Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, MarioKempes said:

Na kom telu sada parazitiramo?

Ma i vi i grobari živite od ulaznica i dresova.  Nešto malo doda vrhovni Ćaci kada proda po neku parcelu kraj Bugojna...

7 minutes ago, berti said:

Mislim da je vec mnogo puta receno da ovde vlast moze da se promeni, sistem teško. Vec 6. oktobra su pojedini celnici DOS-a dosli na pink tv, bez obzira sto je ta stanica bila udarna pesnica spsjul bande. To isto ce uraditi i ovi jer populizam je ono sto pomaze vladanju. Ispiranje mozga, samo sa malo drugačjim omekšiavačem, prašak ostaje isti.

Tako ce nova vlast pored mnogih stvari iz ex vladavine uzeti i finansiranje zabave za mase, a zvezda i partizan su to. Mozda ne u ovoj sumanutoj meri, ali najmanje solidne pare ce se ulagati.

Smuti, prospi, kurtomurto...

Do naroda je prijatelju, do naroda kako god da okreneš, smutiš, prospeš...

8 minutes ago, СтелаРоса said:

Klubovi ce nastaviti da postoje, mi cemo nataviti da ih bodrimo. Vrlo prosto.

Pa dobro možda se i ja vratim kada se i ako se vrati makar privid normalnosti, i onako navijam za Zvezdu verovatno duže nego pola foruma. Imam neke članske karte sa sve imenom, prezimenom i fotkom još počev od 1982. Ali trenutno stvarno nemam želudac... možda jer nisam mlad i poletan, ili je nešto drugo u pitanju šta znam...

Posted (edited)
28 minutes ago, Utopista said:

Ma i vi i grobari živite od ulaznica i dresova.  Nešto malo doda vrhovni Ćaci kada proda po neku parcelu kraj Bugojna...

Do naroda je prijatelju, do naroda kako god da okreneš, smutiš, prospeš...

Pa dobro možda se i ja vratim kada se i ako se vrati makar privid normalnosti, i onako navijam za Zvezdu verovatno duže nego pola foruma. Imam neke članske karte sa sve imenom, prezimenom i fotkom još počev od 1982. Ali trenutno stvarno nemam želudac... možda jer nisam mlad i poletan, ili je nešto drugo u pitanju šta znam...

Ako toliko dugo navijaš za Zvezdu onda ti je jasno da smo i tada parazitirali slično kao i sada.

Nikad (preciznije, skoro nikad) nas nije sponzorisao neki pojedinac svojim novcem, niti navijači (članovi) svojevoljnim članarinama. Niti smo bili profitabilni.

Samo što ovde svako ima neku svoju ličnu granicu i procenu koliko bi "pošteno" Zve/Par trebali da imaju para. Nekome je ta granica milion godišnje, nekome "kao kad je Dule vodio Partizan/Radonja Zvezdu", nekome "kao Budućnost/Cedevita", nekome 5 miliona, nekome 20miliona.

Suština je ista, bez obzira na iznos, ovim klubovima od osnivanja pa da danas upravljaju političari ili njihovi poslušnici. Da bude još gore, komunistički političari, do danas.

Edited by MarioKempes
  • Like 1
Posted (edited)
25 minutes ago, MarioKempes said:

Ako toliko dugo navijaš za Zvezdu onda ti je jasno da smo i tada parazitirali slično kao i sada.

Nikad (preciznije, skoro nikad) nas nije sponzorisao neki pojedinac svojim novcem, niti navijači (članovi) svojevoljnim članarinama. Niti smo bili profitabilni.

Samo što ovde svako ima neku svoju ličnu granicu i procenu koliko bi "pošteno" Zve/Par trebali da imaju para. Nekome je ta granica milion godišnje, nekome "kao kad je Dule vodio Partizan/Radonja Zvezdu", nekome "kao Budućnost/Cedevita", nekome 5 miliona, nekome 20miliona.

Suština je ista, bez obzira na iznos, ovim klubovima od osnivanja pa da danas upravljaju političari ili njihovi poslušnici. Da bude još gore, komunistički političari, do danas.

Ubiše me ove reklame. Otkucao sam dugačak post i hteo da kliknem i ugasim reklamu i otvorio je i kada sam se vratio nije bilo posta... 

Evo ukratko.  Sve si u pravu zaista.

Patio sam što smo loši u basketu koji obožavam, još je sa druge strane bio bahati Duško koji je samo solio rane - svesno i kvarno.  Video sam iz te perspektive koliko je to odvratno.  Priznajem radovao sam se kada im se Čović svetio i obožavao sam Radonju kojeg volim i sada.

Ali stvarno je za moj želudac sve ovo otišlo predaleko. I tu opet najmanje mislim na basket.

Zašto ne možemo biti normalna država. Da nam klubovi žive od sposobnosti uprave na tržištu i od naših članarina. Pa prvi bih dao 50 evra godišnje za člansku kartu i bio ponosan i navijao za svoj klub ma koju ligu igrao. Jebeš trofeje ako nisi kompleksaš najmanje su oni bitni. Bitna je borba, poštenje, želja... Evo sada trofeja nikada više u svim ograncima SD a navijača sve manje.

Negde mora da se prekine taj krug zla, taj matriks. Meni je granica bila pre par godina.  Borim se koliko mogu stvarno. Ovo na forumu je smešno, 1%.  I ako ne očekujem niti mi treba bilo šta. Mator sam, nemam ni decu i baš me briga za bilo kakav lični interes - samo bih voleo da doživim normalnost. Da ne idemo večito mimo sveta. Zašto svuda mogu biti privatni klubovi a samo ovde mora ovako?  Mislim znam odgovor...

Izvinite stvarno svi što sam prosuo žuč opet.  Ovde su stvarno mahom dobri likovi. Zato i pišem samo ovde, a pisao sam još na KošarkaRs dok je bio maltene jedini forum. Ovo je ostalo jedino svetlo mesto. I mislim da treba da ostane zapisano da je ovde bilo ljudi koji nisu pristajali. Da je to korisno i časno i za sam forum.

Zaista se još jednom svima izvinjavam i gledaću da ne pišem. Ali nekada se osećam kao da mi je neki bahati smrdljivi ološ kidnapovao prvu ljubav, i izlije se iz mene jad i gorčina...

Edited by Utopista
  • Like 10
  • Love 3
Posted

Nije ti niko kidnapovao prvu ljubav vec je tvoja prva ljubav kao i prva ljubav crno belih kidnapovala sport u Srbiji. Naravno uz pomoc drzave.

Ne treba da ne pises vec da shvatis da u ogromnom broju slucajeva mi sci isto mislimo kao i ti i da ne budes toliko ekstreman.

Posted
1 minute ago, JPM said:

Nije ti niko kidnapovao prvu ljubav vec je tvoja prva ljubav kao i prva ljubav crno belih kidnapovala sport u Srbiji. Naravno uz pomoc drzave.

Ne treba da ne pises vec da shvatis da u ogromnom broju slucajeva mi sci isto mislimo kao i ti i da ne budes toliko ekstreman.

Vidiš ja mislim suprotno - da svi trebamo biti ekstremniji.

Nemam šta da pišem, ne gledam više basket. Ogadio mi je ološ mnogo toga što sam voleo, od pojedinaca koje sam obožavao ili makar poštovao, pa naviše maltene i samu državu, i to je ono što mu nikada ne mogu oprostiti - uzeo je deo mene, moje mladosti, sećanja, ljubavi... Kancerčina jedna odvratna prljava.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Utopista said:

Vidiš ja mislim suprotno - da svi trebamo biti ekstremniji

Razlog dosadasnjeg uspeha studenata je upravo zelja da se edukuju a ne odbacuju ljudi. Ekstremizmom nista ne postignes. Iako bi ih najradije sve poslao u pm opet i njihov glas se racuna kao i tvoj. Tako da je jedino resenje smirenost, tolerancija i strpljenje.

Posted (edited)
27 minutes ago, JPM said:

Razlog dosadasnjeg uspeha studenata je upravo zelja da se edukuju a ne odbacuju ljudi. Ekstremizmom nista ne postignes. Iako bi ih najradije sve poslao u pm opet i njihov glas se racuna kao i tvoj. Tako da je jedino resenje smirenost, tolerancija i strpljenje.

Tek ćemo da vidimo da li je to rešenje.

Klincima naravno puna podrška, ali oni po meni još uvek nemaju nikakav poseban uspeh.  Mi smo srušili Miloševića praktično ekstremnim načinom jer mislim da tako mora sa takvima. A tek ćemo da vidimo da li će klinci uspeti nešto da urade.  Ako ovaj pobedi na nekim sledećim izborima onda nisu.  To je jedino merilo. Samo što za mene nije uspeh da ovaj kancer padne, ako minimum 20 ljudi ne zaglavi debelu robiju onda džabe sve- vrtećemo se i dalje u krug. Ili će nas vrteti - mislim da je to tačnije.

Ne mislim ja pod ekstremno da treba krv da se lije taman posla. Nego recimo kada je basket u pitanju da se bojkotuju utakmice. Kada je život u pitanju da se bojkotuju sve moguće njihove firme, osim naravno kada moraš ići kod lekara ili zvati vatrogasce ne daj bože...ali jasna je poenta. Možda i da se ne plaćaju računi, ne znam. Ali da nova vlast garantuje da neće biti kamata.  Ili će i oni odmah popiti ulicu.  Onda da najzad neko robija - bilo je hiljade njih koji su od devedesete zaslužili robiju, a ko je robijao - Kertes i ko još?  

Nije baš ovaj pod forum pravo mesto za ove priče. Možda može i da se prebaci negde ili izbriše.

Edited by Utopista
Posted

Necemo dalje, nije tema. Pricam ti samo o principu delanja, a primera ima u svim sferama zivota. Nema savrsene situacije, ako cekas savrsen momenat doci ce tacno nikad. Zato mora pametno, i radis sa onime sto imas.

Posted
2 hours ago, MarioKempes said:

ABA liga možda može da opstane bez Zvezde, ali bez TV Arene - nisam siguran. A da li će Arena imati interes (ili odobrenje) da jednako plaća tv prava za takmičenje koje ostaje bez polovine gledalaca iz Srbije - nisam siguran.

Ovo kao da je prosecan bahati naprednjak izgovorio "sta hocete, mozemo da vas ugasimo/kupimo ako to zelimo". Ja ne znam zasto se ti spustas na njihov nivo, ponavljas njihove reci i usvajas sve sto izadje iz njihovih usta, a sto ti godi usima? Pa valjda imas svoj stav, dostojanstvo, ne znam sta? 

E kad smo vec kod naprednjaka, javio se i vrhovni:

- Mi u mnogim sferama nemamo rezultate. To vam je kao kada analizirate sport. Ima li Zvezda veći budžet od Budućnosti? Ima tri puta veći budžet od Budućnosti u košarci. Šest do sedam puta je dobila više para od države, nego Budućnost od Crne Gore. Izgubili ste, momci, mi smo loše ulagali taj novac - rekao je Aleksandar Vučić.

Slazem se da je lose ulagao taj novac, samo ga baca, a nema nista od toga, jedan TOP8 koji su njegovi puleni na terenu obezbedili za cetiri sezone bahacenja, publiku koja mu (na srecu, podrzavam to, na istoj smo strani) na mecevima pogrdno skandira, sve smo to znali.

Ono sto nismo znali je da, po njegovoj racunici, odnos budzeta 3 puta veci u korist KKCZ (recimo da kazemo 20 miliona prema 6,6 miliona evra), ali je zato KKCZ od drzave, po njegovim recima, dobila od drzave 6 do 7 puta vise (!!!), sto znaci da je KKB od drzave dobila nekih 2 miliona naspram 12-14 koliko je dobila KKCZ, a iz ostalih izvora KKB je dobila 4,6 miliona naspram 6-8 miliona koje je dobila KKCZ. 

Sto se tice rasprave o ulaganju drzave, stvar je (nazalost) vrlo jasna, Vucic ce, kad padne sa vlasti zeleti da sto vise napakosti svima nama, na celu sa onima koji ce da ga zamene na vlasti. Opcije su (ako on konacno padne) ili sukobi u zemlji ili nagli pad moci drzave koja ce imati daleko preca posla nego da populise uzduz i popreko. Tako da @Utopista ispravno zakljucuje, ABA liga je neophodna kao padobran nakon sto Vucic padne sa vlasti i nakon sto razni basketnewsi, Arisi Barkasi, evroligaski klubovi, Bodiroga, Motiejunas i kompanija naprasno zaborave da su ikada ista pricali o "nikad boljoj atmosferi kojoj se klanjaju svuda po svetu". 

KKCZ i KKP su zivi mrtvaci samo sa igranjem KLS (a kad se svedu na budzete koje su imali pre 2022. godine). 

• Like 2
Posted

@Utopista pa valjda smo svi mi ovde za tu normalnost koju pominjes?! Barem mi se tako cini jer pratim i "gornje spratove".

Samo do te normalnosti nece doci tako sto cemo jedni druge ovde da etiketiramo, bez ikakvih sustinskih razloga, tako sto cemo se ovde dalje deliti samo zato sto imamo neke razlike u razmisljanjima. 

Ti si utopista, idealista, ti bi da bojkotujemo Zvezdu i Partizan. Ali u realnosti, takvih kao ti nema puno, i to ne bi zazivelo niti bi se osetilo. Nikakav efekat ne bi imalo. I onda se ljutis ovde na one koji misle drugacije iako zapravo imamo isti krajnji cilj. Puna hala koja vice "Vucicu pederu" "Studenti" "Pumpaj" a ujedno i gleda svoj omiljeni tim uzivo, je win-win situacija. Cuje se itekako, i izjeda ga to... 

• Like 1
Posted (edited)

Od hvalospeva da nam je spasio sezonu nakon Bolombojeve prve povrede, preko ocena da je možda najbolji napadački centar u EL, da čini najbolji najbolji centarski duo sa pomenutim u EL, Petrušev postao mekušac, labilne psihe, kreće se sa željama da više ne igra kod nas (to je teranje de fakto)..samo još go*njiva motka nije potezana na momka..

Ima Filip nedostataka. Da nema ne bi po drugi put dospeo kod nas, ali stvarno se preteruje.

Očekujem ga u top izdanju u repki, a volim ideju što očekujem i da ostane kod nas.

Edited by Drug Crni
slova
  • Like 11
  • Thanks 1
Posted
3 hours ago, goldberg bcd said:

Ovo kao da je prosecan bahati naprednjak izgovorio "sta hocete, mozemo da vas ugasimo/kupimo ako to zelimo". Ja ne znam zasto se ti spustas na njihov nivo, ponavljas njihove reci i usvajas sve sto izadje iz njihovih usta, a sto ti godi usima? Pa valjda imas svoj stav, dostojanstvo, ne znam sta? 

Nije za ovu temu bitna tvoja projekcija prosečnog naprednjaka, niti jadno pominjanje dostojanstva, nego što i ti i ja (a i svi ostali ovde) znamo kakva je realnost.

Znamo da ako Zvezda napusti ABA (nigde nisam napisao da će to zaista i da se desi) - to će biti uz dogovor, amin ili čak i podsticaj državnog vrha. Sigurno neće Drčela i Bagzi sami da donesu takvu odluku.

Ako stranka već pogura Zvezdu da napusti ligu - ubeđen sam da neće stati na tome, nego će slično "savetovati" i ostale srpske klubove. Neko možda prihvati, neko ne, to ne znam.

Verujem da će, u takvom scenariju, ukinuti sponzorstva koja može, a među njima se ističe Arena TV.

Hipotetički, da li ABA može slično da funkcioniše bez Zvezde i Arene - ne znam, ali sumnjam.

Ono što sam pisao je komentar na post "izađite (Zvezda) već jednom ako hoćete, baš nas briga, nastaviće se isto i bez vas". Teško će se nastaviti isto bez Zvezde.

A šta je za klub pametno - to je druga tema.

Inače, moje mišljenje je da Zvezda neće izaći iz ABA u ovom trenutku.

Posted
9 hours ago, Čvarkov said:

@kironepraktičar videli sezonu.

Edit. Uini, moraš da napišeš makar nešto jer sam se namučio da te nađem i tagujem.

Ne zovi ga, grobari sa motkama ga još čekaju na Kalenić pijaci da ga pitaju za Nilikinu 

• Ha-ha 8
Posted

Сад кад су се слегли утисци, могу само рећи да ми је једина жеља да бескорисну врећу ничега са бројем 0 на леђима више никад не гледам код нас. 

Свака част Рокасу, Добрићу и Брауну.

• Like 1
  • Love 1
Posted (edited)

Ovaj glavati Drčelić je toliko umešan u krvave sns radnje da mu dr Nebojša dođe maltene kao majka tereza naspram njega. Nemam apsolutno nameru da branim ili prizivam Čovića ali prilično mlako je prošla činjenica da je klub do koske zajahan od sns-a, valjda smo svi bili zadovoljni time što na čelu nije bio baš Đuka bizon ili slična kreatura, nego "samo" manje upadljiv bizon iz istog krda.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 14
Posted
1 hour ago, NMX said:

Ne zovi ga, grobari sa motkama ga još čekaju na Kalenić pijaci da ga pitaju za Nilikinu 

Apgrejdovali su se sa motki na flase.

3 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ovaj glavati Drčelić je toliko umešan u krvave sns radnje da mu dr Nebojša dođe maltene kao majka tereza naspram njega. Nemam apsolutno nameru da branim ili prizivam Čovića ali prilično mlako je prošla činjenica da je klub do koske zajahan od sns-a, valjda smo svi bili zadovoljni time što na čelu nije bio baš Đuka bizon ili slična kreatura, nego "samo" manje upadljiv bizon iz istog krda.

Poređuješ regularno govno za malaričnim prolivom, ali su u suštini obojica govna.

• Ha-ha 1
Posted (edited)
9 minutes ago, Chaos Is Me said:

Zapravo su ljudi jedva cekali da Covic ode, pa im je bilo nebitno ko ce umesto njega. Ok, ne bi bas pristali na Bizona, ali Drcela, Ostoja, to je nivo koji je postao prihvatljiv. Da, govno je Covic, govna su i ova dvojica, ali Covic je u odnosu na njih mnogo inteligentniji, snalazljiviji i namazaniji igrac, a to je znala i ova vlast koja je pokusavala da ga zameni u nekoliko navrata ali se ovaj nije dao.

Edited by СтелаРоса
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Zapravo su ljudi jedva cekali da Covic ode, pa im je bilo nebitno ko ce umesto njega. Ok, ne bi bas pristali na Bizona, ali Drcela, Ostoja, to je nivo koji je postao prihvatljiv. Da, govno je Covic, govna su i ova dvojica, ali Covic je u odnosu na njih mnogo inteligentniji, snalazljiviji i namazaniji igrac, a to je znala i ova vlast koja je pokusavala da ga zameni u nekoliko navrata ali se ovaj nije dao.

Čović je sam odlučio da ode kada je našao drugog domaćina da parazitira u njemu. KSS. Što se tiče razlike između Čovića, Drčelića i Ostoje, tu si u pravu. Čović je daleko namazaniji i opasniji takmac. Ova dvojica su debili koji rade prljav posao i dilove sa vlašću.

• Like 2
Posted
1 minute ago, JPM said:

Čović je sam odlučio da ode kada je našao drugog domaćina da parazitira u njemu. KSS. Što se tiče razlike između Čovića, Drčelića i Ostoje, tu si u pravu. Čović je daleko namazaniji i opasniji takmac. Ova dvojica su debili koji rade prljav posao i dilove sa vlašću.

Ni ne kazem da je oteran, smenjen, kako god, to je bila ideja vlasti pre nekoliko godina, ali neuspesna ideja. Pre ozbiljnijeg ulaska sns u kosarku i vecite je Covic (Zvezda) dobijao od drzave dovoljno da moze da se ucestvuje u EL, nista vise preko toga. I snalazio se sasvim dobro, a bilo bi zanimljivo videti kako bi se uspesni biznismen Drcelic snasao. Daleko od toga da je Covic protivnik vlasti, ali ima ozbiljniju "karijeru" od ove klasicne sns ekipice, gleda svoju guzicu i dobro pliva u koje god blato ga bacis, dok ovi kao sto i sam kazes su debili koji rade sta im vlast kaze.