Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ужасно би било да Синер није добио. У суштини, замјенили су улоге, обично је Ђоковић знао да добије тако што му се противници распадну.

Свака част Синеру, скромно, сигурно. 

Не смијем да му прогнозирам крај освајања Гренд слемова, али чини се да је тако

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Return na 30-30 u poslednjem gemu, slika i prilika čitavog meča. Lopta direktno na forehand, on sejluje loptu 2 metra u out. To se nikada ranije nije dešavalo. Pa i Fritz je rekao posle meča na kzš: "Nema laganih poena. Da ja sad udarim neki drugi servis,a da on promaši. To se jednostavno ne dešava" . I nije se dešavalo često (ili ikada u novijoj istoriji), ali danas ne znam u čemu je bila fora. I da se razumemo, Sinner jeste servirao jako dobro. I jeste bilo tu dosta neodbranjivih servisa. Ali ja pričam isključivo o ovima gde je ima reket na lopti, a nije uspeo da vrati u teren.

Taktika mi je takodje od sstarta bila glupa. Sinner i Rublev su recimo dva igrača koja obožavaju da igraju u 6. brzini. Svaki udarac se udara sa 110%, traži se tempo, traži se revolveraški obračun sa osnovne linije i celi meč se onda vrti samo oko toga ko čistije udara lopticu sa osnovne linije. Gubiš več tri puta zaredom od ovoga Sinnera. I umesto da nešto promeniš, ti opet igraš njegovu igru i meriš patku, jer izgleda nečeš sebi da priznaš da je čovek čistiji ballstriker i da ga u toj igri nečeš pobediti.

Prva stvar koja se radi protiv ovakvih protivnika je da mu se ne dozvoli da udje u ritam. Tu je najbitnija variacija udaraca, hvatanje na krivoj nozi, off-speed visoki topspin udarci kroz sredinu. Odigrati krači slajz na backhand stranu, gde protivnik mora da se  pomeri napred i nisko pokupi tu loptu. Što je izuzetno nezgodan udarac, jer je ta kretnja napred nazad mnogo nezgodnija za baselinere kao što je Sinner, nego ova klasična levo desno. Plus je sa backhand strane teže kreirati taj top spin koji ti je potreban da iz terena prebaciš loptu preko mreže i zadržiš je untar linije na drugoj strani. i još si pod pritiskom da taj udarac odradiš perfektno, jer te momentum posle tog udarca vuče na mrežu, i ako nisi odigrao perfektno, možeš samo da čuješ kako ti passing žviždi pored glave.

Šta je Novak danas uradio od ovoga - ništa. Sasvim zaslužen poraz.

Edited by L' Imperatore
Posted
Just now, L' Imperatore said:

ali danas ne znam u čemu je bila fora

Ma nije prodisao danas uopste. Od starta. Posledice bolesti ili vise sati provedenih na terenu, a verovatno oba. 

• Like 1
Posted

Posla mi drug podatak da je ovo bio drugi Novakov mec na GS u karijeri gdje nije imao nijednu BL. Prvi je bio protiv Berdycha na Wimbledonu 2017. kad je predao u drugom setu. Brutalno sta je Sinner dns uradio, nestvaran nivo.

Posted

Toliko se potenciralo to kako nikad nije izgubio SF, baš kao i Vimbldon da ne znam koliko dugo nije izgubio, da je moralo ovako završiti.

I ja mislim da je bio bolestan, posle Frica je bio slinav na KZN.

Eto, tenis je spašen, a od španskih naloga ne.mogu ni na tviter.n :classic_rolleyes:

Posted (edited)
58 minutes ago, Darko said:

Zna se ko je kriv. 

Ovo je samo dokaz slabe ere, neubedljivi Djokovic ovako vec godinama osvaja slemove jer su klinci nesposobni da ga dobiju.

😛 

Edited by delgado
  • Ha-ha 2
Posted
34 minutes ago, Helena said:

Toliko se potenciralo to kako nikad nije izgubio SF, baš kao i Vimbldon da ne znam koliko dugo nije izgubio, da je moralo ovako završiti.

Eto, tenis je spašen, a od španskih naloga ne.mogu ni na tviter.n :classic_rolleyes:

Videlo se u prvom delu prvog seta da to nije onaj stari Nole. Sinner poslao drop šot, Nole ni da se mrdne. Promašuje sve i svašta, videlo se da je mrtav umoran. Dal od bolesti ili ga povreda zeza, šta ga znam.

Posted

Dakle, prosto da se zabeleži (prepiše)

2195 dana je bio neporažen na W, 2195 dana ovde.

2 minutes ago, Darko said:

Videlo se u prvom delu prvog seta da to nije onaj stari Nole. Sinner poslao drop šot, Nole ni da se mrdne. Promašuje sve i svašta, videlo se da je mrtav umoran. Dal od bolesti ili ga povreda zeza, šta ga znam.

Ako je već izgubio, nek je od Sinera, ok je momak.

Zverev napravio brejk

Posted
49 minutes ago, diego said:

Ma nije prodisao danas uopste. Od starta. Posledice bolesti ili vise sati provedenih na terenu, a verovatno oba. 

24 minutes ago, Helena said:

Može biti, mada meni nije izgledledalo kao da ga nešto muči u fizičkom smislu. Odigrali su 4 sata na suncu, bez da se je Novak nešto vidno žalio na vručinu/umor/da se loše osječa. A svi znamo da ga nije sramota da se požali ako je tako nešto u pitanju

Posted

Samo navlači Meka da osvešta napisano :lol_2:

Zverev izgubio dva brejka, o svašta.

Zovite Sabalenku ili Ostapenko da igraju napadački.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...