Jump to content

KK Partizan 2024/25 prelazni rok - (r)evolucija


Marvin

Recommended Posts

7 minutes ago, vladovlado said:

Pošto sam novi na forumu, zanima me samo da li su po pravilu ovakvi kratki upisi bez smisla, cilja ili bilo kakvog argumenta, sa sve ovim dječijim smijanjem na silu koji kao imaju za cilj omalovažavanje nekoga a uzdizanje sebe???

Da li ovo doprinosi radu foruma i razmjeni mišljenja na istom?

 

Hvala na odgovoru

 

Pa ako vam je cilj da budete kanta za napucavanje u Evroligi, a da se povremeno kurčite da ste velikosrpski klub, kao mi, onda ti je prethodni upis legitiman. U svakom drugom slučaju ovi igrači koje si nabrojao su osrednji nivo Evrokupa, ili još gore.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Što se Smajlija tiče, želim mu sve najbolje, da se naigra u Žalgirisu i daljoj karijeri.

 

Istovremenom, smatram njegov odlazak za jedno od najvećih pojačanja Partizana. U njega su uložene 3 godine, sa konstantnom minutažom, loptama, konstantnim akcijama za njega, gde se ili napravi pozicija za tri i šut koji on ne uzme iako ga Žoc moli da šutne, nego se zabije u reket i izgubi loptu; Ili još veće ludosti, mismečeva, gde ostaje sa bekovima ispod samog koša i to rešava dva tri puta po sezoni.

 

Sve u svemu, čovek je nanosio štetu Partizanu, na bar 6-7 od 10 tekmi koje odigrao. Čudno će biti gledati centre koji ne padnu u prepun reket svaki put kad prime loptu dole, kao i kod kojih protivnik mora da se potrudi da bi skinuo loptu u napadu.

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

u cemu je problem sa trifom? los stav, nezalaganje, antikosarkas? ako on odigra 10-15 minuta na backupu, ode utakmica iz +20 na -20? 

smajlagic. 2 problema: def skok i dekoncentracija u odbrani. 3 godine ti ne uradis nista sa njim na tome, al zato uspes da ga sjebes uglavu, da trece godine izgleda ko preplasena devojcica, preskace svoje suteve, pola stvari na terenu ne vidi, zato sto non stop zeva u tebe, da vidi koju nijansu ruzicaste si dobacio i sta ces da mu jebes.

jbni balsa govedarica. mali je talentovan. ti 3 godine ne mozes da uradis snjim nista da ga ucvrstis u kontakt igri. da pocne za pocetak da ostvaruje neki kontakt sa znojavim muskim telima. a to je u principu ono, sto ga i deli pozicije dobrog kosarkasa.

ako gledamo deo sezone u kome se igrala kosarka, znaci do nove godine, pisao sam vam da pj ima negativan +/-a  taj suntavi i bangavi jaramaz ima pozitivan. i ako se neko seti, neke utakmice dobismo na njegoviu energiu i agresivnost. bogami, 2 ili 3 utakmice dobismo i na veselu andju (ovo ni ja ne bih poverovao, ovako da procitam, da nisam gledao). dosao je spreman sa priprema, videlo se da je radio celo leto i igrao je dobro. i jednog i drugog je bacao iz vruce u ladnu vodu (iz prve petorke, na tribine) dok i jednom i drugom nie pregorela licna.

jedino mu tristana ne zameram. iako je talentovaniji kosarkas nego svi gore zajedno. nekim glavama jedino budak moze pomogne. 

i sve to je prica o igracima koji treba igraju 10-15 minuta po gejmu. ne pricam ja o njima ko da su prva petorka. pa da kazes: e tanko ti ovo. i svi ti igraci su bili deo tima koji je igrao najbolju kosarku pretprosle godine i najgoru prosle. mozda zato sto nije od njih ni zavisilo da li igramo najbolju ili najgoru. zavisilo je od nekih drugih. koji su nosioci. koji imaju minute. koji pucaju lopte. 

medju tim nosiocima je bio loodi alexa.

 

Edited by mipivi
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, vladovlado said:

Mogli su u Partizanu vrlo lako da naprave domaću osnovu, koja bi bila rizik, ali rizik je i ovako sklapati ekipu prepunu stranaca...Ličnog sam mišljenja da ako se već osnova ekipe pravi od kvalitetnih stranaca, na klupi mora biti bar poneki domaći igrač koji bi tu bio par godina (pa ako se ne pokaže prve godine, treba raditi sa njim, pa se to možda isplati u drugoj ili trećoj sezoni, ali svakako je potrebno malo više strpljenja). Uzeću za primjer Žalgiris, koji svake godine izbunari nekog Litvanca za koga većina nas nije čula, koji donese kvalitet ili odmah ili u narednim sezonama, ali strpljenje i rad s takvim domaćim igračima u većini slučajeva urodi plodom...

 

Evo konkretno ovaj roster Partizana gdje se pretpostavlja da su završeni ovi o kojima se špekuliše, meni lično ima previše stranaca, biće pakleno to uklopiti pa čak i Željku Obradoviću. Pitaju svi konkretno koja imena, okej, evo koja imena bih ja uzeo u razmatranje... Miletić, bio je već u sistemu Partizana, prošle godine jedan od najkorisnijih igrača Evrokupa, zašto ne bi bio back up opcija Dejvisu ili Džonsu? Uz rad sa Obradovićem godinu ili dvije, sigurno bi postao 50% bolji igrač!

Beslać koji se već spominjao, da li je tačno da je bilo zanimanja za njega ili ne, ne znam, ali svakako zanimljiv igrač. Dalje, Momirov, imao finu sezonu u Španiji, skoro 10 poena u prosjeku, ako već nećete Anđušića više, eto mlađe zamjene koji bi sigurno imao motiv dokazivanja. Na pleju bih volio Miljenovića iz Mege, imao je odličnu sezonu, djeluje mi da radi sve na terenu, nema straha, čini mi se da ima visok plafon i materijal je s kojim se može raditi.

Eto uz već dogovorene Marinkovića i Lakića, možda i Pokuševskog, to bi bilo 6-7 domaćih igrača...naravno ukoliko postoji mogućnost da se napadne Milutinov, to je sasvim logično, takođe mogao je neko od domaćih i da ostane, Aleksa ili Smajli, i suma sumarum bila bi tu fina baza od 8-9 domaćih igrača. Na to se doda prva petorka kvalitetnih stranaca i to je to. Znam, sad će neko dovesti u pitanje kvalitet navedenih igrača, ali sjetite se odakle je Zvezda dovela Jovića i Kalinića. Zašto neko od ovih igrača ne bi dostigao taj nivo? Uostalom, Partizan ima najboljeg trenera Evrope uz koga svaki igrač napreduje i postane mnogo bolji, zašto je onda problem da se proba sa nekom domaćom osnovom koja bi uz takvog trenera napredovala?

Zeljko se inace u karijeri naosvajao trofeja sa domacim igracima... pa ce mu biti sad problem da uklopi strance u tim. 😂

Lepo si napisao tebi licno ima previse stranaca.

 

Miletic, Momirov nece nikad dostici EL nivo. Aleksa i Smajli su granicni EL/EC igraci.

 

Daj 12 crnaca, samo da ne gledam domace igrace kojima je jedini kvalitet to sto imaju nas pasos.

 

Aleksa, Smaili, Balsa, Tristan, Andjusic, Trifunovic, Jaramaz su igrali u EL samo zato sto su domaci igraci, inace njihov kvalitet nije na tom nivou sto su oni i dokazali za vreme provedeno kod nas.

 

Sad ce neko reci Aleksa je legit El igrac, da, ali kada bismo se zajebavali, onaj ko je El nivo on to i igra i bude adekvatno placen za to. 

 

El nece vise videti osim kao za 2 godine ne ode kod komsija, sto me ne bi iznenadilo.

 

 

 

 

 

 

Edited by Coz29
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Ostoja, kao i svi iz uprave kluba, trude se da Partizan bude to sto jeste, najgledaniji u Evropi i da ima ekipu koja ce se boriti za mjesto gdje bio davne 2010te.

 

Zeljko je trener koji je uvjek imao opasno dobre igrace i uspjevao je da ih ucinculinca i osvoji toliko trofeja.

 

Ako se dobro sjecam, kada smo imali Vujosevica i njegov sistem i mlade igrace borili smo se protiv, danas najvecih zvijezda evrolige, kao npr.Navara,Ljulja, Jasikevicijusa i sl. Danas ni jedna drzava pa cak i Spanije nema takve mlade igrace koji mogu da budu prevaga za osvajanje Eurolige, vec se i oni bacaju na mamojebe i kesiraju ogroman novac za njih.

 

Ajmo mi da manje mracimo i da cekamo taj 20ti avgusu i pocetak priprema kad ce Zeljko uzeti menzure i epruvete u ruke i krenuto da stvara hemiju....

 

Sta god bilo i kako god bilo i dalje ostaje...."NIJE UVEK LAKO ALI JE UVEK LEPO"....

 

Napred Partizan !!!!

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, mipivi said:

u cemu je problem sa trifom? los stav, nezalaganje, antikosarkas? ako on odigra 10-15 minuta na backupu, ode utakmica iz +20 na -20? 

 

Manjak talenta. Jednostavno nije za taj nivo i to je to.

 

 

 

16 minutes ago, mipivi said:

smajlagic. 2 problema: def skok i dekoncentracija u odbrani. 3 godine ti ne uradis nista sa njim na tome, al zato uspes da ga sjebes uglavu, da trece godine izgleda ko preplasena devojcica, preskace svoje suteve, pola stvari na terenu ne vidi, zato sto non stop zeva u tebe, da vidi koju nijansu ruzicaste si dobacio i sta ces da mu jebes.

 

Ma hoće to, trener zove akcije za tebe iz napada u napad, ti svaki put uradiš tačno suprotnu stvar od one koju bi trebalo i koja je logična, i svaki put zajebeš stvar... al trener je kriv :lol_2:

 

Pri tome, skok i direktna odbrana 1 na 1, kao kategorije gde po meni trener ima najmanjiu uticak, ne postoje. Smajli 1 na 1 sa bilo kojim centrom iz EL, je zicer, a verovatno i kucanje. Baš ono nula poštovanja prema samom sebi makar, da se potrudi da oteža protivniku.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

svi ti igraci su igrali ili ce igrati EL i u drugim timovima. tristan nece. on je nba.

da zavrsim s ovom temom. za sve domace igrace sam imao nadimak: loodi, frizurica, plavusha, govedarica, broj 33 (pretposle sezone, nisam teo ime mu kazem, prosle je dobacio do vesele andje), pritka, isti nadimak koie kosta perovic imao.... ko zna nadimak, zna i za koga je :) 

sve te igrace sam najvise psovao, najvise su me nervirali, najvise radovali. bili su mi interesantni.

od stranaca 2 su imali nadimak. posto ih znam godinama. lav hejt odnos za nasminkanog (kapitena) i samo lav za vampira.

 ostvarila se zelja mnogima da ne gledaju domace. ae, videcemo kako ce vam rade emocie na crne. 

ne bio im u kozi ako ne kliknu. 

Edited by mipivi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Coz29 said:

Aleksa, Smaili, Balsa, Tristan, Andjusic, Trifunovic, Jaramaz su igrali u EL samo zato sto su domaci igraci, inace njihov kvalitet nije na tom nivou sto su oni i dokazali za vreme provedeno kod nas.

 

Ne treba preterivati, Andušić i Jaramaz su igrali EL pre Partizana, Smailagić će posle, Avram bi igrao da nije došao u BG (imao dogovor sa Baskonijom).

Pored toga, svaki EL tim (osim možda 2-3) ima po bar 2-3 igrača (najčešće domaća) koji ne bi igrali EL nigde osim tu.

Ne zanima me da li će oni biti u Partizanu ili negde drugo, samo je bzv praviti od njih Vrapca, Đumića i Balabana. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, realno *w said:

 

Druže, pričaš opasne gluposti. Nabrajaš momke koji u najbolim godinama potpisuju za Spartak iz Subotice, a treba umesto toga da se bore za plejof Evrolige?

 

Lesor je svoj talenat oduvek posedovao, samo je bilo koliko će ga ko koristiti. Čak i u kratkoj epizodi u Makabiju je imao odličan učinak, naspram minutaže. Ono najvažnije, neverovatne fizikalije su bile tu, samo je trebalo to iskoristiti na pravi način.

 

Šta će Miletić, da nabaci 20kg mišićne mase sa 27 godina, jer je došao kod Žoca? Ajde uozbilji se.

Ja ti nisam drug, tako da nema potrebe da me oslovljavaš tako. Ne vidim potrebu da mi se u svakom postu obraćaš nešto sa visoka kao neki predsjednik, ne znam ni zašto si mi se nakačio, ako već pišem gluposti zaobiđi me čovječe. Ja sam samo napisao svoje mišljenje u smislu rasprave kako nema domaćih igrača, eto ja smatram da ih ima i nabrojao sam konkretna imena. To što ti imaš neki problem s tim me ne zanima, ako ne znaš normanlno i argumentovano komunicirati molio bih te da me ne komentarišeš više.

Evo ja da ti kažem tvoje ponašanje je najobičnija glupost, ne znam koliko godina imaš ali po načinu komunikacije vučeš na neko nekulturno derište.

 

Da, Miletić je potpisao za Spartak i to za veliki novac, garantujem da će biti među najkorisnijim igračima ABA lige, vidjećemo.  Moram da citiram preglupu izjavu "Nabrajaš momke koji u najbolim godinama potpisuju za Spartak iz Subotice, a treba umesto toga da se bore za plejof Evrolige?" Da li je jedan Aleks Marić iz Granade u najboljim godinama trebao da se bori za F4 Evrolige? Nije, ali se izborio...i mogu da nabrojim takvih 20 igrača koji su u karijeri napravili ono što niko nije mogao zamisliti, dok su takvi "stručnjaci" kao ti tvrdili slične gluposti... tako da te tvoje glupe konstrukcije okači mačku o rep, uopšte nisi shvatio poentu o kojoj govorim.

 

Lesora nisam spomenuo u kontekstu talenta, već treninga i napretka tokom sezone, em ne čitaš šta pišem, em spinuješ.

 

 

1 hour ago, Juan Pablo Montoya said:

 

Pa ako vam je cilj da budete kanta za napucavanje u Evroligi, a da se povremeno kurčite da ste velikosrpski klub, kao mi, onda ti je prethodni upis legitiman. U svakom drugom slučaju ovi igrači koje si nabrojao su osrednji nivo Evrokupa, ili još gore.

 

Citiraš jedan moj post u kome sam nešto pitao, a pišeš nešto sasvim drugo, nigdje odgovora, tako da vjerovatno si pogriješio.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, MarioKempes said:

Ne treba preterivati, Andušić i Jaramaz su igrali EL pre Partizana, Smailagić će posle, Avram bi igrao da nije došao u BG (imao dogovor sa Baskonijom).

Pored toga, svaki EL tim (osim možda 2-3) ima po bar 2-3 igrača (najčešće domaća) koji ne bi igrali EL nigde osim tu.

Ne zanima me da li će oni biti u Partizanu ili negde drugo, samo je bzv praviti od njih Vrapca, Đumića i Balabana. 

Oni su Vrapci, Djumici i Balabani novog doba.

 

Aposlutno mi nije zao ni za jednog od njih sto su najureni, i pusteni da odu. Imali su i vise nego veliku priliku, i strpljenje trenera i navijaca da pokazu da zasluzuju zasto su tu. 
 

Sansu da igraju za jedan od najvecih klubova u Evropi, sa najboljim navijacima i trenerom su prihvatili olako. Ni jednom od njih posle Partizana nece karijera ici uzlaznom putanjom jer nemaju kvalitet za to.

 

Kada u prethodno navedenim uslovima ne izvuces svoj maksimum, neces ni u bilo kom drugom El timu.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, mipivi said:

u cemu je problem sa trifom? los stav, nezalaganje, antikosarkas? ako on odigra 10-15 minuta na backupu, ode utakmica iz +20 na -20? 

smajlagic. 2 problema: def skok i dekoncentracija u odbrani. 3 godine ti ne uradis nista sa njim na tome, al zato uspes da ga sjebes uglavu, da trece godine izgleda ko preplasena devojcica, preskace svoje suteve, pola stvari na terenu ne vidi, zato sto non stop zeva u tebe, da vidi koju nijansu ruzicaste si dobacio i sta ces da mu jebes.

jbni balsa govedarica. mali je talentovan. ti 3 godine ne mozes da uradis snjim nista da ga ucvrstis u kontakt igri. da pocne za pocetak da ostvaruje neki kontakt sa znojavim muskim telima. a to je u principu ono, sto ga i deli pozicije dobrog kosarkasa.

ako gledamo deo sezone u kome se igrala kosarka, znaci do nove godine, pisao sam vam da pj ima negativan +/-a  taj suntavi i bangavi jaramaz ima pozitivan. i ako se neko seti, neke utakmice dobismo na njegoviu energiu i agresivnost. bogami, 2 ili 3 utakmice dobismo i na veselu andju (ovo ni ja ne bih poverovao, ovako da procitam, da nisam gledao). dosao je spreman sa priprema, videlo se da je radio celo leto i igrao je dobro. i jednog i drugog je bacao iz vruce u ladnu vodu (iz prve petorke, na tribine) dok i jednom i drugom nie pregorela licna.

jedino mu tristana ne zameram. iako je talentovaniji kosarkas nego svi gore zajedno. nekim glavama jedino budak moze pomogne. 

i sve to je prica o igracima koji treba igraju 10-15 minuta po gejmu. ne pricam ja o njima ko da su prva petorka. pa da kazes: e tanko ti ovo. i svi ti igraci su bili deo tima koji je igrao najbolju kosarku pretprosle godine i najgoru prosle. mozda zato sto nije od njih ni zavisilo da li igramo najbolju ili najgoru. zavisilo je od nekih drugih. koji su nosioci. koji imaju minute. koji pucaju lopte. 

medju tim nosiocima je bio loodi alexa.

 


a kako jebeno Dante Exum ozivi karijeru kod istog tog sto provlacis u svakom postu, kako Matijas Lesor napravi iskorak u karojeri a niko nije mislio ra ce to da napravi… ipak malo ima i do igraca i kapaciteta

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Ne bih ja previse tezine pridavao performansima nasih igraca na OI. Aleksa na turnirima redovno izgleda maltene kao top5 EL bek. Evroligaska sezona je sasvim druga zivotinja.

 

Upravo. Iluzorno je prognozirati npr kako ce Karlik izgledati u EL na osnovu OI turnira. Kao sto je i Poni imao TD protiv Slovenije onomad, pa smo taj effort videli samo u tragovima posle, sto u PAO, sto kod nas.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, mipivi said:

u cemu je problem sa trifom? los stav, nezalaganje, antikosarkas? ako on odigra 10-15 minuta na backupu, ode utakmica iz +20 na -20? 
 

Za Trifu imam teoriju da je otisao da bi igrao. Verujem da mu je ponudjena uloga slicna proslogodisnjoj jer se za jacu nije izborio pruzenim, a da on zeli da napravi neki iskorak i da proba da ne bude zakucan na poziciji treceg krila.

Ne znam gde ce, ali neka osrednja ABA ekipa gde bi bio medju prvim opcijama ili neka slabija Spanija mi imaju smisla.

Decko nije bez kvaliteta, ali jednostavno tajming je takav

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Coz29 said:

Oni su Vrapci, Djumici i Balabani novog doba.

 

Aposlutno mi nije zao ni za jednog od njih sto su najureni, i pusteni da odu. Imali su i vise nego veliku priliku, i strpljenje trenera i navijaca da pokazu da zasluzuju zasto su tu. 
 

Sansu da igraju za jedan od najvecih klubova u Evropi, sa najboljim navijacima i trenerom su prihvatili olako. Ni jednom od njih posle Partizana nece karijera ici uzlaznom putanjom jer nemaju kvalitet za to.

 

Kada u prethodno navedenim uslovima ne izvuces svoj maksimum, neces ni u bilo kom drugom El timu.

Ako je konsenzus među navijačima da su navedeni igrači blato - onda je to vrv tako, posebno što ih se i stručni štab odrekao.

Ipak, možda je sve to malo predimenzionisano, u svetlu slabog drugog dela sezone i posebno finiša, i u besu koji je tim povodom usledio.

Njihovi odlasci su opravdani, uzevši u obzir očekivani izgled ovogodišnjeg sastava. Deluje da se sa koncepta "nosioci+pomoćno osoblje" prešlo na "12 sličnih", a oni se tu realno ne uklapaju. Mogu da odmenjuju po malo zvezde tipa Panter i Ledej, ali nisu za ravnopravnu raspodelu minuta i ozbiljnije uloge u EL.

Link to comment
Share on other sites

sad bi muta reko: necu bre obog vanju, ja ocu ovog malog, crnog, cupavog u zelenom dresu.

inace, jebe se meni da budem u pravu. ja samo, kad sam raspolozen, volim bacim neku basket pricu.

al za pricu u kojoj se porede exum i jaramaz nisam nesto lood.

Link to comment
Share on other sites

Koji je Aleksa sizofreni lik, grli se i lize sa komsijama, svi su braca sve je top.. i dodje duel sa Exumom bivsim saigracem, i on lik uradi sta uradi, sto je realno legitimno u zaru borbe,( izadjem sa burazerom na basket pa se izubijamo kao najveci neprijatelji), i posle izjavi kako je to njegov omiljeni saigrac ikada. 

 

Pa mogao si isto tako protiv komsija da im jebes nanu naninu a posle  kad pobedis da se izvinjavas i siris ljubav, a ne da glumis nekog velikog mirotvorca. 

 

 

 

  • Like 1
  • Tuzno 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Avramovic je jedini domaći igrač koji je zaslužio da ostane. Od ostalih stvarno nema vajde, davano im je dovoljno šansi da se dokažu... Čak sam govorio da bih ostavio Aleksu naustrb Vanje ali ajde vreme će pokazati... ostalim nasim će biti potrebno vremena da se naviknu na veliki klub i u aba ligi a kamoli u EL. Budemo videli.

Edited by Aman 2
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...