Jump to content

Recommended Posts

Nisam ja nesto uveren dae oni majk "projektovana prva 4". Posto s onim telom, decka ce maltretirati vecina EL trojki. Al ono, skuljard buliing. 

Al sad kad znam ceo roster, postaje mi interesantan. Ae vidimo stace zeljko s njim, posto ja realno nmm ideju kako se s sahovskim majstorima igra kad im das topa fore. Msm, znam kako se igra, nzm kako se pobedjuje.

Logika mi ipak kaze, dace za nekih metar dana zoc kupi sebi neko meso pod kosem. Bilo bi lepo ako bi imo 2+ metra i 100+ kila.

• Like 2

Bio u Pioniru i zaista je hala ruina i na granici dal je bezbedna po navijace ili ne.

Ajd sto je stepeniste strmo i sto gornji deo nema gelender, ali ona zuta farba na stepenistu cini ih tempiranim bombama. Bar troje ljudi su se bukvalno razbili nakon klizanja. Uopste nije bilo prijatno.

Ventilacija je nikakva, sto se videlo i po broju prekida i brisanja parketa.

Nadam se da smo sad i vise nikad igrali tu EL mec.

A sad bolnija tacka - utakmica.

Ono sto najteze pada je cinjenica da Monako nije odigrao spektakularnu utakmicu, a opet nas je bez, vece, drame dobio.

Mi imamo ozbiljan problem sa napadom. Sem 3/4, koje dobrim delom, pogurana momentumom, u preostale 3 deonice nas napad je bio statican, bezidejan, da ne kazem procitan. Mali broj asistiranih poena, uglavnom je sve doslo nakon solo akcija.

Mogli smo mi dobiti ovu utakmicu da je bilo vise koncentracije, ali to je sad vec TM Zeljkovog Partizana. Manjak koncentracije i smirenosti u kljucnim trenucima utakmice.

Ako treba traziti neki silver lininig onda je to odbrana. Bas smo dobri bili 1-1 i Monako nije bas lako dolazio u pozicije za cist pogled ka kosu. Naravno bilo je trenutaka neshvatljive dekoncentracije, kao npr poslednja odbrana u 3/4, kad smo opet nepotrebno pomagali, ostavili samog coveka i primili trojku uz zvuk sirene.

P.S. Kapiten i zamenik kapitena su nas bas ispostovali. Davies, po statistici mozda i nije izgledao lose, al njegova igra se najbolje moze opisati kao - freelance. Jako neodgovorno, a nakon onog pokusaja no look dodavanja, cela hala je zanemela. A ja sam jos vise zanemeo, kad sam video da je nakon TO-a, on i dalje ostao u petorci.

Da je dobro nije, a slede teske utakmice. Umesto da smo iskoristili ovaj povoljniji raspored da odemo u plus, mi moramo da se vadimo protiv najjacih ekipa. Nek nam je sa sredom. Trebace nam, a i pameti.

P.S. Sudjenje jeste bilo kvarno, ali izgleda da od toga ne mozemo pobeci ove sezone.

• Like 2

Sta znam, izuzev 2/4 i onog pomracenja meni napad njje delovao toliko strasno kao protiv Virtusa npr, pa imali smo 15 asistencija, dosta nekih otvorenih suteva, Carlik je lepo navlacio na sebe...

za razliku od prosle godine kad smo sve ostvsrili kroz individualni kvalitet igraca bez ikakve timske igre

• Like 1

Mislim da su nam šanse da sutra izvučemo pobedu jako male. Ni Fener ne igra ništa spec trenutno, muče se i oni, ali deluju ukomponovanije i mislim da neće propustiti priliku da nas našamaraju ovakve kakvi smo na svom terenu. Juče je @PorodicneVrijednosti napisao da ovoj ekipi fali veći individualni kvalitet, i to je defakto istina. Okej je Ife, okej i Karlik, ali tačno se vidi da nema nekog sa sigurnim poenima kad se lomi. Nama bi Slukas recimo rešio 90% neizvesnih završnica u našu korist, a smanjio bi nam i one tužne crne minute kad smo ko muve bez glave. Al jbg, takav pegla kod Janakopulosa za ozbiljnu kintu, a mi ćemo morati da se nadamo da Želimir ima još neku vrstu napada u završnici osim - igramo na Lundberga 

• Like 1

Wake the fuck up!!

Najverovatnije nas očekuje giljotina, ali nema bežanja. Videćemo da li možemo da igramo odbranu kao u trećoj četvrtini i pola četvrte, što se mene tiče želja mi je da se ti minuti udvostruče i neće biti problema. 

Od igrača očekujem manje više isto sve kao i do sada, ajde ako ću da biram nekog heroja onda nek to bude Sterling Čarli Braun.

Drž te se Grobosi, spasa nam nema, propasti nećemo 😃

• Like 7

26 minutes ago, Dzep said:

Wake the fuck up!!

Najverovatnije nas očekuje giljotina, ali nema bežanja. Videćemo da li možemo da igramo odbranu kao u trećoj četvrtini i pola četvrte, što se mene tiče želja mi je da se ti minuti udvostruče i neće biti problema. 

Od igrača očekujem manje više isto sve kao i do sada, ajde ako ću da biram nekog heroja onda nek to bude Sterling Čarli Braun.

Drž te se Grobosi, spasa nam nema, propasti nećemo 😃

• Ha-ha 1

Mi smo s ovim porazom vec u ozbiljnoj buli, iako je sasvim jasno da nas ceka jedan rutinski L sa dvocifrenom razlikom.

Vec mi malo ide na falus ovo sto glumimo ludilo i hardkor ne adresirajuci goruce probleme. Ne treba nama uopste jos jedan visoki, ma kakvi, otkud ta ideja zaboga. Prica sa Daviesom kao pomocnim kapitenom i avansno poklanjanje tolikog poverenja je fijasko i potpuno mi je nejasno kako je doslo do takvog zaletanja. Prakticno svim nasim igracima fali ta ekstra klasa, niko ovde nije (bar ne sada) vrhunski kosarkas, ali nikome osim njemu ne fali bazicnog postovanja prema igri, dresu i saigracima. Najuren je Tank kao sugav ker, zbog mekanosti, flegmaticnosti i izuzetno lose odbrane, a decko je u poredjenju sa Daviesom koji radi prakticno iste stvari pozadi, bukvalno ofanzivna masina.

Edited by SteveFrancis#3
  • Like 2

1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Mi smo s ovim porazom vec u ozbiljnoj buli, iako je sasvim jasno da nas ceka jedan rutinski L sa dvocifrenom razlikom.

Vec mi malo ide na falus ovo sto glumimo ludilo i hardkor ne adresirajuci goruce probleme. Ne treba nama uopste jos jedan visoki, ma kakvi, otkud ta ideja zaboga. Prica sa Daviesom kao pomocnim kapitenom i avansno poklanjanje tolikog poverenja je fijasko i potpuno mi je nejasno kako je doslo do takvog zaletanja. Prakticno svim nasim igracima fali ta ekstra klasa, niko ovde nije (bar ne sada) vrhunski kosarkas, ali nikome osim njemu ne fali bazicnog postovanja prema igri, dresu i saigracima. Najuren je Tank kao sugav ker, zbog mekanosti, flegmaticnosti i izuzetno lose odbrane, a decko je u poredjenju sa Daviesom koji radi prakticno iste stvari pozadi, bukvalno ofanzivna masina.

Oho, izašao si iz prve faze Kubler-Ross ciklusa 😉

2 hours ago, Papanikolesku said:

Umesto da uletimo ciganima u Motlija, mi ćemo gajiti čitavu sezonu beskorisnu masu Dejvisa. Želimire, vrime je 😁

Nema potrebe još uvek ovako etiketirati igrače indivudalno, naročito kada je već godinama očigledno da je problem u defanzivi rezultat Željkove filozofije igre. Tu treba na nivou ekipe mnogo stvari da klikne da određeni individualci ne bi izgledali kao rupe. Tako smo i u onoj 'zamalo F4' sezoni išli od najvećih defanzivnih kratera u Evroligi do fantastične timske košarke na obe strane parketa u par meseci. Pa setimo se samo na šta je ličio Lesor sa iskakanjima jedan solidan vremenski period.

Dejvis nikad nije važio za rim protectora, ali je imao značajne minute u Barseloni i Valensiji, pa su obe ekipe bile u vrhu po defanzivnom rejtingu u EL.

Ovosezonska pojačanja su očigledna težnja da se do nekog nivoa odbrane dođe brže, jer tu evidentno ima odličnih 1v1 defanzivaca, koji mogu da brane više pozicija, što je za naš tip odbrane jako bitno. Svakako, konstantna switch odbrana i preuzimanja na nivou cele petorke su dosta kompleksnije stvari od toga da se pažnja usmerava isključivo na jedno mlohavo telo i sposobnost zagrađivanja skoka. 

Neko je pre par nedelja to lepo sumirao, naši visoki su često na perimetru i sasvim solidno ometaju određene šuteve. Ti šutevi su posledično često teško predvidivi odbici, pa je problem sa defanzivnim skokom solidnim delom rezultat toga. Kada je situacija takva, ne bi puno toga u defanzivi promenilo ni dodatnih 120 kila mišićne mase, ako se ta masa u trenutku šuta nalazi na 6 metara od koša.

Mi u Tajriku imamo centra kakvog želimo, a u teoriji imamo i komplementarnu rotaciju na toj poziciji. Jebem li ga, godine praćenja košarke i gledanja evoluiranja određenih timova i igrača u  okviru jedne sezone su me naučile da nema poente da se izvlače zaključci krajem oktobra i projektuje do sada viđeno na sve što sleduje.

Eventualno podebljanje pod košem ima smisla isključivo na poziciji 4, ali ni tu još nemamo blage veze šta i koliko može Majk, te preostaje samo da čekamo i nadamo se.

Edited by fillam
  • Like 4
  • Thanks 1

11 minutes ago, fillam said:

Neko je pre par nedelja to lepo sumirao, naši visoki su često na perimetru i sasvim solidno ometaju određene šuteve. Ti šutevi su posledično često teško predvidivi odbici, pa je problem sa defanzivnim skokom solidnim delom rezultat toga. Kada je situacija takva, ne bi puno toga u defanzivi promenilo ni dodatnih 120 kila mišićne mase, ako se ta masa u trenutku šuta nalazi na 6 metara od koša.

Da bi se ovako igralo treba da imaš ekipu gdje si na spoljnim pozicijama kabast tako da ti bekovi na preuzimanjima ne budu u nenadoknadivom hendikepu, a na unutrašnjim pozicijama relativno lagan, da bi imao centre (tu mislim i na četvorke) koji su sposobni u branjenju perimetra, recimo ona petorka Tepić - Tripko - Jan - Novica - Lazme je neki ideal za to. Kako ova zamisao funkcioniše sa Karlikom, sa Washingtonom i Fredijem na 2 i sa Brownom na 3 (pa i Vanjom na toj poziciji) i kako od ideje da braniš preuzimanjem svi sve ti dodeš do toga da imaš otprilike najkraću i najmekšu spoljnu liniju u EL?

Situacija je prosta kao 1+1=2, kako smo onda mogli da napravimo ovakvu selekciju?

39 minutes ago, Beonegro said:

Oho, izašao si iz prve faze Kubler-Ross ciklusa 😉

Za razliku od prosle sezone, samim igracima nemam da zamerim gotovo nista (izuzev karate kida, sto bi rekle kolege forumasi). I dalje mi se napad konceptualno i vizuelno dopada, iako ne sljaka bas na maksimumu. Tu mi nije nezamislivo da neki igraci naprave iskorak i do kraja sezone postanu bolja verzija sebe i budu u stanju da rese neizvesne tekme na cist licni provess. Pisao sam vec, jasno je da smo se kladili na inner growth i da cemo ziveti ili umreti od toga.

Za sada me nervira daleko najvise Zeljko - pokusavamo u odbrani opet da igramo nesto za sta nemamo personel, a i u napadu se opet pojavljuju neki potpuno neshvatljivi principi i odluke, logika koju je nemoguce pratiti. Uz to se glumi gangsterica sa ovim stavom kako nam ne treba niko i kako cemo svima nanicu i pored vristecih rupa i hendikepa. Kao fleksujemo nesto, uzecemo valjda EL bez skoka, plejevi ce nam stopovati Tavarese, preci cemo igricu... Ono sto se ponavlja (da se nadovezem na onu razmenu nasu od pre koji dan) od prosle sezone jeste sto nas trener opet kao da ne bira igrace po igri koju zeli (ovde mislim iskljucivo na defanzivu, naravno), neko nekako nasumicno pa zeli posle da ih na silu gurne u kalup koji oni u 9/10 slucajeva prosto nisu u stanju da popune. Mozda nemamo budzet kao Fener onda, ali nismo bas ni teska EL sirotinja da bas toliko ne moze nista da se probere i uklopi.

Mi cemo sad opet sebi iskopati jednu kanalcinu vec na ulazu u novembar, iz koje cemo morati da se vadimo posle u nadi da ipak uhvatimo taj PO. Ne moze tako svake godine. 

• Like 2

29 minutes ago, Beonegro said:

Da bi se ovako igralo treba da imaš ekipu gdje si na spoljnim pozicijama kabast tako da ti bekovi na preuzimanjima ne budu u nenadoknadivom hendikepu, a na unutrašnjim pozicijama relativno lagan, da bi imao centre (tu mislim i na četvorke) koji su sposobni u branjenju perimetra, recimo ona petorka Tepić - Tripko - Jan - Novica - Lazme je neki ideal za to. Kako ova zamisao funkcioniše sa Karlikom, sa Washingtonom i Fredijem na 2 i sa Brownom na 3 (pa i Vanjom na toj poziciji) i kako od ideje da braniš preuzimanjem svi sve ti dodeš do toga da imaš otprilike najkraću i najmekšu spoljnu liniju u EL?

Situacija je prosta kao 1+1=2, kako smo onda mogli da napravimo ovakvu selekciju?

Pa zato se i dalje traži 'the petorka', a određene igračke parove ćemo baš iz tih razloga verovatno retko gledati zajedno na parketu.

Po do sada viđenom, ja sam lično najveći potencijal video u petorci Ife-Sterling-Vanja-Bonga-Tajrik, mislim da su vezali solidne minute u trećoj četvrtini protiv Bolonje. Paradoksalno, mi smo u toj deonici primili 25 poena (ako se ne varam Cordinier 2+1 u dva napada u nizu, plus je bilo još par težih šuteva), ali energetski i defanzivno smo dobar deo te četvrtine izgledali odlično. Možda nisam bio pri zdravoj svesti, ali nazirali su se obrisi igre sa Exumom i Lesorom od pre dve sezone.

Meni je jasna frustracija kod mnogih, ali je ona plod Željkove rigidnosti i želja da se igra isključivo na unapred zamišljen način, iako mu roster ili trenutak često to ne dozvoljava. Ja sam se sa tim već pomirio, a znam šta može da se dobije ako postigne to što želi. 

Jebiga, jeste pratnja i stres za gledanje dok se ekipa traži. Postoji i taj rizik da se na kraju uopšte i ne pronađe. Tu je na kraju svako prepušten sam na sebe, a ja sam rešio da maksimalno uživam u ovim godinama dok je Željko na kormilu. Naravno, bole me porazi, naročito ovakvi kakvih smo se nagledali, ali na kraju dana, za divno čudo, lako to svarim.

Edited by fillam
  • Like 1

2 minutes ago, fillam said:

Meni je jasna frustracija kod mnogih, ali je ona plod Željkove rigidnosti i želja da se igra isključivo na unapred zamišljen način, iako mu roster ili trenutak često to ne dozvoljava

Da sam sad pao sa Marksa mene bi ovo ostavilo u ubjeđenju da Željko Obradović nije selektirao ovu ekipu, nego eto, zatekao nečije sranje pa se sad jadan muči da ispravlja krive Drine i cijedi suvu drenovinu.

10 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

samim igracima nemam da zamerim gotovo nista

Meni je igrača iskreno žao, posebno Bonge koji djeluje kao stvarno momak i sportista bez greške i u svakoj prilici daje sve što ima, a prinuđen je da konstantno igra van svoje pozicije i bije se sa ljudima koji su po 10-15 kila teži nego igrači koji bi zapravo trebali da mu budu direktni protivnici.

On je baš kardinalan primjer, ali i ostali kao da su uglavnom prinuđeni da igraju van zone konfora.

Zdravo svima, dugo pratim šta i kako pišete, čini mi se da ste grupa dobrih poznavalaca košarke. Nekada davno, na starom forumu, pisao sam neko vreme (pod drugim nicom i ne previše dugo) pa dođoh u iskušenje da ponekad i ja neku ovde napišem.

• Like 5

5 minutes ago, Kursula said:

Zdravo svima, dugo pratim šta i kako pišete, čini mi se da ste grupa dobrih poznavalaca košarke. Nekada davno, na starom forumu, pisao sam neko vreme (pod drugim nicom i ne previše dugo) pa dođoh u iskušenje da ponekad i ja neku ovde napišem.

Dobro dosao!

22 minutes ago, Beonegro said:

Da sam sad pao sa Marksa mene bi ovo ostavilo u ubjeđenju da Željko Obradović nije selektirao ovu ekipu, nego eto, zatekao nečije sranje pa se sad jadan muči da ispravlja krive Drine i cijedi suvu drenovinu.

E jebiga, nit si ti pao sa Marsa, niti sam ja želeo da nekome stvorim takvo ubeđenje. Pričamo valjda u kontekstu ovih par godina što je iza nas gde se ovi motivi ponavljaju. Šta više, slažemo se da je Željko rigidan u svojim filozofijama i da rezultat često trpi zbog toga što on ne želi da ukalupi igru igračima u datom trenutku (da, igračima koje je on birao). 

Znamo šta je upside, a nemamo svi strpljenja za isti, ili se smatra da nije dovoljno učestao u ovih par godina.  To je očigledno njegov način rada i uverenje da se tako najbrže uči i dolazi do onoga što želi.  Ili je to, ili mu, što je bliži penziji, opada rezonovanje i logika.

Šta god da je u pitanju, očito nismo svi podjednako tolerantni na te stvari i rezultatske neuspehe, a i to je skroz ok.

Edited by fillam
  • Like 1