju on nije ali jebeni Cus Mateo jeste krem kosarke.

Mesina, Laso, Ataman i Zeljko su najjaca imena i legende takmicenja, s tim sto su Mesina i Zeljko u silaznoj putanji ali su i dalje magistri kosarke za sve ovo sto dolazi u ligu zadnjih godina. To jeste mala izdvojena grupa ali ne mozes top tier svesti na par imena, za tako nesto potrebno je kriterijum malo spustiti a grupu imena malo prosiriti.

Bukvalno prvi kandidati za tako nesto bili bi Janis, Barcokas i Dusko kao visetruki finalisti (Barcokas ima i titulu i levitira izmedju ove dve grupe) i ucesnici fajnal forova, te titula u domacim prvenstvima sa velikanima (Barsa, Baskonija, Oli, Makabi...).

Sa njima u recenici moze jos Paskval koji je sampion i vrhunski trener ali je van pozornice vec neko vreme i kao takav nedostupan.

Trinkijeri je talentovan ali vec je zasao u neke godine a nema ni ucesce na F4, takodje karijerno ima veliki problem da zavrsi posao u domacim prvenstvima iako je nominalno favorit.

Gordi je odlican trener ali nije dokazan u EL, Saras je jos mlad i deluje da je gori nego pre par godina, Katas je korektan trener...

Dakle, Janis jeste vrhunski trener, u prajmu je i verujem da ce doci do svog treceg F4 u narednih par sezona (mozda bude i ove hehe), sa nama ili sa nekim drugim.

Da li ce mu treca biti sreca ne znam, ali se nadam da finale nece igrati na gostujucem terenu kao prethodna dva puta (Istambul protiv Zeljka i Madrid protiv Lasa).

• Like 9
  • Love 1

Nije Sfero top tier trener, ali nismo ni mi top tier evroligaski klub, tako da smo se odlicno nasli.

Za nas je Sfero odlican fit.

Nije ni Cus Mateo top tier.

Top tier treneri su Zoc, Mesina, Ataman, Barcokas... ko jos? Nema ih mnogo, mozda 5-6 ukupno.

Iza njih su Sfero, Dusko i slicni.

Ako pricamo o 2025 onda Mesina i Zeljko ne mogu nikako biti top tieri, nisu to vec neko vreme.

Trenutno je Ataman liga za sebe (na zalost), posle ima mnogo trenera koji su slicna kategorija medju kojima je i Sferopulos, a od koji se ni jedan posebno ne istice, eventualno Barcokas.

Nakon toga ima dosta pocetnika tipa Spliter, Spanulis, Saras, Mijatovic, Poupet.

Meni se recimo jako dopada kako Herbert vodi ekipe.

• Like 7

Ja nikad ne bih definisao top tier kategoriju kao nesto sto je predmet trenutne sezone.

Po meni se gleda uspeh u dosadasnjoj karijeri i da, trofeji su tu glavna vodilja kod rangiranja. Zato sam i stavio Mesinu i Zoca. Naravno, njih vec vreme jede, i ovo sad nije ni blizu njihovih zenita, ali mislim da se vrhunski treneri mogu rangirati samo po minulom radu.

Pri tome taj minuli rad moze biti skoranji, pre godinu ili dve, naravno.

Ovo bi bilo kao kad bi u tenisu za top tier igrace proglasili Sinera i Alkaraza, koji i dalje imaju mnogo da gule da bi stekli status neke legende. Oni jesu trenutno najbolji, nema dvojbe, ali i dalje ne mozes da ih poredis sa velikom trojkom, ni blizu.

Za sve one kojima je Pariz gotivna ekipa, pogledajte laktanje na ofanzivnom skoku koje im gomilu puta nije svirano.

Pogledajte Shortsa koji jedno 10 puta po utakmici zabije u centra, onda se baci unazad i izbaci frljoku jer je kao fauliran.

Dakle to sve samo na jednoj utakmici. Sinoc je sudjenje bilo bas onako kako njima odgovara, samo smo mi tri puta bolji tim.

Odvratna ekipa.

• Like 1
  • Ha-ha 1

Trener Sferopulos jeste dosta cudno vodio utakmice odredjen deo sezone. Sekao je petorke kojima dobro ide na ustrb podele minutaze I forsirao midzet postave...Naravno, nije mu na ruku isla I povreda najbitnijeg igraca na 2 meseca pa I raspored.

Deluje da je sada apsolutno konsolidovao situaciju I crpi najbolje sto moze iz njih. Skrajnuo je Misu, ukinuo midzet petorke I zamenimo ih buldozer petorkama I cini se da se vise vodi osecajem I stvarnim desavanjima na terenu.

Meni je ova czv zalicila sada na njegov oli koji je igrao 2 finala EL. Samo zalicila za sada...

Sto se tice tiera, nije u prvoj grupi 5 najboljih, ali je na samo pocetku boljih trenera iz tiera 2.

Nije da u Evropi postoji tona dobrih trenera, a on svakako jeste u top 10 tu.

Edited by Losmi17
  • Like 8