Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

479 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      116
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      365
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      12
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, TB Told said:

Netačno, Albu su još prošle godine hteli da sklone, ove godine im je istekao ugovor i oni nisu imali nikakve šanse da igraju EL sledeće sezone.

Pise Basketnews da su iz EL bili u soku kada su saznali da Alba napusta EL:

ALBA Berlin just made a surprising move last week. After 24 years in the EuroLeague, they're heading to the Basketball Champions League. You might be wondering: Does this mean ALBA is moving toward the NBA Europe? And how does this change the EuroLeague wild-card race? 

My sources say that this decision surprised the EuroLeague a lot. Yes, ALBA...

To sto ti mislis da su hteli da ih sklone, to je zato sto je to napisao Aris Barkas koji favorizuje Vuciceve klubove i uvek pise hvalospeve o njima. Cuj, hteli da ih sklone, pa sta ih je sprecilo u tome? Valencia sama otisla da igra EC? 

Posted
5 minutes ago, goldberg bcd said:

Pise Basketnews da su iz EL bili u soku kada su saznali da Alba napusta EL:

To sto ti mislis da su hteli da ih sklone, to je zato sto je to napisao Aris Barkas koji favorizuje Vuciceve klubove i uvek pise hvalospeve o njima. Cuj, hteli da ih sklone, pa sta ih je sprecilo u tome? Valencia sama otisla da igra EC? 

Imali su ugovor koji je važio još ovu sezonu. Ove sezone Evroligu ne bi igrali, jedino su mogli EC da igraju.

Posted
2 minutes ago, TB Told said:

Imali su ugovor koji je važio još ovu sezonu. Ove sezone Evroligu ne bi igrali, jedino su mogli EC da igraju.

Pa ako su imali ugovor, kako su "zeleli da ih se rese"?

Ne znam na sta aludiras, da su se u EL sad probudili i odlucili da im samo trebaju pare (ili klubovi sa "puuuuunoo navijacaaa")? Alba je sezonu za sezonom na dnu po ulaganju, uvek su dobijali WC jer je EL Berlin nasusno potreban. 

To sto nesretni Aris pise da ima izvore da Alba nece igrati, pa to je zato sto je procenio da su oni najslabija karika, imaju najmanji budzet, pa bi da se igra insajdera. To mozemo i ja i ti tako. Pred ovu sezonu je pisao kako mozda Valencia nece igrati, pa mozda Virtus, pa mozda Alba, to je neozbiljno.

Sustina je da, osim ovih 12 klubova sa A licencom EL zeli samo ili pijane milionere (Bliski istok, Srbija) ili zapadna trzista (Pariz, Berlin, itd.). 

Posted

Što se tiče Albe i Berlina. U Berlinu košarka nikog ne zanima. Bio sam prošle godine u Berlinu nedelju dana pre f4. Nigde reklame, informacije nije bilo. To tamo ljude ne zanima. Alba je inace kao firma komunalno preduzeće za odnošenje smeća.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, goldberg bcd said:

Pa ako su imali ugovor, kako su "zeleli da ih se rese"?

Ne znam na sta aludiras, da su se u EL sad probudili i odlucili da im samo trebaju pare (ili klubovi sa "puuuuunoo navijacaaa")? Alba je sezonu za sezonom na dnu po ulaganju, uvek su dobijali WC jer je EL Berlin nasusno potreban. 

To sto nesretni Aris pise da ima izvore da Alba nece igrati, pa to je zato sto je procenio da su oni najslabija karika, imaju najmanji budzet, pa bi da se igra insajdera. To mozemo i ja i ti tako. Pred ovu sezonu je pisao kako mozda Valencia nece igrati, pa mozda Virtus, pa mozda Alba, to je neozbiljno.

Sustina je da, osim ovih 12 klubova sa A licencom EL zeli samo ili pijane milionere (Bliski istok, Srbija) ili zapadna trzista (Pariz, Berlin, itd.). 

Ne želim da se nastavljam. Alba nije napustila EL, već je nakon saznanja da neće igrati istu odlučila da umesto EC igra FIBA LŠ.

U prilog tome izjave direktora ALBE neposredno pre te odluke.

There is currently no decision from the EuroLeague regarding ALBA Berlin's future in the league, according to team sports director Himar Ojeda.

Direktor Albe: Radimo sve da igramo Evroligu i dalje, ali ne mogu da garantujem da hoćemo

Ne aludiram ni na šta, već kažem da ne postoji klub koji je napustio EL, a još manje klub koji nije hteo da potpiše trogodišnji ugovor  i da svakako Zvezda i Partizan ne treba da budu prvi koji će to uraditi.

• Like 1
Posted
1 hour ago, TB Told said:

Ne želim da se nastavljam. Alba nije napustila EL, već je nakon saznanja da neće igrati istu odlučila da umesto EC igra FIBA LŠ.

U prilog tome izjave direktora ALBE neposredno pre te odluke.

There is currently no decision from the EuroLeague regarding ALBA Berlin's future in the league, according to team sports director Himar Ojeda.

Direktor Albe: Radimo sve da igramo Evroligu i dalje, ali ne mogu da garantujem da hoćemo

Ovo su izjavljivali i iz KKCZ i KKP. Nisu pricali "to ti je sredjeno", nego "bili smo na sastancima sa EL, videli su nasu prezentaciju, uvereni smo da je EL svesna vrednosti BG trzista, blablabla".

I kako je onda ovo sto si postavio = znali su da nece igrati EL? 

Apsolutno se nista nije menjalo u odnosu EL i Albe, ovi su ih tolerisali jer su iz Berlina, ali nisu bili spremni da im daju A licencu i to je to.

Na kraju, ono sto je najbitnije, KKCZ i KKP ce izaci iz EL ovako ili onako. Nije odrzivo da se svake sezone ovoliko novca ulaze u plate igraca i najboljih EL trenera, a bez tih para EL do tih klubova drzi kao do Galatasaraya i Besiktasa. 

Posted

Strašno smara to posipanje pepelom i ideja da na čelu kluba treba da bude neka Majka Tereza ili ko već. Klubovi su na državno vlasništvo. Naravno da će država uvek postaviti nekog svog Drčelu, Limara ili koga već na čelo kluba. Koja god da je vlast. Trenutno je takva vlast pa nam u podeli karata zapao Drčela. Kao da smo pre toga imali hor bečkih dečaka u UO a ne takođe državna govna samo su govna bila boje koja nam odgovara. 

I kao da na čelu drugih sportskih kolektiva po Evropi ne sede belosvetski kriminalci, gde na prste jedne ruke mogu da se nabroje oni koji nisu bili ili trenutno nisu predmet neke istrage, mahom zbog teških finansijskh malverzacija, koje su uglavnom u domenu krivičnog prava. Šta treba komšije da kažu kad im je prethodni predsednik deo narko jebenog kartela (a, eto, čovek sportski radnik)?

Mis'im, nije ovo nikakav post da se odbrani sns goveđa glava od Drčele nego mali reality check ko smo kao klub, gde smo kao klub a najvažnije u kojoj zemlji je taj klub. 

Eto i sutra da padne ova vlast, doćiće neki novi sa vlasti (Štimara hehe) pa će nam se više svideti jer je naš ali će princip ostati isti.

Iskreno, meni je mnogo prihvatljiviji grobarski set-up u kome je na čelu kluba SNS govedo koje je tu da završi kintu od države i samostalnih sponzora, dok ispod sebe ima kakav takav sportski sektor, krunisan trofejnim trenerom koji će uzeti 12 igrača po svojoj meri a ne po meri svake kurte i murte iz kluba. I tu je Drčelin glavni zadatak, da ako ima i malo pameti, zaustavi taj Ćokijev trend pravljenja rostera po principu svaki član uprave ima svog igrača. 

• Like 16
Posted

Slažem se. Partizan ima bukvalno u upravljačkoj strukturi samo jednog parazita koji tu ne pripada.

Mi imamo na svim nivoima.

• Like 3
Posted (edited)
2 hours ago, JPM said:

Slažem se. Partizan ima bukvalno u upravljačkoj strukturi samo jednog parazita koji tu ne pripada.

Mi imamo na svim nivoima.

https://partizan.basketball/upravni-odbor/

Spisak neparazita. 

Stotine miliona, negde i milijardi, sve skupa 500+ god robije. Divna struktura, blago Želimiru. 

Edited by Molina23
  • Like 10
Posted (edited)
3 minutes ago, Molina23 said:

https://partizan.basketball/upravni-odbor/

Spisak neparazita. 

Stotine miliona, negde i milijardi, sve skupa 500+ god robije. Divna struktura, blago Želimiru. 

Bravo za trud, mora se priznati. Pogledaću samo zbog truda.

EDIT: Jebem li ga druže precedniče...ne znam šta da mislim. Ne znam koliko su ovi pobrojani talentovani kao Bagzi.

Edited by JPM
Posted
5 hours ago, NMX said:

Strašno smara to posipanje pepelom i ideja da na čelu kluba treba da bude neka Majka Tereza ili ko već. Klubovi su na državno vlasništvo. Naravno da će država uvek postaviti nekog svog Drčelu, Limara ili koga već na čelo kluba. Koja god da je vlast. Trenutno je takva vlast pa nam u podeli karata zapao Drčela. Kao da smo pre toga imali hor bečkih dečaka u UO a ne takođe državna govna samo su govna bila boje koja nam odgovara. 

I kao da na čelu drugih sportskih kolektiva po Evropi ne sede belosvetski kriminalci, gde na prste jedne ruke mogu da se nabroje oni koji nisu bili ili trenutno nisu predmet neke istrage, mahom zbog teških finansijskh malverzacija, koje su uglavnom u domenu krivičnog prava. Šta treba komšije da kažu kad im je prethodni predsednik deo narko jebenog kartela (a, eto, čovek sportski radnik)?

Mis'im, nije ovo nikakav post da se odbrani sns goveđa glava od Drčele nego mali reality check ko smo kao klub, gde smo kao klub a najvažnije u kojoj zemlji je taj klub. 

Eto i sutra da padne ova vlast, doćiće neki novi sa vlasti (Štimara hehe) pa će nam se više svideti jer je naš ali će princip ostati isti.

Iskreno, meni je mnogo prihvatljiviji grobarski set-up u kome je na čelu kluba SNS govedo koje je tu da završi kintu od države i samostalnih sponzora, dok ispod sebe ima kakav takav sportski sektor, krunisan trofejnim trenerom koji će uzeti 12 igrača po svojoj meri a ne po meri svake kurte i murte iz kluba. I tu je Drčelin glavni zadatak, da ako ima i malo pameti, zaustavi taj Ćokijev trend pravljenja rostera po principu svaki član uprave ima svog igrača. 

Apsolutno, vidim da su navijaci Partizana mnogo gadljivi na evro titulu pod predsednikom kontroverznim biznismenom koji je i ubijen posle toga ako se ne varam

• Like 4
Posted
4 minutes ago, Урош19 said:

Jedina razlika između komšija i nas je što oni umesto Bagzija i Dozeta imaju Savića, sve ostalo je isto sranje drugo pakovanje

Moguće da je Bagzi efekat toliko jak da deluje kao da su svi Bagziji. Pardonirajte ako zgreših.

Posted
1 minute ago, Урош19 said:

Jedina razlika između komšija i nas je što oni umesto Bagzija i Dozeta imaju Savića, sve ostalo je isto sranje drugo pakovanje

A i taj Savić je vrlo precenjen u svojoj branši, išutiran na više mesta kao štetan. Dovoljno je videti ponašanje oko terena i sve je jasno o kakvoj glavi se radi. Više Karaičić i onaj buljuk Željkovih pomoćnika odrade posla nego on. 

• Like 9
Posted
4 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Apsolutno, vidim da su navijaci Partizana mnogo gadljivi na evro titulu pod predsednikom kontroverznim biznismenom koji je i ubijen posle toga ako se ne varam

Sad smo vec u oftopiku ali na pretragu imena doticnog gugl izbacuje prvi tekst sa naslovom ESKOBAROV PRIJATELJ JE ODVEO PARTIZAN NA KROV EVROPE! Bio je prvi srpski TAJKUN, izvukao je Kneleta sa robije, a onda... :lol_2:

Ili da se mi pravimo mutavi da nam 1991. u klubu i oko njega nisu bili Arkani, Raje Božovići i ostali. 

Kako god, dok su klubovi u vlasništvu države, imaćemo državni šljam u njima. Pa će name se neki više a neki manje svideti. 

• Love 1
Posted

Nije offtopic. Možda ne moramo da pominjemo referance drugih, ali je ontopic pominjati reference, to jest nedostatak istih, kod gospodina Bagzija. Evo ako neko zna šta njega čini relevantnim za ovu poziciju u klubu, slušam.

Posted
2 hours ago, Урош19 said:

Pa i sa tim, ne vidim da prave nešto bolje rezultate i da imaju više trofeja od nas od kad je počela Željko era?

U oba kluba se radi na amaterskom nivou, s obzirom na novce sa kojima se raspolaže.

Ne volim da čitam ovde o Partizanu, niti volim bilo kakva poređenja sa njima. 

Posted (edited)

Po cijenu da budem ispljuvan najstrašnije, cijenim da "Bagzi" ima dobar CV za nekog operativca u košarkaškom klubu. Upitan je njegov kapacitet za poziciju direktora, njegov autoritet, harizma i generalno, ona hipsterska pojava. Ali, čitajući njegov CV, čini mi se da nije zalutao u košarku. Kažem, mišljenje bazirano na osnovu CVa dostupnog na netu. Ako lažu "oni", lažem i ja.

P.S. Pročitah malo detaljnije. Lik je bio jebeni PR od Miroslava Raduljice. Fuck.

Edited by Small Owl
.
  • Ha-ha 3
Posted
2 hours ago, Small Owl said:

Po cijenu da budem ispljuvan najstrašnije, cijenim da "Bagzi" ima dobar CV za nekog operativca u košarkaškom klubu. Upitan je njegov kapacitet za poziciju direktora, njegov autoritet, harizma i generalno, ona hipsterska pojava. Ali, čitajući njegov CV, čini mi se da nije zalutao u košarku. Kažem, mišljenje bazirano na osnovu CVa dostupnog na netu. Ako lažu "oni", lažem i ja.

P.S. Pročitah malo detaljnije. Lik je bio jebeni PR od Miroslava Raduljice. Fuck.

Od ljudi kojih ga poznaju, moze se saznati da nema nikakve preference, postavio ga Covic jer je tih momak, nista se ne buni...

Posted
2 hours ago, Small Owl said:

Dovodjenje Smraduljice u onakvoj formi je jedan od odvratnijih poteza koji su napravili u poslednjih desetak godina