Jump to content

Euroleague Fantasy Challenge 2024/25

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Da Silva (7) i Obst (7.4) mi se čine kao lepe opcije sa klupe. Bonga (7.8) mi isto deluje dobar value.

Inače debitujem u Fantaziju, igram privatnu ligu gde smo svi EL Fantasy debitanti.

23 hours ago, Chaos Is Me said:

Ne mogu izmene ali možeš da ove sa klupe ubacuješ u prvih 6 koji se više boduju. 

Da li ovo znači pošto imam Šmits-a i Da Silvu kao F's, da u četvrtak igra Šmits, a onda u ovom second round tj. u petak ubacim Da Silvu umesto Šmits-a? Da li gubim bodove ili se računaju obojica? Nije pojašnjeno u pravilima...

Ne gubiš bodove, možeš u petak da ubaciš igrača sa klupe u prvu postavu umesto nekog ko je loše odigrao u četvrtak. Možeš da promeniš i formaciju. Bar tako je bilo prošle godine. Iskreno, mrzi me da čitam da li su nešto menjali. Jedino što vidim od promena je da se sad kapiten boduje sa 150% u odnosu na učinak, a do sada je bilo 200%. 

9 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne gubiš bodove, možeš u petak da ubaciš igrača sa klupe u prvu postavu umesto nekog ko je loše odigrao u četvrtak.

Aha, znači ako je Šmits skupio npr. 20 bodova kao starter, ja ga stavim na klupu, a na kraju runde mu se računa 50% kao da je bench player tj. 10 bodova a Da Silva mi se računa kao starter? Zanimljiva mehanika.

• Like 1

On 10/2/2024 at 10:47 AM, Charles De Ketelaere said:

Aha, znači ako je Šmits skupio npr. 20 bodova kao starter, ja ga stavim na klupu, a na kraju runde mu se računa 50% kao da je bench player tj. 10 bodova a Da Silva mi se računa kao starter? Zanimljiva mehanika.

Poenta je da se uvijek stavi što više igrača koji ti igraju prvi dan kola a onda praviš kalkulaciju koga da ubaciš sa klupe u prvu "šestorku". Najbolje je ako su ti igrači ravnomjerno raspoređeni u dva dana(5+5 ili 6+4). Isto tako ako npr. Bonga igra danas, staviš ga u prvih 6 i on napravi dobar Indeks a sjutra recimo imaš nekog Nvoru na krilu, koji je u teoriji starter, skuplji i kvalitetniji igrač, razumljivo je da ostaviš Bongu a Nvoru zadržiš na klupu. Mislim to je sad lična procjena ali sigurno će biti kola u kojima će jeftiniji igrači biti bolji. Moguće su i razne promjene formacije. Na beku i krilu možeš sa tri u liniji da igraš. Uglavnom, ovaj fantazi nudi mogućnost da ostvariš najviše bodova što možeš iz tima. Dosta je sličan fantaziju LŠ u fudbalu. 

• Like 1