kendrick duckworth Posted Thursday at 09:59 AM Posted Thursday at 09:59 AM (edited) Kratki Goldberg debunk, ide u spojler jer ipak igramo utakmicu danas i ne bih da goldbergujem više nego što mora. Spoiler 10 hours ago, goldberg bcd said: Nije to uopste fabrikovanje cinjenica jer sve ono sto sam napisao stoji. Samo, razlika izmedju odlaska iz Grcke i Turske je u tome sto je iz ove druge zemlje otisao posle jedne lose sezone, kada je video da ne moze da zadrzi najbolje igrace, a na trzistu mu se nude prosecni Amerikanci kao taj Williams. 11 hours ago, goldberg bcd said: A sto se tice motivacije, pricamo o coveku koji je vec napustio trenerski posao nakon fijaska u Fenerbahceu. Za razliku od nekih koji su zaslepljeni idolopoklonizmom (jedina razlika je sto nije u pitanju politicar nego trener), ja malo pratim kosarku i vidim da su sastavi klubova sve gori i gori, sve stariji i stariji, da trener kao sto je Obradovic vise ne moze da racuna na to da moze da dovede krem evropske kosarke, pa mu jedan Williams u Fenerbahceu gubi meceve svojim glupostima, a nekada je na njegovom mestu bio Kalinic, Melli ili Datome. 1. Zašto se trener koji oduvek uživa najveće budžete i krem de la krem Evropske košarke našao u situaciji da mu tržište nudi Williamsa iz Bayerna kao kapitalno pojačanje? Te sezone imamo Majk Džejmsa, Micića, Šengeliju, Higinsa, Kalatesa, Mirotića, Larkina, Tavaresa, Dilejnia, Milutinova, Ćaća, Kampaca, uz Fenerove Slukasa i De Kolo-a kao najkorisnije igrače. Je l' to tržište okrenulo leđa, ili nešto drugo? 2. Ti najbolji igrači, Veseli, Judo, Slukas, Datome, Kalinić, Naneli, Wannamaker, Dixon nisu došli u Fenerbahče kao najbolji igrači Evrope već je svaki sa sobom nosio nešto, a u trenutku potpisa činjenično nisu bili igrači koji su krem de la krem Evropske košarke. Veseli je došao kao očigledni fit na tendenciju Evropske košarke u tom trenutku, mobilni centar koji može da preuzima svašta. Moćnih 3.6 poena i 3.5 skoka po meču preko bare pre dolaska u Fener. Kod Željka igrao najbolju košarku u karijeri. Judo moćnih 3.5 poena i 2.9 skoka po meču u svojoj NBA karijeri pre dolaska u Fener. Kod Željka u Feneru igrao najbolju košarku u karijeri. Điđi Datome moćnih 3.4 poena i 1.5 skoka po meču u svojoj NBA karijeri pre dolaska u Fener. Kod Željka u Feneru igrao najbolju košarku u karijeri. Kalinić došao kao 23-godišnjak i reprezentativac, u Feneru je postao jedno od najboljih krila u Evropi ali ne zbog svog individualnog talenta i famoznog krema, već zato što je u šampionskom timu imao jasnu ulogu koja mu odlično paše. Naneli moćnih 2 poena po meču u NBA pre šut karte i dolaska u krem Evropske košarke Estudiantes, koji je napustio nakon 7 mečeva i pojačao moćni Makabi Ašdod. Nakon neuspešne letnje lige, potpisao za moćni Avelino gde je imao brejkaut sezonu u Italijanskom šampionatu i bio MVP takmičenja. U Fenerbahčeu igrao ponajbolju košarku karijere, nakon koje beleži još jedan neuspešan izlet u NBA sa moćnih 1.9 poena po meču i biva vejvovan nakon 13 mečeva. Odlazak u moćne Šangaj Šarkse, kratki izlet u Feneru i još jedan fejl u NBA, potpis za Makabi gde je imao odličan šut za 3 ali neuspešna sezona. Nakon toga dve godine u Partizanu, jedini period karijere koji može u rečenicu sa prvim periodom u Feneru. Debitovao u EL kod Željka. (Potpisan nakon EL trofeja) Vonamejkera nakon moćnih Limoža i Pistoje, dovodi Trinkijeri u Bamberg gde ga većina navijača upoznaje. Odlična timska i individualna sezona, kojom obezbeđuje potpis za Darušafaku, još jedna odlična sezona i potpis za Fener, odakle nakon jedine sezone odlazi u NBA. Moćnih 5.5 poena po meču, za razliku od nekih drugih igrača respektabilna minutaža i solidnih par sezona nakon čega odlazi u tank timove i biva vejvovan i odlazi u penziju. Bobby Dixon aka Ali Muhammed nakon moćnih Gravelina, Sent Etjena, Polpak Swiecie (), Le Mana, Asvela, Treviza, Brindizija i Dižona, dolazi u Karšijaku i beleži istorijski uspeh duplom krunom u Turskoj. Prelazi u Fenerbahče i ostaje narednih 6 godina do kraja karijere. Debitovao u EL kod Željka. Bogdan, Sloukas i Pero Antić su trojica igrača koji su kompletirali taj šampionski tim. Bogdan je došao kao rising star EL, nakon sjajne individualne sezone u Partizanu. Slukas je došao kao dvostruki šampion Evrope, ali i kao igrač koji je u tom naletu češće bio u zapećku Spanulisa i Ejsi Loa nego što je bio neki baja. Antić je došao nakon dve iznenađujuće dobre sezone u Atlanti, igrao važnu ulogu u svojoj 34. godini ćivota u pohodu na titulu. Ono što je zajednično većini igrača u ovom šampionskom timu Fenera (Wannamaker potpisao sezonu kasnije), jeste da su najbolju košarku svoje karijere igrali upravo kod Željka, neki su to uspeli još koji put da ponove, neki su, poput Bogdana, napravili i NBA karijeru, ali apsolutno svaki je došao ili iz manje sredine, ili nakon neuspeha preko bare. Nijedan krem igrač iz Evrolige (lige veterana, jelte) nije došao u Fenerbahče. Fenerbahče je pre Željka imao Mekejleba, Bojana Bogdanovića, Gista, Džerelsa, Sefološu, Jasikevičiusa, Kinsija, Lavrinoviča, Giričeka, Tukdžana. Imao je Ulker kao najvećeg sponzora od 2006., ali je četiri sezone pre dolaska Obradovića imao 3 ispadanja u TOP16 fazi i jednom čak nisu ni ušli u TOP16. Dolaskom Obradovića beleže 5 uzastopnih F4 nastupa, i uzimaju prvu EL titulu za Tursku košarku. To se događa ne zato što je Željko doveo krem de la krem igrače, već tako što je doveo neke mlade, up & coming igrače, koji su zatim postali elitni igrači, svaki na svoj način, tako što su nekada odlični prospekti, nakon neuspeha u NBA našli sebe po prvi put u karijeri na najvišem Evropskom nivou. Bilo je za 7 godina i promašenih igrača poput čuvenog Beneta, došlo je i do lošijih rezultata u otkazanoj EL sezoni, ali reći da je to bio fijasko je u najmanju ruku debilno, odsečeno bilo kakvog konteksta, onako u tvom najboljem maniru. Trinki, ispoštovao si triput, make that four i čujemo se u Oktobru. Edited Thursday at 10:01 AM by kendrick duckworth 7 2
kojihit Posted Thursday at 10:44 AM Posted Thursday at 10:44 AM Nerviracu se kao da još imamo šanse da prođemo, so theres that 6
MarioKempes Posted Thursday at 11:25 AM Posted Thursday at 11:25 AM (edited) U Goldbergovu odbranu, verujem da nije mislio da je ceo mandat u Feneru fijasko (to je, bez dileme, nejsvetliji period njihove istorije), nego se odnosilo na poslednju sezonu, u kojoj je Fener u momentu prekida bio 8. na tabeli sa negativnim skorom, što u poređenju sa prethodnim sezonama jeste bio solidno loš rezultat. A tim nije bio drastično lošiji u odnosu na šampionsku godinu (umesto Bogdana, Judoa i Antića bili su De Kolo, Vilijams i Lovernj). Razne okolnosti su se tu promenile, pored ostalog i predsednik kluba, pa je čovek odlučio da ode. Edited Thursday at 11:27 AM by MarioKempes 1
ScepanScekicSto Posted Thursday at 11:41 AM Posted Thursday at 11:41 AM Ali meni nije jasna samo jedna stvar, da li postoji ijedan trener na svetu da nije imao lose sezone? sta je to toliko problematicno da zeljko ne sme da ima lose sezone? Namerno kazem u mnozini. Pa i sa takvim sezonama covek je 9 puta prvak evrope sa 5 razlicitih timova... prvi sledeci je Mesina valjda, pa pogledajte njegovih zadnjih x sezona, o Atamanu, Barcokasu, Lasu da ne govorim... koji je to trener svake godine dobar, a valjda se to meri brojem uzatih trofeja? lepo @realno *w rece, imaju citave lige da nikad nisu bili na F4, pametnom dosta 2
kendrick duckworth Posted Thursday at 11:42 AM Posted Thursday at 11:42 AM 13 minutes ago, MarioKempes said: U Goldbergovu odbranu, verujem da nije mislio da je ceo mandat u Feneru fijasko (to je, bez dileme, nejsvetliji period njihove istorije), nego se odnosilo na poslednju sezonu, u kojoj je Fener u momentu prekida bio 8. na tabeli sa negativnim skorom, što u poređenju sa prethodnim sezonama jeste bio solidno loš rezultat. A tim nije bio drastično lošiji u odnosu na šampionsku godinu (umesto Bogdana, Judoa i Antića bili su De Kolo, Vilijams i Lovernj). Razne okolnosti su se tu promenile, pored ostalog i predsednik kluba, pa je čovek odlučio da ode. Spoiler Mislio je na poslednju sezonu, ali se 1) izlupetao da nije imao kako da odmeni krem de la krem igrače pa je morao Vilijams da mu igra 2) izmislio da je batalio košarku nakon fijaska 3) samo obeležavanje sezone kao fijasko, je smešno. Jesu završili 8. u COVID-19 sezoni, imali su ako ne grešim još lošiji početak sezone, ali dobili su ili izgubili isto kao i svi klubovi sem Efesa, koji je igrao ubedljivo najbolju košarku u takmičenju. Nije bilo nikakvog fijaska, već je nakon veoma uspešnih 6 sezona, poslednja sezona koju su obeležile razne turbulencije bila loša i trener, tim i igrači su krenuli svaki svojim putem.
MarioKempes Posted Thursday at 12:11 PM Posted Thursday at 12:11 PM 27 minutes ago, kendrick duckworth said: Reveal hidden contents Mislio je na poslednju sezonu, ali se 1) izlupetao da nije imao kako da odmeni krem de la krem igrače pa je morao Vilijams da mu igra 2) izmislio da je batalio košarku nakon fijaska 3) samo obeležavanje sezone kao fijasko, je smešno. Jesu završili 8. u COVID-19 sezoni, imali su ako ne grešim još lošiji početak sezone, ali dobili su ili izgubili isto kao i svi klubovi sem Efesa, koji je igrao ubedljivo najbolju košarku u takmičenju. Nije bilo nikakvog fijaska, već je nakon veoma uspešnih 6 sezona, poslednja sezona koju su obeležile razne turbulencije bila loša i trener, tim i igrači su krenuli svaki svojim putem. Slažem se. Svima je bilo vreme za reset, tako su i uradili i sve ok.
DameTime Posted Thursday at 01:20 PM Author Posted Thursday at 01:20 PM 1 hour ago, ScepanScekicSto said: sta je to toliko problematicno da zeljko ne sme da ima lose sezone? Namerno kazem u mnozini. Pred najvećim evropskim trenerom u istoriji su uvek i najveća očekivanja, totally understandable
odupri se ludilu Posted Thursday at 01:37 PM Posted Thursday at 01:37 PM Za početak trebali bi dobiti ovo večeras. Ali ja sam nekakvog utiska da mi njima dugujemo nešto tj dobijali smo ih par puta i da će da naplate baš večeras. Mi nismo od njih toliko bolja ekipa da možemo da ih ovako rasterećene pred domaćom publikom dobijemo. Treba odigrati jako dobro da bi se ovo dobilo. Napred mi! 4
Papanikolesku Posted Thursday at 01:39 PM Posted Thursday at 01:39 PM 9 minutes ago, DameTime said: Pred najvećim evropskim trenerom u istoriji su uvek i najveća očekivanja, totally understandable Pa i jeste tako. Ima pravo i na loše sezone naravno, ali je lestvica previše visoko pa je i razočarenje proporcijalno toj visini kada je ne dostigne. Nije ista ocena uspešnosti Sferopulosu recimo, i Želimiru. Kao uostalom ni KKP i KKCZ, ili FKP i FKCZ da se ne uvrede komšije. Sferu i Zvezdi je i top 8 premija, Želimiru i KKP je to samo još jedna sezona bačena u bunar 😁 2 1
DameTime Posted Thursday at 01:48 PM Author Posted Thursday at 01:48 PM 9 minutes ago, Papanikolesku said: Pa i jeste tako. Ima pravo i na loše sezone naravno, ali je lestvica previše visoko pa je i razočarenje proporcijalno toj visini kada je ne dostigne. Nije ista ocena uspešnosti Sferopulosu recimo, i Želimiru. Kao uostalom ni KKP i KKCZ, ili FKP i FKCZ da se ne uvrede komšije. Sferu i Zvezdi je i top 8 premija, Želimiru i KKP je to samo još jedna sezona bačena u bunar 😁 Slažem se, nisam ja bila ironična u komentaru 😁 Nego pojedinci ne prihvataju da je Želimir GOAT, ali bi zato da ispred njega stave najviša očekivanja. E pa ne može i jare i pare, drugovi. 2
kendrick duckworth Posted Thursday at 02:09 PM Posted Thursday at 02:09 PM Na stranu Željko, koji je fenomen u Evropskoj košarci i pritom omražen kod većine komšiluka... Ima dosta primera odličnih, elitnih trenera kojima se kače neuspesi van konteksta, tako je recimo svojevremeno Murinjov tenure označen kao neuspešan u Junajtedu, Totenhemu i Romi, a čovek je izvlačio više nego bilo ko neposredno pre i posle njega od tih ekipa. Valjda je i kod njega lestvica dovoljno visoko da ni objektivno odličan rezultat ne bude doživljen tako. Da ne pominjem što je u Realu imao fantastične sezone koje ostaju u senci jer "nije uzeo LŠ", rekordne sezone u Primeri koje u nekim parametrima ni peak Messi Barselona nije ostvarila. Jebiga, tako to ide. Zato smo tu mi objektivni koji vidimo šumu iza drveta da poguramo narativ gde pripada...
Papanikolesku Posted Thursday at 02:10 PM Posted Thursday at 02:10 PM 10 minutes ago, DameTime said: Slažem se, nisam ja bila ironična u komentaru 😁 Nego pojedinci ne prihvataju da je Želimir GOAT, ali bi zato da ispred njega stave najviša očekivanja. E pa ne može i jare i pare, drugovi. Ne znam jesi li uhvatila do sad, ali Želimir i ja imamo isti mindset 😁 Ništa osim druge i desete evropske se ne priznaje, meh. Samo najviši ciljevi pred najvećeg u istoriji Evropske košarke, a ocenjujem ga shodno tome. Zato ga više ti kruniš i unižavaš njegovu veličinu; time što ga ne kritikuješ u dovoljnoj meri - nego ja. Moraš da prestaneš sa tim, i pridružiš se timu Želimir/Papanikolesku 🤨😗
kendrick duckworth Posted Thursday at 02:20 PM Posted Thursday at 02:20 PM 3 minutes ago, Papanikolesku said: Ne znam jesi li uhvatila do sad, ali Želimir i ja imamo isti mindset 😁 Većina nas su Želimirovci - ali imamo više podgrupa, u pravom grobarskom maniru. 1. Apologete 2. Umereni 3. Visokoočekivaoci 4. Kritički nastrojeni visokoočekivaoci Ti si realno trojka, s' tim što vučeš na četiri when going gets tough. Ja sam idealna simbioza 2 i 3, ali u sredini gde su glasni 3 i 4, povučem ka dvojci, a u sredini gde su 1 i 2, vučem ka trojci... Mada, priznajem, when going gets tough, idem i ka jedinici. 2 4
Stiletto Posted Thursday at 02:30 PM Posted Thursday at 02:30 PM 9 minutes ago, kendrick duckworth said: Većina nas su Želimirovci - ali imamo više podgrupa, u pravom grobarskom maniru. 1. Apologete 2. Umereni 3. Visokoočekivaoci 4. Kritički nastrojeni visokoočekivaoci Ti si realno trojka, s' tim što vučeš na četiri when going gets tough. Ja sam idealna simbioza 2 i 3, ali u sredini gde su glasni 3 i 4, povučem ka dvojci, a u sredini gde su 1 i 2, vučem ka trojci... Mada, priznajem, when going gets tough, idem i ka jedinici. 3
kojihit Posted Thursday at 02:33 PM Posted Thursday at 02:33 PM 12 minutes ago, kendrick duckworth said: Većina nas su Želimirovci - ali imamo više podgrupa, u pravom grobarskom maniru. 1. Apologete 2. Umereni 3. Visokoočekivaoci 4. Kritički nastrojeni visokoočekivaoci Ti si realno trojka, s' tim što vučeš na četiri when going gets tough. Ja sam idealna simbioza 2 i 3, ali u sredini gde su glasni 3 i 4, povučem ka dvojci, a u sredini gde su 1 i 2, vučem ka trojci... Mada, priznajem, when going gets tough, idem i ka jedinici. A @DameTime je category of her own po tom pitanju 😄 1
Don Dusko Posted Thursday at 02:34 PM Posted Thursday at 02:34 PM 4 minutes ago, Stiletto said: Mislim na poene. Hahahahahahahahaha sta je njemu u glavi ahahahahahah.
kendrick duckworth Posted Thursday at 02:37 PM Posted Thursday at 02:37 PM 3 minutes ago, kojihit said: A @DameTime je category of her own po tom pitanju 😄 Ona je neutralna, vuče ponekad na damsku trojku ali je u biti dvojka. Ti si naša, uz Šćepana retka dvojka sa pozitivnim pogledom na budućnos. 3
Papanikolesku Posted Thursday at 02:38 PM Posted Thursday at 02:38 PM 12 minutes ago, kendrick duckworth said: Većina nas su Želimirovci - ali imamo više podgrupa, u pravom grobarskom maniru. 1. Apologete 2. Umereni 3. Visokoočekivaoci 4. Kritički nastrojeni visokoočekivaoci Ti si realno trojka, s' tim što vučeš na četiri when going gets tough. Ja sam idealna simbioza 2 i 3, ali u sredini gde su glasni 3 i 4, povučem ka dvojci, a u sredini gde su 1 i 2, vučem ka trojci... Mada, priznajem, when going gets tough, idem i ka jedinici. Uf, lepo si ovo skockao. Samo rekao bih da ste Dejm i ti simbioza 1 i 2 u normalnim okolnostima, s tim što Dejm ima dodatnu kategoriju u vanrednim, a to je- kritičar kritički nastrojenog visokoočekivaoca 😄
kojihit Posted Thursday at 03:01 PM Posted Thursday at 03:01 PM 21 minutes ago, kendrick duckworth said: Ona je neutralna, vuče ponekad na damsku trojku ali je u biti dvojka. Ti si naša, uz Šćepana retka dvojka sa pozitivnim pogledom na budućnos. Slažem se, Dejm na trojku vuče što je, kako joj ja kažem Zelimirka Da, definitivno, dobro si me procenio 1
Son_of_a_gun Posted Thursday at 03:07 PM Posted Thursday at 03:07 PM Ja ću budem apologeta na neviđeno, zvuči kao da idem okolo i izvinjavam se ostalima što nisu dovoljno pronicljivi da vide koji je to Bog na zemlji.
DameTime Posted Thursday at 03:12 PM Author Posted Thursday at 03:12 PM 57 minutes ago, Papanikolesku said: Ne znam jesi li uhvatila do sad, ali Želimir i ja imamo isti mindset 😁 Ništa osim druge i desete evropske se ne priznaje, meh. Samo najviši ciljevi pred najvećeg u istoriji Evropske košarke, a ocenjujem ga shodno tome. Zato ga više ti kruniš i unižavaš njegovu veličinu; time što ga ne kritikuješ u dovoljnoj meri - nego ja. Moraš da prestaneš sa tim, i pridružiš se timu Želimir/Papanikolesku 🤨😗 Okej, vidim da sam bila veoma blaga nekoliko dana, pa si se odmah osmelio Ja sam ta ovde koja ima Želimirov mindset i drive za pobedom (makar se takmičili u beer pongu). Ti si neko ko obožava Partizan, a iz prevelike želje (i očekivanja) odlaziš u krajnost kriticizma, koji se češće graniči sa defetizmom. 32 minutes ago, kendrick duckworth said: Ona je neutralna, vuče ponekad na damsku trojku ali je u biti dvojka. Good call. Obično gledam da balansiram, ne volim ni da se previše diže u nebesa, ni da se kritikuje. 32 minutes ago, kendrick duckworth said: Ti si naša, uz Šćepana retka dvojka sa pozitivnim pogledom na budućnos. Niste imali taj luksuz da je gledate i slušate kad popizdi, ali ovo je uglavnom tačno 34 minutes ago, Papanikolesku said: Uf, lepo si ovo skockao. Samo rekao bih da ste Dejm i ti simbioza 1 i 2 u normalnim okolnostima, s tim što Dejm ima dodatnu kategoriju u vanrednim, a to je- kritičar kritički nastrojenog visokoočekivaoca 😄 Nismo mi apologete (kao ni Šćepan), mada u odnosu na tebe ponekad tako zvučimo 1 3
kendrick duckworth Posted Thursday at 03:42 PM Posted Thursday at 03:42 PM (edited) Ovo malo Litvanskog što znam, izgleda da gore kažu da će večeras Obradovičius da im uvali, ili će Trinki njemu, kariaunu. Edited Thursday at 03:43 PM by kendrick duckworth
MC Thunder 2 Posted Thursday at 03:47 PM Posted Thursday at 03:47 PM 5-0 za nas do sada. Idealan trenutak da nas zakon velikih brojeva malo išamara za još živopisniji utisak od povratka sa pauze.
kendrick duckworth Posted Thursday at 03:48 PM Posted Thursday at 03:48 PM Rique ne igra večeras. Dušan van 12. 1
Son_of_a_gun Posted Thursday at 03:50 PM Posted Thursday at 03:50 PM Do mojega. Bukvalno sam pomislio neki dan kad je bila vijest sa treninga da su svi zdravi, koliko dugo će to da potraje. Nevjerovatno baksuzan klub.
Recommended Posts