Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Barkley#34 said:

Netačno. Napisane su brojne kritike na temu selekcije čak i "u skladu sa situacijom i mogućnostima".

Nisam rekao da nije bilo kritika, već Znali smo da smo pogranična Play In ekipa, prihvatili smo rebuild i znali da ove sezone nećemo pogoditi svih 14 igrača. Zadovoljni smo bili selekcijom, u skladu sa situacijom i mogućnostima. 

Naravno da nisu svi bili zadovoljni, na stranu što smo navijači Partizana, i sam sam imao određene skepse, i sam sam pisao o upitnicima kod Majka, čak i o "dati ključeve u ruke igraču koji nigde nije odigrao klupsku sezonu (Carlik)". Posmatraj taj citirani deo kao deo celine, neka bude umesto zadovoljni smo bili - prihvatili smo. Nije toliko od esencije, suština je da nismo u sezonu ušli sa pričom mogli smo mnogo bolje, urađen je loš posao, već smo manje-više bili složni da kad smo već doveli 14 igrača, nismo uradili loš posao. I sa time smo i kreirali neka očekivanja koja nisu bila imamo kvalitet za PO, nemamo kvalitet za PO, već nešto umerenija, svesni da imamo dosta znakova pitanja, što je nekako i logično.

24 minutes ago, Papanikolesku said:

@kendrick duckworth

Evo sad i ja da priupitam nešto tebe, postoji li, gde je, i koja je granica? Kada se pali lampica? Rekao bih nikad, u ovom slučaju. 

Igraš sa kartama koje imaš, u našem slučaju ne postoje granice postavljene od kluba, jer su potpisali čoveka da spašava klub, da ga uvuče u EL, da se iskoristi njegov paket da Partizan ponovo bude relevantan. Kako sezone odmiču, granicu mogu da postave navijači i Želimir, a kod navijača ta granica možda i ne postoji, dok kod Želimira nisam siguran gde je, jer je smo zajednički vezani tim "problemom" ili tom "srećom". On sve i da želi da ode sutra, svestan je da je letos napravio višegodišnju selekciju, da ima status božanstva kod većine navijača i da njegov odlazak nije dobar po Partizan. 

Lampice za kritike i pitanja su odavno upaljene, ali za pedalu verovatno u slučaju velikog ABA fijaska i slične drame kao prošle godine. 

• Like 2
Posted

I ako aba liga klubu ne donosi nista, nama navijacima bi itekako donela radost i vratila veru da Zeljko moze da nastavi da radi svoj posao. Ako nam se tim opet raspadne u nekom potencijalnom finalu, onda stvari nikako nisu dobre, a sezona itekako neuspesna. 

Evroliga i nije tako veliki neuspeh, jer ima dosta dobrih ekipa, i nije lako uci u deset. Ali klub je gladan trofeja, i ako ih ne osvajas iz godine u godinu, znaci da ne radis dobar posao. 

• Like 5
Posted (edited)
17 minutes ago, kendrick duckworth said:

Igraš sa kartama koje imaš, u našem slučaju ne postoje granice postavljene od kluba, jer su potpisali čoveka da spašava klub, da ga uvuče u EL, da se iskoristi njegov paket da Partizan ponovo bude relevantan. Kako sezone odmiču, granicu mogu da postave navijači i Želimir, a kod navijača ta granica možda i ne postoji, dok kod Želimira nisam siguran gde je, jer je smo zajednički vezani tim "problemom" ili tom "srećom". On sve i da želi da ode sutra, svestan je da je letos napravio višegodišnju selekciju, da ima status božanstva kod većine navijača i da njegov odlazak nije dobar po Partizan. 

Granice u klubu ne postoje, jasno. Ne postoje ni kod jednog dela navijača, i to je jasno. Gde je Želimirova granica, između dostojanstva i sujete, ne znam ni ja. 

Ali znam da ne radi dobar posao, uz ogradu - kao trener, što mu je, jel, primarno zaduženje. 

17 minutes ago, kendrick duckworth said:

Lampice za kritike i pitanja su odavno upaljene, ali za pedalu verovatno u slučaju velikog ABA fijaska i slične drame kao prošle godine. 

Iako sam ubeđen da je i ovo puko zavaravanje, uz dozu skepticizma, prihvatiću da tako zaista i misliš. 

A onda se čujemo na kraju sezone, da vidimo koliko taj alarm jako pišti. 

Edited by Papanikolesku
Posted
Just now, ScepanScekicSto said:

zasto?

glasali realni grobari...

Postavljena anketa,identifikovan problem, sledeci tekst je sa resenjem 

Aludiraš na moje mišljenje/stavove i provlačiš ih kroz informer. 

Boli me k šta oni pišu, i kakve analize i ankete imaju, ali se zna iz kojih su poriva. Ja mislim svojom glavom, a ne režimskom. 

Posted

Ne aludiram druze nista...

potrafilo se da su izbacili tekst

nase poimanje i shvatanje uloge i odgovornosti zeljka obradovica se razlikuju i necemo nikad jedan drugog ubediti drugacije...

samo mislim da SD a samim tim u KK ima mnogo vecih stvari i problema nego sto je rezultat koji je bez sumnje u EL izostao...

Ubedjen sam da on daleko teze podnosi ovaj neuspeh nego bilo ko od nas, prolazi fde je pogresio i sta je moglo bolje, ali je klubu doneo nesto sto je vise od rezultata za koji je ponavljam on najodgovorniji

Posted
4 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Ne aludiram druze nista...

potrafilo se da su izbacili tekst

nase poimanje i shvatanje uloge i odgovornosti zeljka obradovica se razlikuju i necemo nikad jedan drugog ubediti drugacije...

samo mislim da SD a samim tim u KK ima mnogo vecih stvari i problema nego sto je rezultat koji je bez sumnje u EL izostao...

Ubedjen sam da on daleko teze podnosi ovaj neuspeh nego bilo ko od nas, prolazi fde je pogresio i sta je moglo bolje, ali je klubu doneo nesto sto je vise od rezultata za koji je ponavljam on najodgovorniji

Pa povukao si paralelu sa informerom, isto kao da si poistovetio njih i mene. 

Niko nije osporio ni u jednom trenutku da on teško podnosi neuspeh, nije mu poklonjeno ništa što je stvorio i osvojio u karijeri. Rekao sam već xy puta da je bez konkurencije najveći trener u Evropi, a konkurencija je žestoka. 

Ja govorim isključivo o tome da on ne radi dobar posao kao trener Partizana u ovom mandatu, a da je večito aboliran od odgovornosti. Ništa više, ništa manje. 

I tu ću završiti svoje višednevno izlaganje, em sam se umorio, em su i drugi odavno skapirali koje je moje razmišljanje, a ne bih baš da jurim svoj rep više. 

Dalja priča na ovu temu na kraju sezone. 

• Like 2
Posted (edited)
3 minutes ago, Papanikolesku said:

Pa povukao si paralelu sa informerom, isto kao da si poistovetio njih i mene. 

Niko nije osporio ni u jednom trenutku da on teško podnosi neuspeh, nije mu poklonjeno ništa što je stvorio i osvojio u karijeri. Rekao sam već xy puta da je bez konkurencije najveći trener u Evropi, a konkurencija je žestoka. 

Ja govorim isključivo o tome da on ne radi dobar posao kao trener Partizana u ovom mandatu, a da je večito aboliran od odgovornosti. Ništa više, ništa manje. 

I tu ću završiti svoje višednevno izlaganje, em sam se umorio, em su i drugi odavno skapirali koje je moje razmišljanje, a ne bih baš da jurim svoj rep više. 

Dalja priča na ovu temu na kraju sezone. 

saglasan sem ovog sa paralelom...

ne mislim to zaista, mislim da zaista volis KKP za razliku od informera koji isti mrzi kao i njihov šef

A i ja da zavrsim ovako...

dok god je ova pošast na vlasti, dok god su razni Andjusi na drzavnim kanalima, dok god nemamo postavljanu osnovu zs visegodisnje ucesce u EL, do tada je zeljko obradovic najbolji izbor za trenera Partizana bez obzira na rezultat.

Edited by ScepanScekicSto
  • Like 2
Posted
2 hours ago, Papanikolesku said:

Nisam ni ja infantilan. Tako i ja pružam drugačiju perspektivu od "čuvanja vatre". Mora da postoji neki balans u univerzumu i protivteža idealizaciji jednog čoveka, pa makar to bio i Želimir Obradović. Ovde se sve može analizirati, samo nemoj da diramo u Željka. Jebi ga, takav vam paket zapao. 

Nema potrebe za spinom, niko ne osporava pravo na kritiku, niti je kritika infantilna sama po sebi, već ovaj način iznošenja iste. 

Evo npr. Arsenija sa jednom sasvim artikulisanom kritikom, ili Barklija 😁

Ukoliko treba da budem baš blatantno iskrena - inače si pre ovog Želimirovog mandata brojao mnogo trofeja, bili ste redovni učesnik F4, a sad nema toga na šta si navikao... 

Posted
5 hours ago, Arsenije Pesic said:

Željko nije košarkaški prevaziđen trener, naročito ne što se tiče napadačkih setova. On je tu i dalje sasvim up to date i sasvim dobar trener. Što se tiče odbrane baš i ne, prethodna ekipa mu je u tom segmentu bila teški krš, ova značajno bolja, ali moj utisak - ne dovoljno dobra s obzirom na individualne karkateristike igrača. Ako ostavimo period posle kupa po strani, maksimalno uprošćeno i sa najmanjim brojem reči definisano, meni je ovogodišnja ekipa igrala u napadu značajno iznad očekivanja, u odbrani blago ispod očekivanja, što u zbiru daje blago pozitivan ukupni utisak u odnosu na realni domet ekipe. 

Namerno ostavljam period posle kupa po strani, jer meni sekvenca 2-8 na startu nije uporediva sa ovom skorašnjom 1-5. Po igri, tih 2-8 je realno trebalo da bude 5-5, u najgoru ruku 4-6. Ovaj poslednji period je po igri trebalo da bude 0-6. Sezonu, za sada, u potpunosti "boji" period od poslednjih nekoliko nedelja i po meni daje pogrešnu generalnu sliku o kvalitetu trenera, dometima ekipe i pojedinih igrača.

Dakle, što se same košarke tiče, uopšte ne mislim da je Željka pregazilo vreme, da iskoristim taj često korišćeni izraz. Ali ono u čemu zaista mislim da je ostao zakopan u nekim prošlim vremenima je odnos prema igračima. Pritom ne milsim da je on ne znam kakav tiranin ili drkadžija, već da je jednostavno propustio da prihvati da su igrači generalno postali delicate little flowers u odnosu na period od pre pet i više godina. Ima tu svega, i uticaja NBA i društvenih promena, na kraju krajeva ni deca se ne podižu i vaspitavaju kao nekad. Rezultat toga je tihi bojkot mnogih igrača, svestan ili podsvestan, u smislu da njegove ideje i reči ne dopiru na pravi način do njih. Jbg, ne može 90% reakcija tokom utakmice da bude dernjanje i da to bude učinkovito. Ili, kada Željko kaže da su košarkaši generalno preplaćeni i da se podrazumeva da u svakom trenutku i u svakoj situaciji moraju da se ponašaju kao 100% profesionalci, koliko god to bilo logično, jednostavno nije tačno, i to je realnost koju on ima problem da prihvati. Imam utisak da mnogim igračima u jednom trenutku to počne previše da smeta i to onda utiče na njihov učinak, glavu, samopouzdanje, odnos prema dresu...

Ili da postavimo stvari ovako: koji je trener sa old school odnosom prema igračima poslednji put osvojio nešto, ili makar izvukao od ekipe više nego što realno vredi?

Sve što se piše o Željkovoj veličini i važnosti njegovog povratka u Partizan apsoluno stoji i tu ne mora niko da brani Žaljka od mene, samo pokušavam da nađem uzrok zašto nam se igra ponovo raspala nakon određenog vremena i zašto govor tela mnogih igrača u određenom trenutku postane veoma loš.

Slažem se s tobom i mislim da trenutno ne postoji bolja opcija za trenera Partizana od Željka. Međutim, mislim da stranci jednostavno ne mogu da prihvate sve zahteve, posebno u klubu kao što je Partizan, koji, ma koliko ga mi voleli i koliko god bio veliki, za većinu Amerikanaca nije ništa drugo do još jedna stanica na putu ka NBA ligi. Igrači iz Amerike ne maštaju o tome da jednog dana zaigraju za Partizan, već u nekom NBA timu.

Zato smatram da je filozofija sa deset stranaca kobna za nas. Znam da su se vremena promenila i da više ne može da se pravi tim kao u Duletovo vreme, sa deset golobradih momaka i dva jeftina stranca, ali ne vidim zašto ne bismo mogli da kopiramo neku filozofiju poput one Žalgirisa – šest "domaćih", šest stranaca. Nije me briga ko je koje nacionalnosti, jer kako je i Željko rekao: "Ovo je Partizan, a ne reprezentacija Srbije."

Ja, iskreno, više ne bih ni želeo da mi dajemo igrače za reprezentaciju. Postoji zvezdaSrbija pa neka njihovi matorci igraju za repku. Mislim da je u ovom slučaju važnije da dovodimo igrače kojima je Partizan vrhunac karijere i ostvarenje sna. Siguran sam da ih ima mnogo po Balkanu – momci koji bi sve dali da igraju za naš klub.

• Ha-ha 2
Posted

1.Dati Milutinovu 2M, jedan milion manje nego sto su nudili kaludjeru..

2.Dovesti Monekea

3.Probati trejdovati Tajrika i Nitklinu u paketu za Okoboa, centar Monaku je pod hitno potreban!

4.Danca pokusati staviti u ulogu u sl mod kao Avramovia, jer defanzivno maloj meri podseca na Dantea, a klacerski na Pantera sa dugim dometima..😀😀

5.Probati Nena dovesti, sad kad je ispod cene, a nije losiji od Jaga!

6.Ako se digla ruke od Wash, onda ne treba od Bosnjaka!

Izvinite za off..

Posted

Rano je sa licitiranjem. Jedino su dva Dzonsa, Bonga i Braun potpuno opravdali poverenje. Obradović i dalje alfa i omega kao trener, a nadam se posle toga i kao glavni u upravi... 

Posted
1 hour ago, Nemanja90 said:

1.Dati Milutinovu 2M, jedan milion manje nego sto su nudili kaludjeru..

2.Dovesti Monekea

3.Probati trejdovati Tajrika i Nitklinu u paketu za Okoboa, centar Monaku je pod hitno potreban!

4.Danca pokusati staviti u ulogu u sl mod kao Avramovia, jer defanzivno maloj meri podseca na Dantea, a klacerski na Pantera sa dugim dometima..😀😀

5.Probati Nena dovesti, sad kad je ispod cene, a nije losiji od Jaga!

6.Ako se digla ruke od Wash, onda ne treba od Bosnjaka!

Izvinite za off..

Pogrešniji post nisam vidio na ovom topicu za 15 godina bitisanja. 😁 #nhf

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Dosao sam da okacim rendom patkometrijski hehe mim ali bgm iscitah 3-4 stranice ozbiljne diskusije. 

I keni i papa imaju poentu. Mozda sam malo vise tim keni jer, ako nista drugo, Zeljko je osigurac. Za sve. Ok, ne i za rezultate hehe ali pricamo o opstanku kluba mimo regionalnih margina. Niko ne spori da bi bilo koji drugi trener popio nogu mozda vec prosle sezone, a ove svakako. Ali ni svaki drugi trener ne bi bio generator ovolikog hajpa koji raste, ovih budzeta, ovih cena karata itd. I tu jesam tim keni.

Ono gde nisam je iskustvo koje vi vec imate sa sistemom trener veci od kluba i bas je tanka linija po kojoj djuskate jer kao sto je sa Zeljkom nebo granica (u nekoj savrsenoj konstaalciji stvari, koja se za malo desila pre dve godine) tako lako bez Zeljka dno bunara moze biti prilicno duboko. I zato jeste osigurac ali sto vam ovakvo vreme vise prolazi, vasa situacija postaje imho delikatnija i ako ubrzo ne donese rezultate (recimo, aba ove sezone) bice ta linija sve tanja i tanja.

• Like 4
Posted (edited)
1 hour ago, Stefanpotgoat said:

Slažem se s tobom i mislim da trenutno ne postoji bolja opcija za trenera Partizana od Željka. Međutim, mislim da stranci jednostavno ne mogu da prihvate sve zahteve, posebno u klubu kao što je Partizan, koji, ma koliko ga mi voleli i koliko god bio veliki, za većinu Amerikanaca nije ništa drugo do još jedna stanica na putu ka NBA ligi. Igrači iz Amerike ne maštaju o tome da jednog dana zaigraju za Partizan, već u nekom NBA timu.

Zato smatram da je filozofija sa deset stranaca kobna za nas. Znam da su se vremena promenila i da više ne može da se pravi tim kao u Duletovo vreme, sa deset golobradih momaka i dva jeftina stranca, ali ne vidim zašto ne bismo mogli da kopiramo neku filozofiju poput one Žalgirisa – šest "domaćih", šest stranaca. Nije me briga ko je koje nacionalnosti, jer kako je i Željko rekao: "Ovo je Partizan, a ne reprezentacija Srbije."

Ja, iskreno, više ne bih ni želeo da mi dajemo igrače za reprezentaciju. Postoji zvezdaSrbija pa neka njihovi matorci igraju za repku. Mislim da je u ovom slučaju važnije da dovodimo igrače kojima je Partizan vrhunac karijere i ostvarenje sna. Siguran sam da ih ima mnogo po Balkanu – momci koji bi sve dali da igraju za naš klub.

Da l' te samo ja ne kapiram il' ima još neko?

Otprilike "filozofija sa 10 stranaca je kobna za nas, zato predlažem Žalgirisovu - 6 stranaca, 6 domaćih, i nije me briga ko je koje nacionalnosti, jer ovo je Partizan, a ne reprezentacija Srbije..."

Il' si ti jeo smešne pečurke, il' sam ja...

Ili nas ložiš, ne mogu baš da provalim jer si nov na forumu😜

Edited by MarioKempes
  • Like 1