Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted

Оно што не ваља је да су нам најлошији играчи у екипи плејмејкери. Ако они који треба да нам организују игру нису у стању да диктирају темпо и нађу решење у току серије 25-0 неког нашег ривала, онда не може да се очекује од остатка екипе да ће да ради као сат. Недовић игра слабо, Кенан није константан, на четворци имамо мањак квалитета, Калинић је исцрпљен јер је крпио рупе 20 кола и радио сав прљав посао који се не види у бројкама... ништа од тога се не може оспорити. Међутим све то би могло да се сакрије да Мекинтајер и Јаго на трен заличе на лидере и кошаркаше који могу да смире тензију и простим плејмејкерским решењима извуку екипу из кризе. Они не да не смирују тензију, него је удвостручују.

Није Сферопулос веверица па да не схвата да је Теодосићево прошло. Убацује га готово искључиво кад га ови двојица већ продају бесмисленим потезима да покуша нешто да извуче. То може да буде лоше или добро, али никада није последица Јанисове глупости, већ очаја зато што прва два решења не дају резултат. Ако их је он обојицу бирао, кривица јесте и на њему, али скандал који су они у стању да нам сервирају много више има везе са њиховим недостацима, него тренеровим.

• Like 7
Posted

Mi 6 kola pre kraja i dalje nemamo definisanu osnovu tima, pa i dalje gledamo po 12 igrača u jednoj četvrtini. 

Nemam utisak da postoji problemu svlačionici, igrači između sebe sasvim normalno komuniciraju, bodre se. 

U napadu je pre svega problem što Janis očigledno ne želi bržu igru, dok smo bili u utakmici par puta su preskakani otvoreni šutevi na početku napada i nisu se koristile prilike za ulaz. Nama se igra svodi na 15 sekundi kruženja lopte oko linije za tri, a zatim sledi ili težak šut spolja, Kalinićev pokušaj igre leđima koji ne prolazi i vrlo često izgubljena lopta. 

Posted

Slabo pisem, ali ovo je tragicno. 

Spreman da budem ismejavan, ali nas najbolji plej u ovom trenutku je Nemanja Nedovic. Mogu Jago ili Kodi da mu prevedu loptu ako je frka, ali ja ne vidim drugi izlaz iz ovog napadackog pakla osim da Neda bude prvi plej. Mora nesto iz korena da se promeni.

• Like 16
  • Ha-ha 2
Posted
12 minutes ago, bodo said:

dobra stvar je što i dalje imamo sve u svojim rukama a loša što trenutno ličimo ni na šta.

Dobra stvar je što i dalje sve imamamo u svojim rukama, a loša što su to ipak naše ruke.

• Like 5
  • Ha-ha 25
Posted
On 2/11/2025 at 12:20 AM, Commodore 64 said:

Matori smo, meki, pogotovo spolja, to sve više dolazi do izražaja. Znam da su se granice do kada igrači generalno mogu da igraju na vrhunskom nivou pomerile, ali ova grupa igrača jednostavno ne može da iznese ovakvu sezonu bez ozbiljnih padova. Čak smo, s obzirom na sve okolnosti, u nerealno dobroj poziciji pred završetak EL, ni u ludilu ne bih očekivao da ćemo do sada imati ovoliko pobeda. Za ABA iskreno ne mogu da se žalim nešto preterano, jer sam uvek za dobar rezultat u EL pre ABA lige. Znam da se trofeji računaju  na kraju, ali toliko sezona bez ikakvog rezultata u EL da bi na kraju eto titula u ABA "izvadila sezonu" - hvala, ali ne hvala. Što je mnogo, mnogo je.

Sferova izjava od pre par nedelja da ne treba da budemo ekipa koja će da bljesne jednu sezonu u EL a onda da nas nema nigde, koliko god bila tačna i lepo zvučala, malo mi je čudna s obzirom kakvu je ekipu sastavio/dobio (da se ne vraćam sad na temu da li su mu nametali igrače). Da li on stvarno misli da ova ekipa može da bude ta - da ne bljesne samo jednu sezonu već da traje malo duže? Ovoj ekipi treba sveže krvi, pogotovo spolja, jer ako toga ne bude i budemo igrali opet EL, ovih 16 pobeda biće SF scenario next season.

Od 27. februara do 4. aprila igramo 7 utakmica u EL. Pored Oly i Reala igramo 5 utakmica (Žalgiris, Bajern, Milano, Virtus, Efes) protiv ekipa gde realno nema izgovora da se ne ostvare bar 3 pobede i dođe se do minimum 19 pobeda, pogotovo što je samo Bajern u gostima. Dovoljno je vremena da se ekipa oporavi, podigne i pokaže da li je za nešto više od popunjavanja broja u EL, jer za toliko uloženog novca red je da se napravi bar taj jedan iskorak. Nemam neke iluzije što se tiče učinka u eventualnom EL doigravanju - rutiniraće nas na prvom koraku, ali posle ovoliko godina igranja EL po sistemu "važno je učestvovati"  - jbg, daj šta daš...

Solidno smo se raspali poslednjih nedelja, ali nije da na to nismo navikli ranijih sezona posle kupa. Matora ekipa, bekovi stolicu ne bi mogli da sačuvaju. Sakrivanje defanzivnih rupa spolja može da prođe do izvesne granice, ali kako sezona odmiče i ulazi u najbitniji deo, naše mane se sve više eksploatišu. Jbg ovo nije basket iza zgrade pa da istu foru prodaješ svaki put. Tri pobede do kraja je trenutno SF scenario, ako izvučemo nekako još 2 do kraja pa se uguramo u prvih 10 biće super, čisto da razbijemo taj maler zvani malo nam je falilo.

Nema sad svrhe kukati, kada su iz kluba najavljivali kraj ere krvavih kolena i da hoćemo umetnike na terenu, pa još domaće, ćutalo se, gledalo se da budemo prvi u selu, odnosno da komšije useru sezonu kao prošle godine.

Može ova ekipa u nekom SF scenariju da ode i na F4, to neće promeniti činjenicu da ako budemo igrali sledeće sezone EL i mislimo da budemo nešto više od džaka za udaranje, ekipa mora da se podmladi, ubrza, jer ovu spoljnu liniju ako budemo gledali i sl. sezone ne smem ni da pomislim kakav horor nas čeka.

• Like 4
Posted

Nije Zelimir lud sto je doveo deset crnaca fizickih spremnih, zna on sta ga ceka posljednjih deset kola, ljudi tek sad pale motore dok smo mi u dubokom izdisaju

pola ovog tima nije za biznis lige, prvenstveno ne izgledaju kao kosarkasi pa sve ostalo

• Ha-ha 2
Posted

Puklo je u svlačionici! Govor tijela igrača pokazuje da postoji neki veliki problem mimo samog parketa. 

Kao raspojasana banda izgledamo, svako radi šta poželi. Ne poštuje se lopta, nema zalaganja. 

Janis ne može da iskontroliše više ovaj tim!

Mora nešto podhitno da se mjenja!

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
23 minutes ago, aleksa7 said:

Није Сферопулос веверица па да не схвата да је Теодосићево прошло. Убацује га готово искључиво кад га ови двојица већ продају бесмисленим потезима да покуша нешто да извуче. То може да буде лоше или добро, али никада није последица Јанисове глупости, већ очаја зато што прва два решења не дају резултат. Ако их је он обојицу бирао, кривица јесте и на њему, али скандал који су они у стању да нам сервирају много више има везе са њиховим недостацима, него тренеровим.

Samo ne znam kada je ove sezone uneo preokret Teodosić da bi se uopšte pokušavalo sa tim. Evo večeras je ušao na 32:31 za Bajern i 6 minuta do kraja. Treba li da se podsećamo kako se to završilo.

Posted

Samo 3 svari su vredne pomena sa vecerasne utakmice:

1. Nismo izgubili sa +24p iako je delovalo da ce tako biti

2. BOLOMBOJ 

3. Dresovi

Ostalo da izvinete na izrazu, ku*cu ne valja.

Posted (edited)

Sramotno izdanje, ali 6 kola pred kraj ovaj tim ima od mene podrsku kao sto je imao i prethodnih 28 kola. 16 puta sam ove sezone u El slavio od srca. Jos 4 puta sam u Areni i na gostovanju sam u Pireju. 

Da se po vasim savetima menjam sa covekom koji je za 4 god uzeo jedan trofej i izgubio 11 od poslednjih 12 derbija sa vecim budzetom sigurno necu. Napred cigani!

Edited by Fromthecorner
  • Like 6
Posted (edited)
40 minutes ago, Dzo23 said:

Puklo je u svlačionici! Govor tijela igrača pokazuje da postoji neki veliki problem mimo samog parketa. 

Kao raspojasana banda izgledamo, svako radi šta poželi. Ne poštuje se lopta, nema zalaganja. 

Janis ne može da iskontroliše više ovaj tim!

Ja nemam utisak da je problem u nezalaganju, nedisciplini, losoj hemiji u ekipi.

Ne primecujem los govor tela, osim povremeno kod Kaline, koji je iscrpljen, nervozan i isfrustriran svojim propadanjem.

Jednostavno, nemamo adekvatno osoblje za ovu Sferovu kosarku. Izrudarili smo dosta pobeda jer imamo ponajbolji centarski tandem u evroligi, iskusne, disciplinovane i pametne igrace, momci se bore, Janis studiozno sprema utakmice.

Ali nije to to na duze staze, evidentno se mucimo. U aba je vec doslo na naplatu, u evroligi polako ali sigurno dolazi. Ne moze radonja-ball da se igra sa spoljnom linijom koju bi Radonjic podavio na trecem treningu.

Mozda bi i moglo da nam pola rostera (Kenan, Nedovic, Braun, Kalinic, Teodosic, Lazic) nije 5 godina daleko od prajma.

Edited by fradler
  • Like 11
Posted
8 minutes ago, Mile1 said:

80% nasih igraca ne bi pozeleo ni Partizanu, i mislim da je to najveci poraz ove sezone

Lako je sada ovo govoriti, sta je bilo kada je ovaj tim gazio redom i dosao od skora 9-8 do 16-10 ili ako gledamo duze od 5-6 do 16-10, dakle 11/15 u tih 15 kola i porazi samo u Istabulu, Milanu, protiv Fenera na svom terenu i protiv Maccabija.

To je i problem vecine navijaca, sto bi da jasu na talasu pobeda, uspeha i slave kada timu ide, pa onda da malo uzivaju u padu sa tog talasa kada se tim raspada.

Pisao sam ovde mnogo puta da mi nije realno da KKCZ (narocito prosle sezone) dobija u EL lagano sa 20 razlike ili da rutinski razbija tokom celog meca. Tako je i sad, pa niko ne govori o fenomenalnom Bayernu nego losoj Crvenoj zvezdi. I naravno da ne mozemo da pricamo toliko o Bayernu na mecu u kojem je jedan tim dopustio seriju od neverovatnih 0:25!!!

Sustina je da je u svakom takvom mecu nebitan kvalitet, nego karakter igraca. Ne moze protivnik da vodi +15, pa da to znaci da moze da vodi i +20, pa eto ih i na +28. Ima da se igra svaki posed sto je moguce bolje kao da je egal jer su igraci za to placeni. Ali ne, EL se ugleda na NBA i regularni deo tamo, kao da postoje neke slicnosti. No, ako ce da ih kopiraju, pa gledacu NBA, a ne jeftinu i bljutavu kopiju.

Sto se tice daljih sansi za TOP6, ako Armani, Efes ili Real budu pobedili KKCZ u gostima, oticice i to 6. mesto, a to znaci i ogromna propustena prilika. Posto ovi igraci sledece sezone nece biti mladji (ako klub uopste bude igrao EL, a ja se nadam da nece), bice potreban potpuno novi tim sto na trzistu kao sto je evroligasko znaci i recept za propast.

Posted
1 hour ago, bodo said:

dobra stvar je što i dalje imamo sve u svojim rukama a loša što trenutno ličimo ni na šta.

Losa vest je sto je nas 15 poteglo do Minhena da podrzi ovu gomilu bezmudasa ( sorry Boki, na tebe se ovo ne odnosi), a dobra je sto Minhen ima toliko dobrih pivnica, da ce do nedelje da me boli stojko zbog toga😆

• Like 3
  • Ha-ha 4
Posted

Btw, mnogo bitna sekvenca na 25-29 kad ne sviraju cist faul Brankovica na ulazu Nedovica koji ostaje da lezi, pa u kontri Saban daje trojku sa centra uz faul Yaga.

Umesto 6 razlike za nas - nereseno.

Tu su nam napravili seriju 11-2 i raspali smo se nacisto.

• Like 9
Posted (edited)

Krenulo nizbrdo, sad da vidimo od cega smo. Nazalost se crta da do kraja dobijemo jednu i to protiv Virtusa. Mozda jos jednu od ove tri kod kuce. Ne znam za koliko ce to biti dovoljno, ali sudeci po ovoj formi za metlicu.

Ali tu Sferopulos mora da iskoci. Znamo svi da je CMM los organizator, da je Nedovic lagani batica, da Kenan igra na mahove, da Kalinic ne igra ni toliko vise, a da je Petrusev solidno kurcevit. Nek uradi svoj posao i napravi od toga nesto. Sad se lomi sezona, nedopustivo je da posle 10 minuta gubimo utakmice. 

Igracki gledano je bas steta sto nemamo boljeg pleja od Kodija. Deluje kao dobar momak, ali nikakav lider, tremaros, i totalni non factor na 99 posto utakmica ove sezone. Cak ne mislim ni da je van forme nesto, vec je prosto limitiran time sto niti ima sut, niti je neki organizator. Protiv nekih laksih odbrana, tipa EC bi mogao cesce da igra i taj ulaz, ali ovaj pravolinijski trk koji on pokazuje na EL nivou, prolazi samo ako protivnika uhvati na krivoj nozi. Bas muka ziva da kreira poen na bilo koji nacin. Opet, kad je frka - gresi. Toliko gresi da tad mora da udje Jago, a onda kad i ovaj krene da gresi - ulazi Teo. Bas bas tremaros decko, a opet, ne pomaze ni sto nema neki kvalitet u rukavu da izvuce kad ga ne ide, pa da pokusava tako da se vadi. Bukvalno sve sto radi u napadu je improvizacija. 

Sve ovo na SG, SF i PF moze da se zakrpi, ali je solidan problem kad nemas PG krstenog. I Jago igra uzasnu sezonu, bukvalno uzasnu.

Edited by Markoss
  • Like 7
Posted (edited)

Što je najcrnje, za Kodijev potpis sam se naradovao jednako kao za Nejpirov.

U najavi vučina a u stvarnosti kurčina.

Za Nejpira bar užicasmo milionče od Mesine na pola sezone.

A ovaj će nas ovako neorganizovati maximalno još sedam EL tekmi.

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Posted
2 hours ago, Dropkick Murphys said:

U narednom periodu najveću šansu imamo protiv Olimpijakosa, ako se sažale na nas ili Don Drčela diplomatski odradi posao. 

Pročitani smo kao bukvar i izgleda nemamo šta da ponudimo za kraj sezone. 

Kad na to dodamo da imamo najgori plejmejking od top 10 klubova, da se udaramo u dupe ako uhvatimo 8. mesto. 

Naravno, pa i prvi mec je bio sprdnja u kojoj je Olympiacos razvaljen 14 razlike od strane ekipe bez pominjanih Bolomboya i Petruseva. Samo niko nije zeleo da navede da je Olympiacos na taj mec nije ni dosao, pa bih pitao - kako istovremeno moze da bude tacno da je ovo raspad od ekipe sa dva EL igraca i da je realno i normalno da takva ekipa bez ta dva EL igraca razvali Olympiacos? Jer, ne moze da bude tacno i jedno drugo, odnosno u mozgu prosecnog navijaca i moze, po njima je Sfero majstor koji nas vodi do F4 i duduk koji ne moze ni u TOP10, u zavisnosti od trenutka.

Realnost je da je ovo nikad skuplja i jaca ekipa, sa 9 skupih igraca na tri pozicije (bas me zanima koji to klub u EL moze da se pohvali da mu trece opcije igraju skupi igraci poput Dobrica, Davidovca i Mitrovica?), ali i ekipa koju je tesko voditi jer treba zadovoljiti mnogo ega i nema iskristalisanih prvih opcija + ekipa je napravljena tako da se ocajnicki juri taj F4, sa samo dva igraca ispod 30 godina (ne racunajuci Petruseva koji je pozajmljen igrac).

• Love 1
Posted (edited)

OD ROĐENJA MOOOOOG

NIJE PROŠLO BEZ IMENA TVOOOOOG

NI DAN NI GODINAAAA

ZVEZDOOOO CRVENAAAA

Spoiler

Ja rezerviram smeštaj za F4, vi kako oćete

Edited by Урош19
Posted
4 hours ago, Урош19 said:

OD ROĐENJA MOOOOOG