Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

478 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      28
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      132
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      113
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      115
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      44
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      18
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      364
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      90
    • Beztrofejni debakl
      23
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      11
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      28
    • CMM
      13
    • Daum
      114
    • Nedovic
      2
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      97
    • Niko!
      190

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, goldberg bcd said:

Tada se jasno videlo koliko je Covicu licno stalo do KKCZ - em je unistio u korenu svaki pokusaj da se kroz filijalu napravi neki igrac koji ce da bude u rotaciji kluba, em je gurao svog sina na poziciju drugog pleja i tako se sprdao sa sezonom u EL. Toliko o njegovom sistemu koji nije ni postojao, zapravo klub samo zavisi od hira Oca Nacije pa je tako sezona 2017/18 obelezena kao jedna od gorih jer je doveden anonimus za trenera i prodat citav tim. Pa onda mozemo da se setimo i sezone 2022/23, kada je klub imao novca, ali ni priblizno kao do sada - prvi plej je bio izvesni Adams, a trener Vlada Jovanovic. A onda je odjednom kes stigao pa se imalo i za Vildozu i za Campazza. 

Ne, najbolji sistem je bio o 1990 - 2010 kada je Zvezda ponižavana, kada su joj otimali igrače, koševe, grb, kada su Buducnost i Partizan osvajali titule sa igračima koji su igrali i selektovani u Zvezdi, sa ogromnom podrškom i logistikom saveza, malverzacijama sa sudijama i sl. 

Budućnost je državni projekat sa 3 miliona evra budzeta u državi od 600.000 stanovnika isto kao što su Partizan i Zvezda su državni projekti sa 40 miliona evra u državi od 7 miliona stanovnika. Ne vidim tu nikakvu razliku. A ova dva domaćinstva u plejofu nadam se da vam neće proći neopaženo.

• Like 2
Posted
4 hours ago, СтелаРоса said:

Covic unistitelj Zvezde, sad sam sve cuo.  Moze mu se zameriti da nije uvek vodio klub na najbolji moguci nacin, ali je grebao i rukama i nogama da obezbedi klubu najbolje uslove, nije dozvoljavao da se drugi izivljavaju nad njim, ulazio je u sukobe sa Vujosevicem, Ostojom, Bokanom, pa cak i sa sopstvenom navijackom grupom. Jel treba podsecati na sta je KKCZ licio pre njegovog dolaska? Inace temelji uspeha Zvezde u prethodnoj deceniji su postavljeni jos 2012/13 godine sa pojedinim domacim igracima koji su u narednih 10-ak godina (neki su i dalje tu) uglavnom bili zajedno u klubu i donosili rezultate. Ne mozes reci da neki sistem nije postojao sa Radonjicem, Lazicem, Mitrovicem, Simonovicem, Kalinicem, a malo kasnije i Dobricem i Davidovcem. To sto taj sistem danas u 2025. vise ne moze da pravi rezultate a mi smo i dalje nekako ostali zaglavljeni u njemu jeste za kritiku i analizu, samo je prestrogo nazivati nekoga unistiteljem kluba zbog toga.

Ovako može samo kada bi se posmatrao broj domaćih trofeja bez konteksta.

Prvo Čović nije bilo kakav sportski tj. košarkaški radnik, iako on misli da jeste, a u to je ubedio i deo navijača. Razlika između Mijailovića i Drćeliča sa jedne strane i Čovića sa druge strane, je samo što je Čović sa daleko dužim iskustvom u koruptivno/kriminalnom miljeu kakva je naša država u proteklih par decenija.

O Čovićevom sportskom znanju dovoljno govori to što je FMP bio 2011. takmičarski bio na nivou Pavlovićeve i Uvalinove Zvezde.

Čović nije stvorio bilo kakav sistem u Zvezdi, sem ako se redovne smene trenera, "šilbovanja" i redovne pokušaje da njegov sin dobije igračku ne smatraju sistemom. Prvi plasman u EL je izboren srećno na F4 u Laktašima, nakon što je smenio dva trenera u toku sezone i nakon što je sin prvi put oteran iz Zvezde od strane navijača. Sledeće sezone Zvezda takmičarski nije izborila EL jer je Čović u sred sezone odlučio da je Šilb nezahvalni stranac, bez koga se može.

O sistemu se može govoriti samo za vreme Radonjića, čiji ostanak nije posledica vizije Čovića, već borbe za drugim delom SNS za prevlast u klubu, koja struja je želela zvučnije ime, a Čović je procenio da je bolje da podrži Radonjića, koji će mu zauzvrat biti lojalan. Osim Lazića, svi ostali igrači koje pominješ su značajnu ulogu dobili kod Radonjića.

Čovićev sistem se najbolje vidi od 2017. i prvog Radonjićevog odlaska, a to su trener početnik, recikliranje domaće osnove, smene trenera u u prvom delu sezone, pokušaj da sinu obezbedi igranje EL u sezoni kad smo imali malo bolje finansije i uglavnom rekreativno igranje EL. 

Jedino što se Čoviću može priznati je uspešno valjanje u domaćem blatu, sa kolegama kriminalcima. 

Ova sezona nije katastrofa, kako se želi predstaviti, već je u celini za blago prelaznu ocenu, uprkos Čovićevoj zaostavštini u kadrovskoj i sportskoj politici.

• Like 2
Posted
28 minutes ago, TB Told said:

Ovako može samo kada bi se posmatrao broj domaćih trofeja bez konteksta.

Prvo Čović nije bilo kakav sportski tj. košarkaški radnik, iako on misli da jeste, a u to je ubedio i deo navijača. Razlika između Mijailovića i Drćeliča sa jedne strane i Čovića sa druge strane, je samo što je Čović sa daleko dužim iskustvom u koruptivno/kriminalnom miljeu kakva je naša država u proteklih par decenija.

O Čovićevom sportskom znanju dovoljno govori to što je FMP bio 2011. takmičarski bio na nivou Pavlovićeve i Uvalinove Zvezde.

Čović nije stvorio bilo kakav sistem u Zvezdi, sem ako se redovne smene trenera, "šilbovanja" i redovne pokušaje da njegov sin dobije igračku ne smatraju sistemom. Prvi plasman u EL je izboren srećno na F4 u Laktašima, nakon što je smenio dva trenera u toku sezone i nakon što je sin prvi put oteran iz Zvezde od strane navijača. Sledeće sezone Zvezda takmičarski nije izborila EL jer je Čović u sred sezone odlučio da je Šilb nezahvalni stranac, bez koga se može.

O sistemu se može govoriti samo za vreme Radonjića, čiji ostanak nije posledica vizije Čovića, već borbe za drugim delom SNS za prevlast u klubu, koja struja je želela zvučnije ime, a Čović je procenio da je bolje da podrži Radonjića, koji će mu zauzvrat biti lojalan. Osim Lazića, svi ostali igrači koje pominješ su značajnu ulogu dobili kod Radonjića.

Čovićev sistem se najbolje vidi od 2017. i prvog Radonjićevog odlaska, a to su trener početnik, recikliranje domaće osnove, smene trenera u u prvom delu sezone, pokušaj da sinu obezbedi igranje EL u sezoni kad smo imali malo bolje finansije i uglavnom rekreativno igranje EL. 

Jedino što se Čoviću može priznati je uspešno valjanje u domaćem blatu, sa kolegama kriminalcima. 

Ova sezona nije katastrofa, kako se želi predstaviti, već je u celini za blago prelaznu ocenu, uprkos Čovićevoj zaostavštini u kadrovskoj i sportskoj politici.

Kao sto sam rekao, to su sve stvari za analizu kao sto si upravo i uradio, ali ja sam se osvrnuo na ono da je Covic unistitelj Zvezde. Da je to istina nisam siguran da bi ga navijaci drugih klubova toliko mrzeli. Da li je po tebi Covic unistitelj naseg kluba?

Posted
On 6/2/2025 at 7:50 PM, Utopista said:

Ubiše me ove reklame. Otkucao sam dugačak post i hteo da kliknem i ugasim reklamu i otvorio je i kada sam se vratio nije bilo posta... 

Evo ukratko.  Sve si u pravu zaista.

Patio sam što smo loši u basketu koji obožavam, još je sa druge strane bio bahati Duško koji je samo solio rane - svesno i kvarno.  Video sam iz te perspektive koliko je to odvratno.  Priznajem radovao sam se kada im se Čović svetio i obožavao sam Radonju kojeg volim i sada.

Ali stvarno je za moj želudac sve ovo otišlo predaleko. I tu opet najmanje mislim na basket.

Zašto ne možemo biti normalna država. Da nam klubovi žive od sposobnosti uprave na tržištu i od naših članarina. Pa prvi bih dao 50 evra godišnje za člansku kartu i bio ponosan i navijao za svoj klub ma koju ligu igrao. Jebeš trofeje ako nisi kompleksaš najmanje su oni bitni. Bitna je borba, poštenje, želja... Evo sada trofeja nikada više u svim ograncima SD a navijača sve manje.

Negde mora da se prekine taj krug zla, taj matriks. Meni je granica bila pre par godina.  Borim se koliko mogu stvarno. Ovo na forumu je smešno, 1%.  I ako ne očekujem niti mi treba bilo šta. Mator sam, nemam ni decu i baš me briga za bilo kakav lični interes - samo bih voleo da doživim normalnost. Da ne idemo večito mimo sveta. Zašto svuda mogu biti privatni klubovi a samo ovde mora ovako?  Mislim znam odgovor...

Izvinite stvarno svi što sam prosuo žuč opet.  Ovde su stvarno mahom dobri likovi. Zato i pišem samo ovde, a pisao sam još na KošarkaRs dok je bio maltene jedini forum. Ovo je ostalo jedino svetlo mesto. I mislim da treba da ostane zapisano da je ovde bilo ljudi koji nisu pristajali. Da je to korisno i časno i za sam forum.

Zaista se još jednom svima izvinjavam i gledaću da ne pišem. Ali nekada se osećam kao da mi je neki bahati smrdljivi ološ kidnapovao prvu ljubav, i izlije se iz mene jad i gorčina...

Ovo kao da sam ja pisao. Ko zna, možda i jesam? Zaboravio sam danas da popijem terapiju, sve je moguće. A možda su u šumi i jogurt nema koske...

Posted

Rekla me nam jebaše majku majčinu. Nigde jos nisam ovo video da svakih 10 sekundi iskace neko sranje, da ne moze post da se otkuca ni pročita.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
14 minutes ago, Rojo said:

Rekla me nam jebaše majku majčinu. Nigde jos nisam ovo video da svakih 10 sekundi iskace neko sranje, da ne moze post da se otkuca ni pročita.

Koristi brave browser