Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

466 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      130
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      21
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      10
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted
10 hours ago, Zadnji vezni said:

Ima li neke ekipe u EL daje nismo trojkaški raspucali i da nismo za to imali rešenje celu jebenu utakmicu???

Bajern svakako nije ekipa koju smo mi razigrali i trojkaški raspucali.

Bajernova sezona (kući) do sada i šut za 3 poena:

vs Real 15/35, 43% (pobeda)

vs Pariz 14/33 42.4% (pobeda)

vs Žalgiris 8/26 30.8% (pobeda)

vs Alba 18/33 54.5% (pobeda)

vs Barca 20/42 47.6% (pobeda)

vs Baskonija 18/30 60% (pobeda)

vs Makabi 14/36 38.9% (pobeda)

vs PAO 9/34 26.5% (poraz)

vs Monako 20/33 60.6% (pobeda)

vs Virtus 11/41 26.8% (poraz)

vs Armani 12/30 40% (pobeda)

vs Asvel 10/30 33.3% (pobeda)

vs KKCZ 19/37 51.4% (pobeda)

Prva su ekipa u EL po broju šutnutih i pogođenih trojki, treća su ekipa u EL po % šuta za 3. Imaju 11:2 skor kući.

Dakle, nismo ih mi trojkaški raspucali. Ljudi prosečno šutiraju 34 trojke po meču. 42% prosečan šut. Ništa mi nismo raspucali protivnika.

Takođe, skoro je i Guru kačio napredne statistike da smo pri vrhu EL po branjenju šuta za 3. Ok, to je bilo pre Žalgirisa i Bajerna. Samo ta fama, mi raspucamo protivnika...a protivnik sipa ko iz kabla svaku utakmicu kući i nemilice poteže za 3.

Gde je problem je što smo mi to znali i ništa ama baš nismo uradili (moguće i nismo mogli) da sprečimo taj šut. I od naše switch odbrane su ostale mrvice pa smo tako poslednje 3 bitne utakmice bili razneseni u odbrani, prvo od Karlika, pa od Franciska i juče od Edvardsa i Šabaza (uz Obsta i Luču). 

Jbg, dobar početak utakmice i od tada sve naopako, uključujući (jbg, teško mi da kažem, nikad protiv Kaline i sve to) kriminalnog Kaline i još kriminalnijih bekova. 

Šta je tu je, ionako smo od starta sezone to ponavljam granična plej of ekipa. Trenutno su kola krenula nizbrdo i treba nekako dići ručnu. Samo 16 pobeda se nisu same ostvarile, neće ni još 2-3 koliko će ih biti. Neka se momci skupe i neka se Janis malo dozove pameti i ne predaje utakmicu uvođenjem Tea gde mu pored glave zuje Edvards i Šabaz.

Dobijamo Armani na hrkljuš pa ćemo za dalje da vidimo. Ne bih rekao da smo pročitani, prosto smo predvidiva ekipa i prilično jednosmerna. 

• Like 17
Posted

Prosto neverovatno koliko se raspadamo. Idu nam teške utakmice a mi u katastrofa izdanju... Gubimo od Pao i Olija sigurno, vrlo verovatno i od Reala... Ove ostale utakmice da nategnemo kako znamo i umemo inače ode sezona...

• Like 2
Posted (edited)

I posle vlade hottejkuje. Nasa i njihova selekcija je bukvalno neznanje protov struke. Zeljko bi uzeo petruseva i bolomboja, ali posto ima dzonsa mogao bi da zivi bez ovog drugog. A nama bi svako iz njihove spoljne linike pravio razliku

18 minutes ago, Sector said:

Nemamo mi igrače koji su dovoljno kvalitetni i u prajmu da iznose utakmice sa velikom minutažom u kontinuitetu. Tačnije imamo dvojicu ali pokrivaju istu poziciju.

Na PF nemamo krštenu opciju već godinama. CMM, Nedović, Canan i Kalinić nisu igrači za 30+ minuta po tekmi. CMM je najbliži tome ali u drugačije ukomponovanom rosteru.

Evrokup igrac

Edited by Nate
  • Like 4
  • Ha-ha 1
Posted

Jedan veliki ŠBBKBB

Sa dve pobede (Žalgiris i Bajern), mi bi gotovo sigurno bili 4. na kraju uz očekivane rezultate i išli na neki Monako ili Pariz ili Bajern sa prednošću domaćeg terena. 

Ispuštena šansa, jbg. 

• Like 8
Posted
6 minutes ago, NMX said:

Jedan veliki ŠBBKBB

Sa dve pobede (Žalgiris i Bajern), mi bi gotovo sigurno bili 4. na kraju uz očekivane rezultate i išli na neki Monako ili Pariz ili Bajern sa prednošću domaćeg terena. 

Ispuštena šansa, jbg. 

Ja se plašim dal ćemo biti među 10. Četvrto mesto je bilo nerealno.

• Like 2
Posted
8 minutes ago, NMX said:

Jedan veliki ŠBBKBB

Ispuštena šansa, jbg. 

Takodje veliki ŠBBKBB

Sa dva poraza, protiv Monaka i Partizana koje smo dobili uz popriličnu dozu sreće, mi bi trenutno bili 11 na tabeli. 🤷‍♀️

• Like 1
Posted
24 minutes ago, NMX said:

Neka se momci skupe i neka se Janis malo dozove pameti i ne predaje utakmicu uvođenjem Tea gde mu pored glave zuje Edvards i Šabaz.

Da su samo njih dvojica, dva puta je izgubio Obsta pred kraj druge četvrtine, posle čega su usledile dve trojke. 

Daleko od toga da je Teo najveći problem, ali nije ni deo rešenja, posebno što njegovo uvođenje obično znači da smo prethodno isprobali i preostalih 11 igrača. 

Posted (edited)

Puna podrska za momke. Treba sada zbiti redove, jbg i dalje je sve u nasim rukama s tim da je prostora za kikseve sada sveden na minimum. 

U cetvrtak maximalna podrska i pogurati ekipu do pobjede. 

Edited by Miki28 Teoljub
typo
  • Like 13
  • Thanks 1
Posted
17 minutes ago, Nate said:

I posle vlade hottejkuje. Nasa i njihova selekcija je bukvalno neznanje protov struke. Zeljko bi uzeo petruseva i bolomboja, ali posto ima dzonsa mogao bi da zivi bez ovog drugog. A nama bi svako iz njihove spoljne linike pravio razliku

Vlade ne hottejkuje nego lupeta u nadi da će nešto ispasti hottake. 

Koliko je neznanje protiv struke najbolje govore rezultati struke u prethodne 3.5 godine. Ajde stvarno dosta više sa tim kako smo amaterski klub, sa druge strane imamo Džerija Vesta, Pelinku, Spolstru i Fil Džeksona al im se ne da da bilo šta urade iako su pripremili teren stručnim znanjem a nas usralo da uz neznanje imamo neke trofeje i neke silne pobede protiv iste struke.

Niko ne spori ni da smo matori ni izanđali ni predvidivi ni često loše rotirani i vođeni ali jebeno da li svaki put kada izgubimo mora da se gleda prek plota i drka na selekciju, rezultate ili igrače KKP. 

Počinjete da bivate kao grobarski svedoci (sreća pa ih ovde na forumu skoro i nema, nego inače pričam) koji ne vide dalje od zaljubljenosti u Željka, njegovu veličinu i njegove izbore, ne dovodeći u pitanje svrhu svega toga (valjda je svrha rezultat a ne umetnički dojam, šta znam).

Bukvalno idem da se kladim na grobare večeras, da oderu Oly ako je moguće, da gledam kako se još jače drka na ekipu koja je sklopjena stručno za razliku od naše koju su pretpostavljam sklapali mačka Ljubica i klupski ekonom al ih usralo da od povratka Željka imaju 22:10 skor. Za nas. 

• Like 18
  • Thanks 4
Posted
12 minutes ago, NMX said:

Jedan veliki ŠBBKBB

Ispuštena šansa, jbg. 

Dobro je brate

images?q=tbn:ANd9GcSqosNrkQ4TiJLUOglJbZd

• Ha-ha 19
Posted (edited)
6 minutes ago, Dzo23 said:

Takodje veliki ŠBBKBB

Sa dva poraza, protiv Monaka i Partizana koje smo dobili uz popriličnu dozu sreće, mi bi trenutno bili 11 na tabeli. 🤷‍♀️

Smešno i neozbiljno je napisati ovako nešto. No sad je faza kuknjave i omalovažavanja dosadašenjeg učinka.

Edited by TB Told
  • Like 14
  • Thanks 2
Posted
5 minutes ago, Dzo23 said:

Takodje veliki ŠBBKBB

Može u krug tako. Da nas nisu pokrali protiv Barse i Žalgirisa tamo imali bi...pa tako možemo u krug.

Samo kažem, za ovo smo sami krivi i jbg sad. 

Podrška ekipi svakako. Momci su nas više puta ove godine obradovali nego za sve prethodne godine kada smo u novembru gledali kada počinje plej of serija aba i kls.

I to treba ceniti. 

• Like 4
Posted

Prije svega da vas sve pozdravim. I ja bih nesto rekao za dnevnik.

Mislim da igramo slabo vec duze vrijeme i da je ovo zadnjih nekoliko kola kulminacija. Šta se desilo sa onom borbenom ekipom nije mi jasno. Da smo stara ekipa to stoji ali imamo dovoljno igrača za rotaciju. U rosteru imamo poprilično dobre šutere za tri poena a mi ne možemo vola ubosti u dupe.  Baš djelujemo loše, malokrvno. Ono što mene brine je trenerov pogled, onaj da nema rješenja na pomolu, očajan pogled. Mislim da nam pobjeda u kupu je samo zamaglila probleme. Nekako mi miriše da je nešto bilo u svlačionici ali nemam dokaz za to jer djeluje da jedan drugog podržavaju. Apsolutno sam zbunjen jer je nemoguće da su svi igrači out, ali niko nije blizu nivoa na kom je bio.

Mene lično najviše nervira Nedović jer apsolutno ne pruža nista, sakriva se i uvaljuje druge u problem. Kalinić je isto u kanalu ali se bar trudi. Generalno je ekipa zaista ok, nije pogana fini momci.

Sada nam nema nazad nego podrška do kraja pa šta bude iako sam ja pesimista i milsim da max dvije pobjede možemo da nabodemo do kraja. Šteta. 

Posted
15 hours ago, alokin said:

Ja se plašim dal ćemo biti među 10. Četvrto mesto je bilo nerealno.

Ne, četvrto ili peto mesto nisu bili nerealni ciljevi, da mi samo imamo nekoliko raspoloženih igrača, a ne maltene sve igrače u kanalu. Ovo nisu čista posla jer nemoguće je da se skoro svi raspadaju baš u isto vreme, da su nedeljama unazad nervozni i skaču na sudije itd. Mislim da Giros ne drži više ovaj tim u svojim rukama i tu nema sreće nažalost. Ostaje nam da otaljamo ovu sezonu do kraja pa ozbiljan reset.

Posted
15 hours ago, NMX said:

Jedan veliki ŠBBKBB

Ispuštena šansa, jbg.

Pisao sam vec o tim kalkulacijama, ali ukratko, nakon ovakve sezone sve ispod TOP6 je nesto cak i gore od samo ispustene sanse. Prvo, zato sto je ovo najveci budzet kluba u istoriji (veci i od proslogodisnjeg i od onog pre dve sezone), a drugo sto svi favoriti osim cetiri ekipe imaju velikih problema ove sezone.

Barca je ostala bez najboljeg beka veoma rano, imaju 9 igraca trenutno (ne racunajuci juniore), igraju najlosije u poslednjih 10-15 sezona.

Real je samo bleda senka proslosezonskog tima. Odlazak trojice iskusnih igraca + Yabusele + Poirier je nenadnoknadiv. Od pojacanje tu je samo Campazzo, ostale novajlije su mnogo slabije.

Efes standardno ima periode raspada kada im ne igra Larkin, a on cesto odsustvuje.

Armani ima problema sa povredama, nema pravog centra, nema jaku bekovsku liniju, oslanjaju se na 3-4 igraca.

U toj situaciji ostaju jos samo Partizan, Bayern i Paris Basket kao pretnje, prvi imaju potpuno novi tim, drugi imaju probleme na unutrasnjim pozicijama, treci su dosli iz EC i doveli samo 3 prosecna EL igraca. 

Ako uzmemo samo 4/5 pobeda na domacem terenu + Bayern, dolazimo do 21 pobede sto bukvalno niko ne bi mogao da stigne od konkurencije. Efes i Real su na 14, Barca je na 15 i imaju losiji medjusobni skor, Armaniju je maksimum 19 pobeda, Bayern bi imao 16 i nema sanse da bi imali 6/6 do kraja. To je 5. mesto i izbegavanje grckih timova do kraja, dakle direktan plasman u PO i igranje tamo protiv timova koje je KKCZ vec dobijala u gostima.

Sto se tice sadasnjih kalkulacije, ako uzmemo da svi dobijaju kod kuce + pobede kod otpisanih timova u gostima, stanje je ovakvo:

6. Crvena zvezda 20-14

-------------------------

7. Barcelona 19-15

8. Partizan 19-15

9. Paris Basket 19-15

10. Real Madrid 18-16

-------------------------

11. Armani 18-16

12. Efes 17-17

Stanje je haoticno, ali su neke stvari prilicno jasne - KKCZ sa 3/3 na svom terenu ostaje na 6. mestu, sa 2/3 moze da se nadje i iza tog tima protiv kojeg izgube i iza Barce, sto je pad na 8. mesto. Sa samo 1/3 to je pad na 18 pobeda sto bi znacilo i ispadanje iz TOP10.

Posted (edited)
1 hour ago, Sinnerman said:

Ne, četvrto ili peto mesto nisu bili nerealni ciljevi, da mi samo imamo nekoliko raspoloženih igrača, a ne maltene sve igrače u kanalu. Ovo nisu čista posla jer nemoguće je da se skoro svi raspadaju baš u isto vreme, da su nedeljama unazad nervozni i skaču na sudije itd. Mislim da Giros ne drži više ovaj tim u svojim rukama i tu nema sreće nažalost.

Ko je u kanalu? Osim mozda Yaga, ne vidim da imamo igraca koji moze drasticno bolje od ovoga sto trenutno pruza.

Bolomboj - zver, tako i igra

Petrusev - klasa, tako i igra

CMM - igra ono sto moze, el mediokritet u sistemu koji mu ne lezi

Braun - olupina

Kenan - na zalasku karijere, igra ono sto moze i sto igra cele sezone: jedna losa, jedna osrednja, jedna dobra tekma

Lazic - penzioner

Teodosic - penzioner

Kalinic - videti pod Kenan

Davidovac - marginalac

Mitrovic - marginalac

Dobric - pomocno osoblje

Nedovic - kumara

Giedraitis - el mediokritet sveden na defanzivnog specijalca i marginalca

Daum - povredjeni el mediokritet

Igraci su nervozni jer se muce, a muce se jer su procitani, matori i limitirani. Drzi Sferopulos tim u rukama, i to ga drzi bas kako treba, igraci ga vole i postuju, zato smo tu gde jesmo.

Problem je sto mu tim nije izbalansiran i adekvatan za ovo sto hoce da igra. Tu pre svega mislim na bekove koji niti uspesno kreiraju za druge, niti uspesno kreiraju za sebe, niti mogu da odgovore defanzivnim zadacima.

A ni Sfero nije bas elitni trener koji ima plan B i C i ume da se prilagodi kad udari u zid.

Cetvrto i peto mesto su se mozda u nekim trenucima cinili dostiznim, ali naravno da je to nerealno.

Objektivni cilj ove ekipe je da se nadje medju 8. Top 6 bi bio veliki uspeh, 9. i 10. mesto podnosljivi antiklimaks, sve ispod toga vrlo neprijatan neuspeh.

Edited by fradler
  • Like 20
  • Thanks 4
Posted

Saglasan sa fradlerom, to sto su se nama u pojedinim trenutcima otvarale opcije da uzmemo 4 mesto, nije merilo snage naseg tipa vec okolnosti u datim trenutcima.

Naravno kada je ekipa dobra ona ume i te okolnosti da zgrabi kada se nude.

Realno stanje ovog tima je da bekovskim pozicijama nemamo kvalitet, i kako su se odbrane sada pri kraju sezone utegle to sve vise dolazi do izrazaja.

Ostaje nam nada da cemo imati snage da pre svega sa kvalitetnom odbranom izvucemo 2-3 pobede do kraja EL, i da se u napadau oslanjamo na centarsku liniju koja je jedna od boljih u EL.

• Like 8
Posted

Sferopulos mora nešto da promjeni.

Trenera sad očigledno nećemo mjenjati jer je kraj sezone, ali on će morati da povuče neke hrabre i nepopularne poteze, i da se za promjenu "zamjeri" nekom igraču. Prosto ne možeš svima udovoljiti, niti treba, ako vidiš da ti taj igrač ne vraća na terenu. 

Ono što je po mom mišljenju neophodno, Nedovic/Jago i Teo moraju van 12. Prosto to su trenutno "minus" igrači koji nas konstantno guraju u kanal. 

Ako hoćemo da defanzivom dobijamo utakmice, što je bio slučaj u Blaugrani, Vitoriji, i na jos nekim utakmicama, ne možemo to sprovesti ako imamo u svakom trenutku bar 2 kratera na parketu. 

Nije mi jasno što je Janis odjednom odustao od visokih petorki koje su nam davale rezultat!? 🤔

S obzirom da je Jago trenutno povredjen, Nedovic treba da igra al isključivo na 1, i nikako zajedno u petorci sa Kenanom.  Na Armani treba izaci u sledecem sastavu:

1.  Kodi, Nedovic

2. Kenan, Lazić

3. Dobrić, Kostić

4. Kalina, Gedraitis/Daum

5. Petrusev, Bolomboy

To je 10 igrača i zdravo. U 12 neka budu Deda, Mitar, Teo, Braun ili ko već ali nema nikakvog smisla da rotiras svih 12 igrača. 

Ako je Daum zdrav on mora igrati. Bez dileme naša najbolja i najkompletnija 4. Doduše nije ni teško u ovakvoj konkurenciji. 

Vidim danima nakon poraza izlizane floskule tipa "bice bolje" "podrška do kraja", "glava gore" itd..

Neće biti bolje ako se nešto ne promjeni, valjda je to jasno. Očigledno da tonemo i logika sva nalaže da se mora nešto promjeniti. 

Ova ekipa ima bogovsku podršku, kakva nema nijedna u Evropi, ali očigledno da im to ne odgovara, pravi balast, ili šta već, ali očigledno ne znaju da se nose s tim.

20+ hiljada imaš u svojoj hali. Preko 3 hiljade u Minhenu. Pa to svaka ekipa i svaki igrač da poželi. No, očigledno ne ova naša i ne ovi naši igrači.  🤷

• Like 3
Posted

Mirotić polomio trtičnu kost, verovatno neće igrati protiv nas, verovatno i Gilespi isto, ali ne verujem da će nam to pomoći mnogo s obzirom na ovu našu igru

Posted

Prvo što mora da uradi je da smanji sulude rotacije. Po ko zna koji put izrotira ceo tim na početku,  unese konfuziju, igra svako sa svakim u petorci, igraci se pogube. 

CMM mora da igra 25-30 min, kakav je takav je boljeg nemaš. Ostatak Yago. Ovde nema prostora da se pored njih dvojice ubacuje Teodosic...

Cannan 25 min , ostatak nedovic....

Gidraitis mora da uzme više minuta, jer se Kalinić raspada . Na poziciji centara se zna.  Boki i Petrusev što više.

Pomoćno osoblje je pomoćno osoblje. Dakle Deda,Lazić,Dobric i ekipa moraju da imaju minimalan udeo. A ne da dobric doslovno orgija po terenu uzima 7 suteva za tri poena kao da je Carry..

Mora postojati prva i druga opcija.

Na pragu su da uprskaju odličan rezultat koji su do sada napravili.  Ne mogu da shvatim šta se desilo posle kupa.  Osvojili trofej i otišli na pauzu od 15 dana, a vratili se duplo gori. 

Trener ne postoji. Na prvi pritisak protivnika ili ako rezultat krene na dole, načisto se pogubi, pa krene da srlja, rotira, traži alternativu u 12 igraču rotacije, prestane poverenje u nosioce, koje brže bolje menja.

• Like 1