Jump to content

Recommended Posts

2 hours ago, JPM said:

Bez Lesora 30% slabiji tim.

Nahuskate Nakica da napusi Casnu Sestru i pobeda je tu.

Ovo je baš relativno.

Kao prvo, odsustvo Lesora je donelo još više lopti Nanu, što je za sada čist plus, jer ovaj kida. Drugo videli smo Jurstevena juče, 34 indeks, biće im on odličan. Plus, na sve to, doveden i Gabrijel, da se nađe.

Ovo što si ti napisao bih smatrao tačnim eventualno iz ugla nekog fajnal fora recimo, duela sa najjačim ekipama, gde im je neophodno da Lesor napravi problem "dole", pa da se onda ostali pridruže.

• Like 2

Čim smo krenuli da gruvamo sa tribina, znao sam da ne postoji promil šansi da izgubimo. A kad smo vezali ukradene/kucanja/trojke, it was over. Pohvale svima, nemam nikakvih zamerki iako Makabi nije kvalitet za upoređivanje i ikakvu analizu.

Dobro je što se kompletiramo i što kaže Realni, 1/3 away i da pevamo...

• Like 2

56 minutes ago, Barkley#34 said:

Mislim da se previše ložite na njegov učinak na osnovu jedne utakmice koju smo uglavnom surovo kontrolisali. 

Učinak je bio sasvim pristojan i protiv Efesa i Fenera, uz nešto jaču minutažu. Pritom je odmaran u ABA ligi između EL utakmica. 

Naravno, ti minuti su sadržali i uštogljenost i brain fartove, ali bez obzira na tananu konstituciju, pokazuje da ti njegovi kraci mogu dosta toga da iščačkaju, što na skoku, što u mismatch situacijama. 

Sveukupno, tri u nizu utakmice u EL sa dobrom rolom i prilično interesantnim statističkim kolonama.

Još od siNfonije je evidentno je da bi neko konkretno meso na poziciji 4 značilo, ali ako odluka da nema doselekcije znači konkretnu šansu za Pokua do daljnjeg, podržavam. Ja to ne vidim kao nečiju tvrdoglavost, već bi to trebalo da bude potvrda igračima da im trener veruje i može da ima samo pozitivan uticaj na psihološkom planu. Roster je svakako dovoljno širok da, u zavisnosti od matchupa, ima dovoljno opcija za razne varijante.

Šta god bilo, nemam problem da navijam za ovaj tim ovakav kakav jeste i da se nadam da će mlad igrač da napreduje u procesu i pruži konkretan doprinos. Znaci života su tu.

• Like 8

42 minutes ago, realno *w said:

Ovo je baš relativno.

Kao prvo, odsustvo Lesora je donelo još više lopti Nanu, što je za sada čist plus, jer ovaj kida. Drugo videli smo Jurstevena juče, 34 indeks, biće im on odličan. Plus, na sve to, doveden i Gabrijel, da se nađe.

Ovo što si ti napisao bih smatrao tačnim eventualno iz ugla nekog fajnal fora recimo, duela sa najjačim ekipama, gde im je neophodno da Lesor napravi problem "dole", pa da se onda ostali pridruže.

Nunn je imao onu povratnicku utakmicu kada je ispogadjao sve zivo u prvom poluvremenu, na kraju imao 20+ suteva, tada je igrao cini mi se i Lesor. Posle je samo nastavio u tom stilu. Ne vidim kako odsustvo Lesora moze da donese jos vise lopti Nunnu, moze samo da mu bude teze bez cvrstih blokova i paznje odbrane na Lesoru. Igra sada neverovatno, ali EL ipak nije NBA pa da to covek-tim prolazi na duze staze. Ovaj Gabrijel je ok skakavac, ali slabo sta ume sa posta a bacanja su mu kriminalna.

Slazem se sa kolegom da su znacajno slabiji bez Lesora, ogroman je to hendikep.

• Like 2

Lepa, opustajuca, utakmica sinoc. Nedostajalo je tako nesto u EL.

E sad, dosli smo do prekretnice, imamo 3 vezana gostovanja. Dosad nismo pokazali da smo kadri da pobedjujemo van Bga. Dobismo Albu, a i to jedva.

0/3 - kraj bilo kakve, realne, price o plej-inu. 9-13. Nema odavde povratka.

1/3 - I dalje smo zivi, ali bismo morali na nekim narednim gostovanjima da napravimo brejk. Verovatno najrealniji scenario, ta pobeda protiv Asvela. 10-12. Situacija daleko od dobre, al bar bi nada i dalje bila tu.

2/3 - Now we are talkin'. Ovim bismo se skroz vratili u trku i situacija bi bila mnogo ruzicastija. 11-11. Treba se revansirati i Milanu za poraz u Areni. Dizem obe ruke za ovakav ishod, iako ce biti izuzetno tesko.

3/3 - Naucna fantastika. Pobediti i PAO u Atini, cime bismo imali seriju 10-2 u poslednjih 12 meceva. 12-10. Potpuno nerealno i objektivno nemoguce.

• Like 7

1 hour ago, Del Piero said:

Problem sa Pokuom je sto je on poprilicno spor. Kad je vec kao grisina ocekivao bi covek da je brzi i prodorniji, ali nije.

I dribling mu je klimav. Mora da unapredi prodor igru kako bi bio taj point forward. 

Poku je bukvalno usporeni snimak usporenog snimka. Pojma nemam da li to ima veze sa neodlučnošću, pa onda sve izgleda još sporije, ili jednostavno krakatost uzima danak, ali ja nisam siguran da sam nekad vidio sporijeg igrača (neki teški centri excluded, ali oni i ne petljaju mnogo sa loptom).

I da ne bude zabune, nikakav diss za Pokumona, samo utisak 😄 

• Like 2

U januaru imamo još 5 tekmi:

09.01.2025

Panathinaikos

Partizan

14.01.2025

Lyon-Villeurbanne

Partizan

16.01.2025

Milano

Partizan

22.01.2025

Partizan

Paris

31.01.2025

Partizan

Crvena zvezda

Znači tu moramo nekako 3 pobede da uhvatimo, minimum. Asvel / Milano, Zvezdu i Pariz. Tu onda idemo na 50% tj. 12-12.

I onda februar 2/3 i tu lomimo sezonu 🙂

05.02.2025

Virtus Bologna

Partizan

07.02.2025

Monaco

Partizan

28.02.2025

Partizan

Baskonia

• Like 1

Dokle god se motamo oko 0.500, imamo šanse u završnici. Poslednjih 5 utakmica su nam kući sa Albom, Realom i Efesom, u gostima Žalgiris i Bajern koji će se isto tako muvati oko plej ina. Tako da skor 15 14, 14 15 deluje kao nešto što bih potpisao, i da u završnici držimo stvari u svojim rukama; utakmicama sa direktnim rivalima, te pobedama obezbedimo mesto u doigravanju

• Like 1

Bravo za igru i za pobedu

Bravo i za atmosferu i koreo

Bravo i za igracke

Sto se tice gostovanja... tekma po tekma pa sta bude, kao i uvek zelim da vidim borbu i trud i ako moze bez gluposti, ODBRANA mora da se igra sto jace... pa sta bude 

Vrv bi sa 1 pobedom bio zadovoljan ali to nikad ne mozes da znas i ne treba govoriti unapred, mozda mozes uzeti sve 3, mozda protivnici budu imali los dan ili mi bas dobar... znam, znam tesko

Kako god, ocevima nasim zavet je dat, za crno bele srcem hrabro u rat !

E moram na ovo da se vratim

On 12/30/2024 at 6:00 PM, Davai Davai said:

Naše f&f nije obično, to i jeste naš brend.

Ide naša himna, a pevaju je iz petnih žila i dete od 5 godina, baja iz bloka, kum iz dijaspore, pozer iz prvog reda, prepička iz lože, stranac koji se kamuflirao i naučio Partizanove karaoke na yt, kao i porodica bivšeg igrača dok se on zagreva za drugi tim. 😉

Ne znam gde drugde ima da se vidi LIVE ona stara narodna “Za druge sa navija, Partizan se voli.”  tako jasno kao tu? 😄

Eto, umesto kiss kema, da ide na džambotronu ko peva himnu na više decibela, ili tipa rubrika “Partizanove lepotice” ili “legende”, “najbolji šal”, lupam. 😂 #mainstream

Da tacno je 

"Himnu" na pocetku pevaju svi, i lepo odzvanja, sve pet... i dva min posle bi vrv culi skripu patika uz mozda neki aplauz i skakanje na neko kucanje ili neku tricu

Ne znam sta je problem priznati: za dobru atmosferu su neophodne i navijacke grupe, ultrasi kako god, ne samo oni ali i oni

Nikakav f&f to ne moze da zameni i naravno da ne bi voleo da jednog dana to bude atmosfera u citavoj hali kad igra nas klub, jezim se toga

Pri tome nisam nikakav pubertetlija da se lozim na tribinu u smislu jao vodje bogovi, jug su pravi navijaci ostalo su pi×ke itd, cak ovde ne govorim primarno o grobarima nego generalno pricam o atmosferi u dvorani

• Like 1

Opet sebi dozvoljavamo loš ulazak u utakmicu, opet jurimo zaostatak kroz meč, opet neizvesne završnice uz sijaset epskih gluposti koje ponavljamo, opet smo iscedili nosioce. Balša i Majk više ni ABA ligu ne mogu da iznesu. Ovaj put se ukazao Pokuševski, i praktično uz Duana sam izvukao pobedu. Sve loše izuzev pobede. 

• Like 2

Ne znam sta vise pametno da kazem za ova nasa pomracenja u zavrsnicama neizvesnih utakmica. Sa sve izvodjenjem auta. Kao da je nuklearna fizika.

Lose smo igrali, al smo se vratili, delovalo je da smo prelomili, a onda jezivih 90tak sekundi koji su sve prosuli.

U produzetku smo pogodili sve ono sto nismo u 40 minuta.