Jump to content

Davis Cup & druga timska takmičenja


zoe Bg

Recommended Posts

To je lepo i pohvalno, ali pričam o tenisu. Negde je tačno da mnogo zemalja, koje imaju visokorangirane teniser(k)e, nemaju razvijeni sportski sistem, infrastrukturu, lige itd, pa onda ima smisla da talentovana deca+njihove požrtvovane porodice stižu dokle stižu na svoju ruku, jer nema sigurnih puteva. U onim razvijenim koje imaju uslove, talentovana deca imaju bolji/sigurniji izbor, jer ko će se izlagati toliko rizičnoj stvari kao što je ogromno ulaganje u dete koje trenira tenis: Drugi im sportovi imaju sistem za sve uzraste, ulaže se tamo gde ima smisla takoreći. Već sam pominjao kako USA, ma koliko velika zemlja bila, već dugo vremena nije imala šanse da stvara veću, kvalitetniju bazu igrača u tenisu, i zbog college sporta koji fabrikuje igrače za njihove velike lige gde se najveći novac vrti, i zbog stranaca koji im dolaze tamo da igraju tenis, i zbog trenerskog0 osipanja i zaostajanja, a i zbog toga što dosta onih koji igraju tenis, igraju ga ozbiljno samo do neke mere/jer mogu da priušte itd. Kad se pogledaju male zemlje, među kojima je i Norveška, moja poenta bi bila da su to sportski visoko specijalizovane zemlje+jedan ili dva kolektivna sporta, kako već gde, i da tu nema previše prostora za nešto kao što je tenis (Izuzeci se uvek nađu, da potvrde pravilo). 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li na ovoj temi ali ne vidim neku pogodniju - Pocelo u Francuskoj da se prica o ucescu rusa na olimpijadi sledece godine, do sada je bilo da ce moci da ucestvuju ali bez zastave a sada se gradonacelnica Pariza izjasnila da je ona za to da im se uopste ne dozvoli ucesce sem ako rat prestane u medjuvremenu. Ne znam ko tu donosi definitivnu odluku mada jos je rano za to

Edited by ciao
Link to comment
Share on other sites

Ne opravdavam ih nego samo objasnjavam da je to njihov glavni stav da nista nije sveto i da sve moze da se okrene na crni humor i oni se toga drze i spremni su da plate svaku cenu pogotovo posle onog ubistva 12 ljudi od kojih 8 glavnih novinara tokom sastanka njihove redakcije 2015 jer su se sprdali sa religijom tj mohamedom. Tu je bilo pitanje da li ce da prestanu da postoje ili ce da nastave i odlucili su da nastave sa identicnim stavom

Link to comment
Share on other sites

Potpuno se slazem sa tobom da ovde ne treba da se pise o politici, skrenusmo sa teme koja je pocela u vezi gdje gradonacelnice koja smatra da rusima ne treba dozvoliti ucesce na OI sto ima veze sa tenisom a posle sam preopsirno odgovorila na tvoje pitanje sta li gradonacelnica misli o Charlie Hebdo, odgovor je samo trebalo da bude da ona nikad nece komentarisati Charli Hebdo a to stvarno sa tenisom i nema veze - zaboravicemo :smiley2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tja, njeno mišljenje jeste političko pa ne možemo politiku zaobići u tom smislu. Na stranu što svakako ona nema uticaja u tom pogledu, pretpostavljam da joj isto tako smetaju i bogati Rusi za koje koliko znam od početka rata nema nikakve zabrane da ostavljaju silne pare po Parizu. Ako se izjasnila dosad o tome, onda sve Ok, principijelan stav na koji svakako ima pravo.

Link to comment
Share on other sites

Sto se tice bogatih rusa koliko znam nije se izjasnjavala, inace zna se da su bogati rusi na Azurnoj obali poodavno, tamo zive i trose pare naveliko a za pariske ruse jedino sto znam je da im poprilicno masovno blokiraju racune u bankama jer su rusi pa uvek postoji sumnja da su u vezi sa putinom a dok se to eventualno proveri uzmu im tj blokiraju pare dok bilo sta dokazu - to znam po drugu advokatu (francuzu) koji radi u advokatskoj kancelariji koja brani te ruse koji zive ovde vec masu godina i veze nemaju ni sa putinom ni sa bilo cime pa se po njemu tj advokatskoj kancelariji koja se bavi time to smatra za pljacku.

Edit - dodatak : problem sa rusima je sto koliko ja znam Rusija ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo (kao Nemacka i Austrija) a za razliku od velike vecine drugih drzava (cujem da i nemci to hoce da promene) tako da dosta njih zadrzava drzavljanstvo iz raznih razloga medjutim sada im to postaje problem, inace neko ko ima stalni boravak i posao u Francuskoj nema bitnih problema ako nema francusko drzavljanstvo

 

 

Edited by ciao
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

https://www.yardbarker.com/soccer/articles/carlos_alcaraz_withdraws_from_davis_cup_finals_after_us_open_exit/s1_17131_39232222

 

Laslo i drugari imaće priliku da pokažu i dokažu jedni formu na betonu , drugi zalaganje /nalaženje forma, treci prvi nastup pa da eventualno poštede Djokovica u predstojecem nastupu u Gupnoj fazi DC F. Mada je uobičajeni scenario , da će ostaviti Novaku da čisti njihove brljotine je daleko od isključenog:default_coffee:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Nema dileme da će Đoković zauzeti svoje mesto na terenu u petak, ali ostaje dilema ko će pored njega na megdan domaćinima. Jer potencijalni rival na drugoj tabli je Roberto Bautista a on vodi sa 11:0 protiv preostale trojice srpskih reprezentativaca na ATP turu – 5:0 protiv Lajovića (uz još 2 pobede na manjim turnirima), 4:0 protiv Kecmanovića i 2:0 protiv Đerea.

:classic_sad:

Ne znam ko igra za Čehe, ali neće ni to biti jednostavno.

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked and unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...