Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

439 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      128
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      106
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      110
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      32
    • F4 baby!
      20
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      342
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      77
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      5
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      108
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      86
    • Niko!
      177

Recommended Posts

54 minutes ago, fradler said:

Ekipa je letargicna, malodusna, sklona tome da potone i nestane sa parketa cim stvari krenu nizbrdo.

Nije sinoc iziritirao navijace rezultat 48-50, vec posmatranje potpunog rasula na terenu i odvratnog mentaliteta ovog tima, s akcentom na Mekintajeru, Nedovicu i Petrusevu koji su pognuli glave i samo sto nisu posedali na parket i predali utakmicu.

Nista bolji od njih nije bio ni trener, koji se uspanicio, prekrstio ruke i sasranog, unezverenog pogleda posmatrao kako se raspadamo.

Srecom taj luzerski mentalitet nemaju svi, imamo i fajtere u liku Bolomboja, Yaga, Kalinica, Rokasa, pa smo sinoc uz gurku sa tribina uspeli da se trgnemo i iscupamo

Proslo je dva i po meseca od pocetka sezone, a vec je odigrano 5 duplih kola. Pored toliko evroligaskih utakmica nama se i domaca liga dozivljava kao zivot ili smrt. Samo treba pogledati ostale ekipe i videti da svi igraju toplo hladno (osim Milana i Partizana koji su imali jednu seriju poraza i jednu pobeda). Sampion evrolige se na dva vezana gostovanja obrukao, Olimpijakos sinoc umalo od najgore ekipe u ligi da izgubi na svom terenu i ima jos dosta ovakvih primera. Nas jedno hvatanje forme i serija pobeda u narednom periodu gde nam je raspored odlican deli od vrha tabele. Iako na oko to nekad deluje jako lose ali je i mnogo bitno sto dobijamo utakmice gde igramo lose i to na kraju moze da odnese prevagu.

Nije ovo odgovor samo tebi vec svim navijacima koji ocekuju da ekipa uvek igra na nivou i da nema padove, to je prosto nemoguce.

• Like 13
  • Thanks 1

5 minutes ago, bodo said:

Meni samo nije jasno kako Sfero nije tokom one serije od 17:0 tražio time-out. Pa iole ozbiljni treneri to čine već nakon serije od 6,8 uzastopnih poena protivnika. A plus toga u tim trenucima nije postojala nikakva ideja u napadu, samo stihija. Naprosto neshvatljivo od strane njega. Možda mi ostali nismo najkompetentniji za donošenje sudova ali bogami nismo ni takve analfabete po pitanju basketa. 

Uzeo je time-out odmah nakon serije 6:0

• Like 12
  • Thanks 1

7 minutes ago, bodo said:

Meni samo nije jasno kako Sfero nije tokom one serije od 17:0 tražio time-out. Pa iole ozbiljni treneri to čine već nakon serije od 6,8 uzastopnih poena protivnika. A plus toga u tim trenucima nije postojala nikakva ideja u napadu, samo stihija. Naprosto neshvatljivo od strane njega. Možda mi ostali nismo najkompetentniji za donošenje sudova ali bogami nismo ni takve analfabete po pitanju basketa. 

Tražio je 2, jedan kad su smanjili na tipa 10 razlike i onda još jedan kad su prišli msm na 2 poena ili izjednačili, ne sećam se sad najbolje ali znam da je tražio 2 u toku te serije

Edited by Урош19
  • Like 10
  • Thanks 1

4 hours ago, MarioKempes said:

Ne znam šta računaš u EL titule, ali od kad se igra takmičenje za prvaka Evrope Makabi ima 6 titula (jedna od njih je u godini kad smo imali 2 šampiona u 2 takmičenja), a CSKA 8 i po tome je drugi najtrofejniji evropski klub, iza Reala.

Na silu u evropskim takmičenjima igraju svi izraelski sportski klubovi već decenijama, jer geografski ne pripadaju Evropi. Ali se na to vremenom naviklo, pa se prihvata kao ok stvar. A reži se na pomen Dubaija u EL, iako tu sa sportske strane nema nikakve razlike.

Jedina razlika između CSKA i Makabija (u smislu učešća u ovakvoj privatnoj EL) je što jedni imaju političku podršku tzv. zapadnog sveta, a drugi nemaju.

Ovo su mi izvori:

- https://cskabasket.ru/en/club/history/

- https://en.wikipedia.org/wiki/Maccabi_Tel_Aviv_B.C.

Igraju "na silu" iz više sile. Nikoga nisu naterali ili "prisilili" i nemam problema da igraju u evropskim takmicenjima. U fudbalu su Rusi zbog sankcija razmišljali da igraju u Azijskoj Konferenciji zbog sankcija, a zaboravlja se da Rusija nije samo Moskva već i Vladivostok blizu S. Koreje i Kine. Takoddje u fudbalu je npr. igrao povremeno i Kazahstan u Aziji pa onda u UEFA, pa se ne priserava o "sili". Australija u fudbalu igra u azijskoj konferenciji, a na više u Okeaniji. Dubai igra takodje bez "sile", mada iz drugih razloga. Nemam problema ni sa tim. Svet se menja i geografske podele igraju sve manje ulogu.

Treba drzati politiku i lične animozitete izvan sporta (naravno koliko je to moguće). Koliko nam god bilo krivo što neko ima podršku "zapaddnog sveta" ili ne, je nebitno. Pogotovo dok god i mi zeljno zelimo da igramo (na "silu" ili bez nje) u takmičenju koje taj Zapad ili privatna organizacija sa Zapada organizuje.

Mislim da je dosta o politici ovde. Barem meni.

Edited by drakon1

Nama je glavni problem na 1-2 i to što nemamo pouzdanog igrača koji bi kad je tvrdo, kada ne ide,uzeo loptu i odigrao nešto smišljeno,nekad pogodio nekad promašio ali bi imali u njega povjerenja.

Ovako nama je Jago najpouzdaniji,Kodi ako ne izgubi glupo loptu sutnuće nešto preko ruke što ni on ne vjeruje da će pogoditi,Nedović će nešto driblati,visiće da mu sama lopta pobjegne a u najboljem slučaju šutnuće za tri preko ruke,Kenan izbacio iz svoje igre igru sa loptom,Dobrić tanak u igri sa loptom,Teo u godinama i skroz van forme ove godine..I stvarno ne vidim kako bi se sto se toga tiče moglo nešto promijeniti..

• Like 2

Čitajući jedan deo komentara i kritika, kada čitam komentare o Zvezdi i njenim igračima, treneru i igri, ne samo na live temi, nego i ovde, prosto imam osećaj kao ljudi sve vreme komentarišu ekipu Mornara iz Bara.

Prosto ne mogu onda da zamislim na nekom forumu Cibone, Mornara, ili šta ja znam forumu Albe iz Berlina, koliko su tamo odredjeni komentari toksični, jer su to ekipe na dnu tabele tamo u svim takmičenjima mahom i imaju baš lošu i rezultate i igru...

• Ha-ha 1

Zvezda i nije u vrhu baš po budžetu u EL, recimo ovaj Efes ima desetak miliona više, a ekipe poput Reala, Barse imaju još veći budžet, a i da izuzmemo budžet, mi imamo jednu od najstarijih ekipa a imamo i deficit na nekim pozicijama.

Primera radi centarsku liniju jedne Barselone koja je takodje na 9-8 čine jedan Jan Veseli, Fall, Hernangomez, Dzabari Parker. Kod nas su to osim Bolomboja i Petruseva, Luka Mitrović, Davidovac, do skoro Ilić, Daum itd

Barselona u svom rosteru na bekovskim pozicijama ima Pantera, Satoranskog, Laprovitolu, Real Kampaca, Musu itd

Samo lagano. Ima još mnogo da se igra. 

Bitno je tempirati formu za neki mart kad se lomi EL sezona. 

19-15 skor bih potpisao odmah jer mislim da će biti dovoljno za bar 8.mjesto.

Mada i da udjemo u play in, a ostanemo bez play off-a, ne može se reći da je neuspjeh jer je ipak pomak u odnosu na prethodne sezone. 

Samo strpljivo (što kaže Sfero) i bez stresiranja. Daleko smo od ključnih utakmica. 

Edited by Dzo23

4 hours ago, fradler said:

Svidja mi se sto je Sfero pokazao emociju i reakciju na konferenciji sinoc, ali potpuno je promasio loptu s ovom pricom "nismo najbolji na svetu, nekad gubimo, nekad pobedjujemo, ali uvek se borimo i zato zasluzujemo bezuslovnu podrsku".

Pa ne, upravo je problem to sto se precesto desava da se ne borite. Niste se borilii u Madridu, niste se borili u Milanu, niste se borili kad se zakuvalo u Istanbulu, niste se borili na prokletom derbiju.

Ekipa je letargicna, malodusna, sklona tome da potone i nestane sa parketa cim stvari krenu nizbrdo.

Nije sinoc iziritirao navijace rezultat 48-50, vec posmatranje potpunog rasula na terenu i odvratnog mentaliteta ovog tima, s akcentom na Mekintajeru, Nedovicu i Petrusevu koji su pognuli glave i samo sto nisu posedali na parket i predali utakmicu.

Nista bolji od njih nije bio ni trener, koji se uspanicio, prekrstio ruke i sasranog, unezverenog pogleda posmatrao kako se raspadamo.

Srecom taj luzerski mentalitet nemaju svi, imamo i fajtere u liku Bolomboja, Yaga, Kalinica, Rokasa, pa smo sinoc uz gurku sa tribina uspeli da se trgnemo i iscupamo.

Jos jedan jeftin, besmislen narativ je ovaj o "tradiciji plejof tima koju nemamo i tek treba polako i pazljivo da je izgradimo". Pariz je obrisao dupe tom tradicijom i nastavlja da busi tu suplju pricu iz kola u kolo.

Bas tako. Jos je besmisleniji narativ o tome kako nemamo tradiciju plejof tima kada se uzme u obzir da nam je ovo ubedljivo najskuplji tim u istoriji, a da je Radonja jurio plej of sa Dangubicem, Simonom, Jovicem i kompanijom.

To je i ranije pominjao, ima plejof tim i sve ostalo su izgovori.

Sferopulos je verovatno prvi ispizdeo na igrace nakon one kurcobolje u 3/4.

Morao bi malo vise da postuje navijace.

• Like 1

35 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Zvezda i nije u vrhu baš po budžetu u EL, recimo ovaj Efes ima desetak miliona više, a ekipe poput Reala, Barse imaju još veći budžet, a i da izuzmemo budžet, mi imamo jednu od najstarijih ekipa a imamo i deficit na nekim pozicijama.

Primera radi centarsku liniju jedne Barselone koja je takodje na 9-8 čine jedan Jan Veseli, Fall, Hernangomez, Dzabari Parker. Kod nas su to osim Bolomboja i Petruseva, Luka Mitrović, Davidovac, do skoro Ilić, Daum itd

Barselona u svom rosteru na bekovskim pozicijama ima Pantera, Satoranskog, Laprovitolu, Real Kampaca, Musu itd

Centarska linija Bolomboj-Petrusev po mom misljenju ne da nije losija od Barsine nego je najbolja i najraznovrsnija u takmicenju.

Ne bih se ni sa kim menjao tu.

• Like 2

Nas je na centru Barsa uvek uništavala, svaki poraz je bio zbog uglavnom Jana Veselog, evo setimo se i meča u Beogradu kako je Veseli i u prvom poluvremenu Hernangomez igrao, a setimo se i prosle i pretprosle sezone baš u gostima u sred Barselone kako je em zbog gluposti Mitrovica ono kad je nešto pogresio a potom kako je upravo Veseli a i tada moguce Wili izdominirali protiv nas, a na svakom od tih mečeva je Bolomboj igrao za Zvezdu, dakle 3 meča, na sva 3 smo imali Bolomboja protiv Barselone i primali mnogo poena, posebno mnogo poena u reketu, a Parker nas sa šutem za 3 i za 2 urnisao potpuno ako se setiš, možemo i za Parkera naći baš protiv Zvezde statistiku..

Barselona je meni i ove i prethodnih sezona pakleno jaka: Laprovitola, Parker, Panter, Satoranski, Veseli, Abrines, Wili su igrači koji bi apsolutno bili u prvoj petorci ili u najgorem slučaju neki 7.igrač ili 6.igrač u svakoj ekipi u Evroligi, a polovina ovih igrača bi i dan danas mogli imati i na još višem nivou neku statistiku. Neće nas zavarati ovaj poraz Barselone od Virtusa, jer su 30 razlike bez da su se oznojili demolirali ekipu koja je ispred njih na tabeli Fenerbahce sa sve Najdželom, Gudurićem itd

Eeeh šteta za Brauna on se baš nazalost drzao ovoga da do januara nema kosarke štetaa, znači ni celu polusezonu u Evroligi ga nećemo imati, praktično za 16 mečeva možemo na njega računati, mada do duše uključujući i Baskoniju i raspored tokom celog januara i februara, Braun nam dolazi zapravo baš kad treba, kada svi očekujemo prvu veliku seriju pobeda ove sezone od Zvezde u Evroligi kao Partizan po 5-6 pobeda u nizu tada sa Braunom i Dobrićem i kompletnim sastavom jurimo od 2.januara u EL

Edited by Zvezdaš96
  • Like 1

4 hours ago, drakon1 said:

Ovo su mi izvori:

- https://cskabasket.ru/en/club/history/

- https://en.wikipedia.org/wiki/Maccabi_Tel_Aviv_B.C.

Igraju "na silu" iz više sile. Nikoga nisu naterali ili "prisilili" i nemam problema da igraju u evropskim takmicenjima.

Sve ok, ne bih ni ja dalje, pošto pišemo o sasvim različitim stvarima.

Samo pitanje, je l' ostaješ pri tome da je CSKA bio prvak Evrope 4 puta ili prihvataš da je to bio 8 puta?

• Like 1

5 hours ago, lansky said:

Kako nam se smrdljivo ubacila ova nesretna Krka u raspored. Imamo 27. Barselonu i onda 2. Baskoniju u Španiji obe, a između uvek neugodna školska sala Leon Štukelj i Krka. Tačno da ostaviš pola tima u Španiji a ovamo nek igraju omladinci. 

Elem, mi nakon ovog mini izleta po Španiji imamo do kraja 15 kola od toga 4 puta izlazimo van Beograda. 2 gostujuće su nam Partizan i Makabi u Areni i Pioniru, a  od ovih ukupno 4 izlazaka iz BG idemo 2 puta do Nemačke i 2 puta do Atine. 

Ima i jedna dobra stvar, Barsa ide u Madrid dva dana posle utakmice s nama (ACB). Trenutno su sedmi, ako izgube verovatno deveti. Bude li "all in" protiv nas, ne može biti na derbiju. 

• Like 1

21 minutes ago, BriJones said:

Ima i jedna dobra stvar, Barsa ide u Madrid dva dana posle utakmice s nama (ACB). Trenutno su sedmi, ako izgube verovatno deveti. Bude li "all in" protiv nas, ne može biti na derbiju. 

Auu, nisam ovo znao, ovo vidiš može biti bitna stvar za nas, jeste da je to španska liga koja je njima nebitna, ali svakako su u krizi i seriji poraza, a izgubili su seti se i kod kuće u evroligi u prvom derbiju protiv Reala i to u produžecima, tako da moraće da se cimaju i protiv nas i protiv njih, jedino što bi bilo dobro je da igraju par dana pre meča sa Zvezdom meč sa Realom i da se istroše mozda i izgube od njih pa budu u frci, to je šteta meni jedino.

Recimo Zvezda ima problem da veoma bitan derbi sa Partizanom u aba ligi igra u ponedeljak, baš nekoliko dana pred put u Barselonu, bićemo možda fizički i mentalno ispražnjeni posebno ako budemo igrali dramu protiv Partizana, pa možda Sfero tankuje to gostovanje, kao što je protiv Reala u gostima, Sferopulos uglavnom se ne cima za gostovanja toliko posebno u Evroligi kada gostujemo nekom Realu, Efesu, Barselone itd

Just now, Zvezdaš96 said:

Protiv Krke ipak nazalost tek debituje, steta blje kao iznenadjenje da je upao već malo na ovaj žerbi, on se "zapali" i obozava u takvoj atmosferi da igra...

kao gilespi onomad

Hmm.. pa ne znam baš, ja bih da osvojimo aba ligu, kup, KLS i da budemo u top 8(top 4), nadam se da ne tražim previše, evo ne moramo baš biti prvaci Evrolige odmah prvi put kada predstavljamo legitimnu solidnu EL ekipu 😉