Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, СтелаРоса said:

Pre dve sezone 11-6, a pre tri sezone 10-4 u Pioniru, sa znatno slabijim i jeftinijim rosterima. 

S tim da su pre dve sezone 4 od tih 11 ostvarene u završnici u utakmicama koje takmičarski za nas nisu imale značaj, dakle dok su utakmice imale značaj bilo je 7-6, a pre tri sezone nije bilo 10-4, nego 10-6, jer smo izgubili i mečeve protiv Zenita i Uniksa, iako se nisu računale u konačnoj tabeli. 

Dakle nema nikakve velike prednosti u Pioniru. 

S tim da je besmislena priča o igri u hali bez ventilacije, gde treba doći dva sata pre utakmice da bi stajao na stolici. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, Čvarkov said:

Više volim kada igramo protiv tima koji je u seriji od 6 pobeda nego 6 poraza.

Dobijamo.

Bukvalno mi je ovo kljucni faktor da cemo dobiti utakmicu.

Da su izgubili ovu zadnju ne bih se nadao, ovako je fazon da moraju i oni nekad izgubiti.

• Like 1
Posted
14 minutes ago, Gudura said:

Nakon svega vidjenog sinoc: Ekipi, kao ekipi, svaka cast, nema im se sta zameriti na borbenom duhu, juce nas nista nije htelo, ali ni u jednom trenutku nisu odustali.Zato bi i bila greota da izduvamo ove sezone, jer ova ekipa kolektivno ima muda i kvalitet.

Subjektivan osecaj: Mi smo juce odigrali sasvim dobru utakmicu, ali kos i sut nismo mogli da kupimo. Promasili smo 30 trojki, od kojih je bar 20 bilo otvoreno iz izgradjenih pozicija, a osim toga bilo je bar 5,6 omasenih zicera. Dakle lopta je dobro kruzila u napadu, ali su ruke bile kamene. Odbrana je 36 minuta maltene bila savrsena. Mi smo posle 4 minuta gubili 0:14, a do kraja nam je jedan Real dao 64 poena. Tesko je sta zameriti ekipi posle svega.

Opet mogu da zamerim pojedincima:

Kumara salonac, nepodnosljiva lakoca nicega na terenu, uz smesak pravi besmisleni faul na Kampacu u bonusu, na -5...a u napadu kozaracko kolo oko zone Reala, bez pokusaja da ista uradi sem da potrosi 10 sekundi i uvali loptu prvom do sebe....i tako vec cetvrtu utakmicu za redom kad se lomi sezona...srce od kolibrija u njega, dzabe sav skil koji ima, a pritom je i fizicki propao...olicenje protracenog talenta i vecitog luzera.

Fica takodje ima vrlo upitan mind set, nerealan je talenat i potencijal, ali je mentalno mnogo blizi Kumari, nego jednom Kalini npr...non stop u prici sa sudijama, non stop je nesto nezadovoljan, a kad je tvrdo, bas mu i ne prija...a zato u izjavama i na drustvenim mrezama dominira...cuti i igraj, napadacki si najtalentovaniji centar u Evropi, manje kenjanja, vise rada...

Teu nemam sta da zamerim, sem sto je odlucio da nas i ove sezone casti svojim zvezdastvom, a na terenu izgleda kao olinjala parodija nekada velikog igraca. Nije do njega, do onih je koji su mu ponudili ugovor i za ovu sezonu. 

Ne znam sta da ocekujem poslednja dva kola, ali verujem i nadam se da ce biti dobro, kad se sve sabere i oduzme mislim da smo zasluzili.

Bravo, od reci do reci potpisujem sve. Dodao bih samo i taj kurceviti stav Petruseva. Ne znam da li je neko video izjavu Petruseva posle utakmice juce, u kojoj kaze 'bice sigurno lakse protiv Efesa'. Pa majku ti bre jebem, da li je to moguce da jedan profesionalac moze da izjavi?

• Like 1
Posted (edited)

Ljudi nema veze Pionir/Arena/hala u Vršču/sala za fizičko u osnovnoj školi Jovan Popović, mi smo u EL već 10-11 godina i protivnički igrači su se uveliko navikli na takav ambijent i više nema nikakav uticaj na njih. 

Mislim isti igrači se vrte po EL klubovima poslednjih 4-5 godina i nemaju oni šta više da se iznenađuju kad dođu kod nas, već su prošli to milion puta. Neće sad npr Kampaco koji je jedno 10 puta gostovao kod nas da promaši neko važno bacanje ili da igra nervoznije nego inače zbog atmosfere. 

Manite se tih priča.

Edited by Урош19
  • Like 27
Posted
6 minutes ago, TB Told said:

S tim da su pre dve sezone 4 od tih 11 ostvarene u završnici u utakmicama koje takmičarski za nas nisu imale značaj, dakle dok su utakmice imale značaj bilo je 7-6, a pre tri sezone nije bilo 10-4, nego 10-6, jer smo izgubili i mečeve protiv Zenita i Uniksa, iako se nisu računale u konačnoj tabeli. 

Dakle nema nikakve velike prednosti u Pioniru. 

S tim da je besmislena priča o igri u hali bez ventilacije, gde treba doći dva sata pre utakmice da bi stajao na stolici. 

Prosle sezone je pola utakmica bilo beznacajno pa smo imali 8-9, i to opet sa skupljim rosterom nego pre dve ili tri sezone. Uostalom, valjda je najbitnije sta kazu igraci gde im je bolje da igraju.

Sa drugim delom upisa se apsolutno slazem. Ja prvi izbegavam da idem u Pionir.

Posted

Карактер, борба, жеља неупитни. Препуно срце. Нисам био ни изнервиран толико али тужан много, момци су заслужили преокрет таквом борбом. Помешана осећања, као после Ренџерса или Барсе кад је Миротић газио линију.
Да ли неко може да ми објасни последњи фаул Гедраитиса, јел има неки снимак из другог угла где се види да је закачио Кампаца? Мени делује да се фактички бежао у страну од Факуа, а руке су остале све време вертикално.

• Like 3
Posted

Izgubili smo utakmicu nakon 4 minuta igre ali i to se dešava u sportu. 

Još jedared je ogromna euforija koja je stvorena pred samu utakmicu, i krcata arena, sputala naše igrače. 

Prosto ova ekipa ne zna da se nosi s pritiskom pune Arene u utakmicama koje imaju težinu. 

Naravno, Real je kvalitetniji tim znatno, a i u formi su. 

Idemo dalje. Dolazi nam još jedna vrhunska ekipa, znatno jača od nas, i mogu samo da se nadam da nećemo biti tako stegnuti i da ćemo uspjeti odigrati jednu kvalitetnu utakmicu. Samo u tom slučaju imamo šansu. 

Borba, do kraja!

• Like 1
Posted
5 minutes ago, СтелаРоса said:

Prosle sezone je pola utakmica bilo beznacajno pa smo imali 8-9, i to opet sa skupljim rosterom nego pre dve ili tri sezone

Pa upravo tako, prošle godine smo imali 7-5 dok smo igrali takmičarske utakmice, i završili smo sezonu sa 1-4 u Areni, kad smo digli ruke od El. 

Pre dve godine je povratak Kampaca doneo seriju na kraju sezone. 

A svodi se na to da je učinak sličan u obe dvorane. 

Posted
3 minutes ago, MGinobili20 said:

Карактер, борба, жеља неупитни. Препуно срце. Нисам био ни изнервиран толико али тужан много, момци су заслужили преокрет таквом борбом. Помешана осећања, као после Ренџерса или Барсе кад је Миротић газио линију.
Да ли неко може да ми објасни последњи фаул Гедраитиса, јел има неки снимак из другог угла где се види да је закачио Кампаца? Мени делује да се фактички бежао у страну од Факуа, а руке су остале све време вертикално.

Mislim da jeste bilo kontakta telom, ali isto tako mislim da se takav faul ne bi svirao u njihovom reketu u nasu korist, sto smo videli i minut ranije prilikom poena Kalinica.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
7 minutes ago, MGinobili20 said:

Postoji kontakt telom u visini kuka. Možda je za diskusiju da li treba da se svira, ali kontakt postoji. 

• Thanks 1
Posted
6 minutes ago, MGinobili20 said:

Ja sam iz onog jednog ugla video da je bio kontakt telom. Greška pre toga, bila je dobra odbrana i onda se lako Kampaco probio kroz dvojicu igrača.

• Thanks 1
Posted (edited)

Nažalost...i pored tankosava forme Reala opet smo bili svedoci da izmedju Serhia i Miloša još uvek možeš Konkord da proteraš.

Ljulj sa 37...sinoć za 18 minuta: 11 poena, 5 asista...index 15. 

Teo sa 38...sinoć za 18 minuta: 3 poena, 3 asista ali index kao i protiv Olija: -1.

Mrtva trka ko ima veći uticaj na igru.

Nije da Janis ne poseduje tu informaciju nego je i njemu sada jasno da smo Jaga preplatili tačno za visinu povišice.

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Posted (edited)
12 hours ago, goldberg bcd said:

Nema Barca bolji medjusobni skor, dobili su u produzetku, a KKCZ nije. U tvom scenariju bi KKCZ bila 7., Barca 8., Paris Basket 9. i Efes 10.

Ono sto moze da se desi je Barca dobije nezainteresovani Fenerbahce ili da KKCZ dobije nezainteresovani PAO. Mislim da bi bas PAO mogao da bude laksi protivnik jer su najlaksi protivnici oni najbolji timovi koji nemaju za sta da igraju. Naravno, ako PAO izgubi u Monacu u sledecem kolu, imace itekako za sta da igraju pa taj scenario otpada.

On nije ni tvrdio da Barsa ima bolji medjusobni skor. Kod cetvorostrukog istog rezultata se prvo gleda broj pobeda u medjusobnim utakmicama i on je lepo napisao da bi mi i Barsa imali po 4-2. Posle toga se gleda kos razlika, ali ne izmedju nas i Barse jer je to vec gledano, vec ukupna kos razlika izmedju cetri ekipe. On je rekao da veruje da Barsa ima bolji kos kolicnik, ne sa nama, vec iz dvomeceva sa nama i druge dve ekipe, sto je sasvim moguce, jer nas je Efes razbio 22 razlike.

Mada sam misljenja da je zaludno jos uvek praviti kalkulacije, jer dva kola pre kraja je moguce toliko kombinacija da svaka kalkulacija biva besmislena.

Edited by kokodakalo
Posted
12 minutes ago, kokodakalo said:

Posle toga se gleda kos razlika, ali ne izmedju nas i Barse jer je to vec gledano, vec ukupna kos razlika izmedju cetri ekipe.

Nije tako. Mini tabela se pravi na isti način kao i glavna. Ako dva tima u mini tabeli imaju isti broj pobeda gledaju se međusobni susreti samo između te dve ekipe.

Tako da u situaciji kada bi dobili Efes, i bili izjednačeni sa njima, Barselonom i Parizom mi bismo bili prvi na toj tabeli. 

Posted

Iako nisam fan onog sto Rokas igra ove sezone, draze mi je ona banana od Tavaresa na obrucu i promaseni ziceri nego Nedovicevo skrivanje iza Kodija i Kaline bez pokusanog suta za dva, ili Filipovo preskakanje suta. Odigrao je postenu utakmicu, usao u fajt sa Kalinom, Kodijem i Brownom, ostali su se prepali.

Onaj faul na kraju na Kampacu nije toliko sporan koliko ono klizanje Kampaca pa trojka, kada su vec sudili isto Nedovicu, zatim ono izbacivanje lopte iz cilindra, nesportska Tavaresu ko vrata nije sudjena pa su morali da mu poklone dva bacanja zbog glupih pravila.

Sve 50-50 situacije su sudili za njih i tako svake godine, nista sto nismo znali.

• Like 21
Posted

Em 0:14, em preko puta iskusni i prevejani i neprejebani veterani i šampioni, em nema  ko da metne trojku, em naravno sudije, za Real uvek spremne... Šteta! Šteta i što prelazimo u prenosima na Arenu, šteta zbog dobre atmosfere....Ipak, da citiram pesmu, Još uvek ima nade...

• Tuzno 1
Posted (edited)

Plan B nije postojao , 8/38 sve govori. Ej 38 pripaljene trojke od toga 23,24 suta sami ko duhovi. 

Ovo je sve u glavama. Mislim da nece biti mnogo drugacije protiv Efesa,  jos jednom moram da pohvalim CMM . Svaka cast! 

Brown je takodje odigrao onako borbeno i na muda, ali on je jos uvek u procesu vracanja na parket,treba tu vremena da se posle tako teske povrede vrati psiholoski u kosarku.  
Ostali kao grlice, nisu znali gde biju. Koliko samo promasenih zicera,otvorenih suteva. 
Real kao Real , ova ekipa je dosta limitirana. Sem Tavaresa na kome grade igru , i suteva za 3 , nemaju nista specijalno sto bi ih odvelo u Dubaji. 

I jos jednom HVALA PLAVSICU NA SVIM OVIM SEZONAMA. Bas mi je zao sto ga vise necemo slusati .
Jedan  od najboljih kosarkaskih komentatora , ne zato sto voli Zvezdu , vec zato sto poznaje kosarku .

Edited by Saxon01
  • Like 5
Posted (edited)
1 hour ago, Saxon01 said:

Plan B nije postojao , 8/38 sve govori. Ej 38 pripaljene trojke od toga 23,24 suta sami ko duhovi. 

Ovo je sve u glavama. Mislim da nece biti mnogo drugacije protiv Efesa,  jos jednom moram da pohvalim CMM . Svaka cast! 

Brown je takodje odigrao onako borbeno i na muda, ali on je jos uvek u procesu vracanja na parket,treba tu vremena da se posle tako teske povrede vrati psiholoski u kosarku.  
Ostali kao grlice, nisu znali gde biju. Koliko samo promasenih zicera,otvorenih suteva. 
Real kao Real , ova ekipa je dosta limitirana. Sem Tavaresa na kome grade igru , i suteva za 3 , nemaju nista specijalno sto bi ih odvelo u Dubaji. 

I jos jednom HVALA PLAVSICU NA SVIM OVIM SEZONAMA. Bas mi je zao sto ga vise necemo slusati .
Jedan  od najboljih kosarkaskih komentatora , ne zato sto voli Zvezdu , vec zato sto poznaje kosarku .

Logično da ćeš šutirati trojke kad igraju zonu sa Tavaresom u reketu, a i većina tih šuteva su bili dobri šutevi izgrađeni iz akcija.

Retko šta je bilo preko ruke ili iz driblinga

Edited by Урош19
  • Like 8
Posted
4 hours ago, TB Told said:

@Урош19 Za neke igrače je takva atmosfera dodatna motivacija. 

Kad naša publika ne bi bila lijena zviždati svaki protivnički napad drugačije bi bilo.

Posted

Sta sam propustio pa postoji opcija da budemo kaznjeni praznjenjem dela hale?

Ono sto je Sfero usao da zamoli da se ne bacaju predmeti na parket?

Posted
1 minute ago, NMX said:

Sta sam propustio pa postoji opcija da budemo kaznjeni praznjenjem dela hale?

Ono sto je Sfero usao da zamoli da se ne bacaju predmeti na parket?

Da, bilo je ono saopštenje kluba da je sledeće kazna za ubacivanje predmeta na teren pražnenje dela hale.

• Like 1
Posted

Hvala Darku Plavsicu za sve prenose i sjajne trenutke koji ce se pamtiti. Veliki strucnjak, profesionalac i iskreni Zvezdas. Verujem da je svakom pravom navijacu krivo za ono napusavanje od strane Covica prosle godine jer su kritike bile na mestu, nisam nikada sumnjao u Darkove dobre namere. Nadam se da je ovo samo pauza i da cemo ga slusati ponovo na nasim utakmicama.

• Like 20