Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

471 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      27
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      45
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      17
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      362
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      86
    • Beztrofejni debakl
      22
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      13
    • Daum
      111
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      96
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
39 minutes ago, Guru said:

Ma da, bekap centar za poželeti je Luka Mitrović... Kao što je prošle sezone bio iznadprosečna četvorka, koju bi valjalo upariti sa peticom koja ima šut. A sada imamo i takvu peticu, pa bi mogli Luku da koristimo na obe pozicije i damo mu više minuta, da maksimizujemo taj njegov kvalitet i dignemo sebi plafon... NOT.

Meni je Mitrovic apsolutno prihvatljiv za bek ap ulogu od 13 minuta prosecno. Kapiram da ce na toj minutazi prosecno ostati do kraja sezone i kapiram da cemo biti u top10.

Prosle sezone jeste bio iznad prosecna cetvorka kad se sve sabere i oduzme a i dalje sam prilicno siguran da moze na 4 sa peticom koja ima sut ali ne kao Bolomboj koji sutne jednu trojku svaku drugu ili trecu utakmicu vec nekog ko ima brzi izbacaj, koji bi potencijalno mogao da sutira 2-3 trojke po mecu u svakoj utakmici u dobrim procentima i samim tim bi centar koji cuva tog centra ne bi smeo puno da pomoze a Mitrovica bi mogao koristiti i kao rolera i na postu gde je jos bolji protiv cetvorki kao sto je bio prosle sezone a o odbrani i da ne pricam zapravo tu je i kljuc (jer je neuporedivo korisniji kao 4 u odbrani nego kao 5) a u napadu bi igrao i na 5. Recimo sa Bukerom koji sutira preko 2 trojke po utakmici sa 37% uspesnosti sto je odlican podatak za centra. To naravno ne znaci da bi svo vreme na parketu njega koristio spolja da bi eksplotisao Mitrovica maksimalno a i on bi igrao svakako dosta vise minuta od Mitrovica, vec u tih 10ak minuta koliko Mitrovic bi trebalo da igra bi maksimalno eksploatisao Mitrovica defanzivno, skakacki a u napadu bi ga koristio u short rollu i u high low akcijama kao sto je Dusko super upario njega i Petruseva jedno vreme, zatim mogao bi da igras double drag iliti dupli uzastopni pik gde bi Buker isao u pop a Mitrovic u rol ili recimo horns double screen sto je dosta slicno itd. Bolomboj nije bas centar za pop jer ima sporiji izbacaj vec je uglavnom sutirao samo kad je skroz sam i nema nikog blizu njega. Idealno bi bilo recimo da Dzon Braun ima sut za 3 pa bi on tako igrao kao undersized petica a Mitrovic kao 4 gde je Mitrovic bolji napadacki a i na 4 bolji defanzivno (od sebe na 5 ne od Brauna) a Braun vise branio pnr na 5 (i swich generalno) jer se sa te pozicije cesce i brani i bio i cvrsci u eventualnoj odbrani post igre.

Ipak to nije slucaj, sve u svemu ono sto vidim kao cinjenice su: da Mitrovic je ove sezone igrao sve utakmice osim jedne 13 minuta prosecno, da imamo lep pozitivan skor 12-9, da smo pritom odigrali 9 utakmica bez glavnog igraca, da su nas sudije ostetile u 2 utakmice, da smo imali tezi raspored nego sto cemo imati pred nama i da Mitrovic nije problem ove ekipe, naprotiv. Po meni daleko i neuporedivo veci problemu su nam nekonstatnost Kodija i dobre partije svaki 3. ili 4. mec, pad forme Kalinica i neigranje Nedovica na 6 meceva do sada, siguran sam da bi imali koju pobedu vise da je igrao sve jer nam je beskonacno vazan u napadu i odbrane se drugacije igraju kad je on na parketu i kad nije sto cak i kad ga ne ide otvori vise prostora za nekog drugog jer se vise skuplja.

1 hour ago, Guru said:

Skoro svi pokušaji iz igre su mu na obruču, za centra koji uopšte ne preti van reketa to i nije neki spektakularan procenat. Niti je vertikalac koji će hvatati lobove, niti je mrga koja će da razgrće i završava uz kontakt, često nepotrebno fintira i okleva pod košem, od potencijalnih 2+1 pravi 0+1 itd.

Nije spektakularan procenat al svakako da nije lose i verovatno je to prosek ili iznad proseka sabirajuci sve centre a matematicki gledano 6 poena uz 63% nekih post situacija vredi (ili bilo cega) kao i 6 poena iz lob situacija ili neceg  drugog. 

1 hour ago, Guru said:

Na osnovu čega to misliš? Koji je to prosek za centre?

Brzinski sam pregledao skoro sve centre u ligi i koliko imaju skokova za koju minutazu.

1 hour ago, Guru said:

Ili drugim rečima: negativan odnos asistencija i izgubljenih, za centra kome su IQ i dodavanja forte. Petrušev ima skoro duplo više asistencija od izgubljenih.

Nema negativan vec podjednak, ne bas u asistenciju (mozda jednu manje jer ne vidim total brojke) ali za mene je 1.1 asistencija i 1.2 izgubljene isto. Obrni okreni nemas vise od par boljih centara asistenata u ligi a 1 izgubljenu po mecu i podjednak broj asistencija ne vidim kao nesto strasno pogotovo jer se radi o centru. Velika vecina centara koji igraju 13+ minuta gubi tu oko 1 lopte a nemaju svi po asistenciju ili su tu podjednako. Evo bas gledam odnose: Vilijams 2.6-2.8, Tavares gubi 2.2 lopti a ima 1.2 asistencija, Lesor ima 0.3 u minusu, Sorkin 0.9, Mekkormak 1 ceo u minusu, Dejvis svega 0.1 u plusu, Oturu 1 u minusu, Ibaka 0.9 u minusu, Lovernj 0.2 u minusu, Zaite 0.5 u minusu itd. itd. Da ne nabrajam sve redom jedino su +1 Veseli i Fal u citavoj ligi i manji broj centara u plusu. Nije ovde Mitrovic nikako ispod proseka, a mislim da vise doprinosi 1 asistencija nego sto steti 1 izgubljena gde si sa tom 1 asistenijom direktno zasluzan za 2-3 poena a 1 izgubljenom pitanje je dal je to i 40% primljenih poena po posedu. Pa tako na 20 asistencija si zasluzan za 40-60 poena a za 20 izgubjenih potencijalno si primio sigurno manje poena od 40. Meni su Mitroviceve asistencije suvo zlato (jer ih deli inteligencijom)  i jedan ekstra kvalitet koji imamo koji retko koji centar u ligi moze. Primera radi (samo ovaj video "Mitrovic things"):

1 hour ago, Guru said:

U izolacijama dozvoljava protivnicima 1.364 poena po posedu i 57.1% iz igre, od igrača sa više od 10 poseda gori od njega je samo Brendon Dejvis

Da li se tu vode sve izolacije ili samo izolacije na perimetru/postu itd.? Koliki mu je odnos primljenih i datih poena? Ja koliko vidim kod nas u timu Mitrovic daje vise poena po posedu od Jaga, Kalinica, Kodija, Dobrica... Cak mu je i neznatna granica u odnosu na Bolomboja, Petrusev nam je u tom segmentu daleko najbolji zatim idu Nedovic pa Kenan pa Bolomboj pa Mitrovic s tim da je razlika izmedju Bolomboja i Mitrovica bas mala:

IMG-20250117-052815.jpg

Sto naravno ne menja da je Bolomboj neuporedivo bolji igrac jer preko njega se prima manje poena po posedu a usput radi jos korisnijih stvari, vec cisto izolovano gledano kad pricamo o poenima po posedu i to bi voleo da vidim za svih 50 centra u ligi i ubedjen sam da je Mitrovic negde oko proseka, kao i Dejvis jer dosta poena prima ali ih i daje dosta.

1 hour ago, Guru said:

Luka Mitrović ispred sebe ima dva neuporedivo bolja igrača na toj poziciji i suštinski je nebitan kada su svi zdravi i spremni

Slazem se da su svi bek ap igraci sustinski nebitni i da bi se najvise trebalo pricati o Kodiju, Bolomboju, Kalinicu, Petrusevu, Kenanu i Nedovicu pa na 100 takvih upisa bi mogo da imas jedan o Mitrovicu, Davidovcu, Teodosicu, Giedraitisu, Dobricu, Daumu, Braunu a ovako ih imas gotovo podjednako ako ne i vise na racun drugih, sto govori koliko ljudi ovde mase sustinu generalno da su nosioci igre gro price, bilo i bice i uvek u vekove vekova, amin.

1 hour ago, Guru said:

. I dobro je kada je nebitan, pošto je fizički i atletski inferioran, defanzivno nemoćan i ofanzivno bez 1 ekstra kvaliteta na EL nivou

Ne bih se slozio ovde sa svim napisanim, no nebitno da produbljujemo.

1 hour ago, Guru said:

Bilo bi još bolje kada bi protiv ovih malo kvalitetnijih ABA ligaša dao veći doprinos i tako rasteretio nosioce, al' može se realno preživeti i bez toga

Sa ovim bi se slozio.

Posted
11 minutes ago, BojanaCZV said:

Sto se tice vecerasnje utakmice, mi cemo tu utakmicu dobiti ❣️

Nadam se i ja ali ne leze nam ove ekipe koje su atletski mocne na bekovskim pozicijama

• Love 1
Posted
8 hours ago, Stefi88 said:

Kolika je Plata Sterlinga Brauna, odes na odgovarajucu temu pa pitas...

Tamo bi ti Kendrik napisao da je 250k evra.

• Like 4
  • Ha-ha 8
Posted
16 minutes ago, Sector said:

Iskreno najbolje bi bilo da naredne sezone ne budu tema na ovom topiku, sva trojica.

Na zalost nekih a na srecu drugih, Neda ce jos barem 2 sezone biti tema na ovom topiku👍

Inace igrace ce vcrs najvjerovatnije. 

• Like 3
Posted

Očekujem reakciju igrača ali i Arene! 

Odigrali smo 2 utakmice sa mizernom energijom i večeras nam treba drugačija slika, prevashodno u odbrani, od koje "živimo i umiremo" ove sezone.

Da, Monako je jak. Znamo svi...Ali do nas je. Ako mi budemo pravi dobićemo ovu utakmicu.

Ajde da uzmemo ovo! Nek grmi jako...

• Like 1
Posted
19 minutes ago, Dzo23 said:

Očekujem reakciju igrača ali i Arene! 

Očekivao sam i ja nakon Dubaia.

25 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Na zalost nekih a na srecu drugih, Neda ce jos barem 2 sezone biti tema na ovom topiku👍

Inace igrace ce vcrs najvjerovatnije. 

Na moju veliku žalost, ali ne zbog nekog ličnog hejta prema čovek već zato što je slaba karika. Mi treba da atletizujemo ekipu, a ne da produžujemo domaće dok ne krepaju od starosti.

Ili možda postoji neki dogovor sa državom da se isplaćuju dodatna sredstva ako produžujemo domaće rekonvalescente.

Videli smo sinoć da i 13. tim evrolige može da ima 2-0 u duplom kolu i to sa putovanjima. Mi ne možemo ni kući kad smo.

• Like 2
Posted

Jedna od najbitnijih utakmica ove sezone, samo nekako da izvučemo pobedu. Pribojavam se toga da se Monako ne raspuca u sutu. Konkretno mislim na Dzejmsa,Lojda, Strazela i Okoba. S druge strane se nadam našoj odbrani iz drugog dela meča sa Asvelom. Pobeda bi bila veliki zamajac za nastavak gde do kupa imamo dobar raspored,(Makabi,Partizan, Asvel i Alba).

Posted
9 hours ago, Petar1995 said:

Ne razumem jednu stvar Zajapureni kad nekog igraca krene, on ga ne vadi 35 min iz igre! Ovaj nas cim neko veze 5 poena zalepi ga za klupu i čuva ga za kraj ! Aj neko da mi objasni!

mqdefault.jpg

:classic_biggrin:

Posted
8 minutes ago, JPM said:

Na moju veliku žalost, ali ne zbog nekog ličnog hejta prema čovek već zato što je slaba karika. Mi treba da atletizujemo ekipu, a ne da produžujemo domaće dok ne krepaju od starosti.

Ili možda postoji neki dogovor sa državom da se isplaćuju dodatna sredstva ako produžujemo domaće rekonvalescente.

Videli smo sinoć da i 13. tim evrolige može da ima 2-0 u duplom kolu i to sa putovanjima. Mi ne možemo ni kući kad smo.

I na ovih 2:0 u gostima imaju još dva puta pobede u duplom kolu kad su biligl domaćini, jednom protiv Olija i nas, a drugi put protiv Pao i Žalgirisa. Ja se nadam da cemo uzeti dve u narednom duplom kolu protiv Asvela i Albe konačno.

• Like 3
Posted
13 minutes ago, Devla said:

I na ovih 2:0 u gostima imaju još dva puta pobede u duplom kolu kad su biligl domaćini, jednom protiv Olija i nas, a drugi put protiv Pao i Žalgirisa. Ja se nadam da cemo uzeti dve u narednom duplom kolu protiv Asvela i Albe konačno.

Protiv vas smo bili gosti...

:default_coffee:

Posted

Ako nam je logika da Mitrovica i dalje gledamo kao regularnog backup EL centra, ne zasluzujemo nista vise od tavorenja u donjem domu ... isto se odnosi za jos par osovinasa. Sledece leto je vreme da se napravi cistka, kako god zavrsili ovu sezonu.

• Like 9
Posted
10 minutes ago, Kronostime said:

Protiv vas smo bili gosti...

:default_coffee:

Upravu si pogrešio sam, ali što se tiče vas pobeda dobija još na težini😃. Nadam se da ćemo i mi ispoštovati vas jednom pobedom pred vašim navijačima😃.

Posted
17 minutes ago, Devla said:

Upravu si pogrešio sam, ali što se tiče vas pobeda dobija još na težini😃. Nadam se da ćemo i mi ispoštovati vas jednom pobedom pred vašim navijačima😃.

bhPBG7v.gif

:classic_biggrin:

Posted

Ne treba ulaziti na ovaj topik kad KKP pobedi, majke mi. Pakao.

Večeras će Monako izaći iz Arene prebijen, nadigran i naravno pobeđen. 

• Like 20
  • Love 4
  • Ha-ha 5
Posted
7 minutes ago, NMX said:

Ne treba ulaziti na ovaj topik kad KKP pobedi, majke mi. Pakao.

Večeras će Monako izaći iz Arene prebijen, nadigran i naravno pobeđen. 

Ovde a ni na EL topik. Ako pobedimo veceras to nece biti bitno jer ...

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted

Fener nas razbio.

Partizan porobio duplo kolo.

Apsolutni pesimizam na forumu pred meč, uključujući i sebe.

Red Luke, red Nemanje.

Sve je ispunjeno.

Dobijamo!🔴

• Like 8
Posted

Najveca mana ovog naseg tima je manjak ballhandlinga ... cim jednog nema, sad Nedovica, mi smo u problemu. 

Ako Janis tako hoce, onda smo u jos vecem problemu. Sto moze biti tacno, Oly skola ... mislim da su oni jedini sa takvom filozofijom.

Generalno nam je selecija bekovske linije bas losa i tu treba remont ... ostalo ne bi dirao, Petrusev included

• Like 2
Posted
1 hour ago, JPM said:

I ja sam očekivao al ništa od toga. Valjda će večeras biti bolje. Bilo kakva pobeda tera u zaborav i Fener i Dubai, a vala i one naše slatke snove da ćemo posle duplog kola možda biti i četvrti na tabeli. :classic_biggrin: