Jump to content

Davis Cup & druga timska takmičenja


zoe Bg

Recommended Posts

A mozda im je Novak rekao da ne planira da igra DK sledece godine, pa su zvali  repku koja im je bila sledeca na listi zelja. Vrlo moguce isto da je ovo bio Djokovicev last dance u DK-u, I da ga je zato zacrtao kao veliki cilj za ovu godinu. 

Link to comment
Share on other sites

Popyrin očekivano tanak  , Arnaldi spasio 12 od 16 BP. Ko voli raw tennis , servis , dosta izlazaka na mrežu , minimum razmena ,veome snažne udarce, dosta winnera ali i divljih grešaka mogao je da uziva

Arnaldi je imao par MP protiv Russovouria ali izgubio u TB pa su morali da igraju odlučujuči dubl italiani

Edited by Keira
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/24/2023 at 2:23 PM, Constantin said:

 
Poslednji stih pesme "Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije"....eto, možda bi Crnogorci mogli da zamere zbog malo Skadarskog jezera do planine Rumije. K'o računam pravac od Prizrena, Kukeša i Skarda nije sporan u pesmi...i onako je to Stara Srbija :classic_laugh:
 

Medjunarodni incident u najavi. Gde cu dogodine na more...

Link to comment
Share on other sites

Sećam se kad smo osvojili Davis Cup u Beogradu, kako su me neka gospoda koja su sedela ispred mene u Areni čudno gledala kad sam zviždao Francuzima... gospodski sport, došli da se uživa, biće osvojenih Salatara koliko hoćeš... a ja u fazonu sad i ko zna kad, šansa se ne sme propustiti, nećemo da izgubimo jer smo "mekani" domaćini... I tačno tako i bi, ko zna šta ti vreme donosi, grabi priliku kad ti je tu, nema tu mesta d abudemo dobri domaćini...

 

Posle ovoliko neuspešnih ponovnih pokušaja da se ponovo osvoji, onda jedna što je imamo biće kao suvo zlato...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo za Italijane, nema se šta reći.

4 hours ago, Lineker said:

sad i ko zna kad, šansa se ne sme propustiti, nećemo da izgubimo jer smo "mekani" domaćini... I tačno tako i bi, ko zna šta ti vreme donosi, grabi priliku kad ti je tu, nema tu mesta d abudemo dobri domaćini...

Domaćinstvo na stranu, sećam se da je Monika Seleš tako nešto rekla povodom rezultata Ane i Jelene dok su još bile u vrhu. U smislu, danas teniseri/ke sve nešto čekaju i svi misle da imaju još mnogo vremena, a vremena nema, i treba koristiti svaku priliku da ugrabiš šta možeš jer ne znaš šta se sutra može desiti. Očigledno je govorila iz ličnog iskustva :classic_sad:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Srbija dobila Kinu u meč TBu trećeg seta.

Novak dominantno Zhanga, u finom izdanju nakon pauze . .ZZ se držao najviše servisima do sredine prvog seta.FH njegov bolji udarac Novak je lako otupeo pa su greške bile neminovne

Na sličan način Olga izgubila od Q.Zheng. U većem delu meča nakon što je napravila brejk i odmah izgubila servis delovala je kao amaterka , takve je greške pravila,

 

Naravno uočili Kinezi koliko je nesigurna i ranjiva  i išli na nju u dublu gotovo svaki udarac, mada je Qinwen par puta gadjala Novaka na mreži , legitimno , Olga bila je na ivici suza nekoliko puta naročito kada je ZZ pogodio u telo,  da sam pomislila da će se slomiti na terenu.Ipak se sabrala i odigrala dobro u TB

 

Po završetku meča suze, reči da joj je jedna od najvećih želja u tenisu da zaigra sa Novakom ,najvećim, idolom, prijateljom, njenim i porodičnim i pobedi..

Viskovic kritikovao Novaka da njegova teniska veličina i perfekcionizam negativno utiču na saigrače u dublu i da pod tim pritiskom redovno odigraju lošije od mogućnosti a on sam kako i Goran reče, igra singl u dublu

 

Na kraju su proslavili doček NG u Perth areni  5 min nakon kraja meča

Pobeda nad Češkom vodi Srbiju u QF.

Kada se pogleda koliko ostatku rep znači igranje i vreme provedeno sa Novakom, nema mu se šta zameriti , naprotiv , samo divljenje i veliko poštovanje za to što radi za mladje saigrače

 

  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Rutinska pobeda Djokovica protiv Leheckog u tri seta. Osećao bol u ručnom zglobu, pa zato nije ni igrao dubl gde su Hamad i Olga uspeli da pobede i tako obezbedili prvo mesto u grupi i plasman u cetvrtfinalu gde ćemo igrati protiv Australije. Možda je najbolje da Hamad sutra onda igra i singl da Djokovic ne rizikuje ništa pred Australiju a i sa Djokovicem bi bilo bas tesko pobediti Australiju. 

Link to comment
Share on other sites

Porodišmo nekako taj miks dubl. Hamad je do finiša drugog seta igrao jedan od gorih dubl mečeva koje sam ja gledao od igrača tog ranga. Malo je i čudan izbor da on odigra to sa Olgom, jer koliko sam video, i Čačić je sedeo gore na klupi, Jedino ako nije povredjen... Mada če pre biti da je sukob interesa, i da je Troicki malo precenijo dubl umeće svog pulena.

 

Što se tiče četvrtfinala, mislim da se sigurno neče ništa rizikovati sa Novakom, ako ikakav rizik bude postojao. Ako bude igrao, on če da ometla kojeg god mu Hewitt bude servirao. Ako ne igra Novak, onda su naše šanse u domenu teorije. Kao prvo, nemamo taj njegov siguran poen. A i da iznenadimo u jednom od singlova, opet su u dublu dosta jači. Barem po ovome što sam video danas.

 

No, iako su šanse male, one postoje. Hamad ako bude opušten i odservirao kako zna, mogao bi na neko ludilo da iznenadi de Minaura. A Olga igra ovo takmičenje sa dosta samopouzdanja. Tomljanović jeste juče odigrala kvalitetan meč protiv Pegule, ali je ona u principu dosta  nepouzdana i mogla bi da klone pod pritiskom. Uzeti set Vondrusovoj je pokazatelj da je u dovoljno dobroj formi za neko iznenadjenje ovde.

Link to comment
Share on other sites

Natalija mora da se krece kao Cibulkova u najboljim danima i dovede prvi servis bar na neki pristojan nivo da bi uspela da udje u 100 i bude kompetitivna u ovakvim mecevima.

 

Servis joj je bukvalno rekreativan, jeste mnogo niska, ali bilo je jos niskih igracica koje su imale mnogo bolji servis od ovog.

 

Ona se maltene ne odvaja od zemlje kad servira, zbog toga baca lopticu sa strane da bi je zasekla i samim tim nema nikakvu varijaciju u servisu.

 

Isto, ako hoce da igra slajs i blok i ostaje u poenu ceka greske, ispod onoga sto je uradila protiv Kvitove na W ne moze.

 

Ona em se ne krece trenutno dovoljno dobro za to, em su joj te lopte kratke i Ajla kao na treningu, dva metra u terenu i zakiva.

 

Ovo sto je danas odigrala pitanje da li bi bilo dovoljno da se dobije poneko i iz top 500, kamoli nesto vise.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, L' Imperatore said:

Novak igra. Ali je do promene došlo u ženskom singlu, gde če Stevanović dobiti priliku umesto Olge. 

 

Komentator kaže zbog umora. Ne znam dali to znači i da je za miks out.

Ima 20 godina, početak sezone, ne igra svaki dan.

Umor...

Komentator...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...