Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

452 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      39
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      354
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      93
    • Niko!
      183

Recommended Posts

Koja bi kataklizma ovde bila da smo vodili +20 i izgubili ubedljivo, bez poena iz igre u poslenjih 12 minuta. Sef stanice isto vodio 20ak pa pukao, Armani pukao 44 od Efesa koji ne zna gde bije u proteklih par kola.

Ova EL je skroz nepredvidiva, nama se pokazalo da je mnogo bitnije u kakvom stanju i raspolozenju cemo docekati utakmicu taj dan, nego protiv koga i gde igramo. 

Edited by Cavani
  • Like 1

Velika većina su debelo debelo preplaćeni kad pogledamo koliko zarađuju u odnosu šta pružaju.

Tačnije jedina dva igrača koja imaju konzistentnost i opravdavaju svoje plate su Bolomboy i Petrusev.

Previše igrača koji su u kanalu. Nemaju nikakav doprinos. Tu je apsolutna krivica trenera iliti njegovo ogledalo. On mora da izvlači iz svakog od njih ponaosob maksimum, kao i generalno iz tima kao cijeline. Kod nas to ni blizu nije slučaj. 

Ali kakvi usponi i padovi  od pobede do poraza, odmah koliko je ko placen, ovaj valja ovaj ne valja hahaha

Ljudi ovo je sport, desavaju se porazi, los dan, ocajna igra, sraman pristup, sve je to prosto moguce...

Bar malo zabave posle ovako lose igre 😏😂😂

Glavni Zvezdin problem je katastrofalna forma ili losa selekcija, kako god, igraca na poziciji plejmejkera. Mi smo za Mekintajera platili masno obestecenje za kosarkaske uslove, ja mislim da se gazda Baskonije i dan danas cudi kakve smo neznalice ispali kad smo tolike pare dali za Kodija.

Pozicija br. 1 je srce i dusa tima, kada plej diktira tempo kako treba, cela ekipa igra dobro, kada je plej u formi u kakvo je Kodi, onda se desavaju utakmice u kojoj je Dzon Braun prva napadacka opcija u prvom poluvremenu i gde Teodosic treba u 37.godini da guli 20 minuta na parketu i pri tom odigra odlicno. Tako da, sve dok su nam plejmejkeri u ovakvoj formi, bojim se da necemo imati dobre rezultate.

Znali ste da kukate i pljujete Teodosica, ali ovo sto igra Mekintajer je za mnogo vecu kritiku.

• Like 5
  • Thanks 2

Just now, Čvarkov said:

Ček, je l' si to napravio gif kako je Deda odigrao odbranu sa utakmice gde se bukvalno za skoro svakog igrača može napraviti nešto slično?!

Tačno, olabavio si sa prozivanjem i to se slučajno poklopilo sa 3, 4 pobede u kojima je Deki bio odličan na 4 različite pozicije i jedan od najzaslužnijih što smo u dobroj poziciji na tabeli. Ali eto, brzo si se vratio brojanju krompira.

I posle se čudimo porazima, jedino su navijači gori od njih.

Pa izvoli nađi sličan za nekog drugog igrača (ne računam Teodosića) da se odmiče 3 metra igraču i pušta ga da neometano da šutira i to kad smo prišli na jednocifrenu razliku.

Kao što rekoh odigrao je dobro protiv Barselone i Pariza, a na ostale 4 utakmice je bio nevidljiv, bez želje da učestvuje u napadu i bez želje da igra obranu. Ukupan učinak na te 4 utakmice je dva poena, dva šuta i četiri skoka, tako da je izjava da je Davidovac jedan od najzaslužnijih što smo u dobroj poziciji na tabeli blago rečeno smešna.

Zato smo i gubitnički tim u EL, nekima je dovoljno da se pojave na jednoj utakmici i da hiberniraju na sledećih 4, pa će biti "najzaslužniji za dobro mesto na tabeli", a nekima će se posle prosečnih 17 poena u 4 utakmice, posle loše pete utakmice, sabirati dvogodišnja plata kako bi se predstavili kao glavni krivci za neuspehe.

Ja ne bih ni večeras reagovao da drugi kolega forumaš nije nastavio sa patetičnim prozivkama na račun Kenana

18 minutes ago, Markoss said:

I Kalina da batali ovakve izjave. Te price oko "statistike" i "drugih stvari" su za svlacionicu, a ne za medije. 

A ko kaze da se nije upljuvao po svlacionici, pa da se nista nije promenilo.

Just now, kokodakalo said:

A ko kaze da se nije upljuvao po svlacionici, pa da se nista nije promenilo.

Sto se tice statistike mogu samo da prepoznam Jaga i Petruseva. Ne vidim da bilo ko drugi moze da podpadne pod taj termin.

50 minutes ago, Dzo23 said:

Kalina se raspada metar dana i jače. Milion ipo godisnje.

Neda, hodajuća povreda, milion godisnje. 

Vučina koji je jak samo na instagramu, i koji nije u stanju da iskreira bilo šta, a igra keca, 1.2M godisnje. 

Gedraitis, teški mediokritet, ne zna da spusti loptu o parket, a igra trojku, i sa šutem koji mu je vrlo nepouzdan 1M godisnje. 

Dobrić isto tako.

Davidovac, Mitrovic koji imaju po 700k, igraju jednu dobru utkamicu pa onda 10 igrači manje doslovno. 

Teo je večeras odigrao dobro ali generalno igrač manje u odbrani standardno, i ove sezone više se svadja sa sudijama nego sto igra. 

Jeziva selekcija Girosa gdje mu je više od pola igrača skoro potpuno neupotrebljivo. 

Kad zaribaju ova 2-3 glavna igrača plan b ne postoji jer su igrači s klupe za ovaj nivo nedorasli, i ne može se očekivati da će nas izvući i preokrenuti stvari.

Glupo se vaditi na povrede jer imamo 16 igrača ali nama je Daum jako značajan iz više razloga. 

Lazić je bez ledja i totalno nespreman bolji defanzivac od svih igrača u spoljnoj liniji. 

Kako li bi bilo da smo navijaci Efesa koji je na skoru 11-12. Larkin oko 3 miliona (propustio skoro ceo prvi deo sezone), Tompson 2.5+ miliona ne igra nista spec, Poarje 2+ miliona igra ispod svog renomea, Stenli Dzonson sigurno ima finu platu lik im ne igra uopste itd.. 

Ovo gledanje u plate koje su u poslednjih par sezona otisle u nebo nema nikakvog smisla niti ista govori.

• Like 1

7 minutes ago, Webad said:

Kaze petrusev da neki igraci nisu isti na treningu i na utakmici 🤔

Ne gledamo treninge ali jasno je da proziva CMM-a. Imam neki utisak da je mnogima trn u oku. 

I Kalinic kad je rekao da bi neki trebali da iskuliraju lične statistike i da igraju za tim, prvo sam pomislio na Kodija. 

• Like 1

Petrušev pretalentovan ofanzivno. Nekad i ne spušta loptu na parket, nego odmah diže na obruč, nema bespotrebnog fintiranja vazduha, non stop u kontaktu, i često poentira. Već sam rekao da ga sudije ne poštuju dovoljno, svira se samo ono što mora; doduše, kapiram da je i on tu doprineo jer konstantno prigovara. 

Biće zanimljivo šta će Obradović baciti na njega u derbiju, mislim da Majk ne može da ga brani 1v1 (da li uopšte neko u Evroligi može?), možda koncepcijski budemo skupljali sa Mekintajera. 

8 minutes ago, Webad said:

Kaze petrusev da neki igraci nisu isti na treningu i na utakmici 🤔

Ako je zaista ovo rekao, onda je to veliki problem za CZV, ali i za našu reprezentaciju u budućnosti. Filip je naša (a i vaša) budućnost i još uvek mlad igrač i on ovakve stvari sebi ne sme da dozvoli. To može da kaže Kalina (mada to nikada ne bi rekao javno) ili Teo (on možda i bi), ali Filip to ne sme da kaže. I u pravu je bio DV, mora da se razgovara s njim i da mu se pod hitno ukaže na ponašanje.

Pogled iz komšiluka - vi već duže vreme ne igrate dobro. Kalinić nije baš problem, vaš problem su nekonstantni plejmejkeri i ova uravnilovka Sfera što se minuta tiče. Ja zaista više ne znam koja će petorka da izađe na teren, ko kada igra i ko šutira kad se lomi i slično. 

Što se derbija tiče, manje više ista situacija kao u prvom delu sezone gde smo mi išli kao na streljanje. Naravno da je teško vaditi se u derbiju, ali nije nemoguće i pobedom bi se moglo mnogo dobiti (ili kod nas porazom mnogo izgubiti). Međutim, ni tu bilo koji rezultat nikome ništa ne garantuje, ova EL je ludačka, biće bukvalno borba do poslednjeg kola, poeni će odlučivati 

6 minutes ago, Dzo23 said:

Ne gledamo treninge ali jasno je da proziva CMM-a. Imam neki utisak da je mnogima trn u oku. 

I Kalinic kad je rekao da bi neki trebali da iskuliraju lične statistike i da igraju za tim, prvo sam pomislio na Kodija. 

Isuvise malo suteva i bilo cega da biganjao statistiku. Covek bezi od odgovornosti. Njega mogu da prozivaju za nedostatak ambicije, a tesko za statistiku.

Jos jedna u nizu utakmica gde izmedju ostalih Dobric i Mitrovic nisu ni na nivou KLS, ali zato kad odigraju 1 u 10 utakmica dobro onda se sa svih strana javljaju indijanci i napusavaju sve i oni komentari kao mozete da im pusite, jebem ti takve igrace bas koliko god ih kao ljude voleo

• Like 1
  • Thanks 1

Sferopulosu se jesam skinuo s grbače posle onih nekoliko njegovih pobeda, ali ću ga uzjahati opet izgubimo li sledeću. 

Definitivno ume da postavi dobru taktiku, prema protivniku, ali je problematično što to radi tek povremeno, bez kontinuiteta.

Pisao sam da je trenerski Davidovac, jer je umeo protiv komšija, a i u završnici ABA, ali je više trenerski Kenan. Donese par pobeda, zablista...pa nestane i ne meša se u svoj posao i onda opet bljesne, pa se opet ugasi. 

Rulet je s njim kako ćemo se pojaviti na svakoj narednoj utakmici, a završnica EL zahteva konstantnost, ako se želi neki konkretan rezultat. 

Nek mu je sa srećom sledeće kolo... 

• Like 2

Limitirani smo do bola, uz to prestari.

Vec godinama se iz Zvezde najcesce odlazi ili u penziju ili u neku Kinu, to dovoljno govori.

Treba preneti informaciju nasim kosarkasima da mogu lepo da se opuste i bez pritiska da igraju, posto nema velikih ocekivanja za sledecu utakmicu, a ni za one posle toga.

Edited by duboko

Podrska Sferu se kod mene nikad nije dovodila u pitanje ali vreme je da se kazu neke stvari.

U prvom poluvremenu svih 12 igraca su odigrali 5 ili vise minuta, ne postoji objasnjenje za to osim da se trener pogubio. 

Ja od utakmice sa Barselonom nisam video nijednu jedinu krstenu akciju Crvene Zvezde u poslednja 3 kola ukljucujuci i utakmicu sa Dubaijem. Dribla se lopta ceo napad i na kraju neko pokusa 1 na 1. 

Veliki je problem sto mi izgledamo apsolutno isto ceo taj period sto znaci da ovako trenutno igra nas tim. Ja se nadam da ce Janis bolje spremiti derbi, a ja cu svakako posle teskog dana na poslu pomisliti taman veceras da pogledam Zvezdu i opustim se, pa sutra na posao doci jos nervozniji i umorniji…

Slatkorjecivi Grk je uspio za kratko vrijeme da kupi 90+% navijaca i ne moze mu niko nista, cak i nakon sramnih izjava i poraza velica se na utakmicama i pravi se od njega neka legenda KKCZ. 

Meni samo nije jasno cime je on to zasluzio a neki drugi treneri prije njega ni blizu nisu bili takvom statusu iako nista manje nisu uradili od gorepomenutog.

2 minutes ago, Sokmeniki said:

Slatkorjecivi Grk je uspio za kratko vrijeme da kupi 90+% navijaca i ne moze mu niko nista, cak i nakon sramnih izjava i poraza velica se na utakmicama i pravi se od njega neka legenda KKCZ. 

Meni samo nije jasno cime je on to zasluzio a neki drugi treneri prije njega ni blizu nisu bili takvom statusu iako nista manje nisu uradili od gorepomenutog.

Time što je prošle sezone osvojio 3 trofeja sa ekipom koju nije selektirao, a ove sezone ima skor 13-10 u EL... Baš čudno što trener koji ima takve rezultate ima i podršku, bolje bi bilo da ga u našem maniru oteramo u sred sezone.

• Like 5

1 hour ago, Sokmeniki said:

Sferopulos ako ne dobije Partizan nek pakuje prnje slobodno. Ovo je velika sramota.

O ovome i pricam, klasican nas mentalitet koji klub za koji navija gleda kao sredstvo za smirenje i bekstvo od surove realnosti.

Jer, o ovome istom treneru su se bajke pisale kada je "imao 7:0 protiv the Najveceg" (sto je za nase podneblje i najvaznije, samo nam je odnos sa KKP bitan), hvalili su se i on i CMM kada su pobedjivani Barcelona i Olympiacos, ali cim se izgubi jedan mec, hajde lepo ti jedan giros za poneti i kuci.

Ne moze istovremeno pobeda protiv Olympiacosa da bude posledica sjajne igre KKCZ bez 4 bitna igraca, ne moze se pisati kako je Fournier za penziju i kako je normalno da da 2 ili 4 poena na mecu, kako je normalno da Olympiacos od pocetka do kraja bude u minusu od 3 do 4 poseda razlike, a kada se to isto desi klubu za koji navijate protiv ekipe sa dna tabele, onda je to sramota, to je za otkaz, to je skandal. Da li je i ona partija Olympiacosa bila sramotna? Koga to briga, nikoga ni ne interesuje da misli objektivno, daj rezultate, daj slavu, daj sta kosta da kosta.

Moje misljenje je da Sfairopoulos neke meceve svesno pusta niz vodu i to meceve koji mu nisu bitni. Pusten je niz vodu Efes u gostima, Armani u gostima, Real u gostima, sad i Maccabi u gostima. Zapravo, malo koji tim sa vrha tabele uopste zeli da se cima mnogo protiv Virtusa, KKP, Baskonie, ASVELa, otud i silne pobede pomenutih ekipa. Baskonia lagano dobije PAO, mislite da je to realan odnos snaga dve ekipe? Pa nije.

Sto se tice kukanja kako "nikad necemo nista uraditi", nazalost, daleko je ovo od (ne)srecnog kraja. KKCZ ima Zalgiris, ASVEL, Virtus kod kuce, Albu u gostima, sve lagane pobede, to je vec 17 pobeda. Da kazem da se ocekuju porazi od PAO i OLY u gostima, to je 17-12 i jos 5 meceva, redom: KKP u gostima, Bayern u gostima, Real kod kuce, Efes kod kuce, Armani kod kuce. Ovo je prilicno lagan raspored, a od ovih poslednjih 5 meceva KKCZ treba 3/5 i obezbedili su TOP6. 

• Ha-ha 1

Mislilo se, ali je ocigledno da se i protiv Maccabija pitala samo KKCZ. Zasto je doslo do ovakvog poraza, zato sto Sfairopoulos kalkulise kao i vecina trenera u takmicenju, vaznija mu je pobeda protiv Monaca * 2 nego gostovanja ASVELu i Maccabiju.  

Uz to, retko koja evroligaska ekipa se odlucuje PRED SVOJIM NAVIJACIMa da se ovako rekreativno vuce na terenu od pocetka do kraja. Recimo, PAO je lagano otresao KKP u Atini jer ih je tamo podrzavala puna hala, davala im energiju, podizala ih je nakon sto vezu dva kosa iz igre. U gostima su otisli prvo na -8, onda i na dvocifrenu razliku i niko se nije ni trudio da to spusti. Sad, uporedimo to sa mecom protiv Zalgirisa koji je isto vodio 20 razlike.

KKCZ sve ove meceve igra pred svojom publikom, mutava Alba dopusta da im hiljade i hiljade gostujucih navijaca okupiraju veci deo hale, tako da se i to moze smatrati "utakmicom kod kuce". Uostaloom, koliko je to KKCZ laganih meceva kod kuce izgubila? Paris Basket rutiniran, Baskonia ritunirana, Bayern zgazen. Svaki put se pisalo o tome kako "mi ovako budemo igrali gubimo te meceve" sto nije imao veze sa realnoscu.

Svaki konkurent KKCZ, bukvalno svaki, je imao meceve u kojima su se vukli na terenu i lagano gubili tamo gde je trebalo da dobiju.

Real Madrid je izgubio od Baskonije, ASVELa, Bayerna, Maccabija u gostima, Zalgirisa kod kuce.

Barcelona 16 razlike od Paris Basketa kod kuce, 22 razlike u Minhenu, 13 razlike od Armanija kod kuce.

Fenerbahce je pukao 30 razlike od Monaca kod kuce, 12 razlike od Baskonije u gostima, 9 razlike od KKP u gostima, 27 razlike od Barce u gostima.

Monaco od Zalgirisa u gostima, lagano od Barce kod kuce, od Bayerna u gostima.

PAO 18 razlike od KKP u gostima, 26 razlike od Efesa u gostima, 14 razlike od Baskonije u gostima, rutinirani u Kaunasu.

Sad, hajde da umesto svih tih ekipa stavimo KKCZ i da zamislimo da su ovo njihovi rezultati, kakva bi reakcija bila na ovoj temi? Ovde pricamo o TOP6 ekipama EL.