Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

450 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      107
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      112
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      37
    • F4 baby!
      22
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      3
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      352
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      78
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      6
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      91
    • Niko!
      183

Recommended Posts

1 hour ago, liv7 said:

Ne sumnjam da cemo veceras biti bolji nego protiv Fenera.Na zalost,pita se i Monako,koji je,od dolaska Spanulisa,najvise pokazao od svih ekipa u Euroligi.Naucna je fantastika,da takva ekipa izgubi 3 puta zaredom.Da sve bude gore,u Minhenu su ispustili pobedu,posle najgore odigrane prve cetvrtine od kada su u Euroligi.Vise bih voleo da nam je veceras protivnik Real,Pao,Oly,nego ranjeni i silno motivisani Monako.Ali,dobro,desavaju se i veca cuda u zivotu...

Au druže, naučna je fantastika da takva ekipa izgubi tri puta zaredom? Kao da igramo protiv Čikaga iz najboljih dana...

Pa održali smo im čas košarke na njihovom terenu i to bez Bolomboja...

Raspoloženje na forumu očajno, svi već napunili gaće, a sve mi se više čini da nas očekuje večeras naša rutinska pobeda.

• Like 3

15 minutes ago, Devla said:

Večeras Neda rešava, i svima nama zapusava usta 20+ partijom😃

Lako je Nedi, uhvati se malo za nogu ( zadnja loža) ,  uzme malo pauze,  preskoci neki meč,  vrati se kao da ništa nije bilo, u tako sve u krug. A sto i ne bi kad mu se može.

Ja ne pamtim kada je neki naš igrač spojio dva meča preko 30 min na parketu,  msm možda ima neki slučaj, ali uglavnom su to dozirani minuti. 

Najveća prosečna minutazu ima Kalinic 26 min...svi ostali su ispod 25....

Ovde je bitnije da svi igraju i budu zadovoljni , da se neko ne naljuti i umori. Ok da se proširi minutaza kada si u komfornoj zoni na nekom meču pa da se malo rasterete nosioci, ali kod nas je to drugačije.  Ovde kao po ustaljenom šablonu se vrše izmene bez ikakvog osećaja meča i rezultata.

Najsvežiji je poslednji primer...imaš -9 i celu poslednju četvrtinu pred domaćom publikom,  I umesto da ti igraju nosioci,  tebi poslednju četvrtinu počinje Luka ( koji je do tada bio na klupi) , igra Teodosic koji se doslovno vuče po terenu, koji odbranu nije igrao ni kad je bio u prajmu,, dalje tu je Yago, Deda....

Šta je ovo trebalo da znači? Cela druga petorka na terenu? Ajde da je minus bio ogroman i nedostižan pa da i razumeš, ali ovde je aktivan rezultat, a tebi na klupi, CMM, Cannan, Bolomboj, Petrusev, Kalinic.....bar da je napravio nekakv miks, pa i to da razumeš...Ali celu petorku izveo i juri aktivan rezultat sa pomoćnim delom ekipe. 

Ponekad mislim da imamo Jokica u timu da bi ga ogranicili na 22-23 min, a ostatak bi pokupio Luka.

• Like 1

Odličan intervju Kaline. Iako nije ni sjenka onog igrača iz prošlog mandata ovde je sve rekao kako jeste. Iskreno do koske. 

Sve mislim da se malo šteka za najvaznije utakmice koje slede. 

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/kalinic-izjava-posle-fenera-i-pred-monako-razgovaracu-sa-ekipom-video-sport-klub/

Edited by Dzo23
  • Like 5

Zaista smo teski i naopaki 🤣 jedan poraz i svi u paranoji kako propada sezona. Cak ibda veceras izgubimo ima prostora za dobar plasman a tonje po meni 6-8 mesta. Protiv Fenerq smo odigrali statisticki savrsen napad, ali je odbrana bila losija, losa komunikacija kod preuzimanja, sto realno nije nesto sto se ne moze lako ispraviti.

• Like 7

15 minutes ago, Dzo23 said:

Odličan intervju Kaline. Iako nije ni sjenka onog igrača iz prošlog mandata ovde je sve rekao kako jeste. Iskreno do koske. 

Sve mislim da se malo šteka za najvaznije utakmice koje slede. 

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/kalinic-izjava-posle-fenera-i-pred-monako-razgovaracu-sa-ekipom-video-sport-klub/

Gledao sam početak utakmice protiv Fenera. Iako smo jedno vreme bili u egalu mi smo i tada igrali timski loše. Soliranje Kodija koji je u početku utakmice pogađao pa smo se držali. Sa druge strane odbrana katastrofalna sve vreme. 

Jednostavno nismo bili tim.

14 minutes ago, No name said:

Lako je Nedi, uhvati se malo za nogu ( zadnja loža) ,  uzme malo pauze,  preskoci neki meč,  vrati se kao da ništa nije bilo, u tako sve u krug. A sto i ne bi kad mu se može.

Ja ne pamtim kada je neki naš igrač spojio dva meča preko 30 min na parketu,  msm možda ima neki slučaj, ali uglavnom su to dozirani minuti. 

Najveća prosečna minutazu ima Kalinic 26 min...svi ostali su ispod 25....

Ovde je bitnije da svi igraju i budu zadovoljni , da se neko ne naljuti i umori. Ok da se proširi minutaza kada si u komfornoj zoni na nekom meču pa da se malo rasterete nosioci, ali kod nas je to drugačije.  Ovde kao po ustaljenom šablonu se vrše izmene bez ikakvog osećaja meča i rezultata.

Najsvežiji je poslednji primer...imaš -9 i celu poslednju četvrtinu pred domaćom publikom,  I umesto da ti igraju nosioci,  tebi poslednju četvrtinu počinje Luka ( koji je do tada bio na klupi) , igra Teodosic koji se doslovno vuče po terenu, koji odbranu nije igrao ni kad je bio u prajmu,, dalje tu je Yago, Deda....

Šta je ovo trebalo da znači? Cela druga petorka na terenu? Ajde da je minus bio ogroman i nedostižan pa da i razumeš, ali ovde je aktivan rezultat, a tebi na klupi, CMM, Cannan, Bolomboj, Petrusev, Kalinic.....bar da je napravio nekakv miks, pa i to da razumeš...Ali celu petorku izveo i juri aktivan rezultat sa pomoćnim delom ekipe. 

Ponekad mislim da imamo Jokica u timu da bi ga ogranicili na 22-23 min, a ostatak bi pokupio Luka.

Tačno brate, zar mi ne možemo da igramo sa dva-tri igrača 30+ minuta. Mi kao da gledamo da ispoštujemo svih 12. Skoro svaka ekipa ima 10 igrača koji igraju, a 1 ili 2 koji ne ulaze uopste. Sto se tice ulaska u poslednju četvrtinu sa Fenerom teško je bilo gledati onu petorku sa Jagom, Teom, Kenanom, Davidovcem i Mitrom. U odbrani smo delovali kao da igramo sa cetiri igrača i u svakom napadu primali poene. Da su pitali Sarasa da izabere petorku sa kojom Zvezda da izadje on bi istu izabrao. Nama je trebala petorka Codi,Kenan,Dobrić,Kalinić,Bolomboj. Odbranom i momentumom gde su Kenan i Mekintajer bili u dobrom raspolozenjugl smogl mogli da tražimo povratak. Niko ne garantuje da bi tako bilo, ali petorka koja je izašla nije imala nikakve sanse i niko od nas navijača je ne bi izveo na teren. Treba zaboraviti ovu tekmu i ispraviti sve ovo što je bilo loše. Večeras je šansa da se ovaj poraz izbriše i da nastavimo tamo gde smo stali.

• Like 2

7 minutes ago, Devla said:

Tačno brate, zar mi ne možemo da igramo sa dva-tri igrača 30+ minuta. Mi kao da gledamo da ispoštujemo svih 12. Skoro svaka ekipa ima 10 igrača koji igraju, a 1 ili 2 koji ne ulaze uopste. Sto se tice ulaska u poslednju četvrtinu sa Fenerom teško je bilo gledati onu petorku sa Jagom, Teom, Kenanom, Davidovcem i Mitrom. U odbrani smo delovali kao da igramo sa cetiri igrača i u svakom napadu primali poene. Da su pitali Sarasa da izabere petorku sa kojom Zvezda da izadje on bi istu izabrao. Nama je trebala petorka Codi,Kenan,Dobrić,Kalinić,Bolomboj. Odbranom i momentumom gde su Kenan i Mekintajer bili u dobrom raspolozenjugl smogl mogli da tražimo povratak. Niko ne garantuje da bi tako bilo, ali petorka koja je izašla nije imala nikakve sanse i niko od nas navijača je ne bi izveo na teren. Treba zaboraviti ovu tekmu i ispraviti sve ovo što je bilo loše. Večeras je šansa da se ovaj poraz izbriše i da nastavimo tamo gde smo stali.

Khm, da proste modovi, kao da slusam motivacioni govor Nese Ilica: " E, deco, mi nismo imali cetvrtine, TV timeoute.... nego udri poluvreme od 20 minuta i bambusaj dok te trener ne zalepi za klupu...

A vi kukate na ovo?"

:classic_biggrin:

• Like 1

Kakav Titanik braćo, stvarno smo u užasnom položaju. Jbt. raspadamo se. Nek se Alba plaši za to 18.mesto. Drž se Albo, stižemo. 

Šta bi bilo da sa večerašnjom pobedom ne delimo 2 i 3 mesto na tabeli. JE BO TE. 

• Like 16

11 minutes ago, Čočo said:

Kakav Titanik braćo, stvarno smo u užasnom položaju. Jbt. raspadamo se. Nek se Alba plaši za to 18.mesto. Drž se Albo, stižemo. 

Šta bi bilo da sa večerašnjom pobedom ne delimo 2 i 3 mesto na tabeli. JE BO TE. 

Zato što ne volimo kad nam komšiluk dahće za vratom. Odmah osetimo neku nelagodu.

Dobri odnosi s komšijama su važni, ali neka ih na 2-3 metra odstojanja konstantno.

• Like 3
  • Ha-ha 6

Od početka sezone sam kritikovao način sklapanja tima, podelu uloga, pisao da je ovoliki broj igrača koji traže minutažu nemoguće uklopiti, kritikovao posle pobede u Podgorici zbog igranja najbitnijeg igrača u onakvim užasnim uslovima, gde smo zbog njegove povrede ostali bez bar 2 pobede u nastavku EL itd, ali uprkos svemu tome ovaj tim je i dalje u igri za plejof/in. Nisam nikad bio neki optimista kad je KK CZV u pitanju jer je klub uvek nalazio nove načine da uprska stvar, ali trenutno ne vidim razlog da se Monako večeras doživljava kao neka prekretnica sezone. Grke, Špance, Fener i Monako računam kao 6 ekipa sigurnih za prolaz, pa nama u nastavku sledi 6 utakmica protiv direktnih konkurenata za 4 mesta koje donose plasman u prvih 8/10: Milano, Žalgiris, Efes, Asvel nam dolaze kući, Partizanu i Bajernu gostujemo, sve ove ekipe trenutno su ili sa istim skorom ili su lošije plasirane na tabeli od nas, plus još 2 gostovanja 17. i 18. ekipi na tabeli, od toga jedno "gostovanje" u Beogradu, uz napomenu da protiv Pariza imamo 2-0.  Ako sve ovo nije dovoljno da iz te serije od 8 utakmica izađemo sa pozitivnim odnosom pobeda i poraza, onda nam i nije mesto u doigravanju. Nikakvi izgovori da nam Arena pravi pritisak mi ne piju vodu, uvek je bolje imati više vremena za odmor i trening nego nemati. Mi smo 2016/17 ostali bez plejofa zbog povrede Jovića koji nije imao pravu zamenu, ovaj sastav sa ovoliko nagomilanih igrača nema pravo na takav izgovor. Imaš sve u svojim rukama bez obzira na rezultat večeras, ako nisi u stanju da se u pomenutim utakmicama izboriš sa pritiskom -  onda i nisi za bolje od "važno je učestvovati".

• Like 10
  • Thanks 2

7 hours ago, Brat od Korneta said:

Meni je Mitrovic apsolutno prihvatljiv za bek ap ulogu od 13 minuta prosecno. Kapiram da ce na toj minutazi prosecno ostati do kraja sezone i kapiram da cemo biti u top10.

Protiv Pariza nije igrao ni minut, a protiv Fenera je prvi put ušao u igru u 4. četvrtini. Nadam se da će mu i u nastavku sezone uloga biti mnogo bliža tome, nego da ima 13 minuta prosečno kao bekap, jer imamo dva neuporedivo bolja rešenja na toj poziciji.

Prosle sezone jeste bio iznad prosecna cetvorka kad se sve sabere i oduzme

Znači Luka Mitrović je prošle sezone bio iznadprosečna četvorka, a ove sezone ga taj isti trener uopšte ne koristi kao četvorku uprkos tome što u rosteru nema igrača koji se može okarakterisati kao iznadprosečan na toj poziciji.

i dalje sam prilicno siguran da moze na 4 sa peticom koja ima sut ali ne kao Bolomboj koji sutne jednu trojku svaku drugu ili trecu utakmicu vec nekog ko ima brzi izbacaj, koji bi potencijalno mogao da sutira 2-3 trojke po mecu u svakoj utakmici u dobrim procentima

Pa imamo i takvu peticu - Filipa Petruševa i Coach Sfero opet ne daje minute na četvorci Luki Mitroviću, pitam se zašto.

Nije spektakularan procenat al svakako da nije lose i verovatno je to prosek ili iznad proseka sabirajuci sve centre a matematicki gledano 6 poena uz 63% nekih post situacija vredi (ili bilo cega) kao i 6 poena iz lob situacija ili neceg  drugog. 

29 igrača na toj poziciji ima bolju realizaciju oko koša iz polaganja & zakucavanja. Tome dodati da ima ukupno 0 jump shots, 6 poluhoroga i 3 floutera, što znači da je iole dalje od koša potpuno bezopasan, a da je pritom i oko obruča daleko od opasnog.

9 hours ago, Brat od Korneta said:

Nema negativan vec podjednak, ne bas u asistenciju (mozda jednu manje jer ne vidim total brojke) ali za mene je 1.1 asistencija i 1.2 izgubljene isto. Obrni okreni nemas vise od par boljih centara asistenata u ligi a 1 izgubljenu po mecu i podjednak broj asistencija ne vidim kao nesto strasno pogotovo jer se radi o centru. Velika vecina centara koji igraju 13+ minuta gubi tu oko 1 lopte a nemaju svi po asistenciju ili su tu podjednako.

Poenta je da mu je to ubedljivo najveći kvalitet u igri, a ni tu ne pravi apsolutno nikakvu razliku na EL nivou. 

Da li se tu vode sve izolacije ili samo izolacije na perimetru/postu itd.?

Tu se vode situacije gde je preuzimao protivničke spoljne igrače na perimetru i u tome je od centara gori od njega samo Brendon Dejvis.

Koliki mu je odnos primljenih i datih poena?

Više poena po posedu dozvoljava protivnicima nego što ih daje.

Ja koliko vidim kod nas u timu Mitrovic daje vise poena po posedu od Jaga, Kalinica, Kodija, Dobrica... Cak mu je i neznatna granica u odnosu na Bolomboja, Petrusev nam je u tom segmentu daleko najbolji zatim idu Nedovic pa Kenan pa Bolomboj pa Mitrovic s tim da je razlika izmedju Bolomboja i Mitrovica bas mala

Čovek je centar kome su 85% pokušaja na obruču. Čuj ima više poena po posedu od Jaga i CMM-a, najbolje bi bilo da nema... 

Ne bih se slozio ovde sa svim napisanim, no nebitno da produbljujemo.

Sa čim se ne bi složio:

1. da je fizički i atletski inferioran za EL peticu

2. da je defanzivno nemoćan

3. da ofanzivno nema 1 ekstra kvalitet na ovom nivou

Pritom, moram da napomenem da ja ni ne očekujem boljeg igrača na poziciji 3. centra, posebno imajući u vidu da u Zvezdi to verovatno nikada neće biti stranac, kao i da tu i nema nekih mlađih, boljih i dostupnih srpskih igrača... Samo reagujem na ove sada već tradicionalne konstrukcije i statistička natezanja po kojima on ispada među najboljima/top 10/iznadprosečan, jer su one jednako udaljene od realnosti kao i tvrdnje da ako on igra više od 5 minuta ne možemo da dobijemo meč. Može se lepo stati i na listi mečeva na kojima je igrao više od 5 minuta i koje smo dobili, a ne odlaziti u drugu krajnost i neobjektivno hajpovati igrača prilično skromnog kvaliteta. 

• Like 12

Ne znam zašto ima potrebe da se piše o Partizanu na ovoj temi. Ne dozvolite da mržnja prema drugom klubu bude jača od emocija(ljubavi) prema vašem klubu. Što se tiče Monaka izuzetno opasna ekipa. Moramo igrati fizički jako, što bi se reklo u kost. Samo ih tako možemo dobiti. Gledao sam ih prošlih par utakmica i kad ih ne ide bukvalno se ne vraćaju u odbranu, Džejmsa mrzi da potrči i još par igrača. Rekao bih da odnosi nisu baš najbolji u ekipi. Dakle kontra je naša najveća šansa, nadam se da ćemo je najbolje iskoristiti.

• Like 1

3 minutes ago, fradler said:

Gledam sad, Strazel ima 18/24 za 3 na prethodnih 6 el utakmica iliti 75%, a i u francuskoj ligi je redovno medju boljima.

Cisto da se ne iznenadimo veceras kad krene da sipa, covek igra kao posednut...

Imaju oni i slabije igrace da nas natrpaju.

• Ha-ha 2

7 minutes ago, fradler said:

Gledam sad, Strazel ima 18/24 za 3 na prethodnih 6 el utakmica iliti 75%, a i u francuskoj ligi je redovno medju boljima.

Cisto da se ne iznenadimo veceras kad krene da sipa, covek igra kao posednut...

Onda bolje da nam Dzejms da 40 poena nego STRAZEL da nas pobedi